Článek

Vláda dnes projedná hodnocení kosmického plánu nebo peněžní dar Bulharsku v rámci migrační politiky

 
Členové vlády v pondělí 28. listopadu 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:
28.11.2016 11:20 |

podobné články

Podobné články

Chybí kapka. Profesorka Dvořáková o tom, jak daleko jsme od bouří jako v Bulharsku

 
Ještě jedna amnestie a v Česku mohou vypuknout stejné pouliční bouře jako v Bulharsku, míní sociolog Ivan Gabal. I když má Nečasova vláda skutečně velmi malou podporu veřejnosti, sociolog i politoložka Vladimíra Dvořáková se shodují, že sociální situace u nás ještě není tak vyhrocená jako v Bulharsku. Navíc Čechy vyžene do ulic spíš pocit nesvobody nebo nespravedlnosti než tíživá sociální situace.
22.02.2013 13:40 |

podobné články

Klaus si opět kopl do Schwarzenberga, tentokrát kvůli ČEZu v Bulharsku

 
Energetická společnost ČEZ není příčinou nepokojů v Bulharsku, míní prezident Václav Klaus. Dění v jihoevropské zemi je podle něj politickým bojem, v němž byl ČEZ použit jako jeden z nástrojů. Prezident by si přál, aby vláda a ministerstvo zahraničí na situaci v Bulharsku rezolutně zareagovaly. Klaus to novinářům dnes řekl na Hradě, kde křtil svou novou knihu.
20.02.2013 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8658 článků)

Počátky života dávno před Zemí? Stavební kameny vznikají na zrncích kosmického prachu

 
Čas od času tiskem prosviští novinka, že nějaký "na slovo vzatý" odborník objevil v meteoritu či na zrncích kosmického prachu nachytaných vysoko v atmosféře známky života nebo dokonce živé organismy. Už samotná nátura podobných zpráv nabádá k opatrnosti.
20.04.2016 18:55 |

podobné články

Na poště kolabovaly počítače, pobočka kosmického věku otevřena

 
Ráno kolabovaly na pražských poštách počítače, lidé nemohli platit složenky. A přitom dnes otvírá pošta pobočku kosmického věku.
16.06.2009 11:05 |

podobné články

ČR by měla bránit zájmy ČEZ v Bulharsku, míní Zeman

 
Česká republika by podle prezidenta Miloše Zemana měla využít kontaktů v EU i arbitrážních mechanismů, aby hájila pozici energetické společnosti ČEZ v Bulharsku. Uvedl to ve čtvrtek při příchodu do své kanceláře. Vláda by podle něj měla o situaci v Bulharsku jednat s tamním kabinetem, přestože je od středy v demisi.
21.02.2013 12:40 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17576 článků)

Kosmičtí popeláři vyčistí oběžnou dráhu Země sítěmi

 
Dvanáct kosmických lodí, každá z nich s 200 sítěmi, které potáhne za sebou, mají v příštích letech vyčistit zemskou orbitu zanesenou zbytky družic a dalšího kosmického materiálu. Připravily by tak cestu ke stavbě budoucího kosmického výtahu.
18.08.2010 01:00 |

podobné články

Zeman hostil bulharského prezidenta. Mezi čtyřma očima došlo na uprchlíky, ale i na ČEZ

 
Česká policie pomůže Bulharsku se zvládáním migrační krize. Po setkání s bulharským protějškem to v pondělí na Hradě řekl prezident Miloš Zeman. Bulharský prezident Rosen Plevneliev je v Česku na oficiální návštěvě. Kromě migrační krize ale došlo i na problémy, s nimiž se v Bulharsku potýká český energetický gigant ČEZ.
05.09.2016 18:50 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17576 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Průzkum STEM: Hodnocení premiéra se zhoršilo, Babiš zůstává "na svém", mezi opozičními politiky zabodoval Okamura

 
Andrej Babiš je stále nejlépe hodnoceným českým politikem. Oproti lednovému výzkumu se mírně zhoršilo hodnocení M. Stropnického a B. Sobotky, čímž se potvrdil odstup mezi těmito (dříve podobně hodnocenými) politiky. Naopak mírně vyšší podíl příznivých názorů zjišťujeme především u K. Valachové, L. Zaorálka, D. Ťoka a M. Jurečky. Mezi opozičními politiky zaznamenali zlepšení hodnocení T. Okamura a P. Fiala.
28.04.2017 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (9652 článků)

Klaus: V Bulharsku jde o politický boj a ČEZ je nástroj, ne příčina

 
Prezident Václav Klaus se pro Českou televizi vyjádřil k situaci energetické společnosti ČEZ v Bulharsku, kde jí hrozí řízení o odebrání licence. Podle prezidenta jde v Bulharsku o politický boj a ČEZ je nástroj a ne příčina.
20.02.2013 14:55 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8658 článků)

Zlost na ČEZ v Bulharsku: Zdražil a položil vládu! Ochránce Zeman hrozí arbitráží

 
Zvýšené ceny za elektřinu o 13% od české společnosti ČEZ vyvolaly v Bulharsku nepokoje, která přispěly k pádu tamní vlády. ČEZu nyní hrozí, že v Bulharsku přijde o licenci. Energetického kolosu se však zastal nově zvolený prezident Zeman. A vyhrožuje dokonce arbitrážemi.
21.02.2013 13:40 |

podobné články

Zasedne Bezpečnostní rada státu, zabývat se bude Afghánistánem

 
Bezpečnostní rada státu dnes projedná peněžní dar pro Afghánistán na podporu rozvojových projektů a bezpečnostních sil.
14.08.2012 06:25 |

podobné články

Poslal ANO dvě stě tisíc, dostal zakázku od Stropnického. Okamžitě mu to vraťte, zuřil prý Babiš

 
Poté, co agentura podnikatele Stanislava Petra poslala hnutí ANO peněžní dar 200 tisíc korun, dostala zakázku na neprůstřelné vesty na ministerstvu obrany. Předseda hnutí Andrej Babiš tak okamžitě přikázal dar společnosti vrátit. Píše o tom server Aktuálně.cz.
10.04.2017 17:30 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (9652 článků)

Vláda projedná návrhy rozpočtů dopravního fondu a fondu bydlení

 
Návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok a střednědobý výhled fondu na další dva roky dnes projedná vláda. Kabinet projedná také návrh rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení a zabývat se bude i návrhem na snížení spotřební daně u nafty a benzinu z dílny opoziční ČSSD.
19.09.2012 06:30 |

podobné články

V Česku radar nebude. USA ho chce v Bulharsku, nebo Turecku

 
Američané zřejmě příští rok spustí raketový deštník nad jižní Evropou. Radarovou základnu, která měla být podle původních plánů umístěna v České republice, pak chtějí postavit v Bulharsku, nebo v Turecku, informuje v neděli server deníku Washington Post.
01.08.2010 08:35 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vysoké školy budou mít dost času se připravit na nový způsob hodnocení výzkumných organizací

 
Nové zásady hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, které přinesou velké změny stávajícího systému, schválila vláda na svém zasedání ve středu 8. února. Metodiku hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací předložil místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.
08.02.2017 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1376 článků)

Vaše Věc: Spokojenost se Sobotkovou vládou rapidně klesá

 
Centrum pro výzkum veřejného mínění se ve svém průzkumu zaměřilo na oblast hodnocení vlády B. Sobotky. Průzkum týkající se hodnocení vlády provádí CVVM pravidelně jednou za rok, a z toho letošního vyplývá, že si vláda B. Sobotky v hodnocení oproti loňskému roku pohoršila, a její hodnocení v očích občanů od zahájení činnosti této vlády stále klesá ve všech zkoumaných aspektech.
11.03.2017 19:15 |

podobné články

Vláda i nadále pomáhá státům zasaženým migrační vlnou

 
Priority i první peněžní dary v rámci realizace Koncepce Ministerstva vnitra pro asistenci uprchlíkům a státům pod silnými migračními tlaky pro rok 2016 schválila vláda.
19.04.2016 20:15 |

podobné články

Dar pro Bendla? Nikdo si nic nepamatuje

 
ODS obdržela v minulém roce sponzorský dar ve výši 1,5 milionu. Přestože o přijetí této částky muselo rozhodnout grémium strany, dnes si už nikdo nevybavuje okolnosti jeho přijetí. Šlo přitom o osmý největší dar pro ODS za rok 2009.
15.04.2010 13:35 |

podobné články