Článek

Voňavé pochoutky: Zapečená brokolice s mandlemi

 
Pukud nemusíte maso či ho rádi prostě někdy vynecháte, je zapečená brokolice s citronem a lupínkami mandlí to pravé svěží a lehké jídlo.
06.09.2010 12:35 |

podobné články

Podobné články

Recept na lehkou brokolicovou polévku

 
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého jídelníčku nezařazujete tak často, jak by si tento výtečný pokrm zasloužil. A to je chyba. Brokolice je přitom pro naše zdraví více než prospěšná. Například je známá pro svůj vysoký obsah hořčíku, který nutně potřebujeme pro činnost svalů i srdce. Opomenout nesmíme ani vitamín C, který je výborným pomocníkem při nachlazení. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří se nevěnují kdovíjaké fyzické aktivitě, neboť díky obsahu draslíku ulehčuje srdci tak i krevnímu oběhu. O další důvod navíc, proč si připravit brokolicovou polévku dle našeho receptu. Recept na brokolicovou polévku Brokolicová polévka se dá připravit na vícero chutných způsobů. I my jsme pro vás připravili recept na její lehkou variantu, na které si můžete pochutnat i teď v létě. Potřebujete: 750 g brokolice 10 g másla 1,5 l vývaru 1 stroužek česneku 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, pepř Postup přípravy: Brokolici omyjte, pečlivě očistěte a rozdělte na růžičky a košťály. Růžičky můžete nechat vcelku, košťály oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na drobné kousky a nechte jej chvilku podusit na rozpáleném oleji společně s nakrájenými plátky košťálu. Následně přilijte vývar a nechte na mírném ohni povařit cca 5 minut. Poté přidejte růžičky brokolice a vařte dalších 10 minut. Až bude brokolice měkká, můžete ji rozmixovat společně s vývarem. Za stálého míchání přidejte smetanu a dochuťte podle vlastní chuti strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brokolicovou polévku můžete podávat s troškou zakysané smetany nebo opečenými chlebovými krutonky. Příspěvek Recept na lehkou brokolicovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články

Hygiena Trosečníků na D1: voňavé stromečky

 
Brňáci to Pražákům zase nandali. Vyhráli hlasování diváků a mohli se umýt v koupelně. Soutěžícím bojujícím za směr na dálnici Praha pak posměšně poslali voňavé stromečky, aby si je pověsili na krk. Bláznivá soutěž Trosečníci na D1 pokračuje a další úkoly můžete soutěžícím uložit i vy. Utábořit se u dálnice D1 vypadá jako snadný úkol. Jenže se základní výbavou to jsou opravdoví trosečníci, kteří nemohou opustit svůj tábor. Ven jim pomůže jen plnění úkolů a úspěch u diváků televize Prima, která soutěž pořádá s partnerem Vodafone. Dva týmy soutěží o velmi zajímavou výhru. Kdo by nechtěl 300 000 korun. Jenže po několika dnech soutěže je zajisté velmi potěšila i tak jednoduchá věc, jakou je sprcha. Vyhrál ji tým, který splnil poslední divácký úkol. Brňáci porazili Pražáky a koupel si pořádně užili. Na své soupeře ale nezapomněli, poslali jim voňavé stromečky na šňůrce, aby si je mohli pověsit na krk. Prostě táborová hygiena. Zatím v soutěži brněnský tým ten pražský poráží častěji.
23.08.2014 08:05 |

podobné články

Brokolice chrání před anginou pectoris

 
Brokolice má nejen protirakovinné účinky, ale její pravidelnou konzumací se člověk chrání také před vznikem vážných srdečně-cévních chorob.
07.09.2009 11:20 |

podobné články

Nejúčinnější prevencí rakoviny je brokolice s křenem

 
Stačí sníst týdně tři až pět porcí brokolice.
15.09.2011 12:25 |

podobné články

Paranoici, magoři a zmutovaná brokolice vs. zatmění, které sleduje celý svět: Jaká hrůza nás kvůli krvežíznivému Slunci čeká?

 
Zatmění Slunce je poměrně bezvýznamná záležitost, ale dá se z něj udělat show a hlavně, lid má odnepaměti pocit, že podobný úkaz něco zvěstuje. Není to pravda, tedy pokud nezmutuje brokolice a nepřijde si pro nás!
20.03.2015 11:31 |

podobné články

6 zaručených tipů, aby byly vaše ručníky měkké a voňavé

 
Máte doma ručníky, které po pár vypráních vypadají jako smirkový papír? Nebo po vyndání z pračky voní aviváží, ale po prvním utření začnou zapáchat zatuchlinou? A víte, že aviváž jim škodí a kvůli ní svou měkkost vlastně ztrácejí? Přečtěte si i další tipy, jak zachovat své ručníky měkké a voňavé!
26.02.2016 06:20 |

podobné články

11 tipů, aby vaše ručníky zůstaly nadýchané, voňavé a správně sály

 
Vybledlé, drsné ručníky, které nesají tak, jak mají. To je nejčastější problém našich koupelen. Přitom stačí jen vědět, jak je správně prát, a máte vyhráno. Chcete, aby vaše ručníky zůstaly voňavé, měkké a nadýchané? Poradíme vám, jak na to.
20.09.2016 13:20 |

podobné články

Zmrzlinářem snadno a rychle: Chladivé pochoutky!

 
 V horku nejvíc potěší děti i dospělé zmrzlina. A nejlepší je samozřejmě domácí, z čerstvého ovoce. Připravte si voňavé jahody, nebo třeba banány a pusťte se do toho. Aha! vám přináší ty nejlahodnější recepty.
11.06.2014 05:15 |

podobné články

Chalupářské pochoutky vykouzlené z mletého masa podruhé

 
Minulý týden jsme vám přinesli několik receptů na pochoutky z mletého masa. Dnes přidáme další tipy.
14.10.2011 00:10 |

podobné články

Nejdivnější pochoutky světa. Shnilá ryba i sýr s červy

 
Poklady národních kuchyní mají někdy dost svéráznou podobu. Existují totiž jídla, po kterých se někteří gurmáni mohou utlouct, kdežto většině lidí se jen z představy dané pochoutky dělá zle.  Přinášíme desítku nejpodivnějších pokrmů světa. Některé z nich jsou jen nechutné, jiné i životu nebezpečné. 
04.07.2014 11:10 |

podobné články

To je bašta! Recepty na zvěřinové pochoutky!

 
Lovecká sezona je tu a s ní i zvěřinové pochoutky. Pokud nechcete stát před volbou, jestli »se zelím nebo se šípkovou«, uvařte si zvěřinu sami. A i když tentokrát recepty vyžadují přeci jen trochu toho kuchřského umu a času, odměnou vám bude neskutečně lahodná krmě.
16.10.2014 10:25 |

podobné články

Pochoutky našich předků? Kočky, lišky, jezevci a psi!

 
Jídelníček Evropanů se během posledních deseti tisíc let značně proměnil. A to, co by považovali lidé doby bronzové za pochoutky, dnes vnímáme jako nechutné barbarství. Nicméně člověk nikdy neví, po čem přibere, praví se v Babičce Boženy Němcové. A pravda je, že Evropané doby bronzové zřejmě tloustli po liškách, kočkách, jezevcích či psech. Maso šelem muselo být oblíbené, čemuž nasvědčují kosterní ostatky v lidských sídlištích z doby před třemi tisíci let.
23.01.2015 20:01 |

podobné články

Osobnosti: Božena Němcová (79 článků)

Novoroční čočka zapečená s ořechy

 
Doba přípravy: 50 minut, doba pečení: 20 minut
29.12.2009 17:15 |

podobné články

Zapečená mrkev se žampiony a sýrem

 
SERIÁL: Zapékaná zeleninová jídla jsou stále oblíbenější. Jde o snadnou, rychlou a navíc chutnou úpravu. Málokoho bys však napadlo, že lze takto připravit i mrkev.
01.05.2010 19:35 |

podobné články

Recepty z Prostřeno! Vyzkoušejte menu sympatické Jany Vítkové

 
Připravte si zapečená rajčata plněná kuřecími játry a rajčata s ředkvičkovou pomazánkou, kuřecí vývar, pečeného lososa se špenátem a šťouchanými brambory a jako dezert flambované ovoce se zmrzlinou.
14.09.2012 15:20 |

podobné články

Recept za stovku: Zapečená plněná rajčata

 
Nebaví vás platit majlant za miniaturní porce v nóbl restauracích, ani vařit doma náročné pokrmy, které vás stojí spoustu času i peněz? Přinášíme vám tipy na lehký oběd či večeři, které odlehčí nejen vašemu žaludku, ale hlavně vaší peněžence.
22.11.2012 05:10 |

podobné články

PROSTŘENO: Smetanová kuřecí prsíčka se slaninou podle Terezy Chlebovské

 
Tento týden bude v Prostřeno ve znamení krásných dívek. Jako třetí se ukáže Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská. Tato hostitelka prý příliš nevaří, ale nakonec se všechny čtyří chody povedou. Jako hlavní chod připravila kuřecí prsíčka zapečená v trojobalu.
21.03.2013 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Chlebovská (271 článků)

TO JE HNUS! Čtenářka našla v rohlíku zapečenou myš! FOTO

 
Tak to se zase někomu něco podařilo. Čtenářka Ilona nám poslala do redakce fotografie rohlíku, ve kterém byla zapečená myš. Rohlíky zakoupila v prodejně COOP v Mořkově.
22.01.2014 11:50 |

podobné články

PROSTŘENO: Šunková zapečená kapsa s bagetou podle Lýdie Koždoňové

 
Nezvyklá chuťová kombinace prvního chodu hosty příjemně překvapila.
12.03.2014 05:05 |

podobné články