Článek

Velký test špekáčků: Kolik procent masa obsahují?

 
Není špekáček jako špekáček! Ačkoli je tahle tradiční tábornická pochoutka na unijním seznamu zaručených tradičních specialit, není zapsána »bez výhrady názvu«. Takže se může stát, že v obchodě můžete narazit na čtyři druhy špekáčků. Jak je rozpoznat?
04.08.2015 17:20 |

podobné články

Podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

VELKÝ TEST ŠPEKÁČKŮ: Které jsou kvalitní a které plné tuku?

 
TEST: Jaro je v plném proudu a tak je tu čas tradičního opékání špekáčků. Které budou vítanou dobrotou a kterým se raději vyhnout?
30.04.2014 09:00 |

podobné články

VELKÝ TEST ŠPEKÁČKŮ: Které jsou podle šéfkuchaře kvalitní a které plné tuku?

 
TEST: Jaro je v plném proudu a tak je tu čas tradičního opékání špekáčků. Které budou vítanou dobrotou a kterým se raději vyhnout?
23.05.2014 05:55 |

podobné články

Velký test špekáčků: Dejte si pozor na to, jaké kupujete!

 
Česká potravinářská komora si dělá vlastní testy potravin. Na pomoc si přizvala Vysokou školou chemicko-technologickou a začala testováním české speciality – špekáčků. „Taky máme děti a zajímá nás především, co je dobré a po čem sáhnout z toho, co máme na výběr,“ říká mluvčí komory Dana Večeřová.
17.02.2012 14:30 |

podobné články

Velký test špekáčků: 16 kousků od různých výrobců, kdo nakonec vyhrál?!

 
Odborník na slovo vzatý, vyučený řezník Martin Kocura, který nyní sleduje kvalitu farmářských výrobků v prodejnách Náš Grunt, varuje před na první pohled výstavními špekáčky. Realita je ale vždy jiná. Zkontrolovali jsme 16 špekáčků, který se nedal jíst a který byl naopak nejlepší?
12.08.2014 05:15 |

podobné články

Nechutnají buřtíky tak, jak si pamatujete z dětství? Jak poznat kvalitu špekáčků a masa na gril?

 
Zezelená vám šunka po pěti minutách od rozbalení a salám vůbec nechutná jako maso? Na kvalitu masných výrobků a především hitu léta – špekáčků se můžete ptát odbornice z řeznictví a uzenářství Matek, které má tradici už od roku 1548. Ivana Matková, dodavatel farmářských prodejen Náš grunt, bude na vaše dotazy odpovídat v pondělí 29. 6. od 13 hodin. Své dotazy pokládejte už teď.
25.06.2015 15:40 |

podobné články

Test špekáčků: Jak je správně opékat, aby byly šťavnaté

 
Praskání dřeva, pohled do mihotajících se plamínků a vůně právě dopečených špekáčků. Kdo by tradiční tábornické pochoutce odolal? Najít ale v regálech obchodů kvalitní a dobrý špekáček může být i opravdová »bojovka«!
01.08.2015 06:00 |

podobné články

Velký test kečupů: Kolik je v nich rajčat a škrobu?

 
Jsou lepší, než bývaly, ale naše chuťové buňky paradoxně tíhnou k těm, co obsahují škrob a rajčat mají jen taktak. Takové je překvapivé hodnocení testovaných kečupů z VŠCHT. Spotřebitelský test Blesku odhalil, kolik je v kečupech rajčat a kolik škrobu.
06.05.2015 19:25 |

podobné články

ANKETA: Lady Gaga v šatech z masa. Které se vám líbí nejvíce?

 
Mezi nejkontroverznější módní kreace zpěvačky Lady Gaga patří její šaty z masa, které si oblékla na udílení cen MTV v roce 2010. Byly ze syrového hovězího a skončily v muzeu. Zpěvačka se v nich objevila také v kresleném seriálu a teď předvedla podobné, ovšem umělé šaty. Další články k tématu: OBRAZEM: Nejšílenější outfity Lady Gaga. Maso, igelit, ulítlé klobouky Lady Gaga oblékla děti do svých slavných modelů, maso nahradil potisk Lady Gaga inspiruje návrháře: hitem jsou řetízky ze „syrového masa“ Šaty z hovězího masa zpěvačky Lady Gaga půjdou do archivu Aféra Lady Gaga má pointu. Její šaty byly skutečně z masa Pod reflektory se Lady Gaga bude hemžit červy, varují ochránci zvířat OBRAZEM: Lady Gaga na Cenách MTV provokovala. Hovězím steakem na hlavě
15.05.2012 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Lady Gaga (1269 článků)

Víte, kolik zlata bylo dosud na světě vytěženo a kolik vážil největší zlatý nuget?

 
Víte, kolik zlata bylo dosud na světě vytěženo? Kolik vážil největší zlatý nuget? Kde se odehrála první zlatá horečka? Kolik zlata obsahují moře a oceány a kolik celý vesmír? Která zlatá mince je sběratelským skvostem? Jak fungují novodobé zlaté doly?
03.12.2014 17:12 |

podobné články

Jak se dostat špekáčku na »špek«? Návod na správné opékání buřtů, sýru, chleba!

 
Praskání dřeva, pohled do mihotajících se plamínků a vůně právě dopečených špekáčků. Tradiční tábornické pochoutce odolá jen málokdo, zvlášť za teplých víkendových večerů. Těch ale s blížícím se koncem prázdnin ubývá a jak rosničky předpovídají, užít bychom si jich měli doslova už jen pár. Proč je tedy nevyužít?
25.08.2012 12:05 |

podobné články

RÁDCE DO KUCHYNĚ: Jak nakoupit jen ty kvalitní špekáčky

 
Sezóna špekáčků s létem neskončila. I v zimě si na těchto uzenářských výrobcích můžeme pochutnávat. Některé pokrmy z nich – například buřty na pivě nebo utopenci – navíc patří spíše k chladnějším ročním obdobím. V obchodech ovšem najdeme různé druhy špekáčků. Přinášíme vám několik užitečných rad a tipů, jak vybrat ten nejkvalitnější.
09.12.2013 12:25 |

podobné články

Špekáčky splňují normy, ale masem nepřetékají

 
Je léto, prázdniny a k nim neodmyslitelně patří táboráky a vůně opékaných špekáčků. Ne všechny, které zakoupíme, v nás díky kvalitní chuti vyvolají vzpomínku na doby dřívější, kdy jsme si na nich jako děti při ohníčku pochutnávali. Proto pořad internetové televize Stream A DOST! společně s deníkem Právo a serverem Novinky cz. nechal v nezávislé laboratoři otestovat 12 druhů špekáčků.
05.08.2015 10:15 |

podobné články

Pozor! Někteří výrobci párků uvádějí lživé údaje o podílu masa

 
Mnozí výrobci vídeňských párků uvádějí na obalech vyšší podíl masa, než výrobky skutečně obsahují. Informoval o tom dnes spotřebitelský časopis dTest. Ten v testech odhalil nesprávnou deklaraci masa u šesti z 15 vídeňských párků. Podle manažera testování Václava Bureše podal časopis ve všech šesti případech podnět na Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci (SZPI). 
02.04.2013 13:00 |

podobné články

Pozor, tyhle ryby nekupujte! Propadly v testu: Samá voda...

 
Test 22 namátkou koupených mražených pangasů a tresek ukázal šokující skutečnost. Některé hluboce zmrazené ryby obsahují i méně než 50 % masa, zbytek je záměrně přidaná pitná voda! Za takovou »chuťovku« navíc ještě draze platíme! Z poměru 1 kg výrobku na 1 kg masa vychází, že voda v rybě nás stojí od 82 do 208 korun!
02.11.2012 14:10 |

podobné články

Velký test CITRONEK: Která je z citronů a která se hodí jen na čištění záchodu?

 
Používáte doma citronový koncentrát na vaření nebo do čaje? Víte, co obsahují a které jsou ty kvalitní a které se spíše hodí na čištění vodního kamene v kuchyni? Podívejte se na velký test citronových koncentrátů, který pro vás připravil Pavel Suchánek z Institutu dietologie a výživy.
17.12.2013 17:00 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Suchánek (76 článků)

Velký mléčný test: Většina výrobků propadla, obsahovaly příliš cukru

 
Každý Čech spotřeboval loni průměrně 225 až 300 kg mléka a mléčných výrobků. Ty jsou většinou vydávány za součást zdravého stravování, protože obsahují minerální látky a cukr. Ale některé výrobky obsahují cukr v takovém množství, který byste nečekali. Iniciativa Vím, co jím se rozhodla otestovat 19 mléčných nápojů a deset jogurtů. A výsledky negativně překvapily.
12.11.2015 19:15 |

podobné články

MÍSTO MASA VODA! Ryby jsou plné ledu, vyhodíte odpad i za 200 Kč

 
Některé hluboce zmrazené filety a filé z tresky a pangase obsahují méně než 50 procent rybího masa, zbytek představuje záměrně přidaná pitná voda.
02.11.2012 10:15 |

podobné články

Velký test českých špekáčků: Kuřecí buřty nebrat!

 
Sezona grilování a opékání je v plném proudu! Co si ale koupit v českých obchodních řetězcích, abychom si opravdu pochutnali? Blesk testoval české špekáčky za vás! Výsledek? Drůbeží nebrat!
11.08.2012 05:15 |

podobné články