Článek

Finále show Peče celá země: Cukr i slzy potečou proudem

 
Dorty, chlebíčky a moře slz. To čeká diváky České televize už tuto sobotu. Peče celá země totiž míří do sladkého finále. „Připravte si kapesníky!“ varuje porotkyně Mirka van Gils Slavíková (59).
12.03.2020 05:10 |

podobné články

Podobné články

Finále Peče celá země už v sobotu: Cukr i slzy potečou proudem! Kdo vyhraje?

 
Dorty, chlebíčky a moře slz. To čeká diváky České televize už tuto sobotu. Peče celá země totiž míří do sladkého finále. „Připravte si kapesníky!“ varuje porotkyně Mirka van Gils Slavíková (59).
12.03.2020 12:10 |

podobné články

Tipy na zdravé alternativy bílého cukru

 
Čím si můžeme osladit kafe, čaj nebo třeba ovesnou kaši kromě bílého cukru? Existují jiné a zdravější alternativy, které by jej dokázaly plnohodnotně nahradit? Jestliže se zajímáte o zdravější životní styl, pak je dnešní článek určený právě vám! Většina lidí neví, že kromě bílého cukru, který je asi nejrozšířenějším sladidlem, si mohou nápoje i jídla osladit něčím jiným. My si dnes společně představíme přírodní sladidla, která jsou mnohem zdravější. Čím můžete sladit kromě bílého cukru? Jestliže chcete vědět, čím můžete sladit čaj, ovesnou kaši, jaké sladidlo použít do moučníků, pak jste tu správně. My totiž víme hned o několika možnostech, které jsou daleko lepší, nežli bílý cukr. Ten je známý tím, že není pro naše zdraví zrovna dvakrát prospěšný. Teď už si pojďme říci, čím kromě bílého cukru můžete sladit. Med Když se řekne zdravé přírodní sladidlo, každému se okamžitě vybaví med. Ten můžete používat pro oslazení kávy, čaje, použít se dá při vaření i pečení. Nejenže má všestranné využití, ale navíc je daleko zdravější, nežli cukr. Určitě musíme upozornit, že med je několikanásobně sladší nežli cukr, tak to s jeho množstvím nepřehánějte. Stevie Další velice známé přírodní sladidlo, které je dokonce 300x sladší nežli cukr. Její největší výhodou však není jen její vysoká sladivost, ale především skutečnost, že nemá skoro žádné kalorie! Pořídit jej můžete v podobě drobných krystalků, v současné době je k dostání prakticky na každém rohu. Kokosový cukr Místo bílého cukru můžete s klidným srdcem použít i cukr kokosový, který se vyrábí ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů. Je považován za nejlepší přírodní sladidlo s velice nízkým glykemickým indexem, známý je pro svou lehce karamelovou chuť, díky které není vhodný do všech pokrmů. Tak si na to dejte pozor. Javorový sirup Když se řekne javorový sirup, co si představíte? Spousta lidí si vybaví americké lívance polité právě... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé alternativy bílého cukru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Teď slzy potečou proudem! Džambulka má jasno: Pepa mě našel, chci být s ním!

 
Tak tohle už trochu zavání červenou knihovnou. Jestli doteď udrželi slzy na krajíčku, jakmile se podíváte na video, kde dojatá Džambulka vyznává lásku Pepovi, rozpláčete se jak malé děťátko, kterému zboří bábovičku! Sága Quattro Bartucci míří do finishe?
13.07.2013 17:55 |

podobné články

Péče o pokožku v zimním období

 
Šetrná a pravidelná péče o pokožku celého těla patří k součásti každodenní hygieny. S minimálním úsilím, které do péče o svou pleť vložíte, získáte pěstěnou, zdravou a krásnou pokožku, jež se stane vaší ozdobou. Dostatečná péče o samu sebe se vyplatí. Naše kůže je první linie obrany proti různým nečistotám a infekcím. Je-li tato obrana prolomena, ať už bodnutím hmyzu, alergií, spálením či vlivem extrémního počasí, potřebuje pokožka speciální péči k povzbuzení hojivých procesů a vyhnutí se případným infekcím. Každé roční období je něčím specifické, proto i péče o pokožku se liší. A protože nám na dveře zaklepala paní zima, prozradíme si v dnešním článku, jak pečovat o svou pleť během zimy. Péče o pokožku v zimě Zima představuje pro naši pokožku zatěžkávací zkoušku, proto je na místě speciální péče. Studený vzduch, chlad, nedostatek denního světla a vitamínu D ze sluníčka a štiplavý vítr naši pokožku oslabují. K nejvíce zatěžovaným partiím patří obličej, rty a ruce. Střídání tepla a zimy zatěžuje tepelnou regulaci a rovnováha se takto snadno naruší. Ztrátu vody zvyšuje suchý mráz a omezeno je také vylučování kožního mazu. Pokožka se tak stává křehčí, méně hydratovaná, objevují se různá podráždění a zčervenání. V zimním období je nutné pokožku chránit a obnovit její ochrannou vrstvu. BIODERMA pomocník na všechny neduhy S tímto krokem vám pomohou kosmetické přípravky BIODERMA, doporučují je i experti na krásu a zdraví pokožky. Výrobky jsou určeny pro dehydratovanou, suchou, citlivou, mastnou a dokonce i dětskou pokožku. V řadách této značky naleznete krémy, čistící mléka, přípravky proti stárnutí pleti a mnoho dalších. Nezapomínejte vždy před ráno a večer před nanesením přípravku pokožku předem očistit. Jen tak mohou výživné látky proniknout hluboko do vrstev pokožky a obnovit rovnováhu. Příspěvek Péče o pokožku v zimním období pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.12.2015 22:06 |

podobné články

Václav Kopta z Peče celá země: Doma mám dvě vegetariánské saně!

 
Uvádí soutěž Peče celá země a vypadá, že má jídlo rád. Herce Václava Koptu (54) ovšem účast v show stála kus zdraví. Ochutnával – a teď bere léky na cukr v krvi! Žena Simona Vrbická (54) i dcery Františka (22) a Jana (19) ale jeho účast ocenily!
16.02.2020 21:00 |

podobné články

Osobnosti: Václav Kopta (149 článků) , Simona Vrbická (3 články)

Další podivný lyžák: Učitel sypal cukr na těla chlapců, dívky ho musely slízat

 
Další sporné praktiky v rámci studentského lyžařského kurzu se objevily na výletě pořádaném gymnáziem Přelouč. Učitel tělocviku společně s ředitelem školy zde sypali cukr na odhalená těla chlapců a dívky měly za úkol cukr ze svých spolužáků slízat. Při jiném lyžařském kurzu se spolužáci v mrazu polévali ledovou vodou a učitel těmto "trestům" asistoval.
13.04.2010 19:45 |

podobné články

Nová šokující studie: Cukr je zabiják a způsobuje rakovinu!

 
To, že cukr nám může škodit a neměli bychom pít tolik sladkých nápojů a jíst hodně sladkých potravin, to je známá věc. Vědci ale teď přišli se šokující studií. Cukr nás prý může i zabít!
05.01.2016 13:40 |

podobné články

Výtečný recept na makronky

 
Dnes vám přinášíme recept na výtečnou francouzskou specialitu macarons – makronky. Jsou oblíbené po celé Evropě, ovšem zkuste navštívit Francii a nebudete vědět, kam se dřív podívat. Hrají všemi barvami. Vypadají i chutnají výtečně. Hlavní ingrediencí jsou mandle. A protože máme jaro, nešetřete barvami, jako jsou oranžová, tyrkysová, růžová, žlutá. Rozzáří váš stůl i oči vaší rodinky. Připravit si je můžete klidně o Velikonocích, kde přidáte ještě i zelenou nebo červenou barvu. Příprava není složitá a výsledek je grandiózní. Potřebné ingredience na makronky 300g mletých mandlí 300g cukru moučka 300g krystalového cukru 220g bílků z vajec (pokojová teplota) 70g vody Potravinářská barviva dle vlastního výběru Ingredience na krémovou náplň 250g mascarpone 500g moučkového cukru Jena polévková lžíce másla Potravinářské barvivo na krém opět dle svého výběru Postup práce Mleté mandle prosypeme přes síto, aby se zachytily větší a hrubší kousky. Stejně tak přes sítko prosypeme cukr moučka. Cílem je mít v míse jen jemný pudr. K těmto dvěma surovinám (mandle a cukr) přidáme 110g bílků pokojové teploty a promícháme. Vznikne husté těsto, které si dáme zatím bokem a připravíme si sirup. Příprava sirupu: Do kastrůlku si dáme vodu, vsypeme cukr – promícháme a počkáme, až se začne směs vařit a po 3 minutách vypneme. Zbylých 110g bílků si nyní vyšleháme tuhý sníh a přidáme i špetinku soli. Postupně k němu přiléváme sirup a stále šleháme cca 6 minut. Cílem je vyšlehat hmotu, která nebude stékat, ale bude tužší konzistence. Nyní si bílou hmotu opatrně a po trošinkách zamícháme do ořechové hmoty. Mícháme opravdu lehce a spíš pomalu. Nachystáme si další misky podle toho, kolik budeme dělat barev. Vzniklé těsto si pak rozdělíme do těchto misek, kde pak obarvíme podle vlastního výběru barviček. Připravíme si plech na pečení, pečící papír a můžeme použít pomůcku – šablonu z papíru, kde si nakreslíme kolečka. Na plech položíme tedy... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na makronky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.05.2016 03:25 |

podobné články

6 tipů, jak omezit cukr ve stravě

 
Sladká chuť je nám od malička příjemná a je opravdu hodně těžké chuti na sladké odolat. Jednoduché cukry jsou ale spojené se zdravotními riziky, o které nestojíme, proto je lepší jejich příjem omezit. Snížením množství přijatého cukru ve stravě se snižuje i pravděpodobnost výskytu diabetu druhého typu, obezity, srdečních chorob, vysokého krevního tlaku a cholesterolu, jaterních onemocnění či metabolických poruch. Zároveň se vyhnete výkyvům nálad, zlepší se vám kvalita pleti a ještě  zhubnete. Nejvíc cukrů je v limonádách První krok, jak omezit příjem cukrů, je kontorla toho, co pijete. nejvíc ho totiž vypijete v různých limonádách. Řada lidí si přestane sladit kávu, ale neuv+domí si, že v litru coly je množství cukru odpovídající 40 běžným kostkám. Čtěte složení potravin Dnes už je povinností každého výrobce uvádět pravdivé nutriční hodnoty na etiketách. Vy tak máte přehled o tom, kolik cukru konzumujete. Vyvarujte se výrobkům, které mají vysoký obsah jednoduchých cukrů. Zvyšte příjem energie z bílkovin Když vás v průběhu dne přepadne chuť na sladké, je  příčinou nedostatek energie. Jestliže začnete konzumovat víc bílkovin, které se spalují pomaleji, nedostatkem energie trpět nebudete. Zkuste koření Když přestanete nadměrně sladit, můžou vám některá jídla připadat fádní a bez chuti. Přidejte vanilku, skořici či kardamom a chuť pokrmu či nápoje se zvýrazní. Doporučujeme především ochucení kávy, tak vám cukr přestane chybět rychleji. Chilli Když si začnete do jídla přidávat chilli, brzy zjistíte sníženou chuť na sladké. Capsaicin obsažený v těchto pikantních papričkách nejen blokuje chuť na sladké, zároveň pomáhá spalovat tuky, takže je účinek dvojnásobný. Doplňujte chrom Chrom má tu schopnost, že snižuje potřebu mlsat, jeho dlouhodobé užívání efektivně kontroluje hladinu krevního cukru. Tím, že nedochází k náhlým výkyvům glykémie, snižuje se potřeba konzumace cukrů kvůli rychlé energii.   Příspěvek 6 tipů, jak omezit cukr ve stravě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.05.2018 02:00 |

podobné články

Diváci Peče celá země mají jasného favorita: Zrzavé kulinářské tornádo Petra je vítěz

 
Kulinářská show Peče celá země se pomalu, ale jistě blíží do finále. Ze všech soutěžících zbyli už jen čtyři. Dnes večer se dozvíme, kdo další opustí soutěž a skončí tak před branami finále. Lidé na sociálních sítích ale mají jasno. Podle nich by si nejvíce výhru zasloužila Petra. Sympatická zrzka Petra se v pečení vyzná a její kulinářské počiny jsou skvostné.
29.02.2020 17:21 |

podobné články

Finále Peče celá země v ohrožení? Bebarová vymodlila zázrak

 
Poslední natáčecí den byl pro tvůrčí tým show Peče celá země opravdu dramatický. Všichni se báli toho, zda blížící se silná bouře nakonec neohrozí nejen sladké výtvory, ale i samotné natáčení velkého finále, které uvidíte právě dnes (ČT, 20.05).
14.03.2020 05:15 |

podobné články

„Potečou s*ačky.“ Křeček jmenován. A děje se něco strašného, to Česko nezažilo

 
Dnes Stanislav Křeček složil svůj slib, aby se mohl stát nástupcem ombudsmanky Anny Šabatové. Původně to mělo být do rukou předsedy komunistů Filipa. Ale kvůli zdravotním potížím se skládání slibu ujmul Tomio Okamura. Což se nesetkalo s velkým pochopením chvilkařů a souputníků Jakuba Patočky, který chce Křečkovi bránit ve vstupu na úřad. Ozvalo se: „Je teprve únor a už to vypadá, že Okamura bude jmenovat Křečka ombudsmanem. Tímhle tempem někdy v listopadu regulérně potečou z kohoutků sračky.“
19.02.2020 13:01 |

podobné články

Osobnosti: Anna Šabatová (483 článků) , Stanislav Křeček (464 článků) , Tomio Okamura (2279 článků)

Finále Peče celá země: Party dort rozhodl o vítězi, stala se jím šikovná zrzečka Petra

 
Už dnes večer jste mohli zhlédnout soutěž amatérských pekařů v reality show Peče celá země. Finálová trojka byla složená ze tří dam. Petry, Aničky a Pavlíny. Ve finálovém kole měly účastnice show zhotovit v prvním kole pravé české chlebíčky. Ve druhém kole je čekala výroba mini makronek pěti barev a pěti chutí.
14.03.2020 21:26 |

podobné články

V čem tkví úspěch nové kulinářské show? Soutěž Peče celá země si Češi zamilovali

 
V sobotu odvysílala Česká televize první díl kulinářské show Peče celá země. I když tvůrci české verze soutěže vsadili na nepříliš známé tváře porotců, u diváků sklidila show velký úspěch. Co se českému publiku na tomto konceptu tolik líbí?
06.01.2020 22:10 |

podobné články

Finále Peče celá země bylo v ohrožení! Vše zachraňovala Tereza Bebarová

 
V sobotu večer diváci mohli sledovat dlouho očekávané finále pořadu Peče celá země. Jen stěží mohli tušit, jak se tvůrcům natáčení posledního dílu zkomplikovalo. Celou situaci prý »zachránila« Tereza Bebarová (44).
16.03.2020 06:25 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Bebarová (108 článků)

Prostřeno je zpátky: Dojde i na slzy!

 
Po prázdninové pauze se na televizní obrazovku opět vrací premiérové díly kulinářského pořadu Prostřeno. Úvodní série z Prahy odstartuje v provizorních podmínkách a vyvrcholí hádkou, při níž potečou slzy.
29.08.2011 05:10 |

podobné články

Utajený šéf bezpečnostní agentury: Emoce, slzy a pokus o sebevraždu!

 
Provozní ředitel bezpečnostní agentury Miroslav Staško si vyzkouší, jak náročná je práce v terénu a na ulici. Bude se muset potýkat s opilým návštěvníkem, ale selže a bude muset přivolat policii. Od jednoho ze svých zaměstnanců se naopak dozví srdceryvný příběh, u kterého potečou slzy.
23.05.2018 15:15 |

podobné články

V Superšéfovi potečou slzy: Zdeněk Pohlreich odhalí tajemství podniku a umlčí majitele

 
I když se v restauraci U Filipa ve Svitavách snaží dělat všechno poctivě, Zdeněk Pohlreich v převleku s vypůjčenou rodinkou zjistí, že situace zdaleka není tak růžová. Do podniku totiž nikdo moc nechodí, a tak se musí stále dotovat z jiných zdrojů. Ve třetím díle Superšéfa nebude nouze o vypjaté situace i o slzy.
21.02.2020 17:51 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (517 článků)

Finále Peče celá země trhlo rekord: Konkurence neměla šanci

 
Možná i zavřené hospody, bary i kluby napomohly tomu, že spousta lidí, pokud si zrovna neužívali první jarní grilovačku s přáteli, zasedlo k televizi. Finálový díl zábavné kulinářské show Peče celá země trhnul rekord ve sledovanosti.
15.03.2020 10:45 |

podobné články