Článek

WHO varuje před konzumací masa: 2 plátky slaniny denně = o 18 % vyšší riziko rakoviny!

 
Baštíte po ránu rohlík se šunkou a říkáte si, že jste na tom lépe než ti, co »snídají« kafe a cigárko? Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jste na tom STEJNĚ! Uzeniny, jako je šunka, slanina či párky, jsou od včerejška na seznamu prokázaných karcinogenů!
27.10.2015 05:05 |

podobné články

Podobné články

Už dva plátky slaniny denně zvyšují riziko rakoviny!

 
Rakovina žaludku je kvůli špatné stravě na Západě velmi běžným nádorovým onemocněním. Může za to především nadměrná konzumace uzenin a červeného masa či pití alkoholu. Podle onkologů už pouhé dva plátky slaniny denně – v mnohých zemích běžná součást snídaně – zvyšují riziko rakoviny žaludku o pětinu. Stejně tak tři silná piva.
22.04.2016 15:05 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

Deodorant s vůní slaniny: Je pro lidi, co se potí jako prase, hlásá reklama

 
Američani jsou příchutí slaniny doslova posedlí. Toho využila firma, která se specializuje na výrobky příchutí a vůní slaniny. Její poslední novinka je ovšem těžký kalibr. Je určena pro lidi, „kteří se potí jako prase“. S příchutí slaniny vyrobili deodorant!
08.11.2013 13:21 |

podobné články

Vyloučením červeného masa se výrazně sníží riziko rakoviny tračníku

 
Vědci z britského Leedsu a Harvardovy univerzity v USA prokázali ve velmi rozsáhlém a dlouhodobém výzkumu, že vyloučení červeného masa z jídelníčku výrazně sníží riziko rakoviny tlustého střeva. Přestat konzumovat červené maso nebo omezit jeho konzumaci na minimum (méně než jednou týdně) by měli především lidé, v jejichž rodině je onemocnění častější. V Česku je to přitom nejčastější typ rakoviny.
05.04.2018 10:30 |

podobné články

Závitky se sardelovou pastou

 
Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany je pak pomažte sardelovou pastou. Tu buď koupíte v tubě v obchodě, nebo si ji můžete vyrobit rozemletím sardelek (v obchodě je najdete častěji pod názvem ančovičky) z plechovky. Pomazané plátky masa důkladně posypejte majoránkou, která masu dodá neodolatelnou vůni. Špek nakrájejte na tenké plátky a položte na připravené řízky. Ty pak jednoduše srolujte jako malé roládky. Takto připravené závitky omotejte bílou nití nebo kuchyňským provázkem, aby se během dušení nerozvinuly.Obě cibule nakrájejte a orestujte je na rozpáleném oleji. Když cibulka začne zlátnout, zprudka na ní opečte připravené závitky. Ty pak zalejte hovězím vývarem a pod pokličkou nechte dusit asi 1 hodinu, dokud maso nebude úplně měkké. Podle potřeby maso během dušení podlijte ještě trochou vody nebo vývaru. Když je maso hotové, vyjměte jej z omáčky a tu nechte pomalým vařením ještě zredukovat, aby zhoustla.
23.09.2012 09:30 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

Dva plátky křupavé slaniny denně vás můžou zabít! Uzeniny jsou nově na seznamu karcinogenů

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) zařadila uzeniny na seznam karcinogenů. Průmyslově zpracované maso prý zvyšuje riziko rakoviny!
26.10.2015 14:31 |

podobné články

Japonec se pokusil sníst hamburger se smrtící porcí 1050 plátků slaniny

 
Hamburger s jednoduchou porcí slaniny je sám o sobě kalorickou bombou. Sedmatřicetiletý Japonec však využil nabídky jednoho řetězce rychlého občerstvení a k masu v housce si nechal přidat neuvěřitelných 1050 plátků slaniny. Doma se pak s touto ohromnou verzí hamburgeru snažil poprat. Aby své snahy zdokumentoval, nechal se u toho natočit na kameru.
21.04.2012 11:07 |

podobné články

Milovníci slaniny, pozor: Slaninový balzám na rty a další věci, které chcete mít doma!

 
Slanina je nejvíc. Kdo nemá rád slaninu, znásilňuje koťátka! Tohle jsou ty nejhustější věci, které můžete pořídit, a týkají se slaniny, chutnají po slanině, jsou ze slaniny.
23.05.2013 18:05 |

podobné články

Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít

 
Zelený čaj je známý pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Již odnepaměti se věřilo, že lidskému tělu dopřává duševní vzpruhu, a proto byl velice oblíbený již u starověkých panovníků. I v současnosti se o zeleném čaji ve spojitosti se zdravím často mluví, což vás možná přimělo položit si otázku: proč pít zelený čaj?! Důvodů, proč se nebát pití zeleného čaje, je hned několik a jejich vyjmenováním bychom mohli strávit dlouhé minuty. Proto si dnes společně představíme 4 důvody, které jsou podle nás nejdůležitější a které vás jistě nenásilnou formou přimějí k pravidelnému pití zeleného čaje. Připraveni? Jdeme na to! 3 důvody, proč pít zelený čaj K pití zeleného čaje se přiklání i odborníci, kteří jsou toho názoru, že je to tzv. zázrak v hrníčku. Složení zeleného čaje je totiž pro naše zdraví prospěšné hned z několika důvodů, zmíníme se například o posílení organismu nebo zvýšení odolnosti imunitního systému. Nutno však dodat, že ani s pitím zeleného čaje se to nesmí přehánět. Určitě je dobré pít jej v rozumném množství, protože při nadměrné konzumaci vám může spíše uškodit. Teď už si pojďme představit ony důvody, proč pít zelený čaj. Snižuje riziko vzniku rakoviny Rakoviny se většina z nás bojí doslova jako čert kříže. Zelený čaj má takové schopnosti, že při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko vzniku tohoto tolik obávaného onemocnění. Mohou za to látky, které eliminují buňky, u nichž je možné pozorovat nepřiměřeně intenzivní růst. Podporuje imunitní systém Účinky zeleného čaje dopadají ve velké míře na náš imunitní systém. Ten udržují v dobré kondici, díky čemuž se zvyšuje obranyschopnost našeho těla čelit nejrůznějším infekcím a bakteriím, které číhají všude okolo nás. Napomáhá při nadváze Další dobrý důvod, proč si oblíbit zelený čaj, je pomoc při hubnutí. To ocení především ženy, které se snaží nějaké to kilčo shodit. Ptáte se, jak... Čtěte více Příspěvek Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2017 20:40 |

podobné články

Vanilkové špagety s kiwi

 
Oloupejte kiwi, poté jej rozkrájejte na poloviční plátky. Pár si jich nechte stranou na ozdobení. Zbylé plátky kiwi rozmixujte s cukrovým sirupem tak, aby se vytvořila poleva. Do dvou hlubokých a širokých talířů naneste porci šlehačky. Poté použijte lis na brambory - vymáčkněte špagety přímo na šlehačku připravenou na talíři. Nalijte na dezerty polevu a ozdobte schovanými plátky kiwi. Posypejte dezerty sušeným kokosem a ihned podávejte.
23.10.2012 13:55 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

Vysedáváte denně na gauči? Máte zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva!

 
Polehávání na gauči a dlouhé vysedávání je nezdravé pro srdce a cévy. Pokud ale muži tráví odpoledne a večer před televizí mnoho hodin denně, ohrožují se také rakovinou tlustého střeva. Riziko nejčastějšího typu zhoubného nádoru Čechů je u mužů trávících před obrazovkou čtyři a více hodin denně o pětatřicet procent vyšší. Tvrdí to vědci z Oxfordu a Londýnské univerzity.
16.03.2018 17:30 |

podobné články

Jediná cigareta denně zvýší riziko infarktu u mužů až o 50 procent

 
Kouření tabákových výrobků zvyšuje riziko infarktu a mrtvice, tedy krom vysokého rizika onemocnění rakovinou plic či slinivky. A třebaže dvacet cigaret vykouřených denně zvýší riziko infarktu a mrtvice o sto procent, u mužů stačí jediná cigareta vykouřená denně na to, aby se riziko těchto srdečně-cévních příhod zvýšilo o padesát procent.
01.02.2018 10:40 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

Hormonální antikoncepce zvyšuje riziko rakoviny

 
Vědci se domnívali, že hormonální antikoncepce založená pouze na progesteronu bude bezpečnější než ta, která hormony kombinuje. Tedy s ohledem na riziko rakoviny prsu. Jenže nové výzkumy to vyvrátily. Všechny hormonální antikoncepce bez rozdílu typu zvyšují riziko rakoviny prsu o pětinu a to ještě do pěti let po jejich vysazení. A škodí také hormonální nitroděložní tělíska.
12.12.2017 17:30 |

podobné články

Panicové středního věku jsou méně ohroženi rakovinou prostaty

 
Onkologové z celého světa už v několika výzkumech zjistili, že pravidelná a velmi častá masturbace snižuje riziko rakoviny prostaty. Muži onanující po čtyřicítce denně jsou ohroženi zhoubným nádorem prostaty o třetinu méně. Vědci z Oxfordu ale přišli s tím, že sex s partnery riziko zvyšuje. U paniců středního věku je totiž riziko rakoviny prostaty o sedmačtyřicet procent nižší.
04.01.2018 21:30 |

podobné články