Článek

Zapomenutá potravina našich babiček: Uvařte si marmeládu z kdoulí

 
Kdoule patřily do kuchyní našich babiček a svou slávu mají již za sebou. Když si na ně rozvzpomenete, tak určitě neuděláte chybu. Nejenže mají pikantní chuť, ale i krásně voní.
13.09.2016 16:05 |

podobné články

Podobné články

MZ: O titul Regionální potravina se ucházelo více než tisíc výrobků

 
Výrobci do třetího ročníku soutěže Regionální potravina letos přihlásili celkem 1082 potravinářských výrobků. Hodnotitelské komise vybraly v devíti kategoriích 101 z nich. Tyto výrobky mají pro následující čtyři roky právo užívat logo Regionální potravina.
08.07.2013 15:55 |

podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Krutý rozkaz z EU: Češi, zapomeňte na marmeládu!

 
Jahodová, meruňková, rybízová marmeláda… Tak s těmihle názvy se už v českých obchodech nesetkáte. Evropská potravinářská komise definitivně smetla ze stolu požadavek společnosti Hamé, aby se s výrobky, které obsahují nejméně 35 procent ovoce, mohla vrátit k tradičnímu názvu, který jsme znali my i naše babičky. Úředníci ale stále trvají na tom, že marmeládu je možné vyrábět pouze z citrusových plodů. A stačí jich jen 20 procent, zbytek je cukr...
11.10.2012 12:05 |

podobné články

Tohle je žena, která vaří nejlepší marmeládu na světě!

 
Víte o tom, že si u nás na farmářských trzích můžete koupit citronovou marmeládu Blanky Milfaitové, která v Anglii na  World´s Marmalade Awards 2013 vyhrála titul nejlepší marmelády na světě?
25.05.2013 06:20 |

podobné články

VELKÝ průvodce ZAVAŘOVÁNÍM: Jak na delikátní rybízovou marmeládu bez chemie?

 
Rybízová marmeláda patří mezi nejoblíbenější sezónní pochoutky. Ty z obchodu mají ale k rybízu daleko, jsou plné jablek, červené řepy a navíc jsou předražené. Připravte si luxusní domácí marmeládu za hubičku u vás doma. Jak připravit sladkou pochoutku vám ukázala čtenářka TN.cz Dana Šmídková.
21.08.2013 19:00 |

podobné články

RECEPT: Udělejte si rybízovou marmeládu jako od babičky

 
Na mnoho zahrádkách právě teď dozrává rybíz. Mnoho lidí ho zavařuje a dělá z něj domácí marmelády nebo džemy. Podívejte se, jak udělat marmeládu jako od babičky bez chemie a želírovacích přísad.
09.07.2014 06:15 |

podobné články

Podnikatelka ze Šumavy vyrobila rekordní marmeládu. Má metrák

 
Z 50 kilogramů citronů, 50 kilogramů cukru a 20 litrů šampaňského vyrobila dnes v Srní na Šumavě podnikatelka Blanka Milfaitová největší marmeládu na světě. Sedmatřicetiletá žena, která sklízí se svými marmeládami mezinárodní úspěchy po celém světě, metrákem pochutiny naplnila speciální obří sklenici vyrobenou na zakázku.
22.11.2014 17:50 |

podobné články

Levný úklid bez chemie! Vyzkoušejte triky našich babiček

 
Do úklidu se nemusíte pouštět jen s předraženými leštěnkami a zázračnými saponáty. Stejnou službu vám udělá třeba čaj, cibule, ocet či sůl. Inspirujte se zkušenostmi našich babiček a ušetříte pěkných pár stovek!
10.05.2013 07:10 |

podobné články

Hra na háčkovanou: Trendy našich babiček nosí i celebrity

 
Háčkované  šaty už dávnou nejsou výsadou jen našich babiček! Navíc venku je takové počasí, že vám tyhle skvěle vzdušné topy, šukně i šaty přijdou pořádně vhod!
08.08.2013 13:15 |

podobné články

3 nejlepší recepty na polévky našich babiček

 
Venku fouká jako o život? Tak si dejte skvělou horkou polévku, která vás krásně prohřeje. Zkuste ověřené recepty našich babiček na klasiku, která nikdy neomrzí.
11.01.2015 06:11 |

podobné články

Nejlepší polévky našich babiček: kuřecí vývar a dršťková

 
Každý správný oběd musí začít talířem horké polévky. Vyzkoušejte dvě klasické podle receptů našich babiček.
07.02.2015 06:15 |

podobné články

Rady našich babiček: Jak se zbavit (podzimního) nachlazení?

 
Počasí se několikrát za den změní a vy máte pocit, že na vás »něco leze«. V krku škrábe, posmrkáváte, a samozřejmě potřebujete být zdraví. Zbavte se nachlazení pomocí metod našich babiček.
19.10.2015 12:10 |

podobné články

Vychytávky našich babiček aneb 10 rad pro lepší vánoční cukroví!

 
Je tu advent, a to je období, kdy v domácnostech zavoní čerstvě upečené cukroví. Aha! odhalilo vychytávky našich babiček.
01.12.2015 05:15 |

podobné články

Pozapomenuté květiny našich babiček: balzamína, lípěnka africká a tořivka

 
Módním trendům nepodléhá jen nábytek, oblečení, účesy či životní styl, ale dokonce i květiny! V dalším díle oblíbeného pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ vám představíme několik pozapomenutých květin, které se hřály na výsluní přízně našich babiček, dnes už je však ke své vlastní škodě známe sotva podle názvu…
01.10.2016 06:10 |

podobné články

Talíř našich babiček: 3 recepty na domácí dobroty!

 
Nemusíte mít na talíři steak ze žraloka nebo jiné exotické jídlo. Zkuste recepty našich babiček a jedno tradiční jídlo ze Savojských Alp.
13.10.2016 09:40 |

podobné články

Léto přeje ovoci i zelenině, ale pojďme si je užít i v zimě... A tak šup s nimi do sklenic! 18 zavařovacích tipů!

 
Jistě, marmeládu, čalamádu, remuládu a jinou parádu, to všechno si můžeme koupit v obchodě. Jenže ty domácí jsou přece vždycky lepší. A hlavně, v létě se na nás odevšad hrnou lahodné produkty zahrádek babiček nebo tetiček a byla by škoda si je neuchovat na zimu.
05.08.2012 12:10 |

podobné články

Jihomoravský kraj: Regionální potravina a Zlatá chuť znají své vítěze

 
Výsledky soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a Zlatá chuť Jižní Moravy 2011 21. 7. 2011 zveřejnil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek spolu s předsedou Regionální agrární komory Jihomoravského kraje Václavem Hlaváčkem.
25.07.2011 05:50 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2257 článků)

Ministr Fuksa: Soutěž Regionální potravina letos ocenila 99 nových výrobků

 
Soutěž Regionální potravina letos ocenila 99 nových výrobků z téměř osmi set, které o značku bojovaly.
20.08.2011 21:35 |

podobné články

Bendl: Regionální potravina - osvědčený způsob, jak pomoct podnikatelům

 
Komise v jednotlivých krajích České republiky začaly vybírat potraviny, kterým udělí certifikát kvality Regionální potravina.
04.05.2012 11:05 |

podobné články