Článek

Bůh vína objevil Moravu: Vinaři přivezli 12 medailí z prestižního hodnocení Bacchus Madrid

 
Sedm zlatých a pět stříbrných medailí si odvezli moravští vinaři z čtyřdenní prestižní světové přehlídky vín Bacchus v Madridu. Tuzemská vína uspěla v konkurenci 1 578 vzorků vín z 22 zemí. Soutěž se konala začátkem března, kdy ještě nebyla žádná protiepidemiologická opatření zavedena.
16.03.2020 15:05 |

podobné články

Podobné články

Madrid – letenky, památky, ubytování

 
Madrid je třímilionové hlavní město Španělska a najdete zde nejen řadu památek na doby dávno minulé, ale i skvosty nejmodernější architektury (Puerta de Europa). V centru města se nachází prostorný palácový komplex Palacio Real, sídlo španělské královské rodiny. Madrid je také domovem značek Mango a Zara, jistě stojí za zvážení, zda tyto butiky navštívit v zemi jejich původu. A v neposlední řadě do madridu lidé přijíždějí na fotbalové zápasy slavného fotbalového klubu Real Madrid. Madrid – doprava Do Madridu se spolehlivě dostanete letecky z terminálu do Schengenského prostoru. Cesta trvá necelé tři hodiny a před přistáním se vám nabídne úchvatný pohled na Pyreneje. Mezinárodní letiště v Madridu se nazývá ve španělštině „Barajas Aeropuerto“ a používá označení MAD. Nachází se 12 km od centra města a je možné se tam dopravit taxíkem, i metrem a nebo speciální autobusovou linkou. Přímo po Madridu se můžete (pokud nechcete chodit pěšky) vozit některou z osmi linek metra, šedivá šestka jezdí dokola po městském okruhu. Ubytování v Madridu Madrid nabízí klasicky různé typy ubytování, nejlevnější hostely, vyhledávané obvykle studenty či dobrodružnějšími povahami. Cena tříhvězdičkového hotelu v blízkosti centra se pohybuje kolem 100 EUR, i proto je při delším pobytu mnohem častější způsob ubytování pronájem bytu nebo apartmánu, kde náklady sdílíte se svými spolubydlícími a navíc máte možnost většího kulturního vyžití a společenského života. Madrid – zajímavosti Pro centrum města jsou typické široké třídy plné zeleně, najdete tu kruhová náměstí a mnoho historických staveb v renesančním stylu. Prohlídku začněte na Plaza de Cibeles, známým madridským náměstím s nádhernou zdobenou kašnou z 18.století, navštivte Palacio de Communicaciones a na západním okraji historického centra nevynechejte královský palác Palacio Real. Kolem paláce je řada parků, jako například Casa de Campo, Jardin de Sabatini nebo park atrakcí Parque de Atracciones. Mezi nejkrásnější náměstí Madridu patří Plaza Mayor i obdélníkové náměstí... Čtěte více Příspěvek Madrid – letenky, památky, ubytování pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
15.01.2019 18:55 |

podobné články

Spotřební daň z vína začne od roku 2014. Vinaři chtějí bojovat

 
Spotřební daň z vína, kterou navrhuje ministr financí Miroslav Kalousek, by měla být zavedena od roku 2014. Dnes to sdělil mluvčí MF Ondřej Jakob, který zároveň potvrdil, že návrh není součástí balíčku opatření pro příští rok. Příjmy ze zdanění vína mají podle předpokladů ministerstva státu přinést zhruba 1,3 miliardy korun ročně. Vinaři se zdaněním vína nesouhlasí.
14.05.2012 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Kalousek (6895 článků)

Vinaři Znojemska zatřídí další vína. Nyní i do Královské řady

 
Vinaři sdružení do spolku VOC Znojmo mají před sebou tradiční srpnové zatřiďování vín. Procesem zatřiďování musí projít všechna vína, která mají dostat označení víno originální certifikace – VOC Znojmo. Zatřiďování probíhá dvakrát ročně. V letošním srpnovém zatřiďování se bude hodnotit vlastně ve dvou kategoriích: vína s označením VOC Znojmo a vína jako kandidáti na označení Královská řada – finální zatřídění před uvedením na trh. Degustátoři z řad vinařství budou o vínech rozhodovat ve středu 24. srpna od 9:00 v Louckém klášteře ve Znojmě. Celkem je přihlášeno 23 vín.
22.08.2016 09:15 |

podobné články

Moravští vinaři vezou z Londýna 6 stříbrných a 21 bronzových medailí

 
Šest stříbrných a 21 bronzových medailí vezou z londýnské soutěže Decanter World Wine Awards moravští vinaři. Nejúspěšnějším moravským vinařstvím byl Znovín Znojmo se ziskem tří stříbrných medailí, jedné bronzové a dvou diplomů. ČTK to dnes řekli zástupci Vinařského fondu.
22.05.2012 11:05 |

podobné články

Dobrá zpráva: Čeští vinaři válcují svět! Pobrali spoustu medailí!

 
Čeští vinaři zazářili na jedné z nejprestižnějších světových soutěží vín Vinalies Internationales v Paříži. Za svá vína získali pět zlatých a 23 stříbrných medailí.
15.03.2013 11:50 |

podobné články

Vinaři bodují, ale Morava se směje! Kvůli nářečí, které trhá uši

 
Televize Prima odstartovala podzimní sezónu novým seriálem Vinaři. Ten zaznamenal hvězdný nástup. K obrazovkám přilákal 1,96 milionu diváků a milovníků vína. I tak se ale Vinaři nevyhnuli kritice. Moravákům trhá uši moravské nářečí, o které se v seriálu pokouší čeští herci.
01.09.2014 17:15 |

podobné články

Premiér Sobotka navštíví Jihomoravský kraj, bude jednat s vinaři

 
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude dnes jednat s vinaři na jižní Moravě například o chystané regulaci prodeje sudového vína a boji s černým trhem. S vinaři se Sobotka sejde ve Valticích. Pak má program v Břeclavi nebo v Brně v Knihovně Jiřího Mahena, kde zahájí výstavu Samizdat.
26.03.2015 06:41 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Mahen (10 článků) , Bohuslav Sobotka (9545 článků)

Sběrači vyrazili pro ledové víno

 
Hru o ledové víno, tradiční bitvu mezi vinaři a přírodou, v noci na čtvrtek vyhráli vinaři z okolí Novosedel a Dolních Dunajovic na Břeclavsku. Na dalších místech vinaři čekají dál, teploměr u nich odmítl sestoupit na potřebnou hodnotu. Hranicí pro výrobu ledového vína je totiž sedmistupňový mráz.
30.11.2018 11:05 |

podobné články

Starostové pro jižní Moravu: Melouny spravedlivě i pro Jižní Moravu

 
Starostové pro jižní Moravu (kandidátní listina číslo 23) zahajují svou předvolební kampaň. Jedním z cílů je průhledné a spravedlivé rozdělování krajských peněz bez korupce obcím, městům, privátnímu i neziskovému sektoru. Melouny spravedlivě – právě tak proto zní název předvolební kontaktní kampaně, kterou Starostové pro Jižní Moravu organizují 31. srpna od 16:00 do 18:00 v Brně na náměstí Svobody u Morového (Mariánského) sloupu.
24.08.2016 18:45 |

podobné články

Čeští policisté přivezli z Bruselu 8 medailí

 
Uplynulý víkend se policisté Pavel Obr, Zbyněk Kovář a Jan Dřevojánek vrátili z Evropských her policistů a hasičů, které se tentokrát konaly v belgickém Bruselu. Policisté dosáhli na hrách významných úspěchů – přivezli 8 medailí, z toho 5 zlatých, 1 stříbrnou a 2 bronzové.
25.07.2014 03:25 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kovář (36 článků)

Rakouští ateisté: Bůh není,je jen Gott!

 
VÍDEŇ/PRAHA (hlv) – Český popový »bůh« Karel Gott (70), slavný v německy mluvících zemích stejně jako doma, posloužil tamním ateistům jako zbraň proti katolíkům! V převážně katolické rakouské metropoli Vídni se totiž zanedlouho na světelných poutačích objeví hesla, že Bůh není a že Bůh (německy Gott) je vlastně jen neškodný český zpěvák!
17.07.2009 02:30 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (5637 článků)

Vinaři na jižní Moravě začínají s přípravou slámových vín

 
Vinaři na jižní Moravě začínají s přípravou slámových vín. Hrozny musejí ležet na slámě minimálně tři měsíce. Leden je tak jedním z prvních termínů, kdy mohou vinaři začít hrozny lisovat.
31.01.2011 08:35 |

podobné články

Seriálový sex: Vinaři si to rozdávali mezi hrozny, tohle uvidíte v televizi ještě před desátou!

 
V "seriálu Vinaři":http://www.extra.cz/jihomoravaci-jsou-lini-alkoholici-a-dalsich-6-pravd-ktere-odhalil-serial-vinari, který po letních prázdninách odstartovala televize Prima, dojde na sexuální scénu.
21.09.2014 12:36 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Madrid se obarvil do červena. I kvůli červené pro Ronalda

 
Frustrace. Červená pro Cristiana Ronalda, prohra v derby! Real Madrid měl hodně hořký pátek. Finále Copa del Rey, prestižního Španělského poháru totiž vyhrál městský konkurent Atlético Madrid.
18.05.2013 09:50 |

podobné články

Osobnosti: Ronaldo Luiz Nazário de Lima (399 článků)

Vinaři: sudové víno dělá 80 % tržeb, zákaz znamená konec pro 15 tisíc vinoték

 
Zákaz prodeje sudového vína, tzv. stáčenky, kterým hrozí ministerstvo zemědělství, by znamenal vážný problém pro majitele vinoték. I když samotní vinaři brojí proti prodeji pančovaných vín, regulace „rozlévaného“ by i pro menší z nich znamenala katastrofu. „Zanikne až 15 tisíc vinoték, kam budeme prodávat naše vína,“ bojí se.
19.02.2015 18:25 |

podobné články

Vinaři se pustili do nového zákona. Cílem je zlikvidovat vinotéky a oslabit malé vinaře, hřímali na konferenci ve slovácké metropoli

 
Vinaři ze Slovácka mají velký problém s novým vinařským zákonem, který před několika dny schválila vláda. Nelíbí se jim nejen způsob, jakým byla na vládu „propašována“ finální podoba návrhu zákona, ale také například to, jakým způsobem chce ministerstvo zemědělství omezit prodej sudového vína. Podle slováckých vinařů i majitelů vinoték bude schválení tohoto zákona znamenat nejen krach tisíců malých živnostníků, ale také výrazný pokles prodeje vína moravských vinařů.
28.01.2016 12:20 |

podobné články

Milovníci vína jásají, cena oblíbeného moku letí dolů. Experti řekli, jak dlouho vydrží

 
Američtí milovníci vína jásají, ve Spojených státech totiž klesly ceny vín nejníže za posledních pět let. Lidé mohou děkovat nečekanému nadbytku hroznů, se kterým se potýkají kalifornští vinaři. Ekonomové předpovídají, že nízké ceny vína by mohly vydržet až 3 roky, levnější budou i kvalitní vína, uvedla stanice CNN.
18.02.2020 19:40 |

podobné články

Soutěžte s Bleskem pro ženy o sadu Svatomartinských vín!

 
Již posedmé se budou letos 11. listopadu v 11 hodin slavnostně otevírat první lahve stále oblíbenějších Svatomartinských vín. Svatomartinská vína jsou vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých několik týdnů, ale za tuto dobu už stačila získat svůj osobitý charakter. Lidé se je naučili vnímat jako kvalitní vína a první možnost seznámení se s novým ročníkem. Svatomartinská vína se mohou vyrábět z odrůd Müller Thurgau, Veltlínské červené rané a Muškát moravský (bílá vína) a Modrý Portugal a Svatovavřinecké (červená a růžová vína). Více informací o víně a vinařských akcích se dozvíte na www.svatomartinskevino.cz.
07.11.2011 00:05 |

podobné články