Článek

Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka

 
Zapečené brambory v troubě jsou rychlým a vděčným receptem, na který často vsadí nejedna hospodyňka. Jsou vhodné nejen jako chutná příloha k masu, ale s klidným srdcem je můžete povýšit i na hlavní chod například k večeři. Zapečené brambory v troubě se dají připravit na nespočet lákavých receptů – se šunkou, s česnekem, se sýrem, s masem a spousta dalších variací, mezi kterými si každý dokáže najít tu svoji. Oloupat brambory, nakrájené je poskládat na plech a dát zapéct – mnozí z vás by si možná řekli, že na tom není vůbec nic těžkého. Pravda, není. I tak se ale zapečené brambory v troubě ne vždy vydaří přesně podle našich představ. Na vině může být odrůda, tloušťka slupky nebo způsob pečení. I tak je ale tento recept vhodnou volbou, pokud potřebujete udělat rychlou přílohu nebo bleskovou večeři. Tak se pojďme podívat na dnešní recept, kterému zaručeně přijdete na chuť! Na zapečené brambory v troubě budete potřebovat Další předností tohoto receptu je skutečnost, že na jeho přípravu nepotřebujete zbytečně mnoho ingrediencí a zpravidla si bohatě vystačíte s tím, co máte doma. Na přípravu budete potřebovat: brambory olivový olej sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a červenou papriku Postup přípravy: Brambory, které je možné použít i se slupkou, pouze opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte buď na kolečka nebo na měsíčky. Pokud máte brambory, které je potřeba ještě oloupat, tak je oloupejte. Do připravené mísy dejte nakrájené brambory, zakapejte je olivovým olejem a pořádně je promíchejte, aby se olej dostal ke všem kouskům brambor. Následně ještě přidejte koření a opět pořádně promíchejte, aby se chuť do brambor dostatečně vsákla. Takto ochucené a připravené brambory vyskládejte na plech, který je dobrý vyložit pečicím papírem. Přikryjte brambory alobalem nebo poklopem a pečte je 25 minut při 200°C, poté poklop nebo alobal sundejte, trochu snižte teplotu... Čtěte více Příspěvek Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.04.2016 02:25 |

podobné články

Podobné články

Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete!

 
Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako hlavní část pokrmu i jako jeho chutná součást – druhé housle, které hrají lahodnou muziku. Nevadí vám rajčata v jakékoli podobě? Proč se tedy nenecháte inspirovat naším dnešním článkem, jehož řádky vám přináší dva lahodné recepty, na kterých si zaručeně smlsnete! Pojďte s námi do kuchyně, kde jsou rajčata v hlavní roli! Rajčata plněná špenátem Potřebujete: 1 hrníček uvařené quinoi 6 ks velkých rajčat 1 ks cibule 50 g nivy 2-3 stroužky česneku podle chuti 2 hrstičky baby špenátu 2 lžíce olivového oleje špetku soli a pepře podle chuti Postup přípravy: Quinoi propláchněte vodou a uvařte. Troubu si předem předehřejte na 250 °C. Rajčata omyjte, zbavte je vrchní části a vydlabejte vnitřek. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte podusit. Odstavte, vmíchejte rozšlehané vejce, nastrouhanou nivu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Připravená a vydlabaná rajčata naplňte směsí a zapečte 20 minut v troubě. Rajčata zapečená v troubě Potřebujete: 6 ks velkých rajčat 2 lžíce balsamico octu 6 lžic panenského olivového oleje sůl a pepř dle chuti 3 lžíce kozího sýra 6 větviček rozmarýnu Postup přípravy: Troubu si předehřejete na 200 °C. Rajčata omyjte a nakrájejte na silné plátky. Plátky rajčat osolte a opepřete dle chuti, uložte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a balsamico octem. Pečte v troubě přibližně 45 – 50 minut. Nakonec podávejte s rozdrobeným kozím sýrem a nasekaným rozmarýnem. Příspěvek Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2015 09:06 |

podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Jak vybrat brambory na salát? Nejlepší jsou rohlíčky, ale stačí i typ A

 
Základ bramborového salátu je jasný: domácí majonéza, zelenina a brambory. Jak ale vybrat ty nejlepší brambory? Vyznáte se ve varných typech? A víte, co jsou rohlíčky nebo brambory Annabelle?
22.12.2015 06:05 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Devět tipů na skvělý sex: Rychlovka je fajn, ale zpomalit se vyplatí!

 
Bez pochyb, rychlovka je skvělá. Strháme si navzájem oblečení a jde se na věc. Funguje to jako rychlé občerstvení. Pokud máme hlad, na chvíli nás to zasytí a uspokojí, ale za chvíli se naše potřeba vrátí zpět. Proto je někdy lepší, vsadit na pomalé a vášně plné milování. Co takhle zkusit devět vychytávek, díky kterým bude postel v jednom ohni? Stojí to za to!
24.11.2010 20:20 |

podobné články

Rychlovka

 
Rychlovka často bývá bokovka, však se to taky rýmuje… Otázkou zůstává, zda – pokud jde o bokovku – stojí to vzrušení za případné problémy....
19.06.2011 11:05 |

podobné články

Spisovatelův bochník? Zákaznice našla v chlebech zapečené propisky

 
České obchody nabízejí širokou škálu speciálních chlebů. Od celozrnného až po - spisovatelův! Paní Jiřina z Kroměříže se ale nestačila divit, když začala krájet chleby, které domů přinesl její přítel. V místní masně koupil dva bochníky, v obou byly zapečené propisky.
24.06.2015 15:20 |

podobné články

Recepty - brambory ze zahrádky na několik způsobů

 
Brambory jsou vděčnou potravinou, která na našem stole už dávno zdomácněla. Brambory mohou být skvělou přílohou i základem pro různé lahůdky. Ovšem máme několik druhů, které je třeba rozlišovat.
21.10.2011 00:10 |

podobné články

Óda na brambory: Torta di patate

 
Brambory nemusí být jen vařené s kmínem.  Tak třeba gratinované brambory s honosným jménem  Torta di patate se stanou kulinářským svátkem.
05.09.2014 00:10 |

podobné články

VELKÝ RÁDCE: Jak poznat při nákupu jedovaté brambory!

 
Brambory patří k evergreenům českého jídelníčku. Bramboráky, bramborové knedlíky, brambory jako příloha, zkrátka neobejdeme se bez nich. Víte, jak je vybrat a jak je skladovat?
28.02.2015 12:20 |

podobné články

Ušetřete za brambory! Poradíme, jak je vybrat a skladovat, aby dlouho vydržely!

 
Nechce se vám v zimě platit za předražené brambory? Kvůli extrémně teplému létu jich prý navíc bude málo. U dobrého pěstitele seženete brambory minimálně dvakrát levněji než v obchodě. Poradíme vám, jak je vybrat i skladovat.
05.10.2015 09:55 |

podobné články

Jak »omladit« brambory?

 
Staré brambory už moc parády nenadělají, ale v kuchyni ještě mohou posloužit. Na hranolky, kaši či knedlíky se totiž pořád hodí lépe než vodnaté nové brambory.
25.04.2016 05:15 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Papriky zapečené s kuskusem

 
Během prázdnin rádi jíme lehčí jídla. Omáčky nejsou v horku zrovna nejpovzbudivější. Zkuste variaci na klasické plněné papriky, tentokrát plněné kuskusem, bazalkou a mozzarellou. Můžete je připravit na grilu nebo v troubě. Zasytí vás a přitom mají tak málo kalorií!
06.08.2012 10:15 |

podobné články

PROSTŘENO: Plněné žampióny podle Lubomíra Laura

 
Do svého rekonstruovaného domku v Kelči na rozhraní Hané a Valašska pozve své soupeře bodrý chlapík Luboš. Ten má pro soupeře „hanácký penicilin“, což je jeho verze povinného úkolu, a téměř česko-slovenské menu: zapečené žampiony se sýrem, které slaví úspěch, zelnice s uzeným už takový sukces nemá, hlavním chodem je živáňská v podobě balíčků upečených v troubě, každý si svoji porci naloženého šťavnatého vepřového s bramborem a cibulí vybalí z alobalu sám.
06.02.2014 05:15 |

podobné články

Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!

 
Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že by látky obsažené v tomto produktu nebyly prospěšné pro každého z nás. Ať už se zajímáte o zdravou výživu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, nenechte si ujít následující řádky. Prozradíme vám, jak připravit tofu na sváteční velikonoční tabuli. Jak připravit tofu, aneb nádivka na velikonoční způsob Do Velikonoc zbývá ještě 14 dní, kdy tento čas můžete využít pro vyzkoušení našeho receptu, abyste se o svátečním dni mohli ukázat v plné parádě. Nádivka patří k oblíbeným pokrmům, na kterém si dokážou pochutnat jak malí, tak i velcí. Přidáním čerstvých bylinek vykouzlíte z nádivky pravé jarní pokušení. Co budete potřebovat: 200 g bílého tofu 7 vajec 7 rohlíků 200 ml mléka jarní cibulku rajče papriku sůl, pepř, muškátový oříšek čerství bylinky podle chuti Postup přípravy: Bílé tofu nakrájejte na malé kousíčky, které poté minimálně 1 hodinku marinujte – marinádu můžete zvolit vlastní, nebo se inspirujte naším tipem: Marináda: 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 3 špetky provensálského koření, 2 lžíce olivového oleje. Po marinování nechte na pánvi rozehřát olej, na kterém osmahněte marinované tofu do zlatova a poté nechte vychladnout. V této době si rohlíky nakrájejte na malé kousky a uložte je do větší misky. Vejce ušlehejte s mlékem, přidejte pepř a rozumné množství muškátového oříšku – cca půlku čajové lžičky. Rozmixovanou směs smíchejte s kousky rohlíků a přidejte vychladlé marinované tofu, čerstvé bylinky a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně promíchejte a dejte do předem vymazané mísy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova – asi 35 minut. Dozdobit můžete nakrájenou paprikou a rajčetem.... Čtěte více Příspěvek Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.03.2016 01:05 |

podobné články

19měsíční holčičku upálili v troubě při hře její starší sourozenci

 
K nepochopitelné a zcela zbytečné tragédii došlo v USA v Texasu. Teprve 19měsíční holčička tu uhořela v troubě při hře se sourozenci! Jejich rodiče v tu chvíli nebyli doma.
19.11.2015 23:10 |

podobné články

HIT INTERNETU: Romové ze Slovenska pláčou dojetím a oslavují zjevení Ježíše v troubě. Tohle bizarní video musíte vidět!

 
Tak tohle tady ještě nebylo! V romské osadě na Slovensku se v jedné z domácností objevil Ježíš, a to na celkem neobvyklém místě, v troubě! Celá osada tomu pořád nemůže uvěřit a už třetí den se osadníci modlí u trouby, kde se Ježíš zjevil.
13.09.2016 17:25 |

podobné články

Brambory zapečené s květákem a pršutem

 
Sem tam není špatné při vaření zaexperimentovat. Co takhle zapojit jako hlavní ingredienci květák? V tomto období je jeho sezóna, tak by byl hřích na něj zapomínat. Pokud máte dost klasické úpravy v trojobalu, máme tady skvělý recept na zapečenou pochoutku s bramborami. Může to být klidně hlavní chod nebo alespoň zajímavá příloha.
15.10.2012 05:45 |

podobné články