Článek

10 rad jak správně vybrat maso na gril + 10 super marinád z celého světa

 
Dobrá marináda může produktům vašeho kulinářského snažení pomoci o dimenzi dál! Základem každé marinády je olej ochucený kořením, díky kterému se maso stává křehčí a má lepší chuť.
27.07.2009 14:20 |

podobné články

Podobné články

Jdeme grilovat: Jak vybrat zahradní gril?

 
Možná máte někde ve sklepě gril, co jste za stovku koupili v supermarketu. O takových grilech teď řeč nebude. Teď totiž budeme vybírat opravdový gril! Jaké jsou typy grilů? A liší se něčím? Grily nejsnadněji rozdělíme podle použitého paliva – na plynové, elektrické a grily na dřevo. V čem se liší? Grily na elektřinu nacházejí nejvíce využití ve městech. Jsou skladné, neprodukují kouř a můžete je tak využít při grilování na terase či balkónu, aniž byste obtěžovali sousedy. Pokud bydlíte ve městě, nemáte k dispozici zahradu, a přesto si chcete užít letní grilování, elektrický gril je pro vás jako dělaný. Grily na plyn patří ke dražším, ale zato k těm nejoblíbenějším. Neprodukují kouř ani spaliny, nabízejí maximální kontrolu nad plamenem a skutečný komfort při samotném grilování. A překvapí vás minimální údržbou. Grily na dřevěné uhlí jsou klasikou. Jsou levné a připravíte na nich všechny dobroty stejně chutně jako na jiných grilech. Ale musíte vydat trochu snahy na rozdělání ohně, jeho udržování a následné likvidování nepořádku. Tip: Podle expertů na grilování i řady rozsáhlých testů se v chuti se pokrmy připravené na obou typech grilu nijak neliší. Pokud se tedy obáváte, že budou pokrmy připravené na briketách jinak cítit, vaše obavy nejsou na místě. Rozžhavené brikety samy o sobě žádné aroma nevydávají, a tudíž nijak neovlivňují aroma připravených pochoutek. Gril na dřevo, nebo na plyn? Až se budete rozhodovat, který zahradní gril si pořídíte, nejspíš se budete rozhodovat mezi plynovým a tím klasickým. Tyhle otázky vám pomohou najít ten správný! Tip: Plánujete grilování? Pak budete možná kromě grilu potřebovat i zahradní nábytek nebo třeba párty stan – mrkněte na vetroshp.cz Chcete gril často převážet? Zatímco s grilem na dřevěné uhlí se manipuluje poměrně snadno, plynový gril není určený k častému převážení – vzhledem ke své váze i velikosti. Kolik můžete investovat peněz? Pořízení grilu na dřevěné uhlí není... Čtěte více Příspěvek Jdeme grilovat: Jak vybrat zahradní gril? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.06.2017 06:50 |

podobné články

Vyberte si ten pravý gril

 
Trápí vás otázka, jak si vybrat ten správný gril? Zvážit musíte hned několik parametrů. V první řadě si rozmyslete, kolik peněz chcete do grilu investovat, zda ho budete využívat několikrát týdně nebo třeba jednou za měsíc. Postavíte gril na zahradu, terasu, na balkon anebo ho budete často převážet? Dbejte také na bezpečnost a údržbu. Vybrat si správný gril je opravdu oříšek. Připravili jsme pro vás několik rad, které vám výběr ulehčí. Začíná jaro, objevujte s námi ten pravý požitek z grilování.
11.04.2016 09:40 |

podobné články

Jak si vybrat džíny podle postavy

 
Pokud máte problém s džíny, protože vám žádné nesedí a v žádných se necítíte ani pohodlně, ani přitažlivě, pak vám radíme jediné: vybrat džíny podle postavy! Jedině tak se vám podaří vybrat takové kalhoty, které vaší postavě padnou jako ulité a především jí zalichotí. Jenže jak na to?! Pokud přemýšlíte, jak vybrat džíny podle postavy, pak jste tu správně. Právě na tohle téma se dnes společně podíváme a prostřednictvím následujících řádků vám poradíme, jak si džíny vybrat. Uvidíte, že s námi to bude hračka! Pojďte si vybrat džíny podle postavy! Cílem každé ženy je vypadat dobře a to za jakékoli situace. Džíny patří do základní sestavy, která by se měla objevit v šatníku každé ženy, proto je určitě dobré vědět, jak si je správně vybrat. Jen dobře padnoucí džíny zalichotí postavě a vyzdvihnou vaše přednosti. Pojďme si tedy říci, jak správně na to! Džíny pro postavu typu hruška Máte postavu typu hruška, která se vyznačuje silnějším zadečkem a výraznými boky? Tato postava je u mužů velice oblíbená, i když si ženy myslí opak. A jaké džíny se hodí pro tento typ postavy? Doporučit můžeme slim džíny s vysokým pasem, které budou slušet vašim hubeným nohám a zároveň opticky zeštíhlí boky. Džíny pro postavu typu jablko Postavu typu jablíčko poznáte podle širokých boků, výraznějšího středu těla a naopak štíhlýma nohama. Tato postava je asi nejrozšířenější a vybrat pro ni padnoucí džíny není jen tak. My vám radíme vydat se cestou kalhot s elastickým pasem, které si pohrají s větším bříškem a alespoň na pohled má pár centimetrů uberou. Rozhodně si kupujte tmavé džíny, které celkově opticky zeštíhlují. Džíny pro postavu typu kluk Chlapecká postava není u žen oblíbená, protože postrádá typické ženské křivky. Nemusíte se ale stydět, protože pokud se vám podaří vybrat dobře padnoucí džíny, pak vám ani klučičí postava... Čtěte více Příspěvek Jak si vybrat džíny podle postavy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.08.2017 08:05 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Grilovací sezóna je tu! Rady jak na to a NEJLEPŠÍ RECEPTY

 
Léto už pomalu klepe na dveře, než ale roztopíte gril, naučte se pár šikovných triků, jak na něm vykouzlit skutečnou delikatesu. Poradíme vám, jak správně marinovat maso nebo jak poznáte, že má gril ideální teplotu. A přidáme i recept.
13.06.2014 15:55 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Vyberte správný gril! Podle čeho nakupovat? Je lepší gril na uhlí, na plyn, nebo na verandu elektrický?

 
O grilování víte díky speciálu Nedělního Aha! už téměř vše. Už jsme grilovali, pekli, zkrátka kuchtili a vy víte, jak si připravit exotické ovoce, pořádnou »fl ákotu« nebo i dietní rybičku. Ovšem k tomu, aby vaše grilovačka dopadla opravdu na výbornou, už tedy chybí »pouze« krůček – jenže nejdůležitější – koupit ten správný gril.
20.05.2012 12:10 |

podobné články

Nové pivo Gril chutná i muzikálovým hvězdám

 
Také hvězdy muzikálů se přesvědčily o tom, že nové pivo Gril je prostě skvělé… Blesk, který se na vzniku piva podílel, se zeptal na názor zpěváků Mariána Vojtka (38) a Ladislava Spilky (38). Oba se v grilování, tedy v činnosti, ke které je pivo Gril přímo zrozené, vyznají!
22.07.2011 15:00 |

podobné články

Osobnosti: Marian Vojtko (241 článků)

Unikátní gril: Užijete si ho na zahradě i v kuchyni

 
Grilovací sezóna začíná, je tedy čas přemýšlet nad nákupem nového grilu. Našli jsme pro vás novinku, kterou budete moci využívat v létě stejně jako v zimě. Nezaskočí vás ani situace, kdy teď na jaře pozvete na první „grilovačku“ přátele, jenže venku už od rána prší. Kontaktní gril unikátní konstrukce Catler nyní nabízí e-shop Hobbyman.cz. A pozor – pokud si tento gril objednáte včas, přidá vám k němu zadarmo také luxusní digitální kuchyňskou váhu Catler jako bonus!
25.03.2012 10:00 |

podobné články

Čistý gril je alfou a omegou úspěchu i zdraví: Místo kartáče nasaďte robota

 
Grilování je fantastická událost, při níž se společnost baví, pochutnává si, chválí mistra grilu, ale… Jednu vadu na kráse grilování má, stejně jako každý konec večírku. Přátelé se pomalu vytrácejí a vy drhnete kartáčem gril od připečených nečistot. Na tuto protivnou činnost ale můžete nasadit robota! Ten gril vyčistí za vás.
19.06.2017 00:05 |

podobné články

3 rady, jak správně vybrat těhotenské oblečení

 
Vybrat těhotenské oblečení rozhodně není jen tak. Většina maminek se zpočátku snaží nosit takovou velikost, na kterou byly zvyklé ještě před tím, než jim začalo růst bříško. Některé naopak těhotenské oblečení začínají nakupovat až moc pozdě. Čekáte miminko? Pak věřte, že vás tato skutečnost neodsuzuje k tomu, abyste se oblékaly jen do šatů či nevzhledných pytlů – jak mnohé těhulky oblečení větších rozměrů nepěkně nazývají. V dnešním článku vám poradíme, jak správně vybrat těhotenské oblečení, aby vám bylo pohodlné a abyste se zároveň cítily sexy a přitažlivě. Není to věda, když víte jak na to! Rada první: Nenechejte nákupy na poslední chvíli Ačkoli v prvním trimestru na vás těhotenství ještě nebude tolik vidět, rostoucí bříško na sebe nenechá dlouho čekat. Určitě se nechcete trápit v kalhotách, přes které vám bude bříško přetékat a jejichž pásek se vám nepříjemně zařeže do kůže. Není proto na škodu vybrat takové těhotenské oblečení, které budete moci nosit od prvního trimestru až do porodu. S nákupy rozhodně neotálejte a vyrazte na ně ještě tehdy, kdy budete mít dostatek energie. Rada druhá: Kvalitní těhotenské prádlo je základ Vybrat svrchní těhotenské oblečení je jedna věc, ovšem na co mnoho maminek zapomíná je kvalitní těhotenské prádlo, které je základem pohodlí. Samozřejmostí každé maminky je pevná podprsenka, která mamince poskytne nejen dostatečnou oporu pro ňadra, ale která se v průběhu těhotenství může i zvětšit. To samé platí i o kalhotkách, kterým byste měli věnovat pozornost. Rada třetí: Těhotenské oblečení by mělo být praktické Vzhled i pohodlí je samozřejmě důležité, ale hlavní roli při výběru těhotenského oblečení přeci jen hraje praktičnost. Mnoho maminek se již na první pohled zamiluje do takových kousků, které již na první pohled dávají jasně najevo, že s praktičností nemají vůbec nic společného. Například overaly – vypadají skvěle, ale na druhou stranu je známo, že těhotné ženy chodí častěji... Čtěte více Příspěvek 3 rady, jak správně vybrat těhotenské oblečení pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
25.12.2015 10:25 |

podobné články

Recept na vepřovou kýtu na horčici

 
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 17:50 |

podobné články

Tipy jak se správně nalíčit

 
Jak se správně nalíčit, aby se váš výsledný make-up stal tou nejlepší vizitkou a dal tak vašemu okolí jasně najevo, že o sebe pečujete s maximálním úsilím? Ačkoli si většina žen myslí, že své kosmetické štětce ovládá se vší parádou a jsou si jisté v kramflecích, jen hrstička z nich skutečně rozumí líčení a ví, jak se správně nalíčit. Kromě správné techniky líčení je důležité používat i kvalitní štětce nebo vhodné kosmetické výrobky v podobě řasenky, očních stínů, podkladové báze nebo make-upu. Pamatujte, že méně je někdy více a u líčení to platí obzvlášť! Užitečné tipy jak se správně nalíčit v několika krocích Ne všem ženám bylo shůry dáno, aby vypadaly dokonale i bez zásahu štětce nebo make-upu. Jestliže i vy patříte k obyčejným smrtelnicím, které si zkrátka k oné dokonalosti musí trochu pomoci, pak si nenechte ujít naše tipy, s jejichž pomocí bude líčení hračka. Krok první: Čištění a hydratace Pokud chcete, aby vám make-up na tváři vydržel po celý den, pak musíte svou pleť na tak náročný úkol připravit. Pamatujte, že make-up lépe drží v případě, kdy je pleť pod ním čistá, není mastná a je dobře hydratovaná. Vaším prvním úkolem proto je pleť důkladně vyčistit, odmastit ji pomocí odličovače nebo micerální vody a nebojte se použít tónující krém, jehož úkolem je sjednotit barvu pleti a zakrýt nedokonalosti. Krok druhý: Make-up Hned druhým krokem je nanesení make-upu, který by měl být odstínově co možná nejpodobnější vaší přirozené barvě pleti. Snažte se vyhýbat přílišně výrazným kontrastům, protože tmavý obličej a oproti němu světlý krk rozhodně nevypadá dobře. Proto nezapomeňte make-up pomocí štětce rozetřít do ztracena a nakonec jej zafixovat pomocí pudru. Krok třetí: Líčení očí Líčení očí je věcí každého z nás. Hodně záleží na tom, jaký typ líčení chceme zvolit, jestli dáme přednost výraznějším očím, nebo naopak výraznějším... Čtěte více Příspěvek Tipy jak se správně nalíčit pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 06:10 |

podobné články

5 rad jak na citlivou pleť v zimě

 
Zima nám kalendářně panuje již několik dní, ale teprve až teď se ukázal v celé své parádě – venku mrzne, až praští a naše okolí zasypala hustá sněhová pokrývka. Zatímco děti jsou z nadílky sněhu, která díky nízkým teplotám jen tak neroztaje, nadšené, nás teploty klesající hluboko pod nulu už tolik netěší – ba naopak přemýšlíme, jak se postarat o citlivou pleť  v zimě, která je letos opravdu krutá. Jestliže si i vy lámete hlavu nad tím, jak byste se měli správně postarat o svou citlivou pleť v zimě, která ještě ani zdaleka nehodlá předat kralující žezlo teplotně přívětivějšímu jaru, pak jste tady správně. I my jsme se nad touto problematikou zamysleli a do následující řádků ukryli pár tipů, jak se o pleť, která na chlad a mráz podrážděně reaguje, správně postarat. Jak se postarat o citlivou pleť v zimě? Máme 5 rad! Citlivou pletí trpí velké procento žen a dívek napříč všemi věkovými kategoriemi. Není se proto čemu divit, že majitelky podrážděné pleti a náchylné pokožky právě v tomto období přemýšlí, jak zamezit problémům, které jim zima způsobuje. Pojďme si tedy říci, jak na citlivou pleť v zimě v pěti bodech, které i vám zaručeně přijdou vhod! Rada první: správná volna pleťového krému Používat v zimě krém je nutnost. Důležité je ale vybrat ten správný, protože na trhu je jich tolik, že je velice snadné sáhnout po špatném a pleti tak spíše uškodit. Pleťový krém na zimu by měl disponovat vyšším podílem tukových látek (ceramidů, cholesterolu, lipidů či rostlinných olejů), špatnou volbou nebudou ani hydratační krémy, které zabrání tzv. vymrzání vody a poškození pleti. Rada druhá: peeling jako celoroční rutina Mnoho žen se drží toho názoru, že je peeling v zimě nevhodný, protože citlivou pleť akorát ještě více podráždí. Ve skutečnosti k omezení peelingu v chladném zimním období není sebemenší... Čtěte více Příspěvek 5 rad jak na citlivou pleť v zimě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
15.01.2017 20:50 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

U burgerů grilovali krysu. Zaměstnanci restaurace se bavili zvrhlou zábavou

 
Jak to asi vypadá v kuchyni, přemýšlí často lidé, kteří vyrazí do restaurace na jídlo. A někdy je opravdu lepší nevědět. Na Havaji v restauraci zaměřené na burgery se zaměstnanci rozhodli hodit na gril krysu, kterou objevili ve skladu. Šlo přitom o gril, na kterém běžně připravovali maso pro zákazníky. Celou zvrácenou zábavu si natáčeli a chlubili se jí na sociální síti, informuje agentura AP.
26.11.2018 21:05 |

podobné články