Článek

Z ohromného množství lidí udělali kanibaly! Restauraci zavřeli poté, co se přišlo na to, jaké maso doopravdy vaří!

 
Skandál mezinárodních rozměrů hrozí aktuálně nigerijským úřadům. Už delší dobu se mezi místními mluvilo o podivných praktikách jednoho z hotelů ve městě Anambra a rázný zátah policie potvrdil ty nejhorší obavy.
17.05.2015 13:06 |

podobné články

Podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Multikulturalisté dělají ze svých odpůrců téměř kanibaly, napsal senátor Valenta po Partii s Klausem

 
Senátor Ivo Valenta se vyjádřil k vystoupení druhého českého prezidenta Václava Klause v nedělní Partii. Shodují se v názoru na nebezpečí, jaká přináší multikulturalismus. Musíme si prý trvat na svém, i když příznivci multikulturalismu dělají z jeho odpůrců téměř kanibaly.
03.01.2016 17:06 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8616 článků)

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí

 
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.
14.10.2015 13:36 |

podobné články

Jaké botičky nosit v létě

 
Hurá, léto je konečně tady! O jeho panování vzhledem k počasí a vysokým teplotám už nemůže být sebemenší pochyb. Možná si pohráváte s myšlenkou, jaké botičky nosit v létě, protože co si budeme nalhávat – otázku oblečení máte už dávno vyřešenou. Jenže co se týče bot, jste na rozpacích. V dnešním článku se společně podíváme na to, jaké botičky nosit v létě, kdy jde především o pohodlí, ale zároveň nám ženám záleží na tom, abychom i v horkých dnech vypadaly dobře. K nám ženám už to prostě patří. Jestliže tedy ještě nemáte jasno, jaké botky jsou pro letošní léto nejvíce v kurzu, pak si určitě nenechte ujít následující řádky! Jaké botičky nosit v létě? Jak jsme již zmínili o pár řádků výše – v létě je především o pohodlí. Nikdo netouží po tom, aby se mu nohy nepříjemně potily, viďte? Jenže i když je komfort na prvním místě, zároveň nám záleží i na tom, aby námi zvolené botičky na nohách dobře vypadaly. A samozřejmě ladily k celkovému outfitu! Možná se to zdá složitější, než to ve skutečnosti je. Tak si pojďme říci, jaké botičky nosit v létě, ať už v tom máme konečně jasno! Žabky Léto bez žabek? No tak to ani omylem! Tyhle botky k horkým měsícům neodmyslitelně patří a dlouhá léta ještě patřit budou. Nabízí opravdu neskutečné pohodlí, noha se v nich nepotí – jak by taky mohla, jsou žabky složeny jen z pásku mezi prsty a podrážky?! – jsou vzdušné a dalším plusem k dobru je i fakt, že se dají nosit k čemukoli. Současný trh nabízí nepřeberné množství druhů a provedení dámských žabek, že si na své přijde snad každá žena. Dokonce i ta nejnáročnější. Sandálky Když se řeknou sandály, většina lidí si okamžitě vybaví typický český trend, na který ale nemůžete být kdovíjak pyšní: ponožky v sandálech! Na tohle jsme opravdu přeborníci, naštěstí se tyto módní přešlapy zpravidla týkají jen mužů, protože ženy... Čtěte více Příspěvek Jaké botičky nosit v létě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.07.2017 07:15 |

podobné články

Takhle v Praze vaří kuchaři ocenění Michelinskou hvězdou. Podívejte se na jejich jídla

 
Luxusním pražským restauracím La Degustation, Alcron a Field se podařilo i letos obhájit Michelinskou hvězdu a jsou jedinými podniky v Česku, které se takovým úspěchem mohou chlubit. Speciální ocenění Bib Gourmand za výjimečné jídlo za rozumnou cenu získala v Praze nově karlínská restaurace Eska. Podniků s tímto oceněním je v metropoli sedm – kromě Esky také Maso a Kobliha, Aureole, Divinis, Na Kopci, Sansho a SaSaZu. „Díky nové generaci mladých kuchařů, kteří prokazují schopnost vařit na vysoké úrovni, nikdy nebyl takový výběr skvělých restaurací jako dnes, často ve velmi uvolněné a pohodové atmosféře,“ řekl ředitel prestižního průvodce Michelin Michael Ellis. Blesk.cz vybrané restaurace navštívil. Podívejte se, jak v nich vaří.
11.03.2017 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Michael Ellis (1 článek) , Michael Ellis (1 článek) , Michael Ellis (1 článek) , Michael Ellis (1 článek)

Jaké jsou ženy po třicítce?

 
Žena je stvoření pro drtivou většinu mužů těžko pochopitelné a v mnoha ohledech hodně složité. Ne nadarmo se proto říká, že muži ženám mnohdy nerozumí a mají problém se v nich vyznat. Jenže pozor – často nevědomě netápou pouze muži, i samotné ženy kolikrát narazí. Jedním z nejdůležitějších milníků v životě ženy jsou třicáté narozeniny, o kterých se říká, že jsou odrazovým můstkem do nejlepších a nejatraktivnějších let v životě každé ženy. Proč se tedy my samy někdy ptáme, jaké jsou ženy po třicítce? Jaké jsou ženy po třicítce? Jaké mají sny a plány? Co je těší a z čeho naopak mají strach? Jaké obavy je sužují a co jim v životě dělá radost? Ať už jste si svých třicet svíček na dortu již sfoukla, nebo vás tento milník teprve čeká, pojďte si přečíst náš dnešní článek, který je tak trochu branou do života třicátnic. Jaké jsou ženy po třicítce? Říká se, že je každá žena jiná. Máme jiné záliby, jiné životní cíle, často se lišíme i v preferencích, které upřednostňujeme. Přesto je ale dokázané, že většinu žen okolo třicítky několik věcí spojuje. Jaké věci to jsou? To vám prozradí následující řádky! Zklamání z neúspěchů Jakmile na dortu sfoukneme třicet svíček, najednou nám hlavou začnou vířit věci, které jsme chtěli stihnout, ale z nějakého důvodu jsme tak neučinili. Ať už je to manželství nebo třeba povýšení v práci – po třicítce máme pocit, že teď už to půjde jen z kopce a nadáváme samy sobě, že jsme svůj život nevzali dříve do svých rukou a nevydali se po cestičce, kterou jsme si nalajnovali. Strach ze stárnutí Každá žena chce být krásná a vypadat dobře za jakékoli situace. Jakmile dovršíte věku třiceti let, je naprosto logické, že vám vaše tělo najednou začne dávat najevo, že už vám není dvacet. Kolem očí... Čtěte více Příspěvek Jaké jsou ženy po třicítce? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.12.2016 07:45 |

podobné články

Otevřel si restauraci, kde vaří z prošlých potravin. Teď má 120 poboček po celém světě

 
Adam Smith bojuje proti plýtvání jídlem – otevřel si síť restaurací, ve kterých vaří pouze z prošlých potravin. Myšlenka se rychle ujala, jeho projekt Real Junk Food Project má pobočky v Austrálii, Spojených státech nebo Nigérii. Zachránil takto už 200 tun potravin, které by skončily v koši.
19.10.2015 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Adam Smith (6 článků) , Adam Smith (6 článků)

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Moderátoři si v televizi zahráli na kanibaly, navzájem ochutnali své maso

 
Holandská televize BNN odvysílala minulou středu pořad, jehož moderátoři si před televizními kamerami pochutnali na kusech svého těla. Už jen upoutávka na tento kanibalský čin pobouřila média nejen v Evropě, ale i po celém světě.
27.12.2011 17:35 |

podobné články

V Londýně mají řeznictví pro kanibaly! Prodávají lidské maso!

 
Je libo uzené předloktí, steak z bicepsu nebo jen pár prstů k svačině? Takto lákalo zákazníky řeznictví na londýnském tržišti Smithfield. Z výlohy mávaly uříznuté lidské ruce, za pultem na řeznickém stole leželo tělo ženy stažené z kůže!
04.10.2012 12:15 |

podobné články

Restaurace schovávala maso určené pro hosty venku u popelnic

 
Američan Brandon Huber se rozhodl udat vlastního zaměstnavatele. Natočil na video, jak floridská pobočka restaurace Golden Corral schovává před inspekcí maso pro hosty v uličce za restaurací hned vedle popelnic. Maso bylo podle Hubera později servírováno zákazníkům. Majitel podniku ale tvrdí, že ho personál zlikvidoval, napsal server Huffington Post.
11.07.2013 11:10 |

podobné články

Kuřecí poplach na Slovensku. Maso se salmonelou z Brazílie mířilo do restaurací

 
Slovenské úřady zjistily bakterie salmonely u dovezených kuřecích prsou původem z Brazílie. Bratislava nařídila nakažené maso stáhnout z trhu, řekla v pátek novinářům ministryně zemědělství Gabriela Matečná. Slovensko zahájilo kontroly brazilského masa minulý týden, když brazilské úřady obvinily místní zpracovatele a vývozce masa, že léta prodávali zkažené hovězí a drůbeží maso a upláceli kvůli tomu hygieniky i politiky.
31.03.2017 10:55 |

podobné články

Špína a okousané salámy od myší: Veterináři zavřeli řeznictví v Nymburku

 
Veterináři zavřeli řeznictví Maso Traditional ve středočeském Nymburku. Byla tam podle nich špína a prošlé potraviny, pravděpodobně okousané od hlodavců. Provozovateli hrozí pokuta až 50 milionů korun. Většinou ale provozovatelé dostanou pokutu řádově nižší.
13.03.2017 14:10 |

podobné články