Článek

Vysoké školy hrozí Valachové: Přidejte nám 200 milionů, nebo začneme s protesty

 
Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) na brífinku k rozpočtu vysokých škol minulý týden uvedla, že ke stabilizaci bude potřeba zvýšit financování vysokých škol. V současné době totiž křivka výdajů směřuje strmě dolů. Nadstandardní financování je proto nutné už letos. Navrhovaný rozpočet ale Studentskou komoru Rady vysokých škol (SK RVŠ) nijak nepotěšil. Hrozí protesty.
20.06.2016 05:35 |

podobné články

Podobné články

Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!

 
Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že by látky obsažené v tomto produktu nebyly prospěšné pro každého z nás. Ať už se zajímáte o zdravou výživu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, nenechte si ujít následující řádky. Prozradíme vám, jak připravit tofu na sváteční velikonoční tabuli. Jak připravit tofu, aneb nádivka na velikonoční způsob Do Velikonoc zbývá ještě 14 dní, kdy tento čas můžete využít pro vyzkoušení našeho receptu, abyste se o svátečním dni mohli ukázat v plné parádě. Nádivka patří k oblíbeným pokrmům, na kterém si dokážou pochutnat jak malí, tak i velcí. Přidáním čerstvých bylinek vykouzlíte z nádivky pravé jarní pokušení. Co budete potřebovat: 200 g bílého tofu 7 vajec 7 rohlíků 200 ml mléka jarní cibulku rajče papriku sůl, pepř, muškátový oříšek čerství bylinky podle chuti Postup přípravy: Bílé tofu nakrájejte na malé kousíčky, které poté minimálně 1 hodinku marinujte – marinádu můžete zvolit vlastní, nebo se inspirujte naším tipem: Marináda: 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 3 špetky provensálského koření, 2 lžíce olivového oleje. Po marinování nechte na pánvi rozehřát olej, na kterém osmahněte marinované tofu do zlatova a poté nechte vychladnout. V této době si rohlíky nakrájejte na malé kousky a uložte je do větší misky. Vejce ušlehejte s mlékem, přidejte pepř a rozumné množství muškátového oříšku – cca půlku čajové lžičky. Rozmixovanou směs smíchejte s kousky rohlíků a přidejte vychladlé marinované tofu, čerstvé bylinky a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně promíchejte a dejte do předem vymazané mísy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova – asi 35 minut. Dozdobit můžete nakrájenou paprikou a rajčetem.... Čtěte více Příspěvek Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.03.2016 01:05 |

podobné články

Sexy nohy a ladná chůze? Je čas obout si vysoké podpatky!

 
Vysoké podpatky byly, jsou a budou neřestí žen. Boty na vysoké jehle hravě vykouzlí dokonalé, sexy nohy, ladnou a pro ženy houpavou chůzi, která muže tolik přitahuje a snadno zvýrazní štíhlou linii, za kterou se rozhodně není třeba stydět. Vysoké podpatky sice vypadají elegantně a přitažlivě, ovšem jejich nošení není zrovna dvakrát pohodlné a své o tom ví každá žena, která do nich alespoň jedenkrát za život obula své nožky. V tomto případě asi jako nikde jinde platí známé rčení: Parádo, trp! Chcete-li mít nohy jako laňka a dát na obdiv pevné linie vaší postavy, budete pro to muset něco udělat – a možná i zatnout zuby! Vysoké podpatky, které muži nikdy nepochopí Nejeden muž se za ženou na vysokých jehlách obdivně otočí, mnohdy si ani neodpustí pověstné zahvízdnutí, kterým dá ženě najevo, že vypadá skvěle. Ovšem jen co otočí hlavu zpátky, zamyslí se nad tím, proč to ty ženy vlastně dělají. Proč nosí nepohodlné boty, ve kterých trpí? Vysoké podpatky jsou slabostí žen a nepochopitelnou skutečností mužů – a tak to prostě zůstane. Zatněte zuby – stojí to za to! Nové boty jsou pokaždé nepohodlné a o těch na podpatku to platí dvojnásob. Při výběru proto pamatujte, že vám botka musí dokonale sedět. Překontrolujte si, že jste sáhla po správné šířce, velikosti i výšce a počítejte s tím, že i kdyby vám bota sebevíce sedla na nohu, první krůčky budou bolet. Ovšem překonáte-li počáteční bolestné chvilky, odměnou pro vás budou krásně vysoké nohy – a to stojí za to, nemyslíte? Tajné triky, na které vám okolí nepřijde V drogerii či lékárně seženete gelové nebo i pěnové vložky do špičky i na patu. S tímto tajným fíglem si nošení bot na vysokém podpatku o něco více zpříjemníte a vaše okolí nic nepozná. Vy se tak budete cítit pohodlněji a okolí vás bude obdivovat za... Čtěte více Příspěvek Sexy nohy a ladná chůze? Je čas obout si vysoké podpatky! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2015 09:06 |

podobné články

Chuťovky s ananasem

 
Mnoho lidí se s ananasem v kuchyni bojí kouzlit, neboť mají strach z jeho výrazné sladké chuti a trošky trpkosti, pro kterou je typický. Pravda je taková, že tohle exotické ovoce může mít na talíři mnoho podob a může se stát součástí spousty pokrmů, kterým dodá onu třešničku na závěr. Ruku na srdce: jak jste na tom s ananasem vy? Také patříte k lidem, kterým tohle výrazně žluté ovoce nahání hrůzu, nebo se naopak řadíte mezi ty, kteří se s ním nebojí experimentovat a v kuchyni s jeho pomocí zkouší nové věci? Pokud se přikláníte ke druhé možnosti, pak je náš dnešní článek vystižený názvem „chuťovky s ananasem“ určený právě pro vás! 1. Velice rychlý salát s ananasem Recept jednoduchý na přípravu, který vám zabere jen několik málo minut, ale svou chutí vás naprosto odrovná. Potřebujete: plechovku ananasu nebo jeden čerstvý ananas 200 g sýru čedar 150 g šunky 2 lžíce majonézy Postup: Čedar nastrouhejte na jemno. Přidejte k němu na kostičky nakrájený ananas, na drobné kostičky pokrájenou šunku a spojte majonézou. Před podáváním není na škodu salát vyhladit. 2. Ananas na zapečený způsob Skutečně rychlý dezert, jehož snadnou a rychlou přípravu oceníte především tehdy, kdy se vám za dveřmi objeví nečekaná návštěva. Potřebujete: 700 g kompotovaného ananasu nebo jeden čerstvý ananas 100 g cukru krupice 240 máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla Postup přípravy: Ananasový kompot nebo na kostičky nakrájený ananas dejte do hrnce, přidejte cukr a míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Do zapékací misky naskládejte ananas a dejte zapéct na cca 25 minut při 180°C. Příspěvek Chuťovky s ananasem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.01.2016 15:05 |

podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Sobotka odešle demisi Valachové, Zeman s přijetím možná počká

 
Premiér Bohuslav Sobotka dnes odešle prezidentovi ohlášenou demisi ministryně školství Kateřiny Valachové (oba ČSSD). Zároveň navrhne jejího nástupce ve funkci. Sobotka se dnes s Valachovou sejde, na následné tiskové konferenci se zřejmě k odchodu Valachové vyjádří. Prezident Miloš Zeman naznačil, že s přijetím demise možná počká, píše ČTK.
26.05.2017 06:20 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9221 článků) , Miloš Zeman (17778 článků)

Sobotka poslal na Hrad návrh na odvolání Valachové. Navrhl také jejího nástupce

 
Premiér Bohuslav Sobotka dnes přijal rezignaci ministryně školství Kateřiny Valachové (oba ČSSD). Návrh na její odvolání odeslal na Pražský hrad. Zároveň navrhl prezidentovi Miloši Zemanovi, aby novým ministrem školství jmenoval dosavadního náměstka Valachové Stanislava Štecha.
26.05.2017 14:15 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9221 článků)

Sobotka odeslal rezignaci Valachové na Hrad. Na její místo navrhl Štecha

 
Premiér Bohuslav Sobotka v pátek přijal rezignaci ministryně školství Kateřiny  Valachové  (oba ČSSD) a odeslal ji na Pražský hrad. Zároveň navrhl prezidentovi Miloši Zemanovi, aby novým ministrem školství jmenoval dosavadního náměstka  Valachové  Stanislava Štecha. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v pátek oznámil, že se Zeman v neděli s Valachovou sejde. Prezident už dříve uvedl, že chce ministryni přemlouvat, aby si rezignaci rozmyslela.
26.05.2017 15:50 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9221 článků) , Jiří Stanislav (44 článků) , Jiří Zeman (897 článků)

Recept na tvarohové muffiny

 
Lahodné muffiny zná snad úplně každý. Velice oblíbený sladký druh pečiva, který si mnoho lidí mylně plete s populárními cupcakes. Je pravdou, že na první pohled mají společný vzhled i pověstný košíček – ovšem to je vše. Zatímco cupcakes jsou barevné, hravé a veselé, muffiny působí obyčejně. Možná i vy máte osvědčený recept na sladké muffiny, po kterých se u vás doma vždycky jen zapráší. Existuje nespočet druhů, variací a možností, jak si muffiny připravit, díky čemuž máte pořád z čeho vybírat. My vám v dnešním článku představíme lahodné recepty na tvarohové muffiny, po kterých se zaručeně budete olizovat až za ušima. Hurá do pečení! 1. Klasické tvarohové muffiny Pokud máte rádi jednoduchost, určitě vám radost udělá náš první recept. Díky němu si velice snadno a rychle připravíte chutné dortíčky, které se na stole příliš dlouho neohřejí. Co si připravit: 2 vejce 1 vanilkový cukr 100 g cukru krupice 250 g měkkého tvarohu 100 ml oleje 200 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky vanilkového aroma Podle chuti: rozinky nebo čokoládové kousky Jak postupovat: Prosejte si mouku s kypřícím práškem. Přidejte rozinky/čokoládové kousky. V jiné misce si smíchejte vejce, cukr, olej a vyšlehejte do pěny. Přidejte tvaroh a vanilkové aroma – vyšlehejte dohladka. Následně pomalu vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem. Připravte si vymazaný plech na muffiny nebo košíčky. Pomocí lžíce naplňte. Pečte cca 20 minut na 190°C. 2. Tvarohové muffiny s borůvkami Pokud si chcete muffiny něčím ozvláštnit, jednou z vhodných surovin jsou borůvky. Samozřejmě do mufinnů můžete zapéct cokoli, ale borůvkové muffiny by vám určitě neměly chybět v repertoáru. Co si připravit: 400 ml mléka 300 g polohrubé mouky 120 g měkkého tvarohu 300 g borůvek 80 g cukru 1 vejce 1 lžíce kypřícího prášku 1/2 lžičky citronové kůry 1/4 lžičky soli Po upečení: 250 g měkkého... Čtěte více Příspěvek Recept na tvarohové muffiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.07.2015 08:56 |

podobné články

Palačinky 3x jinak

 
Kdo by neznal palačinky! Dětmi i dospělými milovaný pokrm v podobě sladkého nekynutého dezertu, který hrdě zastane roli chutné svačinky i plnohodnotného oběda. Základem palačinek je těsto složené z obyčejných ingrediencí, jež máme zpravidla všichni doma: mouky, vajec a mléka. Do těsta lze případně přidat špetku soli nebo cukru. Příprava palačinek je velice jednoduchá a vhodná i pro kulinářské začátečníky. Dobrou zprávou je, že si je můžete dochutit podle toho, co máte nejvíce rádi. Nejčastěji se palačinky potírají marmeládou, někdo si na ně maže nutelu, dalšímu nejvíce chutnají s povidly, jiný do nich zase přidává ovoce a navrch posype cukrem nebo přelije horkou čokoládou. Možností je opravdu strašná spousta, ovšem i přesto se může stát, že vám jednoduše dojde inspirace. Od toho je tu náš dnešní článek, ve kterém jsme pro vás připravili celkem 3 chutné recepty na palačinky – necháte se inspirovat? 1. Americké palačinky Americké palačinky se podávají s javorovým sirupem. Zvláštností u tohoto receptu je tajná ingredience v podobě kypřícího prášku, která palačinkám dodá onu proslulou americkou nadýchanost. Potřebujete: 200 g hladké mouky 2 vejce 15 g másla 1/2 sáčku prášku do pečiva špetku soli javorový sirup Postup: Do misky dejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Uprostřed vytvořte malý důlek a do něho vyklepněte vajíčka. Přidejte mléko a vytvořte vláčné tekuté těsto. Poté přidejte rozehřáté máslo a důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily. Těsto nechte chvíli odpočinout a poté smažte jednotlivé placičky na pánvi s rozpáleným olejem. Na závěr přelijte javorovým sirupem a podávejte. 2. Zapečené palačinky s tvarohem Tradiční recept, který je tak trochu jiný a to díky zapečení, které mu dodá úplně nový rozměr a chuťovou podobu. Potřebujete: 500 g hladké mouky 1 l mléka 4 vejce 70  cukru 375 g tvarohu 4 lžíce mléka rozinky 1 vanilkový cukr Postup: Těsto připravte jako... Čtěte více Příspěvek Palačinky 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.04.2016 02:45 |

podobné články

„Trapné a nedůstojné.“ Vysoké školy dusí nejistota, sní o miliardách od Valachové

 
Vysoké školy jsou znepokojené. Ani pár dní před posledním jednání vlády, na kterém budou ministři naposledy projednávat návrh rozpočtu pro příští rok, nevědí, kolik peněz dostanou. Podle předsedy Rady vysokých škol Jana Fischera platí, že hranicí spokojenosti jsou 4,5 miliardy, které školám slíbila už bývalá ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). Po posledních jednání vlády se ale nejčastěji zmiňuje částka kolem tří miliard. Ta by podle Fischera vedla pouze k diskusi o tom, kde leží hranice mezi nespokojeností a velkou nespokojeností.
21.09.2017 17:40 |

podobné články

Osobnosti: Jan Fischer (1735 článků)

Recept na lehkou brokolicovou polévku

 
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého jídelníčku nezařazujete tak často, jak by si tento výtečný pokrm zasloužil. A to je chyba. Brokolice je přitom pro naše zdraví více než prospěšná. Například je známá pro svůj vysoký obsah hořčíku, který nutně potřebujeme pro činnost svalů i srdce. Opomenout nesmíme ani vitamín C, který je výborným pomocníkem při nachlazení. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří se nevěnují kdovíjaké fyzické aktivitě, neboť díky obsahu draslíku ulehčuje srdci tak i krevnímu oběhu. O další důvod navíc, proč si připravit brokolicovou polévku dle našeho receptu. Recept na brokolicovou polévku Brokolicová polévka se dá připravit na vícero chutných způsobů. I my jsme pro vás připravili recept na její lehkou variantu, na které si můžete pochutnat i teď v létě. Potřebujete: 750 g brokolice 10 g másla 1,5 l vývaru 1 stroužek česneku 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, pepř Postup přípravy: Brokolici omyjte, pečlivě očistěte a rozdělte na růžičky a košťály. Růžičky můžete nechat vcelku, košťály oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na drobné kousky a nechte jej chvilku podusit na rozpáleném oleji společně s nakrájenými plátky košťálu. Následně přilijte vývar a nechte na mírném ohni povařit cca 5 minut. Poté přidejte růžičky brokolice a vařte dalších 10 minut. Až bude brokolice měkká, můžete ji rozmixovat společně s vývarem. Za stálého míchání přidejte smetanu a dochuťte podle vlastní chuti strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brokolicovou polévku můžete podávat s troškou zakysané smetany nebo opečenými chlebovými krutonky. Příspěvek Recept na lehkou brokolicovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články

Dezerty, po kterých neztloustnete

 
Držíte dietu nebo se snažíte stravovat zdravě, abyste si zpevnili tělo a shodili nějaké to přebytečné kilo? Nutnost vzdát se kvůli redukci hmotnosti oblíbených laskomin, mezi které patří především sladké všeho druhu, bývá jedním z nejčastějších důvodů, proč většina lidí u zdravého stravování nezůstane, poruší diety a vzdá se tak veškerých snů o postavičce jako lusk. Jestliže i vy pro sebe chcete něco udělat, ale je pro vás těžké omezovat se v konzumaci sladkého, pak vyzkoušejte naše dezerty, po kterých neztloustnete! I když chcete zhubnout, nemusíte se sladkých pochoutek vzdávat úplně. Našli jsme pro vás dva chutné sladké dezerty, po kterých neztloustnete, ale báječně si pochutnáte! Vyzkoušejte výborné dezerty, po kterých neztloustnete. Mlsejte bez výčitek! Milujete sladké, rádi si na něm pochutnáte, ale již vás nebaví, že nemůžete dopnout džíny, vaše oblíbená sukně je vám najednou malá a v obchodě jsou ty nejlepší kousky vždycky o dvě čísla menší? Pak právě pro vás následující řádky ukrývají recept na dva dezerty, po kterých neztloustnete, ale zaženete chuť na tolik oblíbené sladké, bez kterého se upřímně nedá žít! 1. Nepečené ovesné tyčinky plné rozinek a vlašských ořechů Potřebujete: 80 g rozinek 40 g ovesných vloček 40 g vlašských ořechů špetku soli Postup: Vločky dejte do mixéru a nechte je rozdrtit na co nejjemnější kousíčky. Poté k nim přidejte rozinky s vlašskými ořechy a všechny suroviny dobře rozmixujte. Ze vzniklé hmoty, která by měla být dobře vláčná (pokud ne, přidejte trošku vody) vytvarujte obdélník o tloušťce cca 1 cm a pomocí válečku jej přes potravinářskou folii nebo pečicí papír stlačte. Měla by vám vzniknout pevná hmota, ze které následně nakrájejte libovolně velké tyčinky. 2. Sezamové tyčinky s medovým nádechem Potřebujete: 500 g sezamových semínek 250 g medu Postup: Nejlépe nepřilnavou pánev nechte na plotně rozpálit a orestujte na ní sezamová semínka pěkně do... Čtěte více Příspěvek Dezerty, po kterých neztloustnete pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Přidejte se také do věrnostního programu

 
Navštěvujete pravidelně hypermarkety nebo Baumarkty Globus? A chtěli byste nakupovat ještě výhodněji? Tak to se rozhodně přidejte k tisícům spokojených zákazníků a zaregistrujte se do věrnostního programu Globus Bonus.
02.09.2013 00:05 |

podobné články

Přidejte se také do věrnostního programu

 
Navštěvujete pravidelně hypermarkety nebo Baumarkty Globus? A chtěli byste nakupovat ještě výhodněji? Tak to se rozhodně přidejte k tisícům spokojených zákazníků a zaregistrujte se do věrnostního programu Globus Bonus. 
26.09.2013 12:30 |

podobné články

Valachová hájila inkluzi. „Nezničme si české školy,“ varuje však Fiala

 
Od září má být na českých základních školách zahájeno společné vzdělávání dětí zdravých i těch s jistými omezeními, které podle ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD) není žádným „šíleným plánem“. Inkluzi hájila i v pondělí v České televizi. Blesk se zeptat čtveřice politiků-specialistů na školskou problematiku, co si o inkluzi myslí. Nápady Valachové povětšinou nešetřili. Třeba exministr školství Petr Fiala (ODS) varuje před „experimentem s dětmi“.
23.02.2016 21:55 |

podobné články

Osobnosti: Petr Fiala (1080 článků)

České studentky začínají ovládat vysoké školy

 
České studentky začínají ovládat vysoké školy. Podle posledních údajů Českého statistického úřadu tvoří ženy 57 procent z celkového počtu 370 000 studentů, přitom v roce 1991 dosáhl tento podíl jen 44 procent. Vysoké školy opustí ročně asi 42 000 žen s diplomem a jen 31 000 mužů. Pokud tento trend bude pokračovat, v zemi bude více vzdělaných žen než mužů.
20.02.2010 04:40 |

podobné články

Vysoké školy plýtvají penězi, nelze je kontrolovat

 
Inspekce Národního kontrolního úřadu (NKÚ) se zaměřila na podmínky získávání dotací pro vysoké školy. Kontroly přišly na to, že vysoké školy nakládají s penězi neefektivně a ministerstvo školství nemůže kvůli volně nastaveným podmínkám projekty hlídat, vyplývá to z pondělí zveřejněné zprávy NKÚ.
22.10.2012 09:50 |

podobné články

Vysoké školy plýtvají penězi, nelze je kontrolovat

 
Inspekce Národního kontrolního úřadu (NKÚ) se zaměřila na podmínky získávání dotací pro vysoké školy. Kontroly přišly na to, že vysoké školy nakládají s penězi neefektivně a ministerstvo školství nemůže kvůli volně nastaveným podmínkám projekty hlídat, vyplývá to z pondělí zveřejněné zprávy NKÚ.
22.10.2012 10:40 |

podobné články

Vysoké školy dostanou z operačního programu až patnáct miliard korun

 
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy dokončilo hodnocení tzv. čtyřvýzvy pro vysoké školy financované z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Z více než 300 předložených žádostí o podporu bylo 239 úspěšných. Vysoké školy tak dostanou finanční prostředky v celkové výši téměř 15 miliard korun.
03.05.2017 15:15 |

podobné články