Článek

Vězeňská recenze: Celu popsal jako hotel. „Vrátil bych se,“ tvrdí Brit

 
Brit Christian Willoughby, který skončil v policejní cele, propašoval do vězení iPad, celu nafotil a zrecenzoval, jako kdyby se jednalo o hotelový pobyt. Vše zveřejnil na sociální síti Facebook, svou vtipnou recenzí pobavil miliony lidí, o jeho kousku brzy referovala hlavní britská média. Policie projevila méně smyslu pro humor – nyní vyšetřuje, jak mohl Willoughby záznamové zařízení do cely dostat.
11.03.2016 14:20 |

podobné články

Podobné články

Nejméně 27 mrtvých. Teroristé s granáty zaútočili na hotel plný cizinců

 
Ozbrojenci napojení na al-Káidu v pátek přepadli hotel Radisson Blu v hlavním městě Mali. Zajali 170 lidí. Propustili ty, kteří dokázali citovat z koránu. Rozjela se rozsáhlá záchranná akce, do které se zapojila maliská armáda za pomoci zahraničních jednotek. Agentura Reuters s odvoláním na příslušníky mírových sil OSN píše o 27 mrtvých. Ozbrojenci napojení na al-Káidu v pátek napadli hotel Radisson Blu v Bamaku, hlavním městě Mali. Zajali 170 lidí. Propustili ty, kteří dokázali citovat z koránu. Vedle toho se rozjela rozsáhlá záchranná akce, armáda zabila podle posledních informací 5 teroristů. Agentura Reuters s odvoláním na příslušníky mírových sil OSN píše o 27 mrtvých. Podle tamního ministra bezpečnosti už zásah skončil.Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/356638/nejmene-27-mrtvych-teroriste-zautocili-na-hotel-v-mali-se-spoustou-cizincu.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy Ozbrojenci napojení na al-Káidu v pátek napadli hotel Radisson Blu v Bamaku, hlavním městě Mali. Zajali 170 lidí. Propustili ty, kteří dokázali citovat z koránu. Vedle toho se rozjela rozsáhlá záchranná akce, armáda zabila podle posledních informací 5 teroristů. Agentura Reuters s odvoláním na příslušníky mírových sil OSN píše o 27 mrtvých. Podle tamního ministra bezpečnosti už zásah skončil.Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/356638/nejmene-27-mrtvych-teroriste-zautocili-na-hotel-v-mali-se-spoustou-cizincu.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
20.11.2015 10:40 |

podobné články

Agresivní vězeň si ZAPÁLIL SVOU CELU! Při převozu pak ZDEMOLOVAL AUTO!

 
Svou vlastní celu zapálil v neděli odpoledne vězeň v pražské pankrácké věznici, ven z ohněm zcela zničené cely jej vyprostila vězeňská služba. Když pak muže vezli dozorci do nemocnice, zdemoloval ještě eskortní vůz, sdělila Mediafaxu v úterý mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.
23.08.2011 16:00 |

podobné články

Hotel Roku: Nejlepším luxusním hotelem je Mamaison Suite v Praze

 
Nejlepším luxusním hotelem oceněným v rámci prvního ročníku soutěže Hotel roku se stal Mamaison Suite Hotel Pachtuv Palace Praha. Mezi turistickými tříhvězdičkovými hotely zabodoval Family Hotel Okoř a v kategorii čtyřhvězdičkových hotelů zvítězil Hotel Budweiss z Českých Budějovic. Novinářům to oznámil René Hradecký, ředitel agentury Conventia, která je organizátorem soutěže.
15.06.2012 18:45 |

podobné články

Módní výstřelky z Brit Awards: nařasený zadek a Amy Winehouse na vestě

 
Hudební ceny Brit Awards nejsou tak hvězdné jako ceny Grammy, i na ně se ale hosté snaží vyfiknout a zazářit na červeném koberci. Letos se to povedlo především Taylor Swiftové, která byla nezvykle sexy. Objevilo se ale i několik módních přeludů. Další články k tématu: Britské album roku má favoritka Emeli Sandé. Adele jela radši na Oscary Britové rozdají hudební ceny s Hirstovými puntíky za miliony Amy Winehouse je ještě rok a půl po smrti nominována na Brit Awards Po Grammy jsou na řadě Brit Awards. První cenu už má producent Adele
16.11.2012 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Jaromír Jágr (2249 článků) , Dominik Hašek (336 článků) , Amy Winehouse (388 článků) , Emeli Sandé (10 článků)

To je síla. Ivan Langer předvídá Zemanův postup, ze kterého se mnozí podělají

 
Ďábelský postup Miloše Zemana v nastalé vládní krizi předvídá exministr vnitra a nyní předseda správní rady Vysoké školy CEVRO Institut Ivan Langer. Co by dělal na místě Zemana? „Pověřil bych (opět) sestavením vlády (opět) svého člověka. Sestavil bych (opět) vládu s vědomím, že (opět) nezíská důvěru Parlamentu. Vybral bych si ministra vnitra, ministra financí, ministra spravedlnosti. Počítal bych s tím, že po řádných volbách přijdou předčasné volby. Věděl bych, že moje vláda bude vládnout nejméně rok, možná i víc. Připomenul bych to všem, kdo mi v prezidentských volbách chtějí konkurovat,“ uvedl.
03.05.2017 09:00 |

podobné články

Osobnosti: Ivan Langer (643 článků) , Miloš Zeman (17040 článků)

Prestižní světové ocenění pro slovenský hotel Elizabeth

 
Poslední říjnová neděle se v katarské Doze nesla ve znamení oceňování nejlepších světových hotelů. Mezi řadou prestižních zařízení, která obdržela nominaci, se o cenu ucházel také slovenský hotel Elizabeth. Ten nakonec získal světové ocenění World Luxury Hotel Award 2016 v kategorii „Romantic Hotel“ regionu východní Evropy.
31.10.2016 11:05 |

podobné články

Otevřeli hotel s "nejhorším výhledem na světě": Vyzdobil ho tajuplný Banksy

 
Jeho majitel vtipkuje, že půjde o hotel s nejhorším výhledem na světě. Nový "The Walled Off Hotel" (hotel obehnaný zdmi) v Betlémě totiž stojí přímo vedle několik metrů vysoké zdi oddělující Izrael od Západního břehu Jordánu, který je součástí palestinské samosprávy. Turisty do něj však bude lákat výzdoba z dílny světoznámého britského sprejera Banksyho. Projekt má mimo jiné podpořit dialog na Západním břehu.
14.03.2017 11:00 |

podobné články

Lupič vlezl balkonem do bytu, pak poničil celu

 
Lupič ze Šumperka se nejdřív dobýval do cizího bytu přes balkon, pak demoloval policejní celu.
25.09.2009 09:00 |

podobné články

AGRESIVNÍ DŮCHODCE (71). Napadl družku, pak rozmlátil celu!

 
Jednasedmdesátiletý důchodce skončil v policejní cele poté, co jej policisté v Šardicích na Hodonínsku zadrželi kvůli napadání družky. Hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník sdělil v pondělí, že muž se nezklidnil ani po zadržení a poškodil policejní celu.
30.05.2011 14:40 |

podobné články

Sněmovna zmírnila pravidla pro vazbu

 
Poslanecká sněmovna ve středu odhlasovala novelu, která zmírňuje pravidla pro vazební stíhání. Obviněný člověk by si mohl vybrat, zda chce nekuřáckou celu nebo celu samostatnou. V některých případech by mohl ředitel věznice umožnit návštěvu „bez sluchové, popřípadě i zrakové kontroly”.
17.07.2013 20:35 |

podobné články

Sourozenci hledali celu, kde komunisti věznili tátu: Jediná stopa bylo vyryté jméno

 
Desítky let žijí sourozenci Chelikovi nedaleko Brna. K návštěvě bývalé káznice v brněnském Cejlu je ale přiměla až televizní reportáž. Hledali celu, kde v období politických procesů seděl jejich táta. Komunistickému režimu se nelíbil proto, že velebil prvního československého prezidenta T. G. Masaryka.
18.11.2016 06:40 |

podobné články

Huml: Co bych udělal na Radkově místě

 
První prohlášení po opětovné volbě do funkce předsedy by se neslo v duchu síly mandátu. Srovnal bych si v hlavě, že s žádným guru nechci mít nic společného. Omezil bych jejich vliv na nulu. Svůj tým bych najmenoval tak, aby do vedení strany přišli lidé nepoznamenaní neústavními kroky, ale ani nepoznamenáni šmírováním, vydíráním a vším tím blátem, které si svým chováním způsobili a které prostě vyšlo najevo. Začal bych znovu a jinak.
24.05.2011 15:25 |

podobné články

Klus o svém idolu: Nohavici bych se bál

 
Vycházející hudební hvězda Tomáš Klus (25) prozradil, že ho v době hudebních začátků ovlivnil kolega z branže Jaromír Nohavica (58). Každého hned napadne, jestli dnes, kdy je Klus už zkušenějším hudebníkem, měl příležitost se se svým idolem více poznat. „To bohužel ne, potkali jsme se dvakrát. Ale rád bych s ním zašel na pivo,“ usmíval se zpěvák. Na vyhlašování ankety Český slavík představil skladbu Pánu bohu do oken, která se nápadně podobá Nohavicovu stylu. „Když nad tím ale přemýšlím, asi bych se bál. Nevěděl bych, co na takovém setkání říkat, možná bych jen obdivně zíral,“ mínil talentovaný zpěvák s tím, že se vytouženého piva se svou modlou snad jednou dočká.  
27.03.2012 14:48 |

podobné články

Osobnosti: Jaromír Nohavica (98 článků) , Tomáš Klus (724 článků)

Vězeňská služba: Zřízení dvou operativně eskortních skupin je zásadně důležité opatření

 
Zřízení dvou operativně eskortních skupin, označovaných pracovně jako zásahové jednotky, které mají zajišťovat eskorty zvlášť nebezpečných vězňů, je bezpečnostním opatřením zásadní důležitosti. Je velmi nevhodné toto opatření jakkoliv zpochybňovat či se je snažit zpolitizovat. Eskorty patří mezi nejrizikovější činnosti, které vězeňská služba zajišťuje, je to navíc činnost, při které je rizikům vystavena i široká veřejnost, a proto je důležité zajistit eskortám nebezpečných vězňů maximálně možnou bezpečnost.
15.12.2015 19:16 |

podobné články

Vězeňská služba: Nevyužitý objekt v Králíkách by mohl sloužit jako věznice

 
Ministr spravedlnosti Robert Pelikán společně s generálním ředitelem Vězeňské služby ČR Petrem Dohnalem dnes navštívili město Králíky, kde jednali se starostkou Janou Ponocnou a členy rady města o případném využití objektu bývalého dětského výchovného ústavu. Vězeňská služba ČR projevila o tento areál zájem s tím, že by v něm vybudovala věznici.
08.09.2016 17:00 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pelikán (299 článků)

Edvard Outrata v rozhovoru pro extrakrasa.cz

 
V dnešním příspěvku přinášíme otázky a odpovědi, které nám poskytl pan Ing. Edvard Outrata. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v letech 1959 a pracoval ve Výzkumném ústavu matematických strojů jako programátor a systémový analytik. Po okupaci v r. 1968 odjel do Kanady, kde pracoval ve Statistics Canada (kanadský federální statistický úřad). Od roku 1969 do 1993 zastával různé funkce. Nakonec pracoval jako generální ředitel informatiky 1984 -1993. V r. 1993 se vrátil do České republiky a sloužil jako předseda Českého statistického úřadu do roku 1999. V letech 2000-2006 byl senátorem Parlamentu ČR v 17. volebním obvodě (Praha 12) jako nezávislý, zvolený s podporou Čtyřkoalice. V r. 2002 spoluzakládal v Senátu Klub otevřené demokracie, jehož byl zvolen prvním předsedou. V letech 2004-2006 byl místopředsedou Senátu. 2009-2015 byl členem European Statistics Governance Advisory Board. Je místopředsedou Evropského hnutí v ČR a člen České statistické rady. V roce 1993 se vrátil do České republiky s představou, že pomůže při reorganizaci státní správy. Jeho názory jsou vyjádřeny v knize rozhovorů Vlastimila Růžičky s ním („Destrukce české státní správy, Vyšehrad, 2014). Pane Edvarde, jak je známo, nejdříve jste odcestoval se ženou do Vídně a poté do Kanady. Jaké jsou vaše nejpěknější a zároveň nejtěžší vzpomínky na toto období? Nejpěknější bylo, že mi Kanada dala možnost se uplatnit ve svém oboru (informatice) a přispět tak svým dílem k rozvoji oficiální statistiky ve světě. Také jsem byl vděčný jak Rakušanům, tak zejména Kanaďanům za to, jak nás přijali a jak nám usnadnili emigraci. Těžké vzpomínky nemám, musel bych si vymýšlet. Co vše vám život v zahraničí dal a naopak vzal? Dal mi všeobecný rozhled a praxi ve světě, jakož i obecně větší možnosti, než bych měl v Československu. Nemám pocit, že by mi byl něco významného vzal. (NB: Strávil jsem dětství za války v Anglii, takže jsem změnu prostředí necítil jako ztrátu.) Jak vnímáte politickou scénu dneška? Odpovídá situaci,... Čtěte více Příspěvek Edvard Outrata v rozhovoru pro extrakrasa.cz pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.10.2015 20:50 |

podobné články

Vězeňská služba dala miliony kanceláři exministra Němce

 
Vězeňská služba po více než měsíčním váhání televizi Nova přiznala, že za poslední 2 roky vyplatila advokátní kanceláři exministra Pavla Němce více než 2 miliony korun.
21.07.2010 21:30 |

podobné články

Vězeňská služba prý při hlídání údajného vraha Aničky nepochybila

 
Při vyšetřování pokusu o sebevraždu Otakara T. obviněného z vraždy a znásilnění Anny Janatkové se ukázalo, že vězeňská služba žádným způsobem nepochybila. Řekla to mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.
22.03.2011 17:40 |

podobné články

Vězeňská služba: Sebevraždě Otakara T. nešlo zabránit. Nic jsme nezanedbali

 
Vězeňská služba České republiky dnes k mediálně sledovanému případu sebevraždy Otakara T. zopakovala, že nijak nepochybila. Vše bylo prováděno podle zákonů a předpisů. Kontroly na cele byly dokonce častější, než u jiných obviněných a do krizového oddělení nemohl být muž umístěn proto, neboť nejevil žádné známky patologického myšlení.
30.03.2011 10:55 |

podobné články