Článek

Zázračné ovoce? Tohle je 8 důvodů, proč byste měli jíst obyčejné hrušky!

 
Hrušky konzumovali lidé již před více než 3 000 lety a věděli proč.
11.03.2015 11:31 |

podobné články

Podobné články

Jak odlehčit svému trávení?

 
Jestliže vás často trápí pocity plnosti, je vám těžko od žaludku a do toho všeho se ještě přidá únava, pak může být viníkem všech vašich obtíží špatné trávení, které se může projevovat právě pocity přesycení, nedostatkem energie i bolestmi žaludku. Možná by nebylo od věci vašemu trávení trochu odlehčit a my vám v dnešním článku poradíme, jak na to! S výše zmíněnými nepříjemnosti se denně potýká nespočet lidí a zatímco někdo tyto stavy tiše přetrpí, jiný se jim snaží zabránit – a to je dobře! Slyšeli jste již o termínu známém jako fruit day? Pokud ne, tak si nenechte ujít následující řádky! Fruit day, aneb jak odlehčit svému trávení? Problémy s trávením a s ním spojené obtíže dokážou nepříjemně potrápit. Neberte varovné signály na lehkou váhu. Trpět vůbec nemusíte, bohatě stačí, když do svého jídelníčku zařadíte fruit day! Den plný ovoce Ovoce představuje nedílnou součást našeho jídelníčku a měli bychom jej konzumovat každý den. Ne všichni toto pravidlo dodržují a své tělo potřebnými vitamíny nezásobují, což má za následek právě zvýšenou únavu a pocity těžkého žaludku. Cílem ovocného dne je odlehčit nejen vašemu trávení, ale zároveň i žaludku a střevům, což má za následek skutečnost, že jednoduché ovocné enzymy jdou trávit velmi lehce. Jak na to? Rozhodnete-li se ovocný den vyzkoušet, pak si předem ujasněte, jaké druhy ovoce si během dne dopřejete. Důležité rovněž je rozhodnutí, kterou alternativu podstoupíte – zda přísnou nebo volnější. Při přísné variantě budete během celého dne jíst pouze syrové ovoce, v případě odlehčené varianty si můžete například ovocný salát doplnit oříšky nebo medem. Pamatujte, že byste ovoce měli konzumovat vždy po 2,5 hodinách, přičemž vám doporučujeme zažít pomerančem nebo grapefruitem, poté si dát jablko nebo hrušku, pokračovat ananasem, mangem nebo kiwi. Vystřídat můžete i druhy exotického ovoce a jednotlivé druhy mezi sebou libovolně střídat. Opomenout... Čtěte více Příspěvek Jak odlehčit svému trávení? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2016 05:40 |

podobné články

Recept na pečený čaj

 
Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.02.2016 21:35 |

podobné články

Vitamínová bomba aneb chutné smoothie

 
Čím dál častěji se především v souvislosti se zdravým stravováním můžete setkat s názvem smoothie. Samotné slovíčko pochází z anglického smooth, což značí jemný, krémový. Právě takové je ať už ovocné či zeleninové smoothie. Jedná se o zdravý mixovaný nápoj, kde základ tvoří ovoce a zelenina bez přídavku umělých sladidel a ideálně i bez cukru. Použít lze buď ovoce, zeleninu nebo kombinaci obojího. Koktejl plný zdraví Do smoothie je však možné přidávat i další zdravé pochoutky, jako jsou mladý ječmen, kakaové boby, oříšky, semínka, ovesné vločky, melasu, karobový prášek a další. Takový hutný, výživný, krémový koktejl poslouží jako rychlá snídaně či zdravá svačinka. Ovoce je lépe konzumovat ráno a dopoledne, ale večer si klidně můžete dopřát zeleninové smoothie aniž byste se báli o svou váhu. Tyto koktejly jsou výborné také před fyzickou aktivitou. Smoothie umožňují smíchat podle fantazie nebo doporučených receptů různé druhy ovoce a zeleniny. Využít můžete banány, pomeranč, švestky, jablíčka, kiwi, ananas, maliny, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, rajčata, salátovou okurku, papriku, zelí, špenát a dokonce i bylinky. Krémový nebo chrunky Podle toho jaký přístroj použijete, budete mít konzistenci buď krémovou nebo „chrunky“ více křupavou s kousíčky ovoce. Jedním tímto drinkem dostanete do těla potřebné vitamíny, minerály a vlákninu. Pokud vás nebaví ráno stát u kuchyňské linky a mazat chléb, krájet zeleninu, můžete zkusit naházet do mixéru ovoce, přidat trochu vody a snídaně je na světě. Smoothie rozhodně patří do zdravého životního stylu, kdy si za pár korun vychutnáte dokonalou symfonii chuti. Kombinace ovoce a zeleniny Kiwi + salátová okurka + lístky špenátu = na energii Salátová okurka + lístky máty + kiwi = na osvěžení Meloun + banán + grep + mrkev = vitamínová bomba Lístky špenátu + avokádo + jahody = před fyzickou zátěží Hrst rukoly + ananas + chili koření = na hubnutí Příspěvek Vitamínová bomba aneb chutné smoothie pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.08.2015 08:15 |

podobné články

Jak jíst a nepřibrat?

 
Snad každá z nás by toužila znát ty správné fígle, které by nám prozradily, jak jíst a nepřibrat. Z reklamních článků, časopisů nebo médií se na nás neustále usmívají krásné štíhlé ženy, které se netají tím, že jedí úplně všechno a nijak se neomezují. A vy se ptáte: jak to sakra dělají?! Možná i vy máte ve svém okolí ženu, známou či kamarádku, která se nikterak neomezuje a s chutí si dopřává sladkou čokoládu, smažené hranolky nebo sladkosti. I přes jejich jídelníček si ale stále drží svou váhu. Věřte nebo ne, ale není to taková věda. I vy můžete jíst všechno beze strachu, že budete vypadat jako chodící váleček. Chce to jen znát správná pravidla! Jak jíst a nepřibrat? Máte to s váhou jako na houpačce? Nejste spokojené se svou postavou a snažíte se shodit přebytečná kila? Zkoušeli jste již tolik diet, že byste je nedokázali spočítat, ale ani jednu z nich jste nedodrželi? A stále vám hlavou běhá a jedna a ta samá otázka: jak jíst a nepřibrat a k tomu všemu se nijak neomezovat? Pak jste tady správně, protože dnešní článek je určený přímo vám! Nesmíte se přejídat Jednou z nejčastějších chyb, co se stravování týče, je nekontrolovatelné přejídání se. Určitě jste někdy zažila situaci, kdy jste si po výtečném nedělním obědě musela pod stolem tajně rozepnout knoflík u kalhot a ještě půl hodiny potom jsme funěla jako parní lokomotiva. Přejídat se ale vůbec není zdravé. Snažte se jíst v klidu, nikam nespěchejte a uvědomujte si každé sousto. Nejezte u televize, notebooku nebo s mobilem v ruce, protože tak váš mozek nezaznamená všechno jídlo, které sníte a bude mít pocit, že se šidíte. Dejte si všechno, ale s mírou Máte- li chuť na čokoládu, dejte si jí. Nesmíte ale sníst na posezení celou tabulku, ale dát si třeba dvě... Čtěte více Příspěvek Jak jíst a nepřibrat? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
30.01.2017 21:10 |

podobné články

4 tipy jak připravit zdravé snídaně

 
Máte rádi zdravé snídaně? V tom případě jste tady správně! My totiž víme, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a že jej rozhodně není radno podceňovat. A když už snídat, tak nejen chutně, ale vydatně a zdravě. Jenže jak na to?! Připravit si zdravou snídani, která vás nejen zasytí, ale zároveň vám zachutná a především vás nastartuje do nového dne, není tak složité, jak si možná myslíte. V dnešním článku vám poradíme, jak na to. Připravte si zdravé snídaně snadno a rychle Co si představíte pod pojmem zdravé snídaně? Podle nás je to chutné jídlo, které prospívá našemu zdraví, dodá našemu tělu potřebné živiny a přitom jej zbytečně nezatíží. Tip první: ovoce po ránu v neomezeném množství Ovoce je známé tím, že obsahuje cukr. Proto se nedoporučuje ke konzumaci v odpoledních hodinách, kdežto po ránu si jej můžete dopřát prakticky neomezené množství. Právě proto je ovoce ideální volbou právě na snídani, protože vám dodá cukr potřebný pro nastartování organismu a dodání energie. Ovoce si můžete dát samotné, skvělé je jako přísada do vloček, kaší nebo müssli. Tip druhý: zelenina je trefa do černého Největší výhodou zeleniny je skutečnost, že neobsahuje žádné kalorie. Co to pro vás znamená? Že jí můžete jíst neomezené množství kdykoli během dne. Na snídani je zelenina ideální volbou, opět jí můžete jíst syrovou zkrátka jen tak, můžete si ji dát jako přílohu k pečivu. Tip třetí: ovesné kaše všeho druhu Zkusili jste někdy ovesnou kaši? Ne? V tom případě nevíte, o co se připravujte!I ovesnou kaši zařazujeme mezi zdravé snídaně, proto se jich určitě nemusíte bát. Ovesnou kaši si můžete dochutit a oživit čímkoli dle vlastní chuti. Nabízí se například ovoce, lžička medu nebo třeba rozinky. Tip čtvrtý: a co třeba smoothie? Mezi naše tipy na zdravé snídaně rozhodně musíme zařadit i smoothie, která jsou na... Čtěte více Příspěvek 4 tipy jak připravit zdravé snídaně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2017 08:45 |

podobné články

Při nákupu ovoce a zeleniny se nenechte napálit. Máme pro vás 20 dobrých rad

 
Vybírat ovoce pouze očima je chyba. Měli byste zapojit hmat i čich. Velké kusy plodů nemusí být nutně kvalitnější než menší kousky. Občas můžete narazit na nedozrálé ovoce, v extrémních případech na shnilé. Pokud nakupujete ovoce a zeleninu, měli byste brát navíc ohled na sezónnost. Máme pro vás tipy, jak poznat kvalitní ovoce a zeleninu.
19.03.2017 06:10 |

podobné články

Nejčastější chyby při hubnutí: taky je děláte?

 
Někdy vaše snaha zhubnout nemá požadovaný efekt, i když se snažíte. Možná opravdu děláte všechno, o čem jste přesvědčené, že je správně, ale váha pořád stávkuje. A motivace se pomalu vytrácí. Opravdu bývá těžké neztrácet trpělivost, když ani po několika týdnech není úbytek váhy takový, jaký čekáte. Pojďme si vyjmenovat ty nejčastější chyby, které při hubnutí můžete dělat. Jíte málo, vaše tělo si tak drží tukové zásoby Pro správnou funkci potřebuje tělo dostatek živin a energie. Když mu je nedáte, zpomalí metabolismus a začne si tvořit rezervy na horší časy. Proto je vhodné jíst  malé porce vyvážené stravy častěji denně. Neznamená to začít se přejídat, ale začít jíst pravidelně potraviny se správným poměrem bílkovin, sacharidů a tuků. Vynechávání tuku v potravě Při zdravém hubnutí je nutné snížit příjem tuků, ale není možné je úplně vyloučit. Nejen, že některé vitamíny se rozpouští jen v nich, ale tuky jsou také nositeli chuti. Jestliže si začnete kupovat odtučněné výrobky, zcela jistě jsou dochucovány uměle, hlavně cukrem. Takže nakonec může být potravina bez tuku méně dietní než ta s tukem. Už žádné pečivo! Přestali jste jíst pečivo, protože je plné sacharidů, díky nimž se vám usadily tuky v pase? Je rozumné, pokud se vzdáte bílého pečiva a nahradíte ho tmavým celozrnným. Je totiž velmi pravděpodobné, že se ho nedokážete bez náhrady vzdát na zbytek života a ve  chváli, kdybyste ho opět zařadili do jídelníčku, dojde k jo – jo efektu. Hodně zeleniny a ovoce Je v pořádku dát si misku zeleninového salátu místo těžkého majonézového, to je správná cesta. Jestli ovšem budete mezi jednotlivými jídly jíst hodně ovoce, které je plné cukru, a sladkých druhů zeleniny, můžete spořádat mnohem víc sacharidů, než kdybyste si dali třeba pizzu. Moc se snažíte Nejhorším průvodcem vašich snah o zhubnutí je stres a urputná snaha. Jestliže budete neustále... Čtěte více Příspěvek Nejčastější chyby při hubnutí: taky je děláte? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.01.2018 22:20 |

podobné články

Kam zmizelo české ovoce? V supermarketu naše jahody ani jablka neseženete. Proč?

 
To je hrůza! V obchodech nedostanete České ovoce a zeleninu! Proč? Obchody nakupují levněji ze zahraničí. Ovoce tak není místní a vlastně ani nedosahuje takové kvality jako tuzemské! Redakce TN.cz zjišťovala, zda-li v obchodech najdete alespoň nějaké české ovoce. Výsledek je tristní. Osmdesát procent ovoce a zeleniny pochází z ciziny!
26.06.2013 16:55 |

podobné články

Kustovnice čínská neboli goji: Vůbec nejzdravější ovoce na planetě! Díky němu se mnichové dožívali vysokého věku

 
Toto ovoce má zázračné účinky na váš organismus. Ale málokdo ho zná. Ovoce goji pochází z Číny, a nebýt starých Číňanů, možná bychom o něm ani nevěděli. Prospívá našemu organismu a je naprosto zázračné.
24.04.2016 17:05 |

podobné články

Zázrak jménem jablečný ocet: 8 důvodů, proč byste ho měli mít vždy po ruce!

 
Máte doma jablečný ocet? Pravděpodobně ne. "Přitom patří k všestranně využitelným přírodním produktům":http://www.extra.cz/jablka-jsou-proste-nejlepsi-ovoce-na-svete-tohle-je-9-duvodu-proc-je-tak-milujeme, na kterých se snadno stanete doslova závislí. "Tohle je 8 důvodů":http://www.extra.cz/konecne-je-tu-dalsi-bohuliby-projekt-po-tomaskovi-zacina-kvuli-novemu-pocitaci-susit-jablka-i-krizalkova-baba, proč je tenhle Raw, organický, nefiltrovaný a nepasterizovaný produkt mnohem víc než jen zálivka do salátu!
21.09.2014 07:21 |

podobné články

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

4 důvody, proč je snídaně důležitá

 
Ze všech stran na nás útočí reklamy prezentující sušenky pro dobrý start do nového dne, které si můžete dát k snídani a skvěle se tak připravit na celý den. I každé malé dítě ví, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a s radostí vám o této povinnosti poreferuje – vždyť i jeho maminka každé ráno poučuje, že se musí pořádně nasnídat, aby mělo dostatek síly poprat se s dobrodružstvím! Proč je snídaně důležitá a proč bychom právě tohle jídlo neměli podceňovat? To si povíme v dnešním článku! Proč vlastně musíme snídat? Nejen reklamy v televizi, ale i v obchody nám dávají jasně najevo, že snídaně je jedno z mála jídel, na kterém bychom si měli dát obzvlášť záležet. Není se proto čemu divit, že si můžete pořídit tolik chutných pokrmů, které nám dodají energii i chuť postavit se čelem každodenním problémům, starostem v práci a povinnostem, které na nás číhají na každém kroku. Teď už se ale pojďme podívat, proč je snídaně důležitá a proč byste měli snídat ve velkém stylu! Proč je snídaně důležitá? Máme hned 4 důvody! Prozradíme vám, proč se je snídaně nejdůležitějším jídlem dne. Věřte, že si tohle označení vysloužila právem! Důvod první: Kdo snídá, je chytřejší! Vědci se jasně shodují na tom, že ten, kdo si ráno dopřál kvalitní a obsahově vydatnou snídani, prokázal daleko vyšší procentuální úspěšnost u paměťových či poznávacích testů nežli ten, který se na snídani jednoduše vykašlal. Důvod druhý: Nasnídejte se a hubněte! Zní to možná protichůdně, ale i tohle je pravda! Pokud si každé ráno najdete čas na pořádnou snídani, pak budete daleko štíhlejší nežli ti, kteří své ráno nastartují například jen hrníčkem silné kávy. Je dokázáno, že kdo ráno snídá, ten se celkově stravuje mnohem zdravěji nežli ten, kdo snídani podceňuje. Důvod třetí: Dopřejte si snídani a přestaňte kouřit!... Čtěte více Příspěvek 4 důvody, proč je snídaně důležitá pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 18:10 |

podobné články

Opravdu musíme jíst zeleninu a ovoce na kila, abychom byli zdraví?

 
Bez zeleniny a ovoce to prostě nejde, na tom se lékaři shodnou. Ovšem toho sníst, to už není tak jednoduché. Existují sice tabulky a všeobecná doporučení, jenže zdaleka neplatí pro každého. A navíc, není zelenina jako zelenina a není ovoce jako ovoce...
11.03.2017 18:05 |

podobné články

Proč si pořídit šatní skříň? Důvodů je celá řada

 
Bydlíte v domě, nebo bytě? Pokud ano, je nejvyšší čas přemýšlet nad tím, že byste si měla pořídit moderní šatní skříně. Z jakého důvodu? Pokud jste nad nimi ještě nijak neuvažovala, zde je výčet několika faktů, které vám řeknou, proč je vhodné do nich investovat. Zvětšíte počet úložných prostorů Pokud jste se právě nastěhovala do nového bydlení, může se vám zdát, že máte všude volno. Počkejte ale za pár let. To zjistíte, že vám prostoru ubývá. Důvodem je hlavně to, že neustále kupujete nové věci, ale zároveň už nedochází k tomu, že byste se těch starých zbavovala. A rázem vám úložné prostory budou chybět. V tu chvíli oceníte, že koupě šatní skříně byla jasná volba. Zvýšíte hodnotu své nemovitosti Pokud ji budete mít někdy v plánu prodat i s vybavením, nebo ji máte v plánu pronajímat, rozhodně tak zvýšíte i její hodnotu. Je mnoho zájemců z řad kupujících a nájemníků, kteří raději již hotový a zařízený byt. Pokud v něm bude vše potřebné, udělá to z něho velkou přednost. Zároveň to zvýší i jeho hodnotu, a to ať už mluvíme o měsíční výši nájmu, nebo mluvíme o prodejní ceně. Držte se pravidla, že každých pár tisíc navíc se hodí. Skříň může nabídnout i více, než úložný prostor Ten je hlavním důvodem, proč si ji pořídit. Hledět na ni však můžete i z jiných, také praktických důvodů. Jaké to mohou být? Některé by vás možná ani nenapadly, ale skutečně existují. O jaké jde? Skříň zakryje nevzhlednou část vašich zdí Skříň se zrcadlem nabídne prostor, kde můžete upravit svůj outfit Skříň designový sladí vzhled vašeho interiéru Ceny jsou nízké Nevíte, jak se aktuálně ceny skříní pohybují? Rozhodně vás můžeme potěšit tím, že jsou celkem nízké. A to jak v případě těch z velkých obchodů, tak v případě vestavěných skříní, které si necháte vyrobit na míru od některého z doporučených truhlářů, kteří svou práci umí skutečně na jedničku. Příspěvek Proč si pořídit šatní skříň? Důvodů je celá řada pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.03.2018 11:25 |

podobné články

15 důvodů, proč byste se měli přestat dívat na StarDance

 
StarDance aneb když hvězdy tančí je sobotní relace určená zejména pro důchodce a lidi, kteří nemají nic lepšího na práci. Všechno, co bylo na téhle soutěži skvělé, nám Česká televize buď zakázala, nebo už se to v soutěži bohužel nevyskytuje. Tak proč byste se měli na ni dívat dál? Tohle je 15 zaručených důvodů, proč StarDance okamžitě přestat sledovat.
19.10.2016 13:00 |

podobné články

FNUSA-ICRC: Brňané jí málo ovoce a zeleniny! S novým rokem by měli začít žít zdravěji

 
Námět pro novoroční závazek pro Brňany: jíst více čerstvého ovoce a zeleniny. Pouze 57 % dospělých obyvatel Brna konzumuje alespoň jednou denně čerstvé ovoce, syrovou zeleninu jí denně pouze 48,6 % a tepelně upravenou (vařenou) zeleninu pouze 8 % Brňanů.
16.01.2017 09:55 |

podobné články

Avokádo – 2 chutné pomazánky

 
Avokádo je plod hruškovitého tvaru, který je z 80% tvořen tukem, ovšem i tak se řadí mezi zdravé a pro člověka přínosné potraviny. Mimo jiné obsahuje obrovskou dávku důležitých minerálů a vitamínů, jež mají na naše zdraví pozitivní vliv a rozhodně se tak není čemu divit, že avokádu stále více lidí přichází na chuť a zařazují tento druh ovoce do svého jídelníčku. Tento druh ovoce je původem z Mexika, kdy první známky o něm sahají do období před 10. 000 lety. V současné době se nejvíce pěstuje v Indonésii, Dominikánské republice, Chille a samozřejmě i v Mexiku. Není avokádo jako avokádo Mnoho lidí se domnívá, že avokádo je jen jedno, což ale vůbec není pravda. Existuje několik odrůd tohoto ovoce, které se pěstují v odlišných částech světa, díky čemuž se i od sebe v mnoha ohledech liší. Mezi nejznámější druhy avokáda patří: Hass: nejpěstovanější odrůda s hrbolatou slupkou, přezdívá se mu ropucha Fuerte: zelený druh avokáda s hladkou slupkou a tvarem hrušky Recepty z avokáda S avokádem se dá v kuchyni doslova kouzlit. Může být součástí mnoha pokrmů, přičemž mezi nejoblíbenější a na přípravu nejjednodušší jsou pomazánky. I my pro vás máme hned 2 recepty na pomazánky, kde avokádo hraje hlavní roli. 1. Avokádová pomazánka s lučinou Potřebujete: 1 ks avokáda 1 lučinu 1 stroužek česneku 1 malou cibulku 1 citron sůl a pepř Postup: Avokádo oloupejte, rozpulte a zbavte pecky. Dužinu vydlabejte do misky, zakapejte šťávou z citronu a utřeným česnekem. Cibulku nakrájejte na jemno a přidejte do pomazánky, kterou podle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte lučinu a důkladně promíchejte. 2. Avokádová pomazánka se zakysanou smetanou Potřebujete: 1 ks avokáda 1 lžíci citronové šťávy 2 lžíce zakysané smetany 1 česnek sůl a pepř Postup: Avokádo oloupejte, rozpulte a zbavte pecky. Dužinu vydlabejte do misky, zakapejte šťávou z citronu a utřeným česnekem.... Čtěte více Příspěvek Avokádo – 2 chutné pomazánky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.04.2016 14:45 |

podobné články

Počítáte kalorie? Víme, proč je to hloupost!

 
Kalorie sem, kalorie tam! Zatímco někoho vůbec nezajímá, kolik má daná potravina kalorií, pro jiného je jejich počítání každodenním chlebem. Možná si kalorie počítáte i vy, neustále se oháníte nejrůznějšími tabulkami, porovnáváte, srovnáváte a snažíte se pro sebe najít jen to nejlepší. Napadlo vás někdy zamyslet se nad tím, že ono počítání kalorií a striktní dodržování doporučeného množství, není pro naše tělo až tak přínosné, jak si většina lidí myslí? Počítáte si kalorie? Patříte k ženám, které se snaží zhubnout nebo udržet rozumnou váhu, a proto si u každého jídla, které přes den pozřete, pečlivě počítáte, kolik má kalorií? V tom případě je dnešní článek určený právě vám a vy byste si jej rozhodně neměli nechat ujít! Známe hned několik důvodů, proč je počítání kalorií hloupost a proč byste na to hned teď měli zapomenout. Chcete znát pravdu? Není to napořád Ačkoli na začátku se do počítání kalorií pustíte s odhodláním a nadšením, postupem času vás to přestane bavit. A buďte si jisté, že vám to jednoho dne začne lézt na nervy. Jestliže jste se na počítání kalorií dali především kvůli tomu, abyste změnili svůj životní styl, pak vám hned teď říkáme, že tohle není ten nejlepší nápad. Místo na jídlo myslíte na čísla Kdo si jednou začne počítat kalorie a je úplně jedno, z jakého důvodu se do této hlouposti pustí, ten se začne více soustředit na čísla u jednotlivých potravin, nežli na ono skutečné jídlo. A to je opravdu problém, protože pak velmi brzy nabudete dojmu, že jíte jen nějaká čísla a jídlo si vůbec neužijete. A jídlo nám slouží nejen k tomu, aby nás zasytilo, ale především aby nám zachutnalo. Zamyslete se nad tím. Zapomínáte na kvalitu Počítání kalorií mnoho žen dovede k tomu, že se začnou na jídle šidit. Ona čísla je k tomu nabádají, takže... Čtěte více Příspěvek Počítáte kalorie? Víme, proč je to hloupost! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.11.2017 20:10 |

podobné články

Hrajte s Bleskem Křížovkami o Kráječ na ovoce a zeleninu !

 
Jedinečný kráječ, který seká a krájí rychle, lehce a bezpečně, vše během jedné minuty! Je vhodný na sýry, houby, hranolky, okurky, rajčata, jablka a jiné oblíbené ovoce. Díky malým rozměrům můžete mít kráječ na ovoce a zeleninu na pracovní ploše a tedy vždy po ruce! S kráječem na ovoce a zeleninu dosáhnete bez námahy profesionálního výsledku. Čištění nezabere mnoho času, stačí opláchnout pod tekoucí vodou.
01.08.2012 00:15 |

podobné články