Článek

Vyhodnocení veřejné konzultace MF k transpozici směrnice o základním platebním účtu (PAD)

 
Ministerstvo financí vyhodnotilo veřejnou konzultaci k transpozici směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/92/EU ze dne 23. července 2014 o porovnatelnosti poplatků souvisejících s platebními účty, změně platebního účtu a přístupu k platebním účtům se základními prvky.
19.04.2015 14:06 |

podobné články

Podobné články

Prezident HK ČR: Směrnice o opožděných platbách má pomoci nikoliv šikanovat

 
Hospodářská komora České republiky (HK ČR) dlouhodobě volá po co nejrychlejším přijetí Směrnice 2011/7/EU o postupu proti opožděným platbám, jejímž posláním je odstraňování základního nedostatku, kterým je neplacení smluvních závazků. Národní legislativa ČR však termín pro transpozici směrnice, který byl stanoven na 16. března 2013, propásla.
15.05.2013 09:35 |

podobné články

Vláda schválila novelu upravující otevření účtu v celé EU

 
Vláda dnes schválila novelu zákona o platebním styku, která má umožnit všem spotřebitelům z EU otevření základního platebního účtu v kterémkoli členském státě unie. Informovalo o tom tiskové oddělení vlády. Zákon, který je reakcí na požadavky EU, také zavádí jednotný postup při změně účtu a umožní porovnat cenu služeb. Zákon rovněž zavádí do českého právního řádu nařízení EU o mezibankovních poplatcích za karetní platební transakce.
24.02.2016 11:45 |

podobné články

ÚOHS: Nová pravomoc Úřadu a novela zákona o platebním styku

 
K zítřejšímu dni, tedy 13. 1. 2017, vstoupí v účinnost novela zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže získává tímto zákonem novou pravomoc týkající se oblasti poplatků za karetní platební transakce.
13.01.2017 09:15 |

podobné články

Vláda schválila vyšší bezpečnost internetových plateb a posílení práv uživatelů v platebním styku

 
Vláda dnes na svém jednání schválila návrh nového zákona o platebním styku, který připravilo Ministerstvo financí. Nový zákon zvyšuje standardy bezpečnosti plateb a posiluje práva uživatelů platebních služeb v případě ztráty, odcizení, nebo zneužití platebního prostředku a upravuje inovativní způsoby placení přes internet.
13.03.2017 13:45 |

podobné články

Pospíšil (TOP 09): Směrnice proti praní špinavých peněz je bičem na daňové úniky

 
Evropský parlament dnes schválil novelu směrnice proti praní špinavých peněz. Výsledná podoba směrnice je dohodnutým kompromisem s Radou a jedná se tedy o její definitivní podobu, v níž vstoupí v platnost. Všechny obchodní společnosti registrované v členských státech EU budou nově povinny poskytnout informace o svých vlastnících, a to až na úroveň fyzických osob. Tyto informace budou shromažďovány v povinně zřízeném centrálním rejstříku skutečných vlastníků, který bude veřejně přístupný.
20.05.2015 19:51 |

podobné články

Seďa (ČSSD): Změna v nákupech vojenského materiálu není všelékem

 
Novela zákona o zahraničním obchodu s vojenským materiálem, kterou dnes schválila vláda, je zejména transpozicí evropské směrnice do české legislativy zjednodušující obchod s vojenským materiálem v rámci Evropské unie a zemí Schengenského prostoru.
30.03.2011 22:40 |

podobné články

Sláva! České poště skončí monopol!

 
Ministři vlády Petra Nečase (ODS) ve středu schválili normu, která ruší monopolní postavení České pošty pro doručování písemností. Vládní ano transpozici takzvané třetí poštovní směrnice Evropské unie do českého právního řádu potvrdil agentuře Mediafax důvěryhodný zdroj.
02.11.2011 23:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9233 článků)

ČTÚ oznámí vypořádání připomínek z veřejné konzultace aukčních podmínek v závěru června

 
Rada Českého telekomunikačního úřadu projednala na svém zasedání dne 12. června vypořádání připomínek z veřejné konzultace podmínek aukce kmitočtů digitální dividendy. Předseda Rady ČTÚ dnes o vypořádání připomínek informoval ministra průmyslu a obchodu.
16.06.2012 09:55 |

podobné články

Veřejné konzultace k třetímu národnímu akčnímu plánu Partnerství pro otevřené vládnutí byly zahájeny

 
Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu a zároveň předseda Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí zahájil veřejné konzultace k příležitosti tvorby třetího Akčního plánu České republiky Partnerství pro otevřené vládnutí na období let 2016 až 2018. Veřejnost má možnost uplatnit své připomínky do 16. května 2016.
07.05.2016 16:20 |

podobné články

Vláda ČR: Veřejné konzultace k průběžné sebehodnotící zprávě OGP

 
Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu zahájil veřejné konzultace k materiálu Průběžné sebehodnotící zprávy Akčního plánu České republiky Partnerství pro otevřené vládnutí na období let 2016 až 2018. Materiál se nachází ve fázi připomínkového řízení a je veřejnosti dostupný na webových stránkách.
17.08.2017 13:05 |

podobné články

Kožušník (ODS): Barnierův bankovní balíček – ne zcela povedený koktejl

 
Transparentní účtování poplatků za bankovní služby nebo možnost převedení platebního účtu mezi bankami včetně přenosu příkazů plateb a nastavení účtu a přístup k platebním účtům se základními prvky jsou tři hlavní opatření, která včera představil francouzský komisař pro vnitřní trh a služby Michel Barnier.
10.05.2013 08:20 |

podobné články

Osobnosti: Michel Barnier (13 článků)

Technologická agentura vyhlašuje výsledky vyhodnocení splnění podmínek 5. veřejné soutěže programu DELTA

 
Technologická agentura České republiky (TA ČR) vyhlašuje výsledky vyhodnocení splnění podmínek návrhů projektů podaných do 5. veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích Programu podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje DELTA, vyhlášené dne 30. května 2017.
19.08.2017 11:15 |

podobné články

Zpráva o řízení státního dluhu České republiky v roce 2014

 
Ministerstvo financí zveřejňuje Zprávu o řízení státního dluhu České republiky v roce 2014, která obsahuje podrobné shrnutí událostí v oblasti řízení státního dluhu a likvidity souhrnných účtů státní pokladny, vyhodnocení emisní činnosti státu a situace na finančních trzích v kontextu financování České republiky, analýzu vývoje státního dluhu a souvisejících výdajů státního rozpočtu na dluhovou službu a v neposlední řadě též vyhodnocení plnění stanovených strategických cílů v oblasti řízení rizik čistého dluhového portfolia a likviditní pozice centrální vlády.
30.01.2015 17:21 |

podobné články

Změna smlouvy co 10 minut? Směrnice o letuškách a tirácích rozdělila Evropu

 
Každých deset minut jiná pracovní smlouva. Tak mohla už brzy vypadat běžná služba české letušky. Může za to nová směrnice Evropské komise, která nařizuje platit vysílaným pracovníkům vždy takovou mzdu, kterou dostávají místní zaměstnanci. Jenže podle komisařky pro zaměstnanost Marianne Thyssenové je všechno v pořádku a současná pravidla skutečně potřebují zmodernizovat. Kritiku směrnice nechápe.
07.06.2016 05:05 |

podobné články

Občané jsou brunátní vzteky. A vztek se stupňuje. Brusel chce, aby občané byli bezbranní před imigranty. Znalec o tom, co znamená schválená směrnice EU a kdo pro ni hlasoval

 
ROZHOVOR Vědecký pracovník v oboru přírodních věd a kandidát do Sněmovny za ODS Tomáš Vaněk, který se zabývá otázkou držení zbraní, říká, že schválená směrnice EU o zbraních je naprosto absurdní. Evropská komise, která není schopna, ani ochotna udělat něco pro zvýšení bezpečnosti svých občanů, navrhuje jejich odzbrojení, a tím faktické zhoršení jejich bezpečnosti. „Tajným“ cílem směrnice může být snaha omezit možnosti občanů se efektivně bránit. Zástupci Bruselu zcela vědomě lžou.
15.03.2017 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Vaněk (17 článků)

Ministerstvo vnitra: Přehled možných dopadů revize evropské směrnice o zbraních

 
V souvislosti se schválením evropské směrnice o zbraních a v návaznosti na prohlášení ministra vnitra Milana Chovance zveřejňujeme možné dopady dané revize směrnice.
18.03.2017 22:05 |

podobné články

Česko podalo žalobu na EU: Směrnice o zbraních prý ohrožuje bezpečnost země

 
Česko ve středu podalo k Soudnímu dvoru EU žalobu na evropskou směrnici o zbraních. Země požaduje zneplatnění směrnice a s žalobou podala také návrh na odklad účinnosti směrnice, kterou by měly členské státy EU zavést do svých právních řádů nejpozději do poloviny září 2018. Informovalo o tom ministerstvo vnitra, které žalobu vypracovalo společně s ministerstvem zahraničí.
09.08.2017 15:45 |

podobné články

Sobotka: Řešení dvojí kvality potravin si žádá revizi směrnice

 
Řešení problému dvojí kvality zboží v zemích evropské osmadvacítky podle českého premiéra Bohuslava Sobotky vyžaduje revizi unijní směrnice o nekalých obchodních praktikách. Sobotka to dnes řekl na spotřebitelském summitu v Bratislavě, kterého se kromě premiérů čtyř středoevropských zemí účastní například i zástupci Evropské komise. Eurokomisařka pro spravedlnost a ochranu spotřebitelů Věra Jourová ale prohlásila, že problém lze potírat i pomocí stávající směrnice.
13.10.2017 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Věra Jourová (379 článků) , Bohuslav Sobotka (9280 článků)

Piráti: Vyzýváme veřejnost k zapojení se do konzultace o copyrightu

 
Pokud vám připadá doba ochrany autorských děl trvající sedmdesát let od autorovy smrti příliš dlouhá, můžete přispět ke změně autorského zákona sami. Do 5. února máte možnost se zapojit do veřejné konzultace, kterou vypsala Evropská komise a ve které můžete vyjádřit svůj názor.
13.01.2014 14:15 |

podobné články