Článek

Zelená je tráva, FIFA 16 to je hra! Recenze fotbalového eposu

 
Stejně jako máte jistotu, že se Cristiano Ronaldo se nenechá potetovat, protože chodí darovat krev, stejně jako si můžete být jisti, že Ajax a Feyenoord budou vždy největšími rivaly, si můžete být jisti, že se každý rok dočkáte nového ročníku virtuálního fotbalu FIFA. Letos už ten čas nastal, takže obouváme polygonové kopačky a jdeme na výkop.
27.09.2015 11:45 |

podobné články

Osobnosti: Cristiano Ronaldo (438 článků)
Podobné články

Korupce ve FIFA? Jsem zklamaný z průběhu vyšetřování, tvrdí bin Hammám

 
Šéf katarského fotbalového svazu Mohamed bin Hammám je zklamaný z toho, jak mezinárodní federace FIFA vede jeho vyšetřování. Dvaašedesátiletý funkcionář byl v květnu etickou komisí FIFA suspendován kvůli podezření z korupce a odstoupil z kandidatury na prezidenta FIFA.
07.07.2011 12:10 |

podobné články

MŽP: Program Nová zelená úsporám 2013 pokračuje dál

 
Ministerstvo životního prostředí i Státní fond životního prostředí ČR ujišťují žadatele o podporu z programu Nová zelená úsporám 2013, že informace, které proběhly v minulých týdnech o odložení Dokumentace programu Nová zelená úsporám Vládou ČR, se v žádném případě netýkají letos vyhlášené výzvy na rodinné domy ani žádostí podaných v programu Zelená úsporám.
04.11.2013 19:00 |

podobné články

FIFA 17 recenze: Fotbalová hra s duší a příběhem

 
Sportovní hry procházejí s novými ročníky každoroční aktualizací a evolucí. Na konzolích nové generace tomu tak dosud bylo i s fotbalovou modlou FIFA. Jenže letošní FIFA 17 je něco úplně jiného. Nový příběhový režim je plný emocí a přechod na akčními i závodními hrami prověřený grafický engine Frostbite z ní dělá úplně jinou hru. Až do morku kostí je na ní ale znát, že ji stvořili lidé, kteří fotbalem žijí.
28.09.2016 18:25 |

podobné články

FIFA má jasné důkazy o korupci svých šéfů

 
Etická komise Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) má jasné důkazy, že se kandidát na prezidenta FIFA Mohamed bin Hammám a viceprezident FIFA Jack Warner dopustili korupčního jednání. Na základě těchto důkazů byli oba už v květnu suspendováni.
22.06.2011 20:20 |

podobné články

Osobnosti: Jack Warner (7 článků)

Zelená je tráva, fotbal to je hra. Muslima s rypákem noha nakopává ... A je zle. Více o tom, jak Češi protestují při sportu

 
Transparent urážející muslimy se objevil v neděli na fotbale v Jablonci. Nebyl to první případ, kdy se společenská nevraživost vůči imigrantům a muslimům projevila na tribuně nějakého fotbalového stadionu. V Jablonci však byla asi nejostřejší. Že se něco podobného objevilo v prostředí radikálních fotbalových fanoušků není nic překvapivého. „Chuligánská scéna je tradičně propojená s krajní pravicí. Je to středoevropský trend. Od konce loňského roku a současnou imigrantskou vlnou se hodně politizovala,“ vysvětluje pro ParlamentniListy.cz odborník na extremismus a terorismus Miloslav Mareš.
05.08.2015 14:31 |

podobné články

Letošní FIFA snad i s českým nároďákem a ligovými kluby

 
Loňský humbuk okolo absence fotbalového nároďáku a nejvyšší tuzemské ligy ve FIFA 12 by se letos ve FIFA 13 nemusel opakovat. Navzdory tomu, že loni krachla jednání na odlišných představách o ceně licence, se obě strany, STES i EA, chtějí letos dohodnout. Za STES tento záměr pro Hospodářské noviny vyjádřil člen představenstva Jindřich Rajchl, za EA pak snahu domluvit...
13.01.2012 18:25 |

podobné články

FIFA 14 se opět trefila do branky, jde o skvělý virtuální fotbal!

 
Rok se s rokem sešel a je opět čas obout si kopačky a vyběhnout na trávník. Je tu totiž FIFA 14, nejnovější verze fotbalového simulátoru, která slibuje, že je opět vypilovanější než předchozí ročník. Nebudeme předstírat žádný faul, FIFA 14 je skutečně nepromarněná šance a opět skvělý fotbal.
02.10.2013 08:50 |

podobné články

FIFA 13 - recenze

 
Představa, že si tvůrci FIFA her po vydání každého nového dílu sednou, ťukají nervózně propiskama do stolu a horečně přemýšlí, co napsat do bločku za funkce, kterými by ospravedlnili vydání dalšího dílu za rok, je možná naivní. Byly však doby, kdy se s ohledem na formálnost a strojenost „novinek“ v nových FIFA hrách, opravdu zdálo, že tomu tak je. Na ty je však...
29.09.2012 13:10 |

podobné články

Hlasování o pořadateli fotbalového MS 2022 prý ovlivnily úplatky

 
Přidělení pořadatelství fotbalového mistrovství světa pro rok 2022 Kataru nejspíš provázela korupce. Podle informací britského listu Telegraph inkasoval krátce po hlasování bývalý místopředseda FIFA Jack Warner a jeho rodina částku zhruba dva miliony dolarů od společnosti katarského funkcionáře Mohameda bin Hammama, jenž je i členem exekutivy FIFA.
18.03.2014 13:05 |

podobné články

Osobnosti: Jack Warner (7 článků)

FIFA Street - recenze

 
FIFA Street není první pokus EA o převedení freestyle fotbalu do herní podoby. První tři díly ale nebyly nijak úžasné, a tak se série odmlčela a vrátila se až nyní - po 4 letech a bez pořadového čísla. Klasický marketingový tah (reboot ftw) tedy naznačuje, že hra prodělala jistou reinkarnaci a s původním konceptem nechce a nemá mnoho společného. Změny jsou vidět...
21.04.2012 00:11 |

podobné články

Ministr Chovanec: Zelená je tráva, fotbal to je hra...

 
Poslední červencový víkend odstartuje nový ročník naší první fotbalové ligy. Hodnocení, jak je který tým připraven a kdo v jednotlivých družstvech nastoupí, nechám na povolanějších. Pár následujících řádek chci věnovat fanouškům.
25.07.2014 19:20 |

podobné články

Policie zatkla syna (16) Madonny: DROGY! Udali ho sousedi...

 
Zelená je tráva, fotbal to je hra, ne však marihuana, to je věc záludná! Něco takového si teď může notovat syn zpěvačky Madonny (58). Teprve šestnáctiletého Rocca Ritchieho totiž zatkli za držení marihuany!
24.11.2016 05:05 |

podobné články

Zelená úsporám. Konečně jasno, peníze budou, slíbil Chalupa

 
V programu Zelená úsporám je od dnešního dne jasno. Vláda dnes projednala další postup v programu Zelená úsporám, který ministr životního prostředí Tomáš Chalupa představil široké veřejnosti. Hlavní a pozitivní informací je to, že budou uspokojeni všichni žadatelé s řádně vyplněnými žádostmi. Na všechny žádosti doposud schválené a žádosti před schválením jsou finanční prostředky k dispozici a budou co nejdříve proplaceny.
20.04.2011 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Chalupa (364 článků)

MŽP postupovalo při zamítání dotací z programu Zelená úsporám v rozporu se zákonem

 
Neúspěšní žadatelé o dotace z programu Zelená úsporám, kteří jsou přesvědčeni o oprávněnosti svých námitek, by si měli od Ministerstva životního prostředí vyžádat písemné znění rozhodnutí o svých námitkách, včetně odůvodnění, a následně toto rozhodnutí napadnout správní žalobou u Městského soudu v Praze. Podle zástupce veřejného ochránce práv totiž ministerstvo pochybilo, když na rozhodování o poskytnutí dotace z programu Zelená úsporám neaplikovalo správní řád.
05.08.2013 09:25 |

podobné články

Ministr Brabec: Očekáváme, že letos přerozdělíme na dotacích pro rodinné i bytové domy zhruba dvě miliardy korun

 
Program Nová zelená úsporám po dobu svého trvání (r. 2020) spolu s investory „napumpují“ do českého stavebnictví cca 80 mld. Kč. Na 6,7 tis. rodinných domů po celé republice, zejména v Moravskoslezském, Středočeském a Jihomoravském kraji a pražských bytovek jen za r. 2015 podalo žádost v rámci programu Nová zelená úsporám. Tomu prospěla i vloni zavedená novinka, tedy průběžně otevřená výzva s možností požádat kdykoliv o dotaci na zateplování, výstavbu nízkoenergetických rodinných domů či pořízení zdroje na OZE. Rovněž pro bytové domy v Praze byla v letošním roce otevřena kontinuální výzva. Díky současnému nastavení lze opatření skládat jako puzzle podle aktuálních finančních možností žadatelů. Nová zelená úsporám pak přináší výrazný impuls pro české stavebnictví a pracovní trh. Program je financován z výnosů z emisních povolenek.
09.05.2016 08:40 |

podobné články

Zelená voda v Rokytce a Říčanském potoce: Může za to znečištění?

 
Pražským potokem Rokytka teče zelená voda. Problém s vodou hlásí také Říčanský potok. Hlavní město Praha jako správce vodního toku proto od začátku srpna nechává vypracovat sérii analýz. Chemická havárie se na vodním toku ale nepotvrdila. Co tedy způsobuje, že je voda zelená?
24.08.2016 14:35 |

podobné články

Zelená vlna spouští nové call-centrum a nabízí rychlejší a častější dopravní zpravodajství

 
Český rozhlas a jeho dopravní zpravodajství Zelená vlna dnes zahajují provoz nového moderního call-centra pro sběr dopravních informací s non-stop provozem. Zelená vlna tak přinese přesnější a rychlejší dopravní zpravodajství než doposud. Český rozhlas dnes spouští také nový systém pro sběr, zpracování a vysílání dopravních informací a hledá nové dopravní zpravodaje.
14.11.2016 16:55 |

podobné články

Blatter slíbil, že FIFA po chybách na MS sudích otevře téma videa

 
Prezident mezinárodní fotbalové federace FIFA Sepp Blatter se omluvil představitelům Anglie a Mexika za chyby rozhodčích v jejich osmifinálových zápasech na mistrovství světa. Zároveň uvedl, že po selháních arbitrů FIFA znovu otevře debatu o využití videa ve fotbale, což zatím odmítala.
30.06.2010 14:40 |

podobné články

Anglické dojmy z hraní FIFA 13

 
Když dojde na fotbal, vždy u mě platilo, že se chvíli pobavím s FIFA, ale stejně pak skončím u Football Manageru, kde můžu nadávat hráčům a ne sobě. Mimo jiné i proto, že se u FIFA, jakkoliv se stále vyvíjí, vždycky objeví prvky, které jsou natolik vzdálené od reálu, že mi prostě chybí autentický pocit z fotbalu. Což není kritika hry, spíše mé duševní poruchy,...
20.12.2010 08:30 |

podobné články