Článek

Gambrinus poprvé oslaví chmelobraní ve velkém: Všechno pivo do hospod uvařil z čerstvého chmele

 
Na začátku října zmizí z hospod klasické varianty piva Gambrinus. Pivovar posílá do svých 5 tisíc hospod pivo nachmelené čerstvým chmelem z letošní sklizně. Gambrinus tak zve český pivní národ do hospod na oslavu chmelobraní. Podle jeho sládků je chmel základem českého piva a jeho sklizeň by se proto měla slavit ve velkém.
25.09.2017 11:15 |

podobné články

Podobné články

Budějovický Budvar uvařil speciální pivo z čerstvého chmele

 
Včera v podvečer byla ve varně pivovaru Budějovický Budvar, n.p. uvařena speciální várka piva z čerstvého chmele. Hlávky Žateckého poloraného červeňáku byly sklizeny ráno 3. září na chmelnici „Splav“ u obce Blšany. Bylo z nich uvařeno pouhých 400 hektolitrů piva BUD Premier Select. Kvůli mimořádně dlouhé době zrání dosáhne toto pivo své zralosti až ve druhé polovině března 2014 a k dispozici bude ve vybraných restauracích po celé republice.
04.09.2013 11:10 |

podobné články

Budějovický Budvar uvařil speciální pivo z čerstvého chmele

 
V pátek 29. srpna proběhla ve varně pivovaru Budějovický Budvar, n. p. mimořádná událost. Z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku, které byly jen několik hodin předtím načesány na chmelnici U Splavu v katastru chmelařské obce Blšany, byly uvařeny dvě speciální várky (800 hektolitrů) šestnáctistupňového piva BUD B:STRONG. To je dvojnásobek objemu, který byl uvařen loni. Kvůli mimořádně dlouhé době zrání (200 dnů) dosáhne pivo z čerstvého chmele konzumní zralosti až ve druhé polovině března 2014. K dispozici bude ve vybraných restauracích nejen v České republice, ale i v několika dalších zemích.
02.09.2014 15:46 |

podobné články

Budějovický Budvar uvařil již po čtvrté sezónní pivo z čerstvého chmele

 
Ve varně pivovaru Budějovický Budvar byly ve středu večer uvařeny dvě várky sezónního piva z čerstvého chmele o celkovém objemu 800 hektolitrů.
28.08.2015 11:16 |

podobné články

Na trh jde pátý ročník speciálního piva z čerstvého chmele

 
V ležáckém sklepě Budějovického Budvaru dozrál již pátý ročník speciálního piva z čerstvého chmele. Pivní speciál byl uvařen loni 29. srpna z čerstvě sklizených chmelových hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Limitovaná edice piva BUD obsahuje živé kvasnice, má stupňovitost 16 a obsah alkoholu 7,6%. V těchto dnech začínají toto výjimečné pivo čepovat vybrané restaurace v České republice a v dalších šesti zemích.
16.03.2017 19:15 |

podobné články

V Budějovickém Budvaru uvařili sezónní speciál z čerstvého chmele

 
Včera uvařili na varně pivovaru Budějovický Budvar várku sezónního speciálu BUD z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Chmel byl sklizen jen několik hodin předtím na chmelnici U Splavu v katastru chmelařské obce Blšany. Pivo z čerstvého chmele bude zrát ve sklepích pivovaru až do března 2018, kdy objeví ve vybraných restauracích v České republice i v několika dalších zemích.
29.08.2017 17:30 |

podobné články

Pivovar Zubr narazí sudy speciální edice Grand z prvního chmele

 
Pivovar Zubr uvádí na trh limitovanou edici piva Zubr Grand z prvního chmele. Jedná se o pivo s intenzivnější chmelovou hořkostí, které bylo uvařeno z prvního letošního načesaného chmele a zrálo v ležáckých sklepích 60 dní. Pivo bude představeno 27. října přímo zaměstnanci pivovaru ve vybraných restauracích.
23.10.2015 16:01 |

podobné články

Speciální pivo BUD Premier Select získalo cenu za nejlepší limitovanou edici piva roku 2013

 
Speciální pivo BUD Premier Select Limited Edition, které bylo uvařeno z čerstvého chmele, bylo odborným měsíčníkem Pivo, Bier & Ale vyhlášeno nejlepším pivem roku v kategorii „Limitovaná edice prodávaná v roce 2013“. Tohoto piva bylo v srpnu 2012 uvařeno pouhých 400 hektolitrů. Protože speciální pivo BUD má rekordní dobu zrání – 200 dnů – ve vybraných restauracích se objevilo až letos v březnu. Mezi milovníky pivních specialit měla limitovaná edice velký úspěch. Proto nyní ve sklepě zraje další várka, která půjde na trh v březnu 2014.
03.12.2013 10:45 |

podobné články

Budějovický Budvar opět uvařil sezónní pivo z čerstvého chmele

 
V pondělí 29. srpna ráno pomohli technologové Budějovického Budvaru sklidit hlávky Žateckého poloraného červeňáku na chmelnici „U Splavu“ v katastru chmelařské obce Blšany. Hned odpoledne z nich uvařili 800 hektolitrů speciálního piva BUDWEISER BUDVAR B:STRONG se stupňovitostí 16 %. Budvar dopřeje tomuto pivu více než půlroční ležení ve sklepě. Proto až ve druhé polovině března 2017 obohatí pivní speciál velikonoční nabídku vybraných restaurací v celé republice i v několika dalších zemích.
01.09.2016 20:40 |

podobné články

Vinobraní, trnkobraní, chmelobraní? Nic takového! Oslavte Nábytkobraní se slevami až 44 %

 
Zapomeňte na alkoholové orgie při sklizni hroznů, švestek nebo chmele. Nejvýznamnější akcí letošního září je Nábytkobraní, pořádané on-line prodejnou MT-nábytek.cz. Nechte se zlákat k jeho návštěvě a vychutnejte si tisíce báječných kusů nábytku a bytových doplňků se slevami ve výši 15, 33 i 44 %! Vybrané lahůdky vám dovezeme vlastní dopravou, vyneseme, kam budete chtít, a na místě i smontujeme.
10.09.2014 12:05 |

podobné články

Medik radí - 8. díl - Pivo a zdraví - co je na tom pravdy?

 
Pivo, každý muž ho má rád, každý se na něj rád dívá a rád si ho objednává. Tedy aspoň u nás v Českých zemích a na Moravě:) Škodíme si konzumací piva? Roste po pivu tzv. "pivní pupek"? Nebo naopak má pozitivní vliv na lidské zdraví? Asi před šesti lety proběhlo ve Vídni lékařské sympozium na téma pivo a jeho vliv na lidské zdraví. Výsledek byl jednoznačný. Pivo bylo odborníky označeno za zdravé a zdraví prospěšné.Avšak přednost bychom měli dávat pivu nealkoholickému. Již 6 tisíc let před Kristem Sumerové používali pivo jako lék. Nejnovější výzkumy dokázaly, že pití piva snižuje výskyt centrálních mozkových příhod a srdečních infarktů, působí proti osteoporóze a zabraňuje tvorbě ledvinných kamenů. Někteří kardiologové dokonce tvrdí, že pivo může v prevenci infarktu myokardu nahradit nutnou pravidelnou konzumaci acylpyrinu. Vykvašená ječmenná šťáva může vyšovat inteligenci a jedna z jejích součástí zkrášluje pleť. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17.08.2009 07:50 |

podobné články

Gambrinus není pouze „desítka“

 
Gambrinus není jen desítka, ukazuje největší tuzemský pivovar. Po úspěšné inovaci s nepasterizovanou desítkou a zařazením hned několika pivních limitovaných edicí v uplynulém roce, zavedl do svého stálého portfolia nepasterizovanou dvanáctku se stupňovitostí 12,25 a větší dávkou chmelu. Má s ní zajímavé plány, chce ji nabízet v několika tisícovkách českých hospod a přispět k dalšímu obohacení české pivní kultury. Gambrinus Nepasterizovaná 12 je dalším pivem, které si lze vychutnat pouze v hospodách.
18.02.2016 00:05 |

podobné články

Hlavní kontrolorka kvality Gambrinus ochutnává pivo už třicet let

 
S usměvavou a sympatickou Danou Hriczovou, hlavní kontrolorkou kvality piva Gambrinus, je radost se potkávat. Od prvního okamžiku je na ní vidět, že ji její práce, kterou dělá už tři desítky let, naplňuje a baví. Povídali jsme si o tom, co je potřeba udělat, aby pivo, které neustále proudí z pivovaru směrem k žíznivým zákazníkům, bylo jen té nejlepší možné kvality a dokonalé chuti. Její práce je pro ni srdeční záležitostí. Dana Hriczová má prostě pivo doslova pod kůží a mluví o něm s láskou.
09.08.2018 11:35 |

podobné články

Britský pivař obešel 45 tisíc hospod, ujel za nimi 1,6 miliónu kilometrů

 
Britský pivař Bruce Masters začal chodit do hospod v šedesátých letech. Tehdy se mu v hlavě zrodil nápad, že by chtěl chmelový mok ochutnat téměř ve všech hospodách své země. A od té doby vypil na 25 tisíc pint (britská pinta = 568 ml) piva, za kterým ujel více než 1,6 milionu kilometrů a kvůli němuž navštívil 45 tisíc hospod.
15.06.2011 09:15 |

podobné články

Babiš se brání: EET neohrožuje stovky hospod. Loni jich zavřelo 4410

 
Andrej Babiš (ANO) se vydal na tiskovku bránit elektronickou evidenci tržeb. Podle něj EET neohrožuje stovky hospod, jako argument uvedl mj. to, že loni jich zavřelo přes čtyři tisíce a dříve ještě více. S počtem ohrožených provozoven vystoupil ve Sněmovně europoslanec Stanislav Polčák (STAN), který upozorňoval, že je ohroženo na 800 provozoven. Nejčastěji prý hospod, kde zákazníkům nenabízí teplé jídlo.
16.12.2016 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (13746 článků) , Stanislav Polčák (251 článků)

Na trh míří limitovaná edice piva z čerstvého chmele

 
V pátek 29. srpna 2014 byla ve varně Budějovického Budvaru uvařena již třetí řada limitované edice speciálního piva BUD B:STRONG z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Chmel byl načesán jen několik hodin předtím na chmelnici U Splavu v katastru chmelařské obce Blšany. Toto mimořádné pivo má i mimořádně dlouhou dobu zrání – 200 dnů. Čepovat se bude v již během nadcházejícího víkendu ve vybraných restauracích v České republice, Itálii, Německu, Slovensku a ve Spojeném království.
02.04.2015 13:22 |

podobné články

Gambrinus narazil sud mimořádné várky První Chmel. V hospodách bude od této soboty

 
Sládek Pivovaru Gambrinus, Pavel Zítek, narazil první sud jedenáctistupňového ležáku nazvaný První Chmel s čerstvou, jemně hořkou chmelovou chutí a výrazným chmelovým aroma. Pivo je určeno pro oslavy Dne českého piva a bude od soboty 27. září na čepu ve dvou tisícovkách hospod.
27.09.2014 16:21 |

podobné články

Budějovický Budvar loni uvařil rekordní množství piva

 
Budějovický Budvar loni uvařil 1,424 milionu hektolitrů piva, což je o 6,2 procenta meziročně více a zároveň rekordní množství v jeho 118leté historii. Rekordních výsledků dosáhl i export. Do 65 zemí putovalo 763.000 hektolitrů piva, o 106.000 meziročně více. Tržby za pivo meziročně vzrostly o 94 milionů korun a dosáhly tak dosavadního maxima 2,223 miliardy korun. Pivovar očekává, že obchodní výsledky roku 2013 se pozitivně promítnou do nárůstu zisku i dalších ekonomických parametrů podniku. Dnes to řekl mluvčí pivovaru Petr Samec. 
08.01.2014 11:00 |

podobné články

Sběratelský kousek! Pivovar uvařil pivo podle receptu z roku 1720

 
Pivovar Hofstetten z hornorakouského města Sankt Martin nabízí milovníkům chmelového nápoje výlet zpět časem - vzkřísil totiž pivo podle 300 let starého receptu. Pivo prý chutná jako pšeničné.
19.08.2013 23:10 |

podobné články

Pivovarník vyrábí pivo na míru podle DNA

 
Pivovarník Ciaran Giblin z Londýna představil světu unikát mezi chmelovými moky. Je totiž vyroben na míru podle lidské DNA. Sládek pivovaru Meantime totiž podrobil vlastní dědičnou informaci analýze, aby zjistil, k jakým chutím má blízko a které mu naopak nelahodí. Podle výsledků testu pak uvařil první pivo na míru, jemuž se také říká empirické pivo, zvané Double Helix. A hodlá tuto specialitu nabízet zájemcům, kteří za ni budou ochotni zaplatit.
29.03.2017 13:30 |

podobné články