Článek

„Češi maso nežvýkají, hltají ho jako šelmy,“ míní expert. Jak můžeme zvládnout půst?

 
Maso se u Čechů těší velké oblibě. V útrobách každého z nás zmizí v průměru až 80 kilo tmavého i světlého masa, aspoň podle dat z roku 2018. To je o 10 kilogramů více, než je průměr v Evropě. Podle experta na výživu Martina Škáby jsou navíc Češi „šelmy, co ani nežvýkají“. Ti, kdo rádi dodržují tradice, by si ale měli nechat zajít chuť. Konec února nám totiž přinese masopust a s ním i 40denní postní období. Podle výživových poradců vyřazením masa z jídelníčku sice značně ulehčíme svému trávení, zároveň si ale můžeme také uškodit.
15.02.2020 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Masa Masa (10 článků) , Masa Masa (10 článků)
Podobné články

Tipy jak zvládnout přechod

 
Přechod představuje nedílnou součást života každé ženy, kterému se jednoduše nelze vyhnout. Jednoho dne tohle nepříjemné období, které je zatěžkávající zkouškou nejen pro ženinu fyzickou, ale i psychickou stránku, přijde ať chcete nebo ne. Mezi typické příznaky přechodného období patří především návaly, nekontrolovatelné bušení srdce, zvýšená únava nebo brnění končetin. Jak zvládnout přechod s noblesou a nestrávit doma dlouhé týdny pláčem, kelímkem zmrzliny, krabicí kapesníčků a vzpomínkami na uplynulá léta? Nad tím jsme se před sepsáním tohoto článku zkusili upřímně zamyslet. Nejedna žena si určitě s touto otázkou pohrávala. Nebudeme lhát, přechod není jednoduché období a hodně si s vámi pohraje. I tak jej ale můžete zvládnout jako dáma. Jak na to? Dozvíte se níže! Tipy jak zvládnout přechod a nezbláznit se! Máte pocit, že se přechodné období nezastavitelně blíží? Pak se na něho připravte a buďte o krok napřed! Pokud už tohle období udeřilo do vašeho života a zapsalo se do něho nesmazatelným fixem, pak i pro vás budou následující řádky užitečnou radou, jak zvládnout přechod a zůstat sama sebou. Nezoufejte a postavte se zubu času hrdě čelem! Jak se přechod projevuje? Na začátku si ještě připomeňme, jak se neoblíbené období v životě ženy vlastně projevuje a podle čeho jej zaručeně poznáte. Berte samozřejmě v potaz, že u každé z nás se přechod může projevit jinak. Příznaky přechodu: návaly horka bušení srdce nespavost deprese nervozita svíravá bolest na hrudi únava brnění končetin plačtivost Jak se poprat s přechodem? Nyní se již dostáváme k jádru věci – tedy k tomu, jak zvládnout přechod, kterému se nevyhnete a jednoduše se s ním musíte poprat. Ačkoli je to náročné období, které se zakousne jak do vaší fyzické, tak i psychické schránky, s našimi tipy bude jeho překlenutí určitě mnohem jednodušší. Tip první: Zapomeňte na depresivní stavy! Většina žen má v období přechodu... Čtěte více Příspěvek Tipy jak zvládnout přechod pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.10.2016 06:45 |

podobné články

Tipy a triky jak zvládnout svátky

 
Pečení několika druhů cukroví, pečlivý úklid domácnosti i na těch místech, na která přes rok (ne)vědomě zapomínáme, shánění dárečků v obchodních domech, kde se to lidmi jen hemží a my musíme stát dlouhé fronty u pokladen, všudypřítomný stres a chaos – jak zvládnout svátky a nezbláznit se?! Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějšími svátky v roce. To tu nikdo určitě zpochybňovat nebude, jenže zároveň jsou to svátky plné celé řady povinností a neodmyslitelného vánočního chaosu, který propuká už několik týdnů před Štědrým dnem. Možná i vás občas přepadá pocit, že to nezvládáte a přemýšlíte, jak zvládnout svátky bez újmy na fyzickém i psychickém zdraví. Pár tipů a triků jak zvládnout svátky Do Vánoce ještě pár dní zbývá, tudíž nemusíte věšet hlavu, že jste to či ono nestihli. Pokud s přípravami na svátky začínáte až nyní, nepropadejte panice. Místo toho si v klidu přečtěte náš dnešní článek a postupujte podle našich tipů a triků, které vám pomohou předvánoční shon a chaos zvládnout na jedničku. Cukroví ještě stihnete Zapomeňte na to, že vaše sousedka už má dávno napečeno 15 druhů cukroví a teď si jen mne ruce. Sice už nestihnete xx různých druhů, ale linecké, rohlíčky, plněné ořechy a samozřejmě nepečené cukroví ještě dohromady dáte. Tak šup šup, s pečením začněte co nejdříve, ať se vám cukroví stihne uležet, případně změknout. Úklid jen tak na oko Jste-li pracovně vytížený člověk, který volno dostane až těsně před Vánoci a do dnešního dne jste nestihli pořádně vysmejčit domácnost, udělejte to alespoň na oko. To znamená, abyste uklidili pouze na místech, která jsou vidět. Budiž vám letos odpuštěno, že nebudete mít dokonale srovnanou spíž nebo vygruntováno za obývací stěnou. Pro stromeček a kapra pošlete manžela Kdo řekl, že všechny starosti a povinnosti spojené s Vánoci musí padat jen na vaše bedra? Nákup stromečku a kapra,... Čtěte více Příspěvek Tipy a triky jak zvládnout svátky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.12.2017 21:25 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Dva levhartíci a gepardík ze Dvora Králové: Raf, jsme šelmy!

 
Trhali a mlaskali doslova jako šelmy! Dvěma malým levhartům a gepardíkovi, kteří se narodili v zoo ve Dvoře Králové ve stejný den, je sotva 1,5 měsíce. Maso už ale trhají jako pravé šelmy!
28.06.2013 08:10 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Ekzém a půst

 
Nejmocnější terapie, která vůbec existuje, je půst. Nemáme k dispozici žádný léčebný postup, jenž by tak převratně a trvale zasahoval do metabolismu jako půst. Neexistuje způsob, který by se výsledky mohl měřit s léčením hladem....
16.08.2012 00:10 |

podobné články

Pročistěte si organismus na jaro! Pomůže vám kombucha!

 
Po karnevalu nastává půst – tím se řídili naši předkové po dlouhá staletí a není náhodou, že půst přišel právě v době, kdy se zima pomalu loučí a přichází jaro. Půst je totiž svým způsobem také detox, při kterém se tělo zbavuje škodlivin, nastřádaných za celou zimu, a připravuje se na letní aktivní život.
27.02.2012 11:25 |

podobné články

Recept na vepřovou kýtu na horčici

 
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 17:50 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Jablonec chce odlov exotické šelmy, která se pohybuje v okolí města

 
O souhlas s odlovem exotické šelmy, která se potuluje v lesích na Jablonecku, žádá magistrát Jablonce nad Nisou. Město už kvůli šelmě varovalo obyvatele, aby nepouštěli děti samotné do lesa, psy na volno a aby raději nechodili na houby. Teď už také doručilo žádost o odlov šelmy Správě chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. Právu to potvrdil její vedoucí Tomáš Korytář.
24.10.2019 10:33 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Čtyři tipy jak překonat nečekané kopačky

 
Každý rozchod bolí, o tom tady nemusíme dlouze polemizovat. Jenže pokud se nad vztahem již delší dobu stahují černá mračna a partneři tak nějak tuší, že se konec pomalu blíží, je to mnohem menší rána, nežli nečekané kopačky, které přijdou doslova z ničeho nic. Dostat nečekané kopačky, se kterými jste ani v nejmenším nepočítali, je pořádná rána pod pás. O to horší je to právě díky skutečnosti, že zatímco vy jste si ničeho nevšimli a byli jste tak přesvědčeni, že je všechno v naprostém pořádku, váš partner to zřejmě viděl úplně jinak a za vašimi zády tak chystal tento bolestivý podraz. Jak zvládnout nečekané kopačky? Pokud se s vámi partner zčistajasna rozejde, logicky začnete přemýšlet nad tím, jak tuhle novinku vstřebat a především, jak to zvládnout. V první chvíli jste plni vzteku, postupně se dostaví lítost, přijdou pocity bezmoci a nakonec jste úplně sami. Pojďme si v následujících řádcích prozradit, jak zvládnout nečekané kopačky! Tip první: neproste! Váš partner se rozhodl, že chce vztah ukončit, ale vy to vidíte úplně jinak a začnete ho tedy prosit, jestli by si to nemohl rozmyslet. Přitom se právě tímto rozhodnutím tak moc ponižujete! Zapomeňte na nějaké doprošování a nechte ho jít, vždyť chudák neví, o co vlastně přišel! Tip druhý: zbavte se všeho! Chtěli jste si ponechat společné fotky, věnované dárky nebo milostné SMSky plné vyznání, abyste si nad miskou zmrzliny mohli připomínat ty krásné chvíle? No tak na to honem rychle zapomeňte!. Tahle vaše životní etapa skončila a je tedy potřeba, abyste za ní udělali tlustou čáru. Všech vzpomínkových předmětů se tedy zbavte a to co možná nejrychleji. Víte jak se říká: co oči nevidí, to srdce nebolí! Tip třetí: neseďte doma! Mysleli jste si že teď zahájit a několika ti měsíční Smutková období, ve kterém budete pouze sedět doma na gauči... Čtěte více Příspěvek Čtyři tipy jak překonat nečekané kopačky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.05.2017 06:20 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Lákavé 13. důchody: „Vyhozené peníze,“ míní expert. Sousedi těší seniory, Češi utřou nos

 
13. důchody nejsou projídáním peněz poplatníků, hájí chystanou novinku na Slovensku premiér Peter Pellegrini v předvolební válce. Se stejným receptem, jak přispět na živobytí seniorům (a polapit hlasy voličů) před časem přišli i v Polsku. A co Češi? Kolem 13. důchodů našlapují značně opatrně. Je to voličsky atraktivní téma, říká ekonom Lukáš Kovanda - ale zároveň i způsob, jak jen přerozdělovat peníze, aniž by se nové prostředky na důchody sehnaly. Ekonomický expert ČSSD Michal Pícl míní, že jde o jednu z možností, jak důchodcům přilepšit. Ale jen jednorázovou. A v tom je problém.
19.02.2020 05:25 |

podobné články

Osobnosti: Peter Peter (42 článků)

Bestiální byznys s tygry: Zastřelené šelmy vařili 5-12 dní, za maso, kůži a drápy inkasovali statisíce. Berousek a dva kumpáni skončili ve vazbě

 
Byznys kolem Berouskova zooparku Bašť nedaleko Prahy, kde se mělo obchodovat s mrtvými tygry, nabírá hrůzných rozměrů. Tělo každé šelmy strůjci tohoto zvěrstva vařili pět až dvanáct dnů. Podle Roberta Šlachty z Celní správy ČR se ceny tygra pohybovaly od 100 do 150 tisíc korun. Kůži prodávali od 50 do 100 tisíc, drápy za 2500 a jeden gram masoxu za 1500 korun. Posledního usmrceného tygra našli při domovních prohlídkách, zvíře chladnokrevně střelili do oka a krku, aby nepoškodili kůži. Policie v kauze obvinila tři muže. Chovatele zvířat Ludvíka Berouska(67), Vietnamce - strůjce byznysu. Preparátora (35), který tygry zpracovával, v pondělí chytili přímo při činu. Všichni tři skončili ve vazbě.
18.07.2018 14:00 |

podobné články

Kdy zase začne Ulice a Ordinace? Utrpení seriálových závisláků skončí brzy

 
Diváci, kteří každý pracovní den dychtivě čekají na nové zápletky nekonečného seriálu Ulice a každé úterý a čtvrtek hltají životní trampoty doktorů z Ordinace v růžové zahradě 2, brzy ukončí svůj půst. Nova už zveřejnila, kdy pustí do světa nové díly.
29.12.2016 12:30 |

podobné články

Co je šestinedělí a tipy jak ho zvládnout

 
Porod máte úspěšně za sebou, užíváte si své voňavé miminko, přijímáte gratulace od návštěv, kterými se to v nemocnici jen hemží a zároveň pro vás začíná období šestinedělí. Termín šestinedělí je poměrně známý, snad každá těhotná žena jej zná. Především pro prvorodičky, které neleží celé těhotenství v knížkách a brožurkách ale mohou mít spoustu otázek, co se tohoto období týče. Tak si o něm pojďme společně něco říci! Co je to šestinedělí? Šestinedělí je období po porodu. Trvá celkem šest týdnů, jak už napovídá jeho název. Maminkám se přezdívá šestinedělky nebo taky nedělky. Už po porodu jste převezena společně s miminkem na oddělení šestinedělí, kde budete do doby, než vás propustí domů. V tomto období doznívají změny, které v těle ženy nastaly vlivem těhotenství. Zároveň dochází k hojení poranění, k nimž mohlo dojít během porodu. Pohlavní orgány rodičky a celkově celý její organismus se vrací do původního stavu, ve kterém byl před těhotenstvím a porodem. Šestinedělí je rovněž důležité i vzhledem ke kojení, 3-4 den po porodu spouští mléčná žláza činnost, spouští se mléko a maminky tak mohou začít kojit. Pozor na poporodní depresi Mnoho maminek zažívá po porodu, případně několik dní po něm, poporodní depresi. Rovněž se jí říká poporodní blues a zatímco někdy nejde o nic vážného, jindy může mít fatální následky. Příznaky poporodní deprese jsou různé, některé maminky rozpláče fotka miminka těsně po porodu, jiné neustále slyší dětský pláč, i když miminko nepláče, další se cítí jako špatná matka, která nic nezvládá. Pak jsou ale případy, kdy poporodní deprese dojde až do takové fáze, kdy maminky nejsou schopné se o děti postarat. V takové chvíli je na místě navštívit lékaře a požádat o pomoc. Jak to zvládnout? Období po porodu je v hodně směrech náročné. Vaše tělo se hojí, rány jsou ještě čerstvé atak se není čemu... Čtěte více Příspěvek Co je šestinedělí a tipy jak ho zvládnout pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.06.2017 06:30 |

podobné články