Článek

Zelníčková z Ordinace: Zmasakrována kvůli cukru?

 
Je to již více než půl roku, co herečka Veronika Zelníčková (23), známá ze seriálů Ordinace v růžové zahradě, Gympl nebo Cesty domů, málem přišla o život. Nenapadl ji přitom nikdo jiný než její tehdejší přítel. Ten nyní před soudem přišel se zajímavým vysvětlením…
22.02.2017 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Zelníčková (34 článků)
Podobné články

6 tipů, jak omezit cukr ve stravě

 
Sladká chuť je nám od malička příjemná a je opravdu hodně těžké chuti na sladké odolat. Jednoduché cukry jsou ale spojené se zdravotními riziky, o které nestojíme, proto je lepší jejich příjem omezit. Snížením množství přijatého cukru ve stravě se snižuje i pravděpodobnost výskytu diabetu druhého typu, obezity, srdečních chorob, vysokého krevního tlaku a cholesterolu, jaterních onemocnění či metabolických poruch. Zároveň se vyhnete výkyvům nálad, zlepší se vám kvalita pleti a ještě  zhubnete. Nejvíc cukrů je v limonádách První krok, jak omezit příjem cukrů, je kontorla toho, co pijete. nejvíc ho totiž vypijete v různých limonádách. Řada lidí si přestane sladit kávu, ale neuv+domí si, že v litru coly je množství cukru odpovídající 40 běžným kostkám. Čtěte složení potravin Dnes už je povinností každého výrobce uvádět pravdivé nutriční hodnoty na etiketách. Vy tak máte přehled o tom, kolik cukru konzumujete. Vyvarujte se výrobkům, které mají vysoký obsah jednoduchých cukrů. Zvyšte příjem energie z bílkovin Když vás v průběhu dne přepadne chuť na sladké, je  příčinou nedostatek energie. Jestliže začnete konzumovat víc bílkovin, které se spalují pomaleji, nedostatkem energie trpět nebudete. Zkuste koření Když přestanete nadměrně sladit, můžou vám některá jídla připadat fádní a bez chuti. Přidejte vanilku, skořici či kardamom a chuť pokrmu či nápoje se zvýrazní. Doporučujeme především ochucení kávy, tak vám cukr přestane chybět rychleji. Chilli Když si začnete do jídla přidávat chilli, brzy zjistíte sníženou chuť na sladké. Capsaicin obsažený v těchto pikantních papričkách nejen blokuje chuť na sladké, zároveň pomáhá spalovat tuky, takže je účinek dvojnásobný. Doplňujte chrom Chrom má tu schopnost, že snižuje potřebu mlsat, jeho dlouhodobé užívání efektivně kontroluje hladinu krevního cukru. Tím, že nedochází k náhlým výkyvům glykémie, snižuje se potřeba konzumace cukrů kvůli rychlé energii.   Příspěvek 6 tipů, jak omezit cukr ve stravě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.05.2018 02:00 |

podobné články

Tipy na zdravé alternativy bílého cukru

 
Čím si můžeme osladit kafe, čaj nebo třeba ovesnou kaši kromě bílého cukru? Existují jiné a zdravější alternativy, které by jej dokázaly plnohodnotně nahradit? Jestliže se zajímáte o zdravější životní styl, pak je dnešní článek určený právě vám! Většina lidí neví, že kromě bílého cukru, který je asi nejrozšířenějším sladidlem, si mohou nápoje i jídla osladit něčím jiným. My si dnes společně představíme přírodní sladidla, která jsou mnohem zdravější. Čím můžete sladit kromě bílého cukru? Jestliže chcete vědět, čím můžete sladit čaj, ovesnou kaši, jaké sladidlo použít do moučníků, pak jste tu správně. My totiž víme hned o několika možnostech, které jsou daleko lepší, nežli bílý cukr. Ten je známý tím, že není pro naše zdraví zrovna dvakrát prospěšný. Teď už si pojďme říci, čím kromě bílého cukru můžete sladit. Med Když se řekne zdravé přírodní sladidlo, každému se okamžitě vybaví med. Ten můžete používat pro oslazení kávy, čaje, použít se dá při vaření i pečení. Nejenže má všestranné využití, ale navíc je daleko zdravější, nežli cukr. Určitě musíme upozornit, že med je několikanásobně sladší nežli cukr, tak to s jeho množstvím nepřehánějte. Stevie Další velice známé přírodní sladidlo, které je dokonce 300x sladší nežli cukr. Její největší výhodou však není jen její vysoká sladivost, ale především skutečnost, že nemá skoro žádné kalorie! Pořídit jej můžete v podobě drobných krystalků, v současné době je k dostání prakticky na každém rohu. Kokosový cukr Místo bílého cukru můžete s klidným srdcem použít i cukr kokosový, který se vyrábí ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů. Je považován za nejlepší přírodní sladidlo s velice nízkým glykemickým indexem, známý je pro svou lehce karamelovou chuť, díky které není vhodný do všech pokrmů. Tak si na to dejte pozor. Javorový sirup Když se řekne javorový sirup, co si představíte? Spousta lidí si vybaví americké lívance polité právě... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé alternativy bílého cukru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Brutální napadení herečky z Ordinace v růžové zahradě: Veronika Zelníčková na pokraji smrti! Kamarád ji chtěl umlátit lahví od piva

 
Ne, tohle není nějaký brutální americký seriál, ale česká realita. Krásná herečka Veronika Zelníčková, známá ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Gympl, málem přišla o život. Napadl ji známý z kapely, kde hraje. Celý krvavý incident se odehrál v obci Jemníky u Slaného, kde má skupina zkušebnu.
29.07.2016 20:00 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Zelníčková (34 článků)

Hvězda Ordinace v růžové zahradě Veronika Zelníčková na pokraji smrti! Kamarád ji chtěl brutálně umlátit půllitrem od piva. Šokující snímky najdete ve fotogalerii

 
Ne, tohle není nějaký brutální americký seriál, ale česká realita. Krásná herečka Veronika Zelníčková, známá ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Gympl, málem přišla o život. Napadl ji známý z kapely, kde hraje. Celý krvavý incident se odehrál v obci Jemníky u Slaného, kde má skupina zkušebnu.
30.07.2016 09:25 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Zelníčková (34 článků)

Hvězda Ordinace v růžové zahradě Veronika Zelníčková na pokraji smrti! Kamarád ji chtěl ubít sklenicí od piva. Kousla ho, proto přežila

 
Krásná herečka Veronika Zelníčková, známá ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Gympl, málem přišla o život. Napadl ji známý z kapely, kde hraje. Celý krvavý incident se odehrál v obci Jemníky u Slaného, kde má skupina zkušebnu.
31.07.2016 09:20 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Zelníčková (34 článků)

Kolik kávových lžiček cukru denně je ještě v pořádku...?

 
Potravinářský průmysl a především výrobci polotovarů, hotových jídel a rychlého občerstvení vědí, že lahodnost jejich výrobků a závislost na nich nezajistí nic lépe, než když se do nich přidá cukr. Ten je tak dnes skrytý téměř ve všem, co bylo zpracováno či vyrobeno průmyslově. Světová zdravotnická organizace pak skrytý cukr viní z epidemie obezity a zkažených zubů. Lidé totiž krom tohoto cukru ještě do sebe ládují cukrovinky a slazené nápoje. Denně tak do sebe dostanou i padesát lžiček cukru. Ideální míra pro zdraví je přitom šest kávových lžiček cukru.
06.03.2015 16:05 |

podobné články

5 rad, jak zavařovat zdravěji. Skvělé marmelády a kompoty bez chemie a hromady cukru

 
Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a dlouho vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru, bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? A přitom si ani konzervativní manžel nebude stěžovat, že ta marmeláda od babičky bývala lepší.
26.06.2015 06:15 |

podobné články

Brutálně zbitá herečka Veronika Zelníčková: Kousla útočníka, proto přežila!

 
Chtěl ji zabít? Herečka a zpěvačka Veronika Zelníčková (22), známá ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, leží v nemocnici s otřesem mozku, vyraženými zuby a pohmožděninami po celém těle. Útočník je obviněn z pokusu o vraždu. Jak se mladá herečka zachránila?
31.07.2016 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Zelníčková (34 článků)

Brutálně zbitá herečka Veronika Zelníčková: Psychicky se zhroutila!

 
Napadená Veronika Zelníčková (22), která se objevila v seriálech Ordinace v růžové zahradě nebo Gympl, byla propuštěna do domácí péče. Po čtvrtečním útoku má psychické problémy.
01.08.2016 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Zelníčková (34 článků)

Brutálně napadená herečka z Ordinace Zelníčková: Musí na operaci!

 
Herečka a zpěvačka Veronika Zelníčková (23) si prožila peklo, když ji její známý brutálně napadl. Dokázala se sice ubránit a zachránila si život, ovšem se zdravotními i psychickými následky se potýká ještě rok po incidentu. Nyní se dokonce znovu musela svěřit do péče lékařů. Proč?
04.08.2017 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Zelníčková (34 článků)

Princezna ze mlejna míří do Ordinace, Andrea Černá si zahraje sestru

 
Herečka Andrea Černá, kterou diváci znají jako Elišku z oblíbené pohádky Princezna ze mlejna, posílí tým seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Andrea Černá ztvární roli zdravotní sestřičky Heleny Hradecké. Další články k tématu: VIDEO: Krásky z Ulice a Ordinace odhodily svršky a ukázaly sexy těla Pro české buchty mám slabost, říká Vietnamka z Ordinace Nguyenová Hvězdy Ordinace 1. máj dodržují, lásku si ale vyznávají celý rok MÓDNÍ POLICIE: Výstřední Štěpánová z Ordinace se na ranči šetřila
25.03.2013 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Andrea Černá (16 článků) , Eliška Černá (8 článků)

Test ovocných pitíček: 5 kostek cukru v maličké krabičce!

 
Lákají na obrázky šťavnatého ovoce, ve skutečnosti, ale většina z nich ukrývá hlavně obrovské množství cukru! Jedna krabička dětského pitíčka s brčkem obsahuje pět i více velkých kostek cukru!
07.09.2012 12:10 |

podobné články

Zdravá čokoláda dostane místo přídavků cukru houby

 
O škodlivosti cukru se můžeme v poslední době dočíst všude. Hledání vhodných náhražek je tak zásadním úkolem. Americká společnost Mycotechnology se tohoto úkolu zhostila s velkým nadšením a vyvíjí „zdravou” čokoládu, kde budou mít místo cukru hlavní slovo houby. Uvedl to francouzský list Le Figaro.
03.08.2014 21:25 |

podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Výtečný recept na makronky

 
Dnes vám přinášíme recept na výtečnou francouzskou specialitu macarons – makronky. Jsou oblíbené po celé Evropě, ovšem zkuste navštívit Francii a nebudete vědět, kam se dřív podívat. Hrají všemi barvami. Vypadají i chutnají výtečně. Hlavní ingrediencí jsou mandle. A protože máme jaro, nešetřete barvami, jako jsou oranžová, tyrkysová, růžová, žlutá. Rozzáří váš stůl i oči vaší rodinky. Připravit si je můžete klidně o Velikonocích, kde přidáte ještě i zelenou nebo červenou barvu. Příprava není složitá a výsledek je grandiózní. Potřebné ingredience na makronky 300g mletých mandlí 300g cukru moučka 300g krystalového cukru 220g bílků z vajec (pokojová teplota) 70g vody Potravinářská barviva dle vlastního výběru Ingredience na krémovou náplň 250g mascarpone 500g moučkového cukru Jena polévková lžíce másla Potravinářské barvivo na krém opět dle svého výběru Postup práce Mleté mandle prosypeme přes síto, aby se zachytily větší a hrubší kousky. Stejně tak přes sítko prosypeme cukr moučka. Cílem je mít v míse jen jemný pudr. K těmto dvěma surovinám (mandle a cukr) přidáme 110g bílků pokojové teploty a promícháme. Vznikne husté těsto, které si dáme zatím bokem a připravíme si sirup. Příprava sirupu: Do kastrůlku si dáme vodu, vsypeme cukr – promícháme a počkáme, až se začne směs vařit a po 3 minutách vypneme. Zbylých 110g bílků si nyní vyšleháme tuhý sníh a přidáme i špetinku soli. Postupně k němu přiléváme sirup a stále šleháme cca 6 minut. Cílem je vyšlehat hmotu, která nebude stékat, ale bude tužší konzistence. Nyní si bílou hmotu opatrně a po trošinkách zamícháme do ořechové hmoty. Mícháme opravdu lehce a spíš pomalu. Nachystáme si další misky podle toho, kolik budeme dělat barev. Vzniklé těsto si pak rozdělíme do těchto misek, kde pak obarvíme podle vlastního výběru barviček. Připravíme si plech na pečení, pečící papír a můžeme použít pomůcku – šablonu z papíru, kde si nakreslíme kolečka. Na plech položíme tedy... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na makronky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.05.2016 03:25 |

podobné články

4 tipy, jak se zbavit závislosti na cukru: Jde to snadno a rychle!

 
Jste tak trochu cukrová princezna? Kafe bez kostky cukru si neumíte představit a čím jiným si zpříjemnit den než kouskem lahodného dortíku? Jistě, chápeme vás, taky patříme k vášnivým milovníkům čokolády, ovšem jak pak budeme vypadat? Chcete se zbavit závislosti na cukru?
26.07.2016 07:00 |

podobné články

Této ženě je opravdu 70 let... Sladký život bez cukru!

 
Život bez cukru si málokdo dokáže představit. Australanka Carolyn Hartz (70) je však živoucím důkazem toho, že to jde. A co víc – jejímu tělu to, že za posledních 28 let nepozřela jediné zrnko cukru, očividně svědčí!
03.06.2017 12:05 |

podobné články

Ministr Jurečka: Rozvoj výroby cukru v ČR dostal velkou příležitost

 
Evropská unie už nebude regulovat produkci cukru. K 30. září 2017 přestane platit systém produkčních kvót, minimální ceny cukrové řepy a výrobní dávky. Pro české cukrovary je to příležitost dalšího rozvoje, v loňské sezóně vyrobily nejvíce cukru za posledních třicet let.
15.09.2017 16:40 |

podobné články

Vědci potvrzují: Za srdeční choroby a rakovinu může cukr

 
Americké Sdružení cukru (Sugar Association) je obchodním spolkem výrobců sacharózy a ostatních jednoduchých cukrů. Od šedesátých let podporuje výzkum účinků cukru na lidské zdraví. Ale jen těch, které mu hrají na ruku. V roce 1968 spolek zarazil zveřejnění rozsáhlého experimentálního výzkumu, který prokazoval vztah mezi konzumací sacharózy a rozvojem chorob srdce a rakoviny. Po padesáti letech odkryli tuto manipulativní korupci vědci z Kalifornské univerzity v San Francisku.
23.11.2017 13:30 |

podobné články