Článek

Vypěstujte si jarní cibulku nebo římský salát, je to opravdu jednoduché

 
Věděli jste, že existuje několik druhů zeleniny, které můžete pěstovat znovu a znovu? Máme pro vás pár tipů na takovou zeleninu, kterou můžete neustále obnovovat.
27.02.2016 11:01 |

podobné články

Podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Caesar salát s grilovaným kuřecím masem

 
Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát je na přípravu velice jednoduchý. Původem pochází z Mexika, dnes existuje tolik variant, že si každý dokáže najít tu svoji. Jestliže si i vy rádi na této dobrotě pochutnáte, ale nechcete při každé příležitosti vyhledávat restauraci, pak vám jistě přijde vhod náš recept na caesar salát s grilovaným kuřecím masem! Recept na caesar salát Přinášíme vám recept na caesar salát pro 4 osoby. Potřebujete: 8 g strouhaného parmezánu 4 kusy kuřecích prsních řízků 2 žloutky 2 ks ančoviček 15 ml dijonské hořčice 3 ks hlávky římského salátu 4 stroužky česneku 80 g parmezánu vcelku 1 bagetu šťávu z citronu 250 ml extra panenského olivového oleje sůl, pepř Postup: Listy římského salátu pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a natrhejte jej na kousky. Z parmezánu si připravte hoblinky (můžete je nastrouhat pomocí škrabky na zeleninu). Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě. Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte lehce pomačkané stroužky česneku a předpečené bagetky – opečte dozlatova. Kuřecí prsíčka nakrájejte na menší plátky, které osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. Maso grilujte z každé strany asi 1-2 minuty. Listy salátu poskládejte na talíř a promíchejte se zálivkou. Přisypejte krutonky, přidejte plátky grilovaných prsíček a na závěr posypejte hoblinkami parmezánu. Příspěvek Caesar salát s grilovaným kuřecím masem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.03.2016 12:55 |

podobné články

Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!

 
Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že by látky obsažené v tomto produktu nebyly prospěšné pro každého z nás. Ať už se zajímáte o zdravou výživu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, nenechte si ujít následující řádky. Prozradíme vám, jak připravit tofu na sváteční velikonoční tabuli. Jak připravit tofu, aneb nádivka na velikonoční způsob Do Velikonoc zbývá ještě 14 dní, kdy tento čas můžete využít pro vyzkoušení našeho receptu, abyste se o svátečním dni mohli ukázat v plné parádě. Nádivka patří k oblíbeným pokrmům, na kterém si dokážou pochutnat jak malí, tak i velcí. Přidáním čerstvých bylinek vykouzlíte z nádivky pravé jarní pokušení. Co budete potřebovat: 200 g bílého tofu 7 vajec 7 rohlíků 200 ml mléka jarní cibulku rajče papriku sůl, pepř, muškátový oříšek čerství bylinky podle chuti Postup přípravy: Bílé tofu nakrájejte na malé kousíčky, které poté minimálně 1 hodinku marinujte – marinádu můžete zvolit vlastní, nebo se inspirujte naším tipem: Marináda: 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 3 špetky provensálského koření, 2 lžíce olivového oleje. Po marinování nechte na pánvi rozehřát olej, na kterém osmahněte marinované tofu do zlatova a poté nechte vychladnout. V této době si rohlíky nakrájejte na malé kousky a uložte je do větší misky. Vejce ušlehejte s mlékem, přidejte pepř a rozumné množství muškátového oříšku – cca půlku čajové lžičky. Rozmixovanou směs smíchejte s kousky rohlíků a přidejte vychladlé marinované tofu, čerstvé bylinky a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně promíchejte a dejte do předem vymazané mísy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova – asi 35 minut. Dozdobit můžete nakrájenou paprikou a rajčetem.... Čtěte více Příspěvek Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.03.2016 01:05 |

podobné články

Salát Tabbouleh s bulgurem a sýrem feta

 
Máte chuť na něco opravdu dobrého, sytého a zároveň zdravého? Proto vám přinášíme jedinečný recept na pochoutkový salát, který vám určitě bude chutnat. Proto čtěte dál! Potřebujete 100 g hrubého bulguru 50 ml olivového oleje sůl a pepř 1 římský salát 1 jarní cibulka 1 červená cibule 160 g ...
03.09.2009 00:05 |

podobné články

Zelenina bez vůně a chuti? Nevěřte supermarketům, vypěstujte si ji sami! Ve foliáku snadno a rychle

 
Proč nemá zelenina ze supermarketu žádnou vůni ani chuť, natož vitamíny? Protože než se tam dostane, urazí šílenou vzdálenost. Třeba ledový salát skoro 18 000 kilometrů! Abyste jedli opravdu zdravou zeleninu, má pro vás MT-nábytek.cz prostorné moderní foliáky za akční ceny. Řekněte NE blafům z druhého konce světa a vypěstujte si poctivé vitamíny sami. Je to jednoduché. Ceny platí do čtvrtka 16.4.
13.04.2015 15:05 |

podobné články

3 kroky pro jarní restart: Zkuste exkluzivní jarní vůni s krystalky Swarovski!

 
Vypadá to, že zima už řekla své poslední slovo. Je tady jaro! Přivítejte ho i vy – zkuste jarní očistu, probuďte pleť ze zimního spánku a rozmazlete se s novou jarní vůní. Poradíme vám, jak na to, a navrch přidáme tipy na ty nejlepší jarní vůně a trendy doplňky! Proveďte jarní restart!
12.03.2012 00:05 |

podobné články

Jak a proč se chránit před jarním sluncem?

 
Jaro je konečně tady! Zima se vzdává kralujícího žezla a o slovo se tak hlásí teplotně přívětivější období plné veselých barev. Možná si i vy plnými doušky užíváte dny zalité jarním sluncem, kterému ochotně nastavujete tvář a čerpáte nejen hřejivé teplo, ale i  energii – a té je po letošní dlouhé zimě potřeba opravdu dostatek. Většina lidí se jarním sluncem nechává doslova učarovat. Není se čemu divit, vždyť v zimě je sluníčko nedostatkovým zbožím, zvláště trvá-li tak dlouho, jako letos. Málokdo ale ví, že vystavit se sluníčku bez ochrany v domnění, že přece ještě není tak silné a nemůže vám ublížit, je velice nerozumné. V dnešním článku vám řekneme proč. Proč bychom se měli chránit před jarním sluncem? Jakmile se mraky rozestoupí a počasí nám dopřeje první jarní paprsky, máme ihned lepší náladu. Pocitově se nám zdá, že jarní slunce ještě nemá takovou sílu, a proto často nemáme tendenci se před ním chránit. Chyba! Jarní sluníčko totiž může napáchat nepěkné škody. Věřte nebo ne, ale i když se vám to nezdá, jarní slunce má mnohdy daleko větší sílu, nežli to letní. Vznik nepříjemných a bolestivých spálenin je tak velmi častým jevem, stejně jako časné stárnutí kůže nebo zvýšení rizika rakoviny kůže. Jak se chránit před sluníčkem? A teď k tomu nejdůležitějšímu – odpovězme na otázku: jak se chránit před jarním sluncem? V první řadě je potřeba myslet na pokrývku hlavy. Sluníčko vás možná nepálí, ale tiše dělá paseku. Samozřejmostí jsou i sluneční brýle, které hodně lidí podceňuje. Přitom chránit zrak by měla být nepsaná povinnost. Pamatujte, že jarní slunce je hodně ostré a pro vaše oči tak nebezpečné a zrádné. Opomenout nesmíme ani krémy s ochranným faktorem, jež byste měli používat nejen na obličej, který je po zimě nejnáchylnější a také nejvíce odhalený, ale i na kůži, pokud se rozhodnete vyjít... Čtěte více Příspěvek Jak a proč se chránit před jarním sluncem? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.03.2017 03:15 |

podobné články

Vypěstujte si za oknem čerstvé bylinky

 
Pokud toužíte po voňavém koření nebo čerstvém bylinkovém čaji, nemusíte se spoléhat pouze na nabídku v obchodech. Vypěstujte si vlastní bylinky. Poradíme vám, jak na to.
23.04.2009 15:39 |

podobné články

Nudle s hovězím masem

 
Nudle nalámeme na kratší kusy, vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme v ní asi 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibulku nakrájíme na kolečka, maso na nudličky a zázvor nastrouháme na jemno, houby překrájíme na menší kusy. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme maso, houby, na jemno nastrouhaný česnek, zázvor a smažíme dokud není maso měkké. Ke konci smažení přidáme nudle, dochutíme sojovou omáčkou, solí, pepřem a cukrem. Promícháme a podáváme.
04.01.2012 18:40 |

podobné články

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Další rána pro Cibulku: Ztrácí další kšeft! Jde po něm Halina

 
Dlouhá dovolená, kterou si od ledna naordinoval po kolapsu z přepracování, může Aleše Cibulku (38) přijít pořádně draho! Na jeho rozhlasový pořad Tobogan si totiž brousí zuby Halina Pawlowská (60).
04.03.2016 09:10 |

podobné články

Osobnosti: Halina Pawlowská (469 článků) , Aleš Cibulka (78 článků)

Avokádo – 2 chutné pomazánky

 
Avokádo je plod hruškovitého tvaru, který je z 80% tvořen tukem, ovšem i tak se řadí mezi zdravé a pro člověka přínosné potraviny. Mimo jiné obsahuje obrovskou dávku důležitých minerálů a vitamínů, jež mají na naše zdraví pozitivní vliv a rozhodně se tak není čemu divit, že avokádu stále více lidí přichází na chuť a zařazují tento druh ovoce do svého jídelníčku. Tento druh ovoce je původem z Mexika, kdy první známky o něm sahají do období před 10. 000 lety. V současné době se nejvíce pěstuje v Indonésii, Dominikánské republice, Chille a samozřejmě i v Mexiku. Není avokádo jako avokádo Mnoho lidí se domnívá, že avokádo je jen jedno, což ale vůbec není pravda. Existuje několik odrůd tohoto ovoce, které se pěstují v odlišných částech světa, díky čemuž se i od sebe v mnoha ohledech liší. Mezi nejznámější druhy avokáda patří: Hass: nejpěstovanější odrůda s hrbolatou slupkou, přezdívá se mu ropucha Fuerte: zelený druh avokáda s hladkou slupkou a tvarem hrušky Recepty z avokáda S avokádem se dá v kuchyni doslova kouzlit. Může být součástí mnoha pokrmů, přičemž mezi nejoblíbenější a na přípravu nejjednodušší jsou pomazánky. I my pro vás máme hned 2 recepty na pomazánky, kde avokádo hraje hlavní roli. 1. Avokádová pomazánka s lučinou Potřebujete: 1 ks avokáda 1 lučinu 1 stroužek česneku 1 malou cibulku 1 citron sůl a pepř Postup: Avokádo oloupejte, rozpulte a zbavte pecky. Dužinu vydlabejte do misky, zakapejte šťávou z citronu a utřeným česnekem. Cibulku nakrájejte na jemno a přidejte do pomazánky, kterou podle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte lučinu a důkladně promíchejte. 2. Avokádová pomazánka se zakysanou smetanou Potřebujete: 1 ks avokáda 1 lžíci citronové šťávy 2 lžíce zakysané smetany 1 česnek sůl a pepř Postup: Avokádo oloupejte, rozpulte a zbavte pecky. Dužinu vydlabejte do misky, zakapejte šťávou z citronu a utřeným česnekem.... Čtěte více Příspěvek Avokádo – 2 chutné pomazánky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.04.2016 14:45 |

podobné články

HMYZÍ HOSTINA: Připravte si doma salát s MOUČNÝMI ČERVY!

 
Pokud hledáte inspiraci na zajímavé zpestření jídelníčku nebo jen chcete překvapit přátelé originální večeří, tak jim udělejte pochoutku s pečeným hmyzem. Lehký salát s larvami potemníka brazilského je ideální volbou. Jak si připravit exotický salát, vám ukáže šéfkuchař z restaurace Klub cestovatelů Pavel Hanák.
15.03.2014 17:00 |

podobné články

3 jarní tipy pro vaše vlasy

 
Hurá, jaro už je tu! Sluníčko svítí čím dál častěji, hodnoty na teploměru dosahují příjemných výšek a my pomalu redukujeme vrstvy oblečení. Kromě toho, že přemýšlíme nad jarním oblečením a měníme své líčení, starosti nám přidělávají vlasy. Ty jsou po zimě hodně poškozené, zvláště pak po té letošní, která byla nepříjemně dlouhá, studená a zlá. Jestliže i vaše vlasy dostaly v zimě pořádně zabrat, nenechte si ujít následující řádky. Ukryli jsme do nich jarní tipy pro vaše vlasy, díky kterým své hřívě dodají tolik potřebný lesk i krásu. A která žena by to odmítla?! Jarní tipy pro krásu vašich vlasů Vlasy jsou naší vizitkou, měli bychom se o ně pečlivě starat a snažit se dopřát jim jen to nejlepší. Jaro je období přímo vhodné na změny, tak proč toho nevyužít? Přinášíme vám hned 3 jarní tipy pro vaše zimou oslabené a poškozené vlasy. Vyzkoušejte je a uvidíte, že okamžitě zaznamenáte změnu! Mrkev není dobrá jen pro lepší zrak Říká se, že mrkev zlepšuje zrak. Proto jsme ji jako děti musely jíst každý den, především u babiček se to pak mrkví jenom hemžilo. Možná ale nevíte, že mrkev je skvělá nejen na oči – alespoň se to tvrdí – ale i na vlasy. Obsahuje totiž látky, které vlasům prospívá – dodá jim lesk a rozzáří přirozenou barvu. Nechte vlasy dýchat Pro zimu jsou typické čepice a kulichy, kterými se chráníme před nepříjemným a vlezlým mrazem. Jenže pod nimi naše vlasy jen stěží mohou dýchat, jsou splihlé a vůbec jim to nesvědčí. Teď na jaře už žádné čepice nepotřebujete a můžete tak nechat svou hřívu dýchat. Pokud to není přímo nutné, nenoste ani culíky, i ty totiž vlasy svazují a brání jim v regeneraci. Smlsněte si na luštěninách Luštěniny jsou bohaté na proteiny, železo, zinek a biotin. Proč vám to říkáme? Protože se jedná... Čtěte více Příspěvek 3 jarní tipy pro vaše vlasy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.03.2017 04:40 |

podobné články

Vídeňský těstovinový salát

 
Už dlouho jste neměla salát? A co teprv ten těstovinový?! Máme pro vás jedinečný recept na Vídeňský těstovinový salát, na kterém si jistě pochutnáte.Budeme potřebovat: 200 g motýlkovým nudlí, 200 g tenkých vídeňských ...
20.05.2010 08:05 |

podobné články

Bramborový salát s Bleskem krok za krokem

 
Ideální příprava lahodného bramborového salátu by měla být rozložena do dvou dnů. Důležité také je, nechat salát odležet,a by se chutě spojili. Pokud budete letos dělat salát úplně poprvé, Blesk připravil podrobný návod jak na to.
22.12.2011 12:45 |

podobné články

Alsaský salát

 
Salám nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme na drobno. Z ingrediencí na zálivku umícháme zálivku. Listy salátu rozprostřeme na talíř. Vejce rozkrojíme na půlky, rajčata rozkrojíme na osminky a dáme na salát, přidáme nasekanou cibuli a plátky salámu. Salát zalijeme dresingem a posypeme petrželí.
07.01.2012 13:40 |

podobné články

Zelný salát s rajčaty

 
Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Vložíme do salátové mísy a promícháme s olejem. Česnek utřeme se solí a vmícháme do kysané smetany Kunín 12% Klasik, vlijeme na připravené zelí, promícháme a necháme vychladit. Při podávání salát rozdělíme na porce a ozdobíme na osminky nakrájenými rajčaty. Salát podáváme s celozrnným pečivem jako lehko večeři.
06.05.2012 09:55 |

podobné články

Rybí salát s jogurtem? Nedejte se napálit! Je plný majonézy!

 
Stojíte v obchodě před regálem, v něm vedle sebe leží rybí salát v majonéze a rybí salát s jogurtem, a přemýšlíte, který si vybrat? Milovníci zdravé stravy zaplesají a sáhnou po balení s jogurtem. Musí být přece zdravější! Jenže chyba lávky!
15.07.2012 05:15 |

podobné články