Článek

57 Kč za máslo, 300 g. Obří nákup z Polska dala na stůl a vše popsala

 
Češi nakupování potravin v Polsku nevzdali a zvláště poslední dobou k tomu nemají důvod. Sdružují se dokonce ve speciálních skupinách na sociálních sítích a porovnávají své „zážitky“. V jedné takové svou zkušenost s nákupem v Polské republice popsala mladá žena z Kolína. Ceny, za které potraviny nakoupila, vzbudily pozornost: 300 gramů másla za v přepočtu 57 Kč, 650 gramů Nutelly za 100 Kč, kilo krkovice za 77 Kč či kilo kuřecích prsou za 98,50 Kč. Připomeňme, že DPH na jídlo je v Polsku 0–5 %.
17.11.2022 15:05 |

podobné články

Podobné články

Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!

 
Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého. Spousta lidí si máslo ochucené oblíbenými bylinkami nepřipraví právě z toho důvodu, že se obávají náročného postupu. Bylinkové máslo nejenže už na pohled vypadá skvěle – dejte ho na talíř a očima se nebudete moci nabažit – ale navíc opravdu skvěle chutná! Bylinkové máslo, aneb barevná variace chutí Vařené brambory ve slupce s máslem a mlékem – to je klasika, která se tu a tam na večeři objeví snad u každého z nás. Co takhle zapomenout na tradiční máslo a vyzkoušet něco jiného? Uvidíte, že bylinkové máslo dodá tomuto na první pohled obyčejnému jídlu – nad kterým by kdekdo možná ohrnul nos – úplně nový rozměr. My jsme pro vás připravili několik receptů, se kterými si bylinkové máslo můžete připravit i vy. Připravíte jej z klasického kupovaného másla, které necháte změknout při pokojové teplotě, smícháte s vybranými bylinkami a poté necháte ztuhnout. Zabere vám to jen chviličku a výsledek rozhodně bude stát za to! Recepty na bylinkové máslo, které si zamilujete! 1. Česnekové máslo Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíci nasekaného rozmarýnu 1 lžíci nasekaného tymiánu 1 lžíci smetany ke šlehání sůl, pepř 2. Máslo s limetkou a koriandrem Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 4 lžíce nasekané koriandrové natě 1 lžíci limetkové šťávy sůl, pepř 3. Koprové máslo Potřebujete: 225 g másla 1 lžíci smetany ke šlehání 4 lžíce nasekaného kopru 1 lžíci nasekaného rozmarýnu sůl, pepř 4. Pažitkové máslo Potřebujete: 225 g másla 5 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř Příspěvek Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti

 
Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.07.2015 08:46 |

podobné články

Tipy jak prostřít vánoční stůl

 
A je to tady! Nejkrásnější den v roce, kterého se děti nemohou dočkat a rodiče se jej často tak trochu děsí. Štědrý den konečně nastal a dnes večer to všechno vyvrcholí. Ještě před tím ale budete muset zvládnout přípravu sváteční večeře a také prostřít vánoční stůl. Štědrý den si totiž zaslouží slavnostně prostřenou tabuli, jejíž design bude dotažený do posledního detailu! Možností jak prostřít štědrovečerní stůl existuje nespočet. Chápeme, že dnes máte spoustu jiných starostí, nežli abyste z hlavy vymýšleli vhodné způsoby prostření. Proto vám tento úkol usnadníme tím, že vám dáme nějaké tipy jak prostřít slavnostní stůl. Tipy jak prostřít vánoční stůl Příjemná povinnost prostřít vánoční stůl signalizuje, že se Štědrý den chýlí ke konci. Všechny přípravy a shon, který k těmto dnům neodmyslitelně patří, je konečně za vámi. Teď už jen stačí prostřít a usednout k výborné večeři, na které jste si určitě dali záležet.   Příspěvek Tipy jak prostřít vánoční stůl pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
29.12.2017 21:50 |

podobné články

Češi, začněme se bouřit! Pomazánkové máslo: ZAKÁZÁNO! Soud Evropské unie rozhodl: Má málo tuku, musí se přejmenovat!

 
Konec! Pomazánkové máslo v Česku přestává přesně po 35 letech existovat. A to oficiálně. Pojmenování jedinečného výrobku našich mlékařů nám včera definitivně vzal Soudní dvůr Evropské unie (EU). Nejde totiž podle platných předpisů o máslo, ale jen o roztíratelný tuk či mléčnou pomazánku. Výjimku nám nedali... Výrobci tak pro oblíbený produkt musí najít jiný název neobsahující termín »máslo«. Ponese natruc třeba jméno »Bruselská pomsta«?
19.10.2012 12:05 |

podobné články

Pospíšil (TOP 09): Soudní tribunál se Pomazánkového másla nezastal

 
Ani další pokus o záchranu označení „Pomazánkové máslo“ bohužel nevyšel. Poté, co Evropská komise zamítla žádost o výjimku z pravidel EU pro užívání označení "máslo" a následně dosáhla i odsouzení ČR u Soudního dvora EU za to, že užívání označení "Pomazánkové máslo" nadále umožňuje, zkusila ČR jinou cestu k zlegalizování označení "Pomazánkové máslo". A to konkrétně v podobě žádosti o jeho uznání za zaručenou tradiční specialitu.
12.05.2015 11:55 |

podobné články

Jak zvládnout nákup oblečení na internetu

 
Nákup oblečení na internetu je stále oblíbenějším trendem a to hned z několika důvodů. Nejenže je to oproti kamenným obchodům v mnoha případech levnější, ale zároveň je to pohodlnější, protože nemusíte nikam chodit a navíc máte daleko větší výběr, nežli v klasických obchodech. Jestliže i vás nákup oblečení na internetu láká, pak jste na správném místě. I když se na první pohled zdá, že na tom vlastně vůbec nic není, měli byste znát pár základních tipů, triků a fíglů, díky kterým vše zvládnete na jedničku. A klidně i s hvězdičkou! Zvládněte nákup na internetu i vy! Nákup oblečení na internetu je hitem, který láká stále více lidí. Je to levnější, pohodlnější, rychlejší a zkrátka lákavější. Ovšem pouze v případě, kdy to umíte. I když si možná myslíte, že na tom nic není, pravda je kolikrát úplně jiná. Proto jsme pro vás napsali dnešní článek, ve kterém jsme pro vás připravili několik tipů, s nimiž budou nákupy na internetu hračka. Recenze prozradí mnohé Na samotném začátku určitě uděláte dobře, pokud si o daném obchodě, ve kterém se chystáte nakupovat, přečtete nějaké recenze. Je-li to známý obchod, určitě najdete nespočet recenzí, které vám o daném e-shopu prozradí mnohé. Podle recenzí od reálných zákazníků se dozvíte, zda konkrétní shop vůbec stojí za to, dozvíte se o jejich zkušenostech a přesvědčíte se, zda je dobrý nápad nakupovat právě zde. Zjistěte si, jestli se vám vyplatí poštovné Jediným úskalím nákupů na internetu může být poštovné. Ne všechny e-shopy nabízí poštovné zdarma, zpravidla je proto potřeba objednat za určitou částku. Ještě než se vrhnete do nakupování, zjistěte si, jak to daný e-shop s poštovným má a podle toho usuďte, jestli se vám vyplatí v obchodě nakupovat. Kámen úrazu jsou velikosti Nejedna žena by nám jistě potvrdila, že nejčastějším kamenem úrazu jsou velikosti. Často se stává, že... Čtěte více Příspěvek Jak zvládnout nákup oblečení na internetu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2017 20:50 |

podobné články

Europoslanec: Brusel za pomazánkové máslo nemůže. "Práskli" nás Slováci

 
Evropští byrokraté od nás schytali další kritiku a výsměch za údajný zákaz názvu „pomazánkové máslo“ a „marmeláda“. Ve skutečnosti však o žádný zákaz nejde a šlamastyku si způsobili naši výrobci. Navíc vše odstartovali Slováci, kteří si na naše takzvané máslo stěžovali!
03.11.2012 21:00 |

podobné články

Soutěžte s Bleskem Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Co takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit české výrobky té nejlepší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500,- Kč. V PENNY můžete mimo jiné pořídit kvalitní maso od českých chovatelů pod značkou Dobré maso, tradiční české výrobky pod názvem Karlova Koruna nebo vynikající lahůdky od českých řeznických mistrů z řady Řezníkův talíř. Co takhle vyrazit na nákup zdarmaa pořídit české výrobky té nejlepšíkvality nejen pro přípravuuvedených receptů? Pro 5 z vásmáme připravenou poukázkuna nákup v hodnotě 500,- Kč.V PENNY můžete mimo jiné pořídit kvalitní masood českých chovatelů pod značkou Dobré maso, tradičníčeské výrobky pod názvem Karlova Koruna nebo vynikajícílahůdky od českých řeznických mistrů z řady Řezníkův talíř.
07.03.2012 00:15 |

podobné články

Bramborová kaše s pórkem

 
V kastrůlku na másle opečeme a posléze podusíme nadrobno nakrájený pórek a petržel. Tuto směs vmícháme do bramborové kaše uvařené dle tradičního způsobu. Zajímavosti, rady, doporučení: Načaté MÁSLO vydrží v lednici v dóze na máslo asi deset dní. Máslo lze také velmi dobře mrazit, aniž by tím trpěla jeho kvalita
20.09.2012 08:05 |

podobné články

Rouček (ČSSD): Mnoho povyku pro pomazánkové máslo

 
Vzpamatujme se: EU nám nezakázala pomazánkové máslo, jak horlivě hlásaly titulky více či méně bulvárních novin, nýbrž používání názvu „máslo“ pro něco, co máslem není a ani být nemůže.
21.10.2012 10:00 |

podobné články

Pomazánkové máslo se má nově jmenovat Tradiční pomazánkové

 
Pomazánkové máslo by se nově mělo jmenovat Tradiční pomazánkové. Název výrobku by se měl změnit zhruba v polovině letošního roku. Řekl to dnes mluvčí ministerstva zemědělství (MZe) Jan Žáček. Přejmenování tradičního výrobku v polovině října Česku nařídil Soudní dvůr EU. Podle něj se český produkt nemůže označovat jako pomazánkové máslo, protože neobsahuje dostatečné množství mléčného tuku.
14.02.2013 17:50 |

podobné články

Nechutné! Máslo z Kauflandu bylo celé pokryté plísní!

 
Už před rokem mělo tohle máslo zmizet z obchodů. Místo toho bylo dál k dispozici v lounském Kauflandu. A o rozbalení přišel šok - máslo bylo celé pokryté plísní.
11.03.2013 18:35 |

podobné články

Máslo, margarín nebo jejich směs? Odborník radí, co prospěje zdraví

 
Skoro denně si každý z nás minimálně jednou namaže na chleba máslo, margarín nebo pomazánkové máslo. Co z toho ale vybrat, aby z toho tělo mělo největší užitek a zdraví naopak nejmenší škody?
22.05.2014 19:30 |

podobné články

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Domácí bylinnkové máslo

 
Máslo používáme každý den. No a právě proto se Láďa Hruška rozhodl, že jako svůj další recept předvede výrobu právě máslo.
24.06.2014 19:10 |

podobné články

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Domácí bylinkové máslo

 
Máslo používáme každý den. No a právě proto se Láďa Hruška rozhodl, že jako svůj další recept předvede výrobu právě máslo.
24.06.2014 19:40 |

podobné články

Krásná pleť skoro zadarmo! 7 důvodů, proč používat bambucké máslo

 
Pokud hledáte něco, na čem si vaše pleť pošmákne a "co vám nezruinuje peněženku":http://www.extra.cz/7-nejlepsich-ingredienci-pro-pletove-masky-ktere-rozhodne-musite-vyzkouset, je bambucké máslo to pravé pro vás! Bambucké máslo používala pro "kosmetické účely už Kleopatra":http://www.extra.cz/taky-milujete-laky-na-nehty-tohle-je-9-veci-ktere-jste-o-lakovani-nehtu-nejspis-nevedeli.
01.07.2014 08:30 |

podobné články

Prohraná válka o pomazánkové máslo: EU jej Čechům definitivně zatrhla

 
Pomazánkové máslo Evropa neuznává. Ba co víc, tenhle název zakázala. A nezvrátil to ani Soudní dvůr EU. Ten patrně definitivně zhatil naděje na to, že se Čechům pomazánkové máslo vrátí.
12.05.2015 15:10 |

podobné články

Není máslo jako máslíčko. Zjistili jsme, co si mažete na chleba

 
Smršť zájmu čtenářů přinesl výsledek testu 30 másel Státní zemědělské potravinářské inspekce. Ve dvou výrobcích bylo víc vody, než povolují normy. V supermarketech na zákazníky čeká přitom místo másla i řada pastí. Alternativy k mléčným výrobkům, které klamou balením i vzhledem, ale v názvu máslo mít nesmí. Připomeňte si s Bleskem, co by mělo obsahovat skutečné máslo. Podívali jsme se na 11 výrobků a jejich složení, uvedené na etiketě.
01.12.2015 16:50 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články