Článek

Výpis bodového hodnocení řidiče kdykoliv a zdarma

 
Držitelé datových schránek mají nově možnost získat kdykoliv a zdarma aktuální elektronický výpis z bodového hodnocení řidiče. Novou službu v rámci aplikace CzechPOINT@home připravila ministerstva vnitra a dopravy.
06.09.2015 17:11 |

podobné články

Podobné články

Česká pošta: K rejstříku trestů výhodně i výpis bodového hodnocení řidiče

 
Potřebujete výpis z rejstříku trestů fyzických osob? Pokud si pro něj do konce února přijdete na kontaktní místa Czech POINT na pobočkách České pošty, získáte k němu za pouhých pět korun i výpis bodového hodnocení řidiče.
11.01.2014 10:50 |

podobné články

Výpis z rejstříku trestů lze nově získat kdykoliv, kdekoliv a zdarma

 
Držitelé datových schránek mají nově možnost získat kdykoliv a zdarma svůj výpis z rejstříku trestů. Novou službu v rámci aplikace CzechPOINT@home připravila ministerstva vnitra a spravedlnosti.
08.05.2016 12:30 |

podobné články

Ministr Ťok: Naše úřady stále mají rezervy v tom, jak poskytují veřejné služby

 
Držitelé datových schránek mají nově možnost získat kdykoliv a zdarma aktuální elektronický výpis z bodového hodnocení řidiče. Novou službu v rámci aplikace CzechPOINT@home připravila ministerstva vnitra a dopravy.
03.09.2015 22:16 |

podobné články

Žijete mimo trvalé bydliště? Za výpis z evidenční karty řidiče si připlatíte

 
Lidé, kteří si chtějí zažádat o výpis z evidenční karty řidiče, leckdy zažívají krušné chvíle. Takový výpis udělá totiž jen úřad v místě trvalého bydliště. Pokud jste se přestěhovali a nezažádali alespoň o přechodný pobyt, máte smůlu. Zákonodárci chystají změnu až od příštího roku.
21.05.2017 07:25 |

podobné články

Czech POINT: Agendy matrik – svatby dohánějí tresty

 
Nejčastěji využívanou agendou systému Czech POINT je dlouhodobě výpis z Rejstříku trestů. Jedná se o pro občana „viditelnou“ nebo spíše hmatatelnou službu, protože při ní dostává na Czech POINTu onen výpis fyzicky do ruky nebo ještě lépe do datové schránky. Nejčastějším důvodem, kdy potřebují občané výpis z Rejstříku trestů, bývá nástup do nového zaměstnání.
03.10.2017 16:10 |

podobné články

Czech POINT: 18 miliónů výpisů

 
Na kontaktních místech veřejné správy Czech POINT byl vydán výpis s pořadovým číslem 18.000.000. Jubilejní výpis byl vydán na pracovišti notáře v Praze a jednalo se o výpis z Veřejného rejstříku.
25.10.2017 17:15 |

podobné články

Výpis z obchodního rejstříku bude pro podnikatele zdarma

 
Ministerstvo spravedlnosti spustí na konci března nový obchodní rejstřík, který podnikatelům přinese například možnost získat výpis bez jakéhokoli poplatku. Na pondělní tiskové konferenci to řekl ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS).
13.03.2012 07:37 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pospíšil (1744 článků) , Jiří Pospíšil (1744 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Senátoři pustili dál navýšení bodového systému z 12 na 18 bodů

 
Senátoři nechali v pátek projít prvním čtením návrh na navýšení bodového systému z 12 na 18 bodů, nyní návrh posoudí senátní výbory.
24.07.2009 15:35 |

podobné články

Senát bude řešit změny bodového systému a protikomunistický odboj

 
Senát má ve čtvrtek dokončit svou poslední červnovou schůzi. Na programu má senátorské návrhy na změny bodového systému trestání řidičů a na uznání protikomunistického odboje zákonem.
24.06.2010 08:25 |

podobné články

Vláda pro ZMĚNU bodového systému. Za jedno pivo bez bodů

 
Vláda Petra Nečase schválila na svém středečním zasedání senátní návrh zákona na změnu bodového systému. Uvedl to tiskový mluvčí ministerstva dopravy Jakub Ptačinský.
11.08.2010 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9240 článků)

Nastanou změny bodového systému, za alkohol mírnější trest a povinné zimní pneu

 
Poslanci na svém úterním zasedání odsouhlasili senátní návrh novely zákona o provozu na pozemních komunikacích, která zmírňuje některé dopady bodového systému a mění systém trestání za řízení s nízkým množstvím alkoholu v krvi.
15.12.2010 09:05 |

podobné články

Za pět let bodového systému přišlo o řidičák 33.000 motoristů

 
Po pěti letech od zavedení bodového systému v České republice ministerstvo dopravy i experti vyjadřují spokojenost s jeho fungováním. Za tu dobu se takzvaně vybodovalo, tedy nasbíralo 12 bodů a přišlo o řidičský průkaz, přes 33.000 řidičů, z toho bylo pouze 1720 žen.
03.07.2011 16:10 |

podobné články

5 let bodového systému: Muži končí častěji bez řidičáku

 
Po pěti letech od zavedení bodového systému v České republice ministerstvo dopravy i experti vyjadřují spokojenost s jeho fungováním. Za tu dobu se takzvaně vybodovalo, tedy nasbíralo 12 bodů a přišlo o řidičský průkaz, přes 33.000 řidičů, z toho bylo pouze 1720 žen.
03.07.2011 19:30 |

podobné články

Vyšší pokuty i změna bodového systému. K návrhu mohou lidé dávat připomínky

 
Ministerstvo dopravy již delší dobu připravuje zásadní změny bodového systému i zvýšení pokut až na 75 000 korun za nejzávažnější přestupky. Nyní návrhy představilo, aby se k nim do poloviny května mohla vyjádřit i veřejnost.
14.04.2016 13:10 |

podobné články

Ministr Ťok: Máte připomínky k fungování bodového systému nebo k připravované legislativě? Pošlete nám je

 
U příležitosti 10 let od zavedení bodového systému vyzývá ministr Dan Ťok veřejnost k širší diskuzi o připravované legislativě.
15.04.2016 21:50 |

podobné články

10 let bodového systému v České republice! 70 059 lidí bez řidičáku!

 
Méně mrtvých a větší bezpečnost na silnicích. Takový je podle odborníků přínos desetiletého fungování bodového systému, který byl v Česku zaveden 1. července 2006 a přinutil ke strachu o řidičák i bohaté piráty silnic.
01.07.2016 12:05 |

podobné články

10 let bodového systému v České republice! 70 059 lidí bez řidičáku! Kolik bodů a za co můžete dostat!

 
Méně mrtvých a větší bezpečnost na silnicích. Takový je podle odborníků přínos desetiletého fungování bodového systému, který byl v Česku zaveden 1. července 2006 a přinutil ke strachu o řidičák i bohaté piráty silnic.
01.07.2016 12:20 |

podobné články

Vláda chce zdražit výpis z rejstříku trestů na stokorunu

 
Nečasova vláda si vzala na mušku další správní poplatky, které chce zdvojnásobit. Vedle soudních či katastrálních poplatků plánuje od podzimu zvýšit i poplatek za výpis z rejstříku trestů. Poskočí z padesáti korun na stovku.
22.03.2011 05:35 |

podobné články