Článek

Eva Zažímalová: Hodnocení výzkumu není drahé, ale velmi náročné

 
Do posledního hodnocení výzkumu v rámci Akademie věd se zapojilo více než tisíc hodnotitelů. „Většina z nich byla ze zahraničí,“ říká v exkluzivním rozhovoru nová předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová.
12.04.2017 16:05 |

podobné články

Podobné články

Akademie věd: Eva Zažímalová mezi TOP ženami Česka

 
Předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová se v anketě Hospodářských novin umístila mezi nejvýznamnějšími ženami Česka. Získala třetí místo v kategorii veřejná sféra.
23.01.2018 19:15 |

podobné články

Akademie věd: Eva Zažímalová opět uspěla mezi TOP ženami Česka

 
Předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová se podruhé prosadila v anketě Hospodářských novin o nejvýznamnější ženy Česka. Získala třetí místo v kategorii veřejná sféra.
22.01.2019 14:15 |

podobné články

Nejvyšší kontrolní úřad: Grantová agentura nepodporovala větší provázanost výzkumu a praxe

 
Nejvyšší kontrolní úřad prověřil podporu výzkumu a vývoje, kterou ze státního rozpočtu rozděluje Grantová agentura České republiky (GAČR). Kontroloři se zaměřili na účelovou podporu základního výzkumu celkem za 15,3 miliardy korun, kterou agentura rozdělila v letech 2011 až 2015. Z kontroly vyplynulo, že GAČR nesměrovala podporu do těch oblastí výzkumu, které mají větší potenciál pro pozdější praktické využití. Nepodporovala ani větší propojení základního a aplikovaného výzkumu. Chybovala i ve veřejných soutěžích pro grantové projekty. Agentura navíc nehodnotila celkové dopady poskytnuté podpory. Česká republika přitom v kvalitě základního výzkumu zaostává za evropským průměrem.
03.04.2017 16:20 |

podobné články

AVO: Hodnocení výzkumu očima podnikatelů

 
Nastavení jasných pravidel řízení výzkumu, větší konkurenční prostředí a změny v připravovaném novém hodnocení výsledků - to jsou požadavky odborníků z aplikovaného výzkumu, na kterých se včera shodli na semináři o Aplikovaném výzkumu v ČR.
27.04.2016 19:50 |

podobné články

Technologická agentura České republiky hodlá podporovat odpovědný výzkum a inovace

 
Technologická agentura ČR pořádala dne 28. března 2017 třetí setkání Platformy žen ve výzkumu a podnikání, kterou zahájila nová předsedkyně Akademie věd České republiky, paní prof. RNDr. Eva Zažímalová, CSc a ministr pro lidská práva a rovné příležitosti ČR JUDr. Jan Chvojka. Letošní setkání neslo podtitul Gender v kontextu odpovědného výzkumu a inovací, včetně problematiky genderu z perspektivy mužů.
30.03.2017 07:35 |

podobné články

Osobnosti: Jan Chvojka (203 článků)

Cenu AV ČR 2018 obdrželi biolog, historik či matematik

 
V úterý 16. října 2018 v Lannově vile v Praze udělila předsedkyně AV ČR prof. Eva Zažímalová významným vědcům Cenu Akademie věd ČR za mimořádné výsledky výzkumu, experimentálního vývoje a inovací a rovněž Cenu AV ČR pro mladé vědecké pracovníky za vynikající výsledky výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, určenou badatelům do 35 let.
19.10.2018 14:20 |

podobné články

První hodnocení státní podpory výzkumu ve firmách: Je dostatečně motivační?

 
Zatímco o rozdělování dotací na vědu a výzkum pro veřejné instituce - včetně univerzit, vědeckých pracovišť atd. - se bouřlivě diskutuje, o hodnocení efektivity státní podpory výzkumu a vývoje pro soukromé subjekty se moc nemluví. Důvodem je to, že v českém prostředí takové hodnocení dosud chybělo. Nejedná se přitom zrovna o malé peníze: jen na program ALFA, který od roku 2010 poskytuje Technologická agentura České republiky, se počítá s vynaložením 9 miliard korun ze státního rozpočtu.
04.12.2016 21:00 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vysoké školy budou mít dost času se připravit na nový způsob hodnocení výzkumných organizací

 
Nové zásady hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, které přinesou velké změny stávajícího systému, schválila vláda na svém zasedání ve středu 8. února. Metodiku hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací předložil místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.
08.02.2017 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1617 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Eva Longoria je zase sama, láska ze seznamky nevyšla

 
Herečka Eva Longoria má od rozvodu s Tonym Parkerem s láskou trable. Za tři roky vystřídala několik o hodně mladších mužů, ale nikdy to nevydrželo dlouho. Když se dala dohromady s o čtyři roky mladším Ernestem Arguellem, vypadalo to nadějně. Vydrželo to ale jen čtyři měsíce. Další články k tématu: Eva Longoria si našla přítele v seznamce, kterou produkuje Slavní bojují proti homofobii: Eva Longoria se nechala nafotit se ženou Longoria, Affleck a další slavní promovali, někteří i bez studia Eva Longoria je opět sama, vztah s mladíkem vydržel jen 2 měsíce Eva Longoria si našla dalšího zajíčka, její přítel je o 12 let mladší Eva Longoria je po roce opět volná, rozešla se s bratrem Cruzové Eva Longoria chce zapomenout na exmanžela, odstraňuje tetování
24.08.2013 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Tony Parker (36 článků)

Eva Longoria o bratrovi Cruzové: Měla jsem štěstí, že jsem ho našla

 
Šestatřicetiletá herečka Eva Longoria je po uši zamilovaná do mladšího bratra herečky Penelope Cruzové Eduarda. Díky němu prý znovu věří v lásku. Další články k tématu: Nejlépe placenou televizní herečkou je Zoufalka Eva Longoria Eva Longoria natočila žhavou erotickou scénu se ženou Eva Longoria vydala kuchařku, sama se ale některým pokrmům z ní vyhýbá Eva Longoria nese rozvod těžce, i když má nového přítele Zoufalá manželka Eva Longoria se rozvedla a už má novou lásku Zoufalá manželka Eva Longoria požádala o rozvod
05.12.2011 16:35 |

podobné články

Eva Longoria chce zapomenout na exmanžela, odstraňuje tetování

 
Šestatřicetiletá herečka Eva Longoria chce úplně vymazat exmanžela ze svého života. A to doslova. Už si nechala odstranit tetování z pravé ruky, kde měla datum jejich svatby. Teď přišlo na řadu tetování na zadní straně krku. Další články k tématu: Eva Longoria o bratrovi Cruzové: Měla jsem štěstí, že jsem ho našla Nejlépe placenou televizní herečkou je Zoufalka Eva Longoria Eva Longoria natočila žhavou erotickou scénu se ženou Eva Longoria nese rozvod těžce, i když má nového přítele Zoufalá manželka Eva Longoria se rozvedla a už má novou lásku Zoufalá manželka Eva Longoria požádala o rozvod
20.01.2012 10:05 |

podobné články

Rozhovor: Drahé kameny se mohou zhodnotit více než zlato či diamanty

 
V rámci veletrhu Minerály a drahé kameny představil přední český odborník na drahé kameny Radek Hanus nový trend, jak zbohatnout – investovat do drahých kamenů. Na rozdíl od tradičních investic do zlata či diamantů mohou podle něj drahé kameny poskytnout šanci na výrazně vyšší a rychlejší zhodnocení.
10.09.2013 20:10 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Chceme finanční stabilitu vědeckovýzkumného prostředí

 
Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, předseda České konference rektorů Tomáš Zima a předsedkyně Akademie věd České republiky (AV ČR) Eva Zažímalová podepsali v úterý 30. května 2017 prohlášení o stabilizaci systému vědy a výzkumu v České republice.
30.05.2017 20:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1617 článků)

Předsedkyně Eva Zažímalová ocenila významné vědce AV ČR

 
Za vynikající výsledky velkého vědeckého významu i za popularizaci a propagaci výzkumu získali Cenu Akademie věd vybraní vědci a vědkyně. Současně byla udělena i Cena předsedkyně AV ČR a Nadačního fondu Neuron.
06.10.2017 19:20 |

podobné články

Předsedkyně Akademie věd ČR navštívila CzechGlobe

 
Čtyři místa, čtyři různé infrastruktury Ústavu výzkumu globální změny si během jediného dne prohlédla předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová s místopředsedou Zdeňkem Havlasem.
19.10.2017 13:15 |

podobné články

Akademie věd: Turné předsedkyně Zažímalové se přesunulo do Brna

 
Dvě brněnská pracoviště navštívila v jednom dni předsedkyně AV ČR Eva Zažímalová a místopředseda Zdeněk Havlas. Představil se Ústav analytické chemie v Brně na Veveří a Biofyzikální ústav v Žabovřeskách, který se kvůli radiologickému výzkumu původně nacházel v podstatě na okraji města.
16.12.2017 18:55 |

podobné články

Akademie věd bude spolupracovat s Asociací výzkumných organizací

 
Předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová a předseda Asociace výzkumných organizací (AVO) Libor Kraus podepsali Memorandum o vzájemné podpoře a spolupráci. Smyslem memoranda je zkvalitnění součinnosti mezi AV ČR a AVO v oblasti vědy, výzkumu a technologického vývoje v zájmu České republiky a jejích občanů.
03.12.2018 10:20 |

podobné články

Ministryně Schilerová: Ministerstvo a Akademie věd provádějí řadu výzkumů v oblastech, které se prolínají

 
Ministryně financí Alena Schillerová a předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová podepsaly memorandum o spolupráci obou institucí.
15.12.2018 12:30 |

podobné články