Článek

Zabiják z vlastní zahrádky: Konzumace cukety má první oběť! Nebezpečné jsou i okurky

 
Jedovaté cukety a okurky jsou následkem vlny veder. Odborníci před jejich konzumací důrazně varují. Pokud tedy ochutnáte cuketu nebo okurku, která je hořká, raději v konzumaci nepokračujte!
23.08.2015 05:10 |

podobné články

Podobné články

První následky veder: Cukety i okurky jsou jedovaté. Jeden muž už zemřel!

 
První nečekané následky úmorných veder, která máme za sebou, jsou tady. Odborníci po prvním případu úmrtí po požití cukety důrazně varují. V případě, že jíte cuketu nebo okurku a je hořká, okamžitě ji odložte.
21.08.2015 11:32 |

podobné články

Panika EHEC v Česku: Obchody stahují okurky

 
Smrtící nákaza se šíří Evropou. Zabila nejméně pět lidí, stovky lidí jsou nakaženy. Seznam nebezpečných potravin byl nyní rozšířen o okurky z Nizozemí. Riziková jsou také rajčata a salát. Bakterie EHEC se na zeleninu dostala přes přírodní hnojivo, hnůj a močůvku. Ohroženější jsou proto biopotraviny. V Česku bakterie zatím zjištěna nebyla, přesto tuzemské obchody španělské okurky začaly stahovat.
27.05.2011 14:25 |

podobné články

Prožijte Noc s hvězdami na zámku Zahrádky již v sobotu 6. srpna

 
XVIII. ročník benefičního koncertu se uskuteční na zámku Zahrádky pod záštitou premiéra ČR Bohuslava Sobotky, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Hany Maierové, rektora Univerzity Karlovy Prof. MUDr. Tomáše Zimy CSc a starosty obce Zahrádky Ladislava Chvojky.
19.07.2016 14:50 |

podobné články

Sekaná z cukety

 
Máte chuť na jídlo, které vám dokonale zpestří váš jídelníček? Poté se s námi pusťte do receptu, který se hodí jak pro mlsouny, tak pro zdravě žijící osoby.Suroviny: • 1/2 kg cukety • 10 dkg strouhaného 30% ...
05.04.2011 10:10 |

podobné články

Zkroťte zelenou záplavu: Zapečte si cukety

 
Máte cuket, že nevíte, co s nimi? Tak to se vám bude hodit náš recept na plněné cukety, při kterém je zapečete.
08.09.2014 08:20 |

podobné články

Co umí okurky: Přírodní kosmetika i lék na nadváhu!

 
Okurky se nehodí jen k zavařování. Už naše babičky z nich vyráběly pleťové masky. Málokdo ale ví že hojí spáleniny, pomáhají při bolestecha anity nejméně chutné, hořké okurky bychom neměli vyhazovat. Působí prý totiž proti nádorům.
21.07.2010 05:01 |

podobné články

Vražedná bakterie: Česko stahuje cizí okurky!

 
Němečtí vědci odhalili nositele vražedné bakterie EHEC a vyhlásili do světa, že jde o španělské salátové okurky. Španělé se teď brání. Podle nich jedna ze čtyř infikovaných okurek je nikoliv ze Španělska, ale z Holandska. Okurky už stahují i české obchody!
28.05.2011 12:15 |

podobné články

Chladnokrevný vrah taxikářů: Tohle jsou místa, kde lovil zabiják!

 
Chladnokrevný vrah! Policie včera potvrdila informace Blesku o tom, jak proběhly vraždy dvou taxikářů v Praze. Poté, co zabiják popravil svoji první oběť, vrátil se do centra Prahy, aby zabíjel znovu! Nejdříve si na pražském Starém Městě vyhlédl první oběť, taxikáře Milana P. (†58). Když ho zavraždil a jeho tělo vyhodil z auta, vrátil se stopnout si Daniela C. (†25).
19.04.2014 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Dan Milano (28 článků)

Zabijácké potraviny, aneb na co si dát v jídelníčku pozor?

 
Zabijácké potraviny – dnešní titulek hovoří za vše. Ačkoli vás jídlo udržuje při životě, postupně se jím zabíjíte – a to zvláště tehdy, kdy se stravujete nezdravě. Kromě nezdravého jídla je ale celá řada potravin, kterým by se dalo hravě přezdívat „jed v přímé podobě“. Nenechte se zmást – nejedná se jen o chuťovky v podobě smrtelně nebezpečné ryby známé jako fubu či korejské chobotnice. Mezi zabijácké potraviny se řadí i brambory, na kterých si s chutí smlsnete i několikrát do týdne! A to ještě není zdaleka vše, pokud ale chcete vědět více, pusťte se s chutí do objevování potravin, které se sice tváří nevinně, ale rozhodně tak nevinné nejsou. Kdo by to byl hádal například do rajčat, mandlí nebo kešu oříšků? Korejská chuťovka – sannakji Hned na začátku si představme skutečnou lahůdku: korejskou chobotnici sannakji. Tahle chobotnice není jedovatá, nebezpečí spočívá v jejích přísavkách, kterými se vám během konzumace může zachytit v krku a prakticky vás tak udusit. Podává se totiž zaživa – chobotnici se pouze useknou chapadla, pokape se sezamovým olejem – a dobrou chuť! Červeňoučká rajčátka – tichý zabiják Rajčata jsou výborná na jakýkoli způsob. Ať už plněná, v salátu nebo jen tak. Jenže pozor – pokud jsou nedozrálá, obsahují tzv. glykoalkoloidy – nebezpečné látky – jež se postarají o bolest hlavy, žaludku, stejně jako o dýchací potíže či ztrátu citu. Takže zelené nebrat! Muškátový oříšek – je libo halucinace? Koření se má dávkovat po špetkách. Věřte nebo ne, ale ono to má svůj dobrý důvod a muškátový oříšek se právem řadí mezi zabijácké potraviny, se kterými by se to nemělo přehánět. Obsahuje aromatické látky, které ve větším množství způsobují halucinace či dokonce psychózu. A ta může skončit tragicky. Ryba fubu – právem patří mezi zabijácké potraviny Slyšeli jste již o legendární japonské lahůdce známé jako raby fubu? Pokud... Čtěte více Příspěvek Zabijácké potraviny, aneb na co si dát v jídelníčku pozor? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Seriál podzimní zelenina: Recepty na nejlepší čalamády!

 
Znáte to, zahrádka nabízí ještě plno zeleniny, kterou nestihneme spotřebovat. Snědli jsme rajčata, okurky, cukety, zavařili nakládačky, ale co dál? Ideální je proto zbylé plody naší píle uchovat na zimu a na jaro. Nabízí se mnoho variant, ale tradiční českou cestou je čalamáda (nevadí, že pochází z Maďarska; csalamádé). Nahradí nám čerstvou zeleninu, přílohu k masu, pikantní, kyselá, plná vitaminů, zkrátka delikatesa. Jak na to? A jaké jsou světové varianty podobných mixů?
18.09.2016 05:15 |

podobné články

Smrtící nákazu šíří okurky ze Španělska!

 
Bakterie EHEC se dál šíří Německem a zabíjí. Pět lidí už na nákazu zemřelo, 600 osob je infikovaných. Zdrojem nebezpečné střevní nákazy jsou salátové okurky ze Španělska. Hygienický institut v Hamburku je označil za nosiče choroboplodných zárodků. Žádný lék dosud nepomáhal. Vědci jsou teď ale přesvědčeni, že objevili, co je vlastně tato nemoc zač. Tím dávají lidem naději, že se najdou antibiotika, která je zachrání.
26.05.2011 12:25 |

podobné články

Nebezpečné španělské okurky byly dodány i do ČR, u dovozce jsou inspektoři

 
Do České republiky byly dovezeny španělské okurky, které jsou podezřelé, že způsobily v Německu epidemii krvácivých průjmů vyvolaných enterohemorhagickou bakterií Escherichia coli. Uvedla to v noci na neděli Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Ráno její kontroloři navštívili sklad společnosti Country Life na Berounsku.
29.05.2011 10:45 |

podobné články

Plněné cuketové rolky

 
Po letní sezóně vám určitě zbyly ze zahrádky vypěstované cukety. Nebaví vás je dělat stále stejně? Zkuste vyrobit plněné cuketové rolky. Hlavní jídlo zvládnete připravit za hodinu a upéct za 20 minut. Potřeby pro dvě osoby: 250 ...
01.10.2010 07:05 |

podobné články

Pozor na banány, připomínají přirození, varoval muslimky duchovní

 
Ženy, dávejte si pozor na banány, okurky, cukety, mrkve a další zeleninu a ovoce. Připomínají mužský penis a mohly by vzbuzovat nežádoucí vzrušení, varoval muslimky nejmenovaný duchovní v Evropě, uvedl tento týden egyptský server Bikya Masr.
10.12.2011 23:55 |

podobné články

Muž při sexu udávil milenku OKURKOU!

 
Německé soudy řeší tento týden případ šestačtyřicetiletého Olivera Dietmanna z Mannheimu. Ten si liboval se svou milenkou Rikou Varnovou v používání zeleniny při sexu. K ukájení jim tak sloužily mrkve, cukety či okurky. Při jedné takové vzájemné kratochvíli nacpal Varnové do úst okurek a odešel do kuchyně. Když se vrátil, byla udušená. On vinu odmítá. Státní žalobce ho obvinil ze zabití z nedbalosti.
25.02.2016 11:05 |

podobné články

Pěstování zeleniny od A do Z: Plíseň už vaše rajčata, okurky a cukety nedostane

 
Objevuje se vám na zelenině a ovoci rychle plíseň? Může za to především počasí posledních dní, které je jako na houpačce. Průtrže mračen se střídají s horkými dny, kdy slunce pálí jak o život. Právě kombinace vlhka a tepla může být pro vaši úrodu pohromou. Přispívá totiž ke vzniku a rozvoji plísní a houbových chorob na zelenině. Nic ale není ztracené, poradíme vám totiž, jak proti postrachu zahrádkářů bojovat.
03.08.2016 06:05 |

podobné články

Němce nakazily španělské okurky. Nemocní už i v Dánsku!

 
Zdrojem nebezpečné střevní nákazy, která se rozšířila po Německu, jsou salátové okurky ze Španělska. Oznámil to dnes podle agentury DPA hamburský hygienický institut.
26.05.2011 14:45 |

podobné články

Nebezpečné španělské okurky byly dovezeny i do ČR

 
Do České republiky byly dovezeny španělské okurky, které jsou podezřelé, že způsobily v Německu epidemii krvácivých průjmů vyvolaných enterohemorhagickou bakterií Escherichia coli. Uvedla to v noci na neděli Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).
29.05.2011 09:30 |

podobné články

Nadměrná konzumace mouky poškozuje játra podobně jako alkohol

 
Nadměrná konzumace bílé mouky a brambor může vést k poškození jater stejně jako nadměrná konzumace alkoholu. Většina osob holdujících lihovým nápojům má při jaterních testech vysokou hladinu gamma-glutamyl transpeptidázy. To je projevem ztučnění jater. Ale řada osob s vysokou hladinou tohoto enzymu alkohol nepije. Jenže konzumuje velké množství na škrob a jednoduché sacharidy bohatých potravin.
03.12.2015 14:05 |

podobné články