Článek

Úzkost u mužů zvyšuje riziko rakoviny dvakrát

 
Úzkost je pro muže ještě zhoubnější než pro ženy. Pánové, kteří trpí úzkostí, onemocní rakovinou dvakrát častěji než ženy. A to jednak proto, že při dlouhodobé úzkosti tělo produkuje stresové hormony, které mají potom kancerogenní účinky. Ale také proto, že úzkostní muži mnohem více kouří, pijí alkohol a chovají se nezdravě, což samo o sobě riziko rakoviny dále zvyšuje.
21.09.2016 17:10 |

podobné články

Podobné články

Ženy ohrožuje přemíra nočního světla, tvrdí vědci. Zvyšuje riziko rakoviny prsu

 
Nová studie Harvardovy univerzity odhalila další faktor, který u žen zvyšuje riziko rakoviny prsu. Je jím velké množství venkovního světla v noci. Podle výzkumníků se riziko zvyšuje jednoduše tím, že osoba v podobné oblasti dlouhodobě žije. Světelným smogem je ohrožena většina žen žijících ve větších městech, píše web televize CNN.
23.08.2017 06:30 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

Alkohol způsobuje nejen kocovinu, ale i úzkost!

 
Řada lidí nebojuje po nadměrné konzumaci alkoholu jen s fyzickými projevy kocoviny, ale ke vší té nevolnosti a bolestem hlavy se připojí silná úzkost. V angličtině pro to používají zkratku hangxiety vzniklou spojením slov hangover (kocovina) a anxiety (úzkost). Podle texaských vědců se kocovinová úzkost (hangxiety) dostaví tím spíš, čím silněji člověk trpí sociální fobií.
06.10.2017 18:30 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

Počet českých mužů, kteří trpí rakovinou prostaty, se každoročně neustále zvyšuje

 
současné době žije v České republice více než 60 tisíc mužů s tímto onemocněním. Za posledních deset let počet nemocných stoupl přibližně o 40 %. Riziko zhoubného nádoru prostaty přitom významně roste již po 50. roce života. U mužů nad 60 let je uváděn nález ložisek rakoviny prostaty až v 80 % případů a u mužů osmdesátiletých dokonce v 95 %. Existuje účinná prevence rakoviny prostaty a daří se moderní medicíně s touto chorobou úspěšně bojovat? Co rozhoduje o délce a kvalitě pacientova života?
19.05.2015 11:21 |

podobné články

Marihuana zvyšuje riziko syndromu zlomeného srdce

 
O účincích marihuany na oběhovou soustavu se toho ví velmi málo. Ale první studie naznačují, že zvyšuje riziko onemocnění srdce a cév. Kalifornští vědci, v jejichž zemi se teď stalo užívání marihuany legálním, prokázali, že pravidelné kouření této drogy zvyšuje riziko syndromu zlomeného srdce.
16.11.2016 15:00 |

podobné články

DNEŠNÍ TISK: Jak si zlevnit povinné ručení a alkohol zvyšuje riziko rakoviny prsu

 
DNEŠNÍ TISK: Jak si zlevnit povinné ručení a alkohol zvyšuje riziko rakoviny prsu
03.11.2011 07:25 |

podobné články

Pozor na bílé víno: Každá sklenička zvyšuje riziko rakoviny, tvrdí vědci

 
Že má pití červeného vína značně pozitivní zdravotní účinky, je známá věc, kterou již popsalo několik studií. Nejnovější studie z tohoto týdne navíc našla další důvod, proč byste měli pít červené víno, a ne bílé. Bílé víno totiž mírně zvyšuje riziko rakoviny kůže.
09.12.2016 19:30 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

Mužům stačí přibrat 15 kilo a riziko rakoviny je o polovinu vyšší

 
Epidemie obezity má celou škálu zdravotních důsledků v dnešní populaci. A krom mnoha jiných chorob zvyšuje nadváha také riziko rakoviny. Obezita je přitom nebezpečnější u mužů. Těm stačí od puberty do důchodu – tedy za produktivní období života – přibrat jen kolem patnácti kilo, a jsou ohroženi nádorovým onemocněním o padesát procent víc.
11.11.2016 18:00 |

podobné články

Cukr zvyšuje riziko rakoviny prsu, je hnojivem nádorů, varují američtí vědci

 
Cukr zvyšuje nebezpečí vzniku rakoviny prsu a metastáz, především jde o fruktózu. Výzkum amerických vědců osvětluje mechanismus, který vyvolává "nebezpečnou souvislost" mezi konzumací sladkostí a vznikem nádoru.
17.02.2016 10:50 |

podobné články

Alkohol vyvolává 7 typů rakoviny!

 
Alkohol zvyšuje riziko hned sedmi druhů rakoviny. Nejvíce hrozí nádorové onemocnění největším pijanům, kteří konzumují nadměrné množství etanolu denně. Alkohol přímo souvisí se vznikem rakoviny úst a krku, hrtanu, hltanu, jater, tlustého střeva, tenkého střeva a prsu.
25.07.2016 18:05 |

podobné články

HPV zvyšuje riziko rakoviny úst dvaadvacetkrát, většina lidí ale virus zničí

 
Většina lidí má natolik silnou imunitu, že dokáže virus HPV zničit. Imunitní systém se s ním vypořádá. Ale u řady jedinců, zvláště při psychickém oslabení, virus proniká do buněk a může vyvolat rakovinu. Všech sliznic, vedle vagíny a konečníku také v ústech. Vědci z New Yorku potvrdili, že u osob, které mají lidským papilomavirem infikována i ústa, je riziko rakoviny úst dvaadvacetkrát vyšší.
26.01.2016 09:05 |

podobné články

Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít

 
Zelený čaj je známý pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Již odnepaměti se věřilo, že lidskému tělu dopřává duševní vzpruhu, a proto byl velice oblíbený již u starověkých panovníků. I v současnosti se o zeleném čaji ve spojitosti se zdravím často mluví, což vás možná přimělo položit si otázku: proč pít zelený čaj?! Důvodů, proč se nebát pití zeleného čaje, je hned několik a jejich vyjmenováním bychom mohli strávit dlouhé minuty. Proto si dnes společně představíme 4 důvody, které jsou podle nás nejdůležitější a které vás jistě nenásilnou formou přimějí k pravidelnému pití zeleného čaje. Připraveni? Jdeme na to! 3 důvody, proč pít zelený čaj K pití zeleného čaje se přiklání i odborníci, kteří jsou toho názoru, že je to tzv. zázrak v hrníčku. Složení zeleného čaje je totiž pro naše zdraví prospěšné hned z několika důvodů, zmíníme se například o posílení organismu nebo zvýšení odolnosti imunitního systému. Nutno však dodat, že ani s pitím zeleného čaje se to nesmí přehánět. Určitě je dobré pít jej v rozumném množství, protože při nadměrné konzumaci vám může spíše uškodit. Teď už si pojďme představit ony důvody, proč pít zelený čaj. Snižuje riziko vzniku rakoviny Rakoviny se většina z nás bojí doslova jako čert kříže. Zelený čaj má takové schopnosti, že při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko vzniku tohoto tolik obávaného onemocnění. Mohou za to látky, které eliminují buňky, u nichž je možné pozorovat nepřiměřeně intenzivní růst. Podporuje imunitní systém Účinky zeleného čaje dopadají ve velké míře na náš imunitní systém. Ten udržují v dobré kondici, díky čemuž se zvyšuje obranyschopnost našeho těla čelit nejrůznějším infekcím a bakteriím, které číhají všude okolo nás. Napomáhá při nadváze Další dobrý důvod, proč si oblíbit zelený čaj, je pomoc při hubnutí. To ocení především ženy, které se snaží nějaké to kilčo shodit. Ptáte se, jak... Čtěte více Příspěvek Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2017 20:40 |

podobné články

Jak nám prospívá jedno pivod denně?

 
I střídmá míra alkoholu zvyšuje riziko rakoviny, varují na jedné straně onkologové. Jenže kardiologové tvrdí, že toto riziko je stále menší ve srovnání s tím, jak může alkohol prospívat oběhové soustavě člověka. Podle amerických expertů na zdraví srdce a cév je ideální dopřát si denně jedno slabé pivo. Pomáhá snižovat hladinu nezdravého cholesterolu v krvi a výrazně snižuje riziko mrtvice a infarktu.
22.11.2016 16:00 |

podobné články

Dvě pivka denně snižují riziko mrtvice

 
Alkohol škodí myšlení a paměti a zvyšuje také riziko rakoviny. Když to s ním ale člověk nepřehání, jsou tato rizika velmi malá a naopak se sníží jiná, která se týkají onemocnění srdce a cév. Podle vědců ze Švédska a Anglie totiž dvě slabá piva denně neškodí organismu, ale výrazně sníží riziko ucpání krevních cév v mozku alias mrtvice.
01.12.2016 15:00 |

podobné články

INVAZIVNÍ MENINGOKOKOVÁ ONEMOCNĚNÍ A JAK JIM PŘEDCHÁZET

 
RIZIKO NÁKAZY MENINGOKOKOVOU INFEKCÍ U DĚTÍ...Vyšší riziko nákazy invazivním meningokokovým onemocněním je v kolektivech a v uzavřených prostorech.Riziko nákazy zvyšuje větší fyzická i psychická zátěž, únava, nedostatek spánku, ale i běžná onemocnění horních dýchacích cest. Zvýšené riziko nákazy existuje u dětí z kuřáckého prostředí. Meningokokové bakterie se lépe zachycují v dětské sliznici nosohltanu, která je poškozena kouřem z cigaret.
27.08.2014 14:15 |

podobné články