Článek

Vláda dnes projedná hodnocení kosmického plánu nebo peněžní dar Bulharsku v rámci migrační politiky

 
Členové vlády v pondělí 28. listopadu 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:
28.11.2016 11:20 |

podobné články

Podobné články

Chybí kapka. Profesorka Dvořáková o tom, jak daleko jsme od bouří jako v Bulharsku

 
Ještě jedna amnestie a v Česku mohou vypuknout stejné pouliční bouře jako v Bulharsku, míní sociolog Ivan Gabal. I když má Nečasova vláda skutečně velmi malou podporu veřejnosti, sociolog i politoložka Vladimíra Dvořáková se shodují, že sociální situace u nás ještě není tak vyhrocená jako v Bulharsku. Navíc Čechy vyžene do ulic spíš pocit nesvobody nebo nespravedlnosti než tíživá sociální situace.
22.02.2013 13:40 |

podobné články

Klaus si opět kopl do Schwarzenberga, tentokrát kvůli ČEZu v Bulharsku

 
Energetická společnost ČEZ není příčinou nepokojů v Bulharsku, míní prezident Václav Klaus. Dění v jihoevropské zemi je podle něj politickým bojem, v němž byl ČEZ použit jako jeden z nástrojů. Prezident by si přál, aby vláda a ministerstvo zahraničí na situaci v Bulharsku rezolutně zareagovaly. Klaus to novinářům dnes řekl na Hradě, kde křtil svou novou knihu.
20.02.2013 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8314 článků)

Počátky života dávno před Zemí? Stavební kameny vznikají na zrncích kosmického prachu

 
Čas od času tiskem prosviští novinka, že nějaký "na slovo vzatý" odborník objevil v meteoritu či na zrncích kosmického prachu nachytaných vysoko v atmosféře známky života nebo dokonce živé organismy. Už samotná nátura podobných zpráv nabádá k opatrnosti.
20.04.2016 18:55 |

podobné články

Na poště kolabovaly počítače, pobočka kosmického věku otevřena

 
Ráno kolabovaly na pražských poštách počítače, lidé nemohli platit složenky. A přitom dnes otvírá pošta pobočku kosmického věku.
16.06.2009 11:05 |

podobné články

ČR by měla bránit zájmy ČEZ v Bulharsku, míní Zeman

 
Česká republika by podle prezidenta Miloše Zemana měla využít kontaktů v EU i arbitrážních mechanismů, aby hájila pozici energetické společnosti ČEZ v Bulharsku. Uvedl to ve čtvrtek při příchodu do své kanceláře. Vláda by podle něj měla o situaci v Bulharsku jednat s tamním kabinetem, přestože je od středy v demisi.
21.02.2013 12:40 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15581 článků)

Kosmičtí popeláři vyčistí oběžnou dráhu Země sítěmi

 
Dvanáct kosmických lodí, každá z nich s 200 sítěmi, které potáhne za sebou, mají v příštích letech vyčistit zemskou orbitu zanesenou zbytky družic a dalšího kosmického materiálu. Připravily by tak cestu ke stavbě budoucího kosmického výtahu.
18.08.2010 01:00 |

podobné články

Zeman hostil bulharského prezidenta. Mezi čtyřma očima došlo na uprchlíky, ale i na ČEZ

 
Česká policie pomůže Bulharsku se zvládáním migrační krize. Po setkání s bulharským protějškem to v pondělí na Hradě řekl prezident Miloš Zeman. Bulharský prezident Rosen Plevneliev je v Česku na oficiální návštěvě. Kromě migrační krize ale došlo i na problémy, s nimiž se v Bulharsku potýká český energetický gigant ČEZ.
05.09.2016 18:50 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15581 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Klaus: V Bulharsku jde o politický boj a ČEZ je nástroj, ne příčina

 
Prezident Václav Klaus se pro Českou televizi vyjádřil k situaci energetické společnosti ČEZ v Bulharsku, kde jí hrozí řízení o odebrání licence. Podle prezidenta jde v Bulharsku o politický boj a ČEZ je nástroj a ne příčina.
20.02.2013 14:55 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8314 článků)

Zlost na ČEZ v Bulharsku: Zdražil a položil vládu! Ochránce Zeman hrozí arbitráží

 
Zvýšené ceny za elektřinu o 13% od české společnosti ČEZ vyvolaly v Bulharsku nepokoje, která přispěly k pádu tamní vlády. ČEZu nyní hrozí, že v Bulharsku přijde o licenci. Energetického kolosu se však zastal nově zvolený prezident Zeman. A vyhrožuje dokonce arbitrážemi.
21.02.2013 13:40 |

podobné články

Zasedne Bezpečnostní rada státu, zabývat se bude Afghánistánem

 
Bezpečnostní rada státu dnes projedná peněžní dar pro Afghánistán na podporu rozvojových projektů a bezpečnostních sil.
14.08.2012 06:25 |

podobné články

V Česku radar nebude. USA ho chce v Bulharsku, nebo Turecku

 
Američané zřejmě příští rok spustí raketový deštník nad jižní Evropou. Radarovou základnu, která měla být podle původních plánů umístěna v České republice, pak chtějí postavit v Bulharsku, nebo v Turecku, informuje v neděli server deníku Washington Post.
01.08.2010 08:35 |

podobné články

Vláda projedná návrhy rozpočtů dopravního fondu a fondu bydlení

 
Návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok a střednědobý výhled fondu na další dva roky dnes projedná vláda. Kabinet projedná také návrh rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení a zabývat se bude i návrhem na snížení spotřební daně u nafty a benzinu z dílny opoziční ČSSD.
19.09.2012 06:30 |

podobné články

Vláda i nadále pomáhá státům zasaženým migrační vlnou

 
Priority i první peněžní dary v rámci realizace Koncepce Ministerstva vnitra pro asistenci uprchlíkům a státům pod silnými migračními tlaky pro rok 2016 schválila vláda.
19.04.2016 20:15 |

podobné články

Dar pro Bendla? Nikdo si nic nepamatuje

 
ODS obdržela v minulém roce sponzorský dar ve výši 1,5 milionu. Přestože o přijetí této částky muselo rozhodnout grémium strany, dnes si už nikdo nevybavuje okolnosti jeho přijetí. Šlo přitom o osmý největší dar pro ODS za rok 2009.
15.04.2010 13:35 |

podobné články

Nejvyšší soud kritizoval peněžní ústavy za neetickou praxi se závěťmi

 
Podle Nejvyššího soudu (NS) je neetické, aby peněžní ústavy podmiňovaly půjčku sepsáním závěti, v níž jim věřitel pro případ úmrtí odkáže své nemovitosti. Soudci dospěli k závěru, že podobné praktiky jsou nejen nemorální, ale zároveň jde o obcházení zákona. Vyplývá to z nového sjednocujícího stanoviska, které dnes ČTK poskytl mluvčí soudu Petr Knötig. Ze stanoviska Nejvyššího soudu nevyplývá, zda je podobná praxe běžná, anebo výjimečná.
19.01.2012 09:40 |

podobné články

Vláda dnes projedná daňové zvýhodnění pro druhé a třetí dítě

 
Příští rok by mohlo zvýhodnění na druhé dítě stoupnout o 200 Kč měsíčně a na třetí a každé další dítě o 300 korun měsíčně ve srovnání s letošním rokem. Navrhuje to balík novel daňových zákonů, které dnes projedná vláda. Pro rodiny s jedním dítětem se nic nemění. Mezi další navrhované změny, o nichž bude vláda jednat, patří odejmutí daňové podpory doplňkového penzijního spoření v případě výplaty částečného odbytného nebo rozšíření režimu přenesení daňové povinnosti u daně z přidané hodnoty.
07.07.2016 06:20 |

podobné články

„S protikuřáckým zákonem to nesouviselo.“ Podnikatel hájí „tučný“ dar ANO

 
Poslanecká sněmovna smetla ze stolu návrh protikuřáckého zákona. Proti byli zejména poslanci hnutí ANO. Ostatní koaliční strany tento krok považují za podlehnutí tabákové lobby a za porušení koaliční smlouvy. Krátce poté obdrželo Babišovo hnutí půlmilionový dar od společnosti Velta Plus EU, která se podle webu specializuje na velkoobchod s tabákovými výrobky. Majitel firmy, podnikatel Dang Khoa Vu, v rozhovoru pro server Lidovky.cz razantně popřel, že by dar měl něco společného s protikuřáckým zákonem.
04.06.2016 13:55 |

podobné články

Finanční dar putuje na nákup chirurgického instrumentária

 
Významný finanční dar obdrželo Centrum dětské traumatologie (Klinika dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie) v Dětské nemocnici FN Brno od Nadačního fondu Kolečko. Jedná se o finanční dar ve výši 100 tisíc korun na nákup chirurgického instrumentária a ambulantních stolků, které budou sloužit při ošetřování ambulantních pacientů výše uvedené kliniky.
23.11.2016 17:00 |

podobné články