Článek

Ženy, jezte ovoce, ryby a olivy! Středomořská kuchyně snižuje riziko rakoviny dělohy

 
Ženy, které hojně holdují středomořské kuchyni, mají až o polovinu nižší riziko, že je postihne rakovina dělohy. Vyplývá to ze studie, kterou – pravda – zaplatila Italská nadace pro výzkum rakoviny (FIRC).  Italští odborníci ale spolupracovali s experty z Lausannské univerzity ve Švýcarsku a své závěry podložily vzorkem pěti tisíc dobrovolnic. 
08.06.2015 10:46 |

podobné články

Podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Recept na pečený čaj

 
Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.02.2016 21:35 |

podobné články

Vitamínová bomba aneb chutné smoothie

 
Čím dál častěji se především v souvislosti se zdravým stravováním můžete setkat s názvem smoothie. Samotné slovíčko pochází z anglického smooth, což značí jemný, krémový. Právě takové je ať už ovocné či zeleninové smoothie. Jedná se o zdravý mixovaný nápoj, kde základ tvoří ovoce a zelenina bez přídavku umělých sladidel a ideálně i bez cukru. Použít lze buď ovoce, zeleninu nebo kombinaci obojího. Koktejl plný zdraví Do smoothie je však možné přidávat i další zdravé pochoutky, jako jsou mladý ječmen, kakaové boby, oříšky, semínka, ovesné vločky, melasu, karobový prášek a další. Takový hutný, výživný, krémový koktejl poslouží jako rychlá snídaně či zdravá svačinka. Ovoce je lépe konzumovat ráno a dopoledne, ale večer si klidně můžete dopřát zeleninové smoothie aniž byste se báli o svou váhu. Tyto koktejly jsou výborné také před fyzickou aktivitou. Smoothie umožňují smíchat podle fantazie nebo doporučených receptů různé druhy ovoce a zeleniny. Využít můžete banány, pomeranč, švestky, jablíčka, kiwi, ananas, maliny, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, rajčata, salátovou okurku, papriku, zelí, špenát a dokonce i bylinky. Krémový nebo chrunky Podle toho jaký přístroj použijete, budete mít konzistenci buď krémovou nebo „chrunky“ více křupavou s kousíčky ovoce. Jedním tímto drinkem dostanete do těla potřebné vitamíny, minerály a vlákninu. Pokud vás nebaví ráno stát u kuchyňské linky a mazat chléb, krájet zeleninu, můžete zkusit naházet do mixéru ovoce, přidat trochu vody a snídaně je na světě. Smoothie rozhodně patří do zdravého životního stylu, kdy si za pár korun vychutnáte dokonalou symfonii chuti. Kombinace ovoce a zeleniny Kiwi + salátová okurka + lístky špenátu = na energii Salátová okurka + lístky máty + kiwi = na osvěžení Meloun + banán + grep + mrkev = vitamínová bomba Lístky špenátu + avokádo + jahody = před fyzickou zátěží Hrst rukoly + ananas + chili koření = na hubnutí Příspěvek Vitamínová bomba aneb chutné smoothie pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.08.2015 08:15 |

podobné články

Sleva 50 % na kuchyně? Tak to je bomba! Kuchyně za polovinu a montáž za korunu

 
Sleva 50 % na kuchyně a montáž za 1 korunu? Tato jedinečná šance čeká do 4. října v obchodních domech kika. Zaměření kuchyně, její plánování a montáž. Světlé barvy a lesklé plochy. Široký výběr vestavěných spotřebičů a 3D plánování kuchyní zdarma. Kuchyně propracované do posledního detailu. Sporák tam, kde ho chcete právě vy, lednice po ruce či prostorný dřez. Staňte se králem své kuchyně!
28.09.2015 15:05 |

podobné články

Líbání podle slunečního horoskopu: Čí polibky vás dostanou do extáze a jak umíte líbat vy?

 
Podrobné partnerské a erotické horoskopy "Berana":http://www.extra.cz/muz-ve-znameni-berana-s-jakymi-znamenimi-mu-to-klape-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Beranky":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-berana-s-kterym-znamenim-ji-to-bude-klapat-a-jakemu-se-radeji-vyhnout-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Býka":http://www.extra.cz/ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-byka, "Býčice":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-znameni-byka-zbystrete-tohle-je-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop-jake-znameni-se-k-vam-hodi-a-ktere-urcite-nebrat, "Blížence":http://www.extra.cz/s-kym-ma-nejlepsi-sex-muz-narozeny-v-blizencich-vime-to-ctete-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-blizence, "Blíženkyně":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-blizencu-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Raka":http://www.extra.cz/partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-raka-ctete, "Račice":http://www.extra.cz/zeny-ve-znameni-raka-tohle-byste-mely-vedet-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-kym-vam-to-bude-klapat, "Lva":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-lva-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Lvice":http://www.extra.cz/kdo-je-idealni-partner-pro-zenu-narozenou-ve-znameni-lva-ctete-jeji-partnersky-a-eroticky-horoskop, "muže Panny":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-panny-s-jakymi-znamenimi-mu-to-bude-klapat-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "ženy Panny":http://www.extra.cz/jak-jsou-na-tom-s-laskou-zeny-narozene-ve-znameni-panny-ctete-partnersky-a-eroticky-horoskop, "muže Váhy":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-vah-jaky-je-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "ženy Váhy":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-vahach-ctete-jak-vypada-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Štíra":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-stira-s-jakymi-znamenimi-mu-to-klape-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Štírky":http://www.extra.cz/zeny-ve-znameni-stira-zbystrete-tohle-je-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-kym-to-zajiskri-a-koho-radsi-nebrat, "Střelce":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-strelce-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Střelkyně":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-strelci-tohle-byste-mely-vedet-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-jakym-znamenim-vam-to-bude-klapat, "Kozoroha":http://www.extra.cz/ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-kozoroha-kdo-se-k-nemu-hodi, "Kozorožky":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-kozoroha-co-prozrazuje-jeji-partnersky-a-eroticky-horoskop-vime-to, "Vodnáře":http://www.extra.cz/s-kym-ma-nejlepsi-sex-muz-ve-znameni-vodnare-prectete-si-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Vodnářky":http://www.extra.cz/kdo-je-idealni-partner-pro-zenu-narozenou-ve-vodnari-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "muže Ryby":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-ryb-ctete-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop a "ženy Ryby":http://www.extra.cz/jak-jsou-na-tom-s-laskou-zeny-narozene-v-rybach-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete již z našeho astrologického seriálu znáte. Dnes se podíváme na to, jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu s líbáním.
18.12.2013 10:56 |

podobné články

Aspirin snižuje riziko rakoviny! Vědci přinesli první důkaz!

 
Pravidelné užívání aspirinu snižuje riziko rakoviny až o 60%. Britští vědci objevili důkazy preventivního účinku.
31.10.2011 14:30 |

podobné články

Jak odlehčit svému trávení?

 
Jestliže vás často trápí pocity plnosti, je vám těžko od žaludku a do toho všeho se ještě přidá únava, pak může být viníkem všech vašich obtíží špatné trávení, které se může projevovat právě pocity přesycení, nedostatkem energie i bolestmi žaludku. Možná by nebylo od věci vašemu trávení trochu odlehčit a my vám v dnešním článku poradíme, jak na to! S výše zmíněnými nepříjemnosti se denně potýká nespočet lidí a zatímco někdo tyto stavy tiše přetrpí, jiný se jim snaží zabránit – a to je dobře! Slyšeli jste již o termínu známém jako fruit day? Pokud ne, tak si nenechte ujít následující řádky! Fruit day, aneb jak odlehčit svému trávení? Problémy s trávením a s ním spojené obtíže dokážou nepříjemně potrápit. Neberte varovné signály na lehkou váhu. Trpět vůbec nemusíte, bohatě stačí, když do svého jídelníčku zařadíte fruit day! Den plný ovoce Ovoce představuje nedílnou součást našeho jídelníčku a měli bychom jej konzumovat každý den. Ne všichni toto pravidlo dodržují a své tělo potřebnými vitamíny nezásobují, což má za následek právě zvýšenou únavu a pocity těžkého žaludku. Cílem ovocného dne je odlehčit nejen vašemu trávení, ale zároveň i žaludku a střevům, což má za následek skutečnost, že jednoduché ovocné enzymy jdou trávit velmi lehce. Jak na to? Rozhodnete-li se ovocný den vyzkoušet, pak si předem ujasněte, jaké druhy ovoce si během dne dopřejete. Důležité rovněž je rozhodnutí, kterou alternativu podstoupíte – zda přísnou nebo volnější. Při přísné variantě budete během celého dne jíst pouze syrové ovoce, v případě odlehčené varianty si můžete například ovocný salát doplnit oříšky nebo medem. Pamatujte, že byste ovoce měli konzumovat vždy po 2,5 hodinách, přičemž vám doporučujeme zažít pomerančem nebo grapefruitem, poté si dát jablko nebo hrušku, pokračovat ananasem, mangem nebo kiwi. Vystřídat můžete i druhy exotického ovoce a jednotlivé druhy mezi sebou libovolně střídat. Opomenout... Čtěte více Příspěvek Jak odlehčit svému trávení? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2016 05:40 |

podobné články

Inspirujte se ve Španělsku: olivy jsou chutné, ale i zdravé

 
V aperitivu, salátu, polévce, hlavním jídle i zákusku se mohou využít kvalitní olivy, které jsou nedílnou součástí středomořské kuchyně. Jsou výtečnou surovinou pro výrobu olivových olejů, gurmetskou pochoutkou při stolování i výtečnou ingrediencí pro přípravu rozmanitých pokrmů. Ve Španělsku, které patří mezi největší pěstitele těchto plodin, jsou vnímány jako výraz životního stylu a kultury.
30.08.2011 18:15 |

podobné články

Zázrak medicíny: Matky darovaly dcerám dělohy a ty porodily syny!

 
Jedna se narodila bez dělohy, druhá o ni přišla kvůli zhoubné rakovině. Přesto obě odnosily a porodily zdravé chlapce. Chybějící dělohy, z nichž obě samy přišly na svět, jim totiž darovaly jejich matky. Zázrak medicíny uskutečnili lékaři ve Švédsku.
03.12.2014 12:45 |

podobné články

Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně

 
Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně je stále častější jev, na který sází spousta domácností. Tzv. open space je nejen praktický, ale i vzhledově lákavý – zkrátka má něco do sebe. Mnoho žen je často během přípravy pokrmu izolováno od zbytku rodiny, kdy děti či manžel tráví čas v obývacím pokoji. Pokud to trápí i vás, máte jedinečnou šanci tento problém hravě vyřešit! Efektivní propojení dvou nejvíce využívaných místností v jednu jedinou rodinu sblíží a vy si tak budete moci užívat společně strávené chvíle i tehdy, kdy budete nuceni stát za sporákem. Strach z bourání Efektivní propojení kuchyně s obývacím pokojem zabije dvě mouchy jednou ranou. Ačkoli je tato úprava domácnosti velice žádaná, hodně lidí se jí vyhýbá obloukem. Proč? Jednoduše mají strach, že by museli investovat vysoké peníze do bourání zdí a příček. Je pravdou, že vybourat nějakou tu příčku bude asi nutné, ovšem rozhodně se nejedná o nekřesťanské částky, které by zruinovaly váš finanční rozpočet. Navíc máte-li doma šikovného manžela, není co řešit – šikula to jistě zvládne sám i bez nutnosti pozvat si na to specialisty. Efektivní propojení místností sblíží celou rodinu Ať už se pro efektivní propojení kuchyně a obýváku rozhodnete z jakéhokoli důvodu, třešničkou na dortu bude vzájemné sblížení s rodinou, protože spolu budete moci trávit více času. Zatímco budete vařit nebo mýt nádobí po chutném obědě, uvidíte na aktivity, které v obývacím pokoji provádí vaše ratolesti. Šikovnost tohoto řešení oceníte i v případě, kdy vám domů přijde návštěva, kterou usadíte v obýváku – již nikdy se nebudete muset omlouvat a vzdalovat do jiné místností, zatímco by se vaše návštěva bez hostitele musela zabavit sama. S tímto propojením hovor nemusí ustávat! Pozor na sladění barev a nábytku Jakmile dospějete k názoru, že si doma zbouráte dvě-tři příčky a propojíte si kuchyň s obývákem, pamatujte, že by... Čtěte více Příspěvek Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně?

 
Podlaha v kuchyni je jednou z nejzatěžovanějších podlah v celé domácnosti. Neustále se v ní něco děje. vaří, chodí pro jídlo, ale také padá na zem, rozlévá se a také se v ní nejčastěji uklízí. Kvůli těmto důvodům je vybírat podlahu do kuchyně s rozmyslem. Jaká se hodí se dočtete v následujícím článku. Jaká musí být? Podlaha do kuchyně musí být rozhodně kvalitní, jinak hrozí, že se bude muset každý rok vyměňovat. Musí vydržet časté uklízení, pády předmětu nebo rozlité nápoje či vodu. Základními vlastnosti každé podlahy jsou: vysoká odolnost, dlouhá životnost, protiskluzové vlastností, beze spár – usazují se nečistoty. Příroda je IN Spousta lidí odmítá mít ve své domácnost podlahu z umělých materiálů jakou jsou laminátové nebo vinylové podlahy. Dávají přednost přírodě a rádi chodí bosy. V takovém případě se nabízí dvě možnosti, a to korek nebo dřevo. Důležité je ovšem myslet na opatření, která podlahy ochrání před škrábanci, rýhám a otlakům. To lze jednoduše zařídit ochrannou vrstvou, která může být z vosku, oleje nebo laku. Jaký způsob se zvolí, je čistě na majiteli. Díky ochranné vrstvě se i dřevěná podlaha stane odolnou vůči vodě a vlhkosti. I v případě, že by dřevěná podlaha vodu nasákla, vrátí se po dřevo po vyschnutí do původní podoby. Důležité je mít na paměti. Že jsou dřevěné podlahy měkké, tudíž padající předměty je budou ničit. Na druhou stranu šikovný truhlář dokáže hotové zázraky. Dřevo jde zrekonstruovat tak, aby opět vypadalo jako nové. Podlaha je tak věčná a může být v domácnosti po generace. Nadčasové marmoleum Přírodním materiálem je také marmoleum. Jedná se o směs pouze přírodních materiálů, vzniká tak originální a nadčasová podlahová krytina, které je kuchyně jak stvořená. Může se pochlubit vlastnostmi jako: trvanlivost, antibakteriálnost, celistvost, antistatičnost, snadnou údržbou, širokými barevnými variantami. Vděčné PVC V případě, že je kuchyň centrem vaší domácnosti,... Čtěte více Příspěvek Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.12.2015 22:06 |

podobné články

Středomořská dieta: Jedna z nejzdravějších

 
Odborníky na dietu je ta středomořská označována jako jedna z nejzdravějších. Nejedná se totiž o dietu v pravém slova smyslu, jde spíše o zdravý životní styl, tedy pokud jde o jídelníček. Učarovala takovým hvězdám, jako je třeba Penelope Cruz nebo Catherine Zeta-Jones. V čem spočívá? V lehkém jídelníčku, který je typický pro kuchyni národů na pobřeží kolem Středozemního moře.
04.02.2017 18:10 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

Hormonální antikoncepce zvyšuje riziko rakoviny

 
Vědci se domnívali, že hormonální antikoncepce založená pouze na progesteronu bude bezpečnější než ta, která hormony kombinuje. Tedy s ohledem na riziko rakoviny prsu. Jenže nové výzkumy to vyvrátily. Všechny hormonální antikoncepce bez rozdílu typu zvyšují riziko rakoviny prsu o pětinu a to ještě do pěti let po jejich vysazení. A škodí také hormonální nitroděložní tělíska.
12.12.2017 17:30 |

podobné články

Vědci: Antikoncepce chrání ženy před rakovinou. I 35 let poté, co ji vysadí

 
Užívání hormonální antikoncepce v mladém věku snižuje riziko vzniku rakoviny vaječníků, dělohy a tlustého střeva až 35 let poté, co žena s braním pilulek přestala. Napsal to britský deník The Daily Mail s odkazem na studii vědců z univerzity ve skotském Aberdeenu.
27.03.2017 05:55 |

podobné články