Článek

WHO varuje před konzumací masa: 2 plátky slaniny denně = o 18 % vyšší riziko rakoviny!

 
Baštíte po ránu rohlík se šunkou a říkáte si, že jste na tom lépe než ti, co »snídají« kafe a cigárko? Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jste na tom STEJNĚ! Uzeniny, jako je šunka, slanina či párky, jsou od včerejška na seznamu prokázaných karcinogenů!
27.10.2015 05:05 |

podobné články

Podobné články

Už dva plátky slaniny denně zvyšují riziko rakoviny!

 
Rakovina žaludku je kvůli špatné stravě na Západě velmi běžným nádorovým onemocněním. Může za to především nadměrná konzumace uzenin a červeného masa či pití alkoholu. Podle onkologů už pouhé dva plátky slaniny denně – v mnohých zemích běžná součást snídaně – zvyšují riziko rakoviny žaludku o pětinu. Stejně tak tři silná piva.
22.04.2016 15:05 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

Deodorant s vůní slaniny: Je pro lidi, co se potí jako prase, hlásá reklama

 
Američani jsou příchutí slaniny doslova posedlí. Toho využila firma, která se specializuje na výrobky příchutí a vůní slaniny. Její poslední novinka je ovšem těžký kalibr. Je určena pro lidi, „kteří se potí jako prase“. S příchutí slaniny vyrobili deodorant!
08.11.2013 13:21 |

podobné články

Závitky se sardelovou pastou

 
Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany je pak pomažte sardelovou pastou. Tu buď koupíte v tubě v obchodě, nebo si ji můžete vyrobit rozemletím sardelek (v obchodě je najdete častěji pod názvem ančovičky) z plechovky. Pomazané plátky masa důkladně posypejte majoránkou, která masu dodá neodolatelnou vůni. Špek nakrájejte na tenké plátky a položte na připravené řízky. Ty pak jednoduše srolujte jako malé roládky. Takto připravené závitky omotejte bílou nití nebo kuchyňským provázkem, aby se během dušení nerozvinuly.Obě cibule nakrájejte a orestujte je na rozpáleném oleji. Když cibulka začne zlátnout, zprudka na ní opečte připravené závitky. Ty pak zalejte hovězím vývarem a pod pokličkou nechte dusit asi 1 hodinu, dokud maso nebude úplně měkké. Podle potřeby maso během dušení podlijte ještě trochou vody nebo vývaru. Když je maso hotové, vyjměte jej z omáčky a tu nechte pomalým vařením ještě zredukovat, aby zhoustla.
23.09.2012 09:30 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

Dva plátky křupavé slaniny denně vás můžou zabít! Uzeniny jsou nově na seznamu karcinogenů

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) zařadila uzeniny na seznam karcinogenů. Průmyslově zpracované maso prý zvyšuje riziko rakoviny!
26.10.2015 14:31 |

podobné články

Japonec se pokusil sníst hamburger se smrtící porcí 1050 plátků slaniny

 
Hamburger s jednoduchou porcí slaniny je sám o sobě kalorickou bombou. Sedmatřicetiletý Japonec však využil nabídky jednoho řetězce rychlého občerstvení a k masu v housce si nechal přidat neuvěřitelných 1050 plátků slaniny. Doma se pak s touto ohromnou verzí hamburgeru snažil poprat. Aby své snahy zdokumentoval, nechal se u toho natočit na kameru.
21.04.2012 11:07 |

podobné články

Milovníci slaniny, pozor: Slaninový balzám na rty a další věci, které chcete mít doma!

 
Slanina je nejvíc. Kdo nemá rád slaninu, znásilňuje koťátka! Tohle jsou ty nejhustější věci, které můžete pořídit, a týkají se slaniny, chutnají po slanině, jsou ze slaniny.
23.05.2013 18:05 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

Vanilkové špagety s kiwi

 
Oloupejte kiwi, poté jej rozkrájejte na poloviční plátky. Pár si jich nechte stranou na ozdobení. Zbylé plátky kiwi rozmixujte s cukrovým sirupem tak, aby se vytvořila poleva. Do dvou hlubokých a širokých talířů naneste porci šlehačky. Poté použijte lis na brambory - vymáčkněte špagety přímo na šlehačku připravenou na talíři. Nalijte na dezerty polevu a ozdobte schovanými plátky kiwi. Posypejte dezerty sušeným kokosem a ihned podávejte.
23.10.2012 13:55 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

ANKETA: Lady Gaga v šatech z masa. Které se vám líbí nejvíce?

 
Mezi nejkontroverznější módní kreace zpěvačky Lady Gaga patří její šaty z masa, které si oblékla na udílení cen MTV v roce 2010. Byly ze syrového hovězího a skončily v muzeu. Zpěvačka se v nich objevila také v kresleném seriálu a teď předvedla podobné, ovšem umělé šaty. Další články k tématu: OBRAZEM: Nejšílenější outfity Lady Gaga. Maso, igelit, ulítlé klobouky Lady Gaga oblékla děti do svých slavných modelů, maso nahradil potisk Lady Gaga inspiruje návrháře: hitem jsou řetízky ze „syrového masa“ Šaty z hovězího masa zpěvačky Lady Gaga půjdou do archivu Aféra Lady Gaga má pointu. Její šaty byly skutečně z masa Pod reflektory se Lady Gaga bude hemžit červy, varují ochránci zvířat OBRAZEM: Lady Gaga na Cenách MTV provokovala. Hovězím steakem na hlavě
15.05.2012 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Lady Gaga (1256 článků)

Jak nám prospívá jedno pivod denně?

 
I střídmá míra alkoholu zvyšuje riziko rakoviny, varují na jedné straně onkologové. Jenže kardiologové tvrdí, že toto riziko je stále menší ve srovnání s tím, jak může alkohol prospívat oběhové soustavě člověka. Podle amerických expertů na zdraví srdce a cév je ideální dopřát si denně jedno slabé pivo. Pomáhá snižovat hladinu nezdravého cholesterolu v krvi a výrazně snižuje riziko mrtvice a infarktu.
22.11.2016 16:00 |

podobné články

Dvě pivka denně snižují riziko mrtvice

 
Alkohol škodí myšlení a paměti a zvyšuje také riziko rakoviny. Když to s ním ale člověk nepřehání, jsou tato rizika velmi malá a naopak se sníží jiná, která se týkají onemocnění srdce a cév. Podle vědců ze Švédska a Anglie totiž dvě slabá piva denně neškodí organismu, ale výrazně sníží riziko ucpání krevních cév v mozku alias mrtvice.
01.12.2016 15:00 |

podobné články

Jeden plátek slaniny vás může zabít, tvrdí vědci

 
Konzumace jediného plátku slaniny denně vás může zabít.
07.03.2013 10:55 |

podobné články

Červené maso nebo cigarety? Riziko rakoviny je téměř stejné

 
Konzumace slaniny, hamburgerů, párků, salámů a šunky s sebou nese téměř stejně ­vysoké riziko onemocnění rakovinou jako kouření cigaret. V pondělí toto expertní zjištění oficiálně oznámí Světová zdravotnická organizace (WHO). Výzkumu, na jehož základě byly varovné závěry učiněny, se účastnilo 37 tisíc mužů.
24.10.2015 04:25 |

podobné články

Šunka a párky na seznamu smrti. Uzeniny se ocitly vedle tabáku s azbestem

 
Pokud si dáte denně dva plátky slaniny, máte větší pravděpodobnost, že dostanete rakovinu. Světová zdravotnická organizace v pondělí zařadila uzeniny jako šunku, slaninu nebo i hovězí maso na seznam prokázaných karcinogenů. Na stejném seznamu je například tabák nebo azbest. Například koncern Agrofert zatím zjišťuje, jak si má zprávu přebrat. Stejně jako uzeniny má totiž ohrožovat zdraví i práce holiče.
26.10.2015 14:20 |

podobné články