Článek

Zase nás tahali za nos: Na pultech se objevily závadné masné výrobky, ve kterých chybělo maso. Nemáte je doma i vy?

 
A zase nás šidili. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila v obchodech hned několik masných výrobků, které měly jiné složení, než se slibovalo na obalu. Závadné potraviny byly staženy z pultů. Tentokrát má problém Kaufland, Ahold a Lidl.
07.06.2016 15:45 |

podobné články

Podobné články

Zemědělská a potravinářská inspekce zjistila další falšované masné a mléčné výrobky ze zahraničí

 
Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI) nadále při kontrolách v tržní síti zjišťuje masné a mléčné výrobky od zahraničních výrobců, které závažným způsobem porušují právní předpisy. Laboratorní rozbory opakovaně zjišťují parametry svědčící o falšování potraviny i při zohlednění nejistoty měření. Typicky chybí cenná složka výrobku, např. podíl masa je nižší, než výrobce uvádí na obalu, nebo je nižší podíl mléčné sušiny u mléčných výrobků – zejména sýrů, čímž se zásadně mění jeho vlastnosti. SZPI aktuálně zjistila následující výrobky:
07.07.2016 13:15 |

podobné články

Soutěžte s Bleskem Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Co takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit české výrobky té nejlepší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500,- Kč. V PENNY můžete mimo jiné pořídit kvalitní maso od českých chovatelů pod značkou Dobré maso, tradiční české výrobky pod názvem Karlova Koruna nebo vynikající lahůdky od českých řeznických mistrů z řady Řezníkův talíř. Co takhle vyrazit na nákup zdarmaa pořídit české výrobky té nejlepšíkvality nejen pro přípravuuvedených receptů? Pro 5 z vásmáme připravenou poukázkuna nákup v hodnotě 500,- Kč.V PENNY můžete mimo jiné pořídit kvalitní masood českých chovatelů pod značkou Dobré maso, tradičníčeské výrobky pod názvem Karlova Koruna nebo vynikajícílahůdky od českých řeznických mistrů z řady Řezníkův talíř.
07.03.2012 00:15 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Pozor! V obchodním řetězci Lidl v Česku se objevilo vepřové maso se salmonelou. Nemáte ho doma i vy?

 
Na pultech v Česku se objevilo závadné maso. Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili nebezpečnou šarži vepřového mletého masa. To obsahuje bakterie rodu salmonella, která způsobuje salmonelu.
09.05.2016 16:20 |

podobné články

SZPI zjistila další falšované masné a mléčné výrobky ze zahraničí

 
Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI) nadále při kontrolách v tržní síti zjišťuje masné a mléčné výrobky od zahraničních výrobců, které závažným způsobem porušují právní předpisy.
10.07.2016 11:55 |

podobné články

Tyhle ryby jsou tak leda pro kočku. Makro prodává závadnou aljašskou tresku!

 
Na pultech se objevily další závadné potraviny a opět to jsou ryby. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila na pultech společnosti Makro závadnou aljašskou tresku. Pokud ji máte doma, rozhodně ji nejezte!
08.06.2016 15:35 |

podobné články

Nebezpečné kosmetické výrobky: Pozor, pokud doma máte některý z těchto 5 produktů

 
Úřad veřejného zdravotnictví Slovenské republiky varuje před závadnými kosmetickými výrobky v Evropské unii. Závadné výrobky se snadno dostaly i do Česka. Pokud je máte doma, určitě čtěte do konce.
30.06.2016 07:05 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Hnusy na pultech: Z Polska k nám poslali závadné klobásy

 
Poláci k nám zase poslali závadné klobásy. Podívejte se, co v nich bylo. Smutnou pravdou ale je, že podváděli i tuzemští výrobci.
18.10.2014 18:25 |

podobné články

Nemyslím, že je koňské maso závadné, říká šéf inspekce

 
Po Irsku či Francii se stopy koňského masa našly i v potravinách v Německu. Ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Jakub Šebesta ale odmítá, že by konina byla nějak závadné maso.
13.02.2013 20:05 |

podobné články

Osobnosti: Jakub Šebesta (19 článků)

Sobotka: Podíl českých potravin na pultech může zvýšit kontrola

 
Navýšení podílu tuzemských potravin na pultech českých obchodů může zajistit přísnější kontrola zboží. Na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích to dnes řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Dodal, že kontrola kvality zboží zajistí, aby se na pultech neobjevovalo zboží s nevyhovujícími parametry. Prezident Agrární komory ČR Miroslav Toman ve čtvrtek na Země živitelce uvedl, že potravináři by byli rádi, kdyby až 80 procent zboží v českých obchodech tvořily tuzemské výrobky.
28.08.2016 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (7828 článků) , Miroslav Toman (76 článků)

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Závadné potraviny z českých pultů nemizí. Kontrolám navzdory

 
Závadné potraviny se stále nalézají na pultech českých obchodů. Státní veterinární správa zjistila, že řada mléčných a masných produktů není vyrobena a uskladněna za odpovídajících podmínek. Najdou se i obchody, které stanovené uskladňovací teploty překračují až o dvacet stupňů.
22.06.2012 19:51 |

podobné články

V Česku se objevily falšované sýry a klobásy. Tohle by snad nežral ani pes!

 
Zase nám prodávali hnusy. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při kontrole objevila ve společnosti Lidl falšované masné a mléčné výrobky. Jde o klobásu, kde chybí maso, a sýr Cottage, ve kterém není mléčný tuk.
31.08.2016 17:45 |

podobné články

Už zase nám prodávali plesnivé sýry! PODÍVEJTE SE, jaké HNUSY se opět objevily na pultech

 
Prodejci zřejmě vůbec nekontrolují, co dávají na pulty obchodů. Protože se už zase objevily výrobky, na kterých byla viditelná plíseň. Týkalo se to oblíbených olomouckých tvarůžků a sýru mozarella.
22.03.2013 06:05 |

podobné články

Další hnusy na pultech: Plesnivý sýr, nahnilé švestky a víno plné vody. PODÍVEJTE SE

 
Na pultech českých obchodů se objevily další hnusy, které nám mohou způsobit vážné zdravotní problémy. Mezi nebezpečnými výrobky, o kterých píše web Potraviny na pranýři, je plesnivý sýr či plesnivé švestky.
26.04.2013 09:35 |

podobné články

Obchody zaplavily nebezpečné výrobky z Číny! VELKÝ PŘEHLED

 
Česká obchodní inspekce stáhne ročně z prodeje nemalé množství zboží, které ohrožuje naše zdraví. Často jsou to výrobky z Číny, které jsou určeny dětem. Jen vloni museli prodejci stáhnout z pultů 5000 kusů nebezpečných hraček. Podívejte se na závadné výrobky, které se v obchodech prodávaly. Třeba je máte domy i vy!
09.05.2012 18:10 |

podobné články

Smradlavé maso a plesnivý sýr! PODÍVEJTE SE, jaké hnusy ležely na pultech

 
Na portálu, který varuje před nejakostními, falšovanými či nebezpečnými potravinami, se objevily další závadné produkty. Hned několik jich je podle Státní potravinové inspekce doslova nebezpečných. Podívejte se, na které potraviny si dát pozor!
05.04.2013 17:35 |

podobné články

Soutěžte s Blesk Křížovkami o 5x poukaz na nákup

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso a výrobky té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč. V PENNY můžete mimo jiné pořídit kvalitní maso od českých řezníků pod značkou Dobré maso, tradiční české výrobky pod názvem Karlova Koruna nebo vynikající lahůdky od českých řeznických mistrů z řady Řezníkův talíř. Více na www.penny.cz.
07.08.2013 00:10 |

podobné články