Článek

ČEZ se chce posunout v hodnocení udržitelnosti. Dohlédne na to nový útvar

 
Skupina ČEZ se chce do konce tohoto desetiletí v ratingu udržitelnosti posunout mezi pětinu nejlépe hodnocených energetik v Evropě. Splnění cíle pohlídá nový útvar ESG vedený Kateřinou Bohuslavovou ve funkci Chief Sustainability Officer. ESG ukazatele totiž hrají čím dál větší roli při rozhodování investorů, bank, pojišťoven, ale třeba i zákazníků či zaměstnanců.
08.10.2021 12:55 |

podobné články

Podobné články

O zprávě o udržitelnosti financí dnes jednala tripartita, diskuse byla dlouhá a bouřlivá

 
Zprávy o udržitelnosti veřejných financí v Česku by se měly připravovat na kratší období, ne na půl století. Národní rozpočtová rada by je měla předem také dávat k projednání. Shodli se na tom dnes zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů. Novinářům to řekl ministr školství Robert Plaga (ANO). Mluvčí Národní rozpočtové rady Janis Aliapulios na dotaz ČTK upozornil, že zákon radě ukládá vypracovávat zprávu o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí a klade také důraz na její nezávislost.
21.01.2019 21:01 |

podobné články

ČEZ zlevňuje elektřinu s novým produktem ČEZ FIX

 
ČEZ představil zákazníkům novou produktovou řadu ČEZ FIX s garancí stálé ceny silové elektřiny do konce roku 2014. Přechodem na ČEZ FIX dosáhne zákazník průměrné 5% úspory oproti stávajícím cenám silové elektřiny. Další novinkou v nabídce Skupiny ČEZ je asistenční služba ČEZ ASISTENT, zajišťující pomoc při řešení mimořádných situací v domácnostech včetně poruch elektrických a plynových spotřebičů.
02.10.2012 18:40 |

podobné články

Babiš svým plánem vybrat 100 procent zisku z ČEZ posílil akcie firmy

 
Akcie společnosti ČEZ od pondělního rána výrazně posilují. Reagují tak na návrh ministra financí Andreje Babiše (ANO), aby ČEZ vyplatil celý loňský zisk akcionářům. Čistý zisk ČEZ loni činil 35,2 miliardy korun. Stát, který ve firmě vlastní 70procentní podíl, by tak získal zhruba 25 miliard korun, o deset miliard více než loni. Dosud ČEZ vyplácel zhruba 50 až 60 procent zisku. Akcie ČEZ kolem 10:30 posilovaly o 3,40 procenta na 559,90 koruny.
24.03.2014 17:50 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (23581 článků)

Daniel Beneš potvrzen v pozici předsedy představenstva Skupiny ČEZ

 
Dozorčí rada ČEZ dnes svou volbou potvrdila Daniela Beneše ve funkci předsedy představenstva společnosti ČEZ i pro další čtyřleté funkční období. „Rozhodnutí o prodloužení mandátu předsedy představenstva je signálem, jenž potvrzuje směřování Skupiny ČEZ v období, které je pro další vývoj energetického sektoru v Evropě kritické. ČEZ stojí před zásadními strategickými kroky, kterými bude muset na změny v energetice reagovat, aby zabezpečil úkoly uložené akcionáři a Českou republikou, pro niž je Skupina ČEZ hlavním garantem energetické bezpečnosti a soběstačnosti,“ uvedl k tomu předseda dozorčí rady prof. Václav Pačes.
22.12.2016 17:55 |

podobné články

ČEZ: Rodinám s vážně nemocnými dětmi poslali zaměstnanci s Nadací ČEZ přes čtyři miliony korun

 
Konec roku ve Skupině ČEZ už tradičně patří společné zaměstnanecké sbírce Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ s názvem Plníme přání, myslíme na druhé. Jedenáctý ročník pomoci byl určen dětem a mladistvým s dlouhodobým závažným onemocněním. Během šesti týdnů vybrali mezi sebou energetici rekordní částku 2 084 625 korun, kterou poté Nadace ČEZ ještě zdvojnásobila.
08.12.2017 12:05 |

podobné články

Společnost ČEZ vyslovila souhlas s prodejem bulharských aktiv společnosti Inercom

 
Jedná se o balík sedmi firem: CEZ Bulgaria, CEZ Elektro Bulgaria, CEZ Razpredelenie, CEZ Trade Bulgaria, CEZ ICT Bulgaria, Free Energy Project Orešec a Bara Group.
22.02.2018 20:10 |

podobné články

ČEZ chce postavit síť dobíjecích stanic pro elektromobily, ty vyrobí třeba TPCA

 
Společnost ČEZ chce do roku 2013 postavit síť zhruba 200 dobíjecích stanic pro elektromobily. Informovala o tom ve čtvrtek společnost ČEZ.„Pro Skupinu ČEZ je koncept elektromobility velkou výzvou,“ řekl již dříve Martin Roman, generální ředitel a předseda představenstva společnosti ČEZ.
01.04.2010 18:45 |

podobné články

Osobnosti: Martin Roman (332 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

ČEZ: Nový druh vytápění v Ledvicích rapidně sníží výskyt škodlivin v ovzduší

 
Ekologicky čistou a spolehlivou dodávku tepla s vysokým uživatelským pohodlím; to vše mají nyní v Ledvicích. Společnost ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ zde coby investor zrealizovala napojení přibližně stovky objektů na soustavu centrálního zásobování teplem. Tím bylo naplněno jedno z hlavních opatření iniciativy pod názvem Stop prach, která si klade za cíl především zlepšení životního prostředí tamních obyvatel. Hlavními aktéry iniciativy Stop prach jsou obce a města ležící v blízkosti Lomu Bílina a Skupina ČEZ, respektive Severočeské doly, Elektrárna Ledvice a ČEZ Teplárenská.
13.09.2013 16:55 |

podobné články

Rozpočet hasičů je prý na hranici udržitelnosti

 
Generální ředitel hasičů Drahoslav Ryba předložil ministerstvu vnitra úsporná opatření. Rozpočet Hasičského záchranného sboru je totiž od roku 2010 podstatně snižován. Z dřívějších více než osmi miliard zůstalo hasičům v rozpočtu pro letošní rok zhruba šest miliard korun. Podle Ryby je tak rozpočet na samé hranici udržitelnosti služeb.
16.04.2012 19:20 |

podobné články

Společnost Roche je podle Dow-Jonesova indexu udržitelnosti opět jedničkou v oboru

 
Společnost Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) je podle Dow-Jonesova indexu udržitelnosti (DJSI) na základě hloubkové analýzy svých ekonomických výsledků a vlivu své činnosti na společnost a životní prostředí již popáté v řadě nejudržitelněji podnikající společností v oboru farmacie a biotechnologií. Indexy DJSI slouží jako standard, podle něhož se mohou orientovat investoři, kteří při budování svého portfolia kladou důraz právě na udržitelnost.
16.09.2013 17:45 |

podobné články

NKÚ: Vybudování padesátky vědeckých center stálo 36 miliard korun

 
Nejvyšší kontrolní úřad prověřil, jestli příjemci dotací z Evropské unie dodržují podmínky udržitelnosti projektů a jak je zajištěno financování projektů v době jejich udržitelnosti.
18.01.2016 08:35 |

podobné články

Reakce MŠMT na tiskovou zprávu NKÚ

 
Ministerstvo školství reaguje na tiskovou zprávu, kterou vydal Nejvyšší kontrolní úřad ke kontrolní akci č. 15/06. NKÚ prověřoval, jestli příjemci dotací z Evropské unie dodržují podmínky udržitelnosti projektů, a jak je zajištěno financování projektů v době jejich udržitelnosti.
23.01.2016 21:06 |

podobné články

Senátoři klubu KDU-ČSL a nezávislí k udržitelnosti životního prostředí

 
Senátoři a senátorky klubu KDU-ČSL a nezávislí se vyjádřili k několika tématům, týkajícím se především dlouhodobé udržitelnosti a životního prostředí.
17.08.2018 06:45 |

podobné články

ČVUT: Co je udržitelná architektura?

 
Jak dnes vypadá architektura, která má obstát pro další generace? Jak s udržitelností v architektuře pracují inženýři, sociologové či antropologové? Jsou aspekty udržitelnosti aktuálním tématem ve výuce, vědě a výzkumu? Odpovědi přinese mezinárodní konference pořádaná Ústavem navrhování II Fakulty architektury ČVUT v Praze, která se koná v úterý 11. prosince 2018 v budově fakulty (Thákurova 9, Praha 6, místnost č. 152, 153).
07.12.2018 18:15 |

podobné články

Protikorupční útvar policie prošetřuje ČEZ

 
Protikorupční útvar policie několik měsíců prověřuje zakázky společnosti ČEZ. Mimo jiné pro podezření z porušení povinnosti při správě cizího majetku.
16.02.2012 17:00 |

podobné články

Policejní razie v Ševětíně: Protimafiánský útvar řeší manažery ČEZ

 
Policejní Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podle webu Lidovky.cz zasahuje proti lidem spojovaným s fotovoltaickou elektrárnou v Ševětíně. Detektivové se prý zaměřili na manažery firem Mapro a IES Recycling a údajně se zajímají i o dva vysoce postavené manažery z ČEZ Obnovitelné zdroje.
03.12.2015 12:30 |

podobné články

ČEZ Prodej přináší další výhody svým firemním zákazníkům

 
ČEZ přichází s novým zákaznickým programem ČEZ Business Club. Je určen pro firemní zákazníky, kterým po předložení zákaznické karty nabízí možnost čerpat výhody u partnerských společností. Cílem ČEZ Business Clubu je poskytnout firemním klientům kromě výhodné nabídky na dodávky energií další atraktivní benefity, které mohou jako zákazníci ČEZ Prodej využít pro svůj podnik nebo pro své zaměstnance.
16.10.2012 14:30 |

podobné články

ČEZ odpojil v Albánii vodárny od elektřiny, vláda hrozí odvetou

 
V Albánii jsou tisíce domácností bez vody poté, co albánská divize české energetické firmy ČEZ odpojila vodárny od sítě. Albánská vláda hrozí odvetnými akcemi, pokud ČEZ dodávky neobnoví, napsala agentura AP. ČEZ se k odpojení vodáren rozhodl po řadě neúspěšných jednání s albánskou stranou, uvedla dnes na firemním webu mluvčí ČEZ Barbora Půlpánová. Pohledávky firmy se zde vyšplhaly na 38 milionů eur (asi 971 milionů Kč).
16.11.2012 21:50 |

podobné články