Článek

V Rumunsku chtěli prodat 30 let staré maso: Už jednou ho rozmrazili a zase zmrazili

 
Pět tun masa, které bylo zmražené před více než 30 lety, zabavila rumunská policie z obchodu v přístavním městě Konstanca, jehož majitel se ho chystal dát do prodeje. Maso bylo objeveno během zátahů v rámci vyšetřování daňových podvodů.
26.02.2016 08:00 |

podobné články

Podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Miliardáři Tykačovi zmrazili majetek za 19 miliard! Přišel o tunu zlata

 
Švýcarští žalobci zablokovali miliardářovi Pavlu Tykačovi tunu zlata a některá bankovní konta. Celekem mu zmrazili majetek za zhruba 19 miliard korun!
18.03.2013 16:55 |

podobné články

Janukovyčovi a jeho synovi zmrazili Švýcaři účty: Kvůli praní špinavých peněz!

 
Svržený ukrajinský prezident Janukovyč je mezinárodně stíhaný za "masové vraždy" při krvavém potlačování protestů v Kyjevě. Teď má však spolu se svým synem Oleksandrem další problém: Švýcaři jim zmrazili bankovní účty a prošetřují je kvůli praní špinavých peněz!
28.02.2014 14:00 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Ondřej Kosina: Kdo vyhraje volby v Rumunsku?

 
Parlamentní volby v Rumunsku se uskuteční 11. prosince a zatím vše nasvědčuje tomu, že zvítězí vládní sociální demokracie. Ačkoliv reputaci expremiéra Victora Ponty poškodily korupční aféry a nedávná vlna protestů, socialisté zůstávají nejsilnější stranou v zemi. Od posledních voleb však došlo v Rumunsku k zásadnímu přeskupení politických sil.
27.10.2016 20:40 |

podobné články

Chlapec se narodil ze spermatu starého 23 let!

 
Řadě velmi mladých pacientů s rakovinou lékaři doporučí, aby si nechali zmrazit sperma pro případ, že budou chtít jednou mít děti. Australan Alex Powell lékaře poslechl a ve svých patnácti letech si nechal zamrazit ejakulát. Psal se rok 1991. Teprve loni spermii rozmrazili a použili k umělému oplození. A úspěšně. Dnes šestiměsíční Xavier je zapsán v Guinnessově knize rekordů jako člověk zplozený nejstarší spermií v dějinách umělého oplození.
14.12.2015 19:05 |

podobné články

Osobnosti: Alex Alex (367 článků)

Bartošová se definitivně zbláznila? V Itálii ji prý chtěli rozprodat na maso a orgány

 
Výpověď policistům, kteří Ivetu Bartošovou  (47) v pondělí téměř tři hodiny vyslýchali kvůli jejímu ‚únosu‘ do Itálie, nabrala nečekaných obrátek. Kriminalisté po vyslechnutí jejího svědectví nejspíš netušili, zda se mají smát, či plakat. Bartošová si totiž stála za svým a tvrdila, že ji údajní ‚únosci‘ chtěli prodat na maso či na orgány.
20.08.2013 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6612 článků)

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí

 
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.
14.10.2015 13:36 |

podobné články

Nadlidi dostanou přidáno 600 Kč měsíčně: Jejich platy rozmrzají

 
Rozmrazili si platy. A řekli si, že nemusí pršet, hlavně když kape. Poslanci a další ústavní činitelé budou mít od roku 2015 o procento vyšší mzdy. Místo základní gáže 55 900 Kč tak dostanou nadlidé ze Sněmovny o šest stovek měsíčně navíc. A nejen to. Rozhodl o tom rozpočtový výbor Sněmovny.
12.06.2014 20:50 |

podobné články

Tenhle HNUS chtěli prodat: ZELENÉ MASO je podle prodavačky z Penny v pořádku!

 
Zelené a prošlé maso. To bylo několik dní k mání v Penny marketu v Praze Hostivaři. TV Nova na něj upozornili naštvaní zákazníci. I po dvou dnech stále zůstávalo v prodeji. A co na to prodavačka? "To není zelené, to jen tak vypadá, protože je to opřené o plast," vymlouvala se.
06.02.2013 20:40 |

podobné články

Tesco vydávalo německé maso za české

 
Zákazníci, kteří preferují české produkty, byli oklamáni. V plzeňském Tescu označili vepřové maso původem z Německa a Rakouska za maso původem z Česka. Chtěli oklamat zákazníky, kteří se bojí dioxinové nákazy z Německa? Podle vedoucích ne. Prý šlo o chybu jednotlivého zaměstnance. Nyní za to řetězci hrozí pokuta do milionu korun.
07.02.2011 19:00 |

podobné články

V polském mase našla kontrola salmonelu. Krůtí vyhoďte, radí inspekce

 
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v chlazeném krůtím mase z Polska bakterie salmonely. Jde o šarži, kterou prodával řetězec Tesco a která měla datum spotřeby do 3. června. Na pultech už proto není. Inspekce varuje před konzumací zákazníky, kteří maso zmrazili.
20.06.2016 17:20 |

podobné články

Zaměstnanci GM chtěli prodat tajemství výroby Číňanům

 
Ve městě Troy v Michiganu zasedá soud. Před ním stojí dva bývalí zaměstnanci General Motors, kteří chtěli prodat technologii hybridů Číňanům.
01.08.2010 00:50 |

podobné články

Tohle nám chtěli prodat: Šizené knedlíky a zkažený gothaj

 
Jahodové knedlíky, které jahody snad ani neviděly, plesnivé kokosky a karamelky z Tesca i zkažený Gothajský salám. Nejen to se objevilo na pultech českých obchodů. Podívejte se, jaké hnusy nám opět chtěli prodat.
18.02.2013 16:15 |

podobné články