Článek

Uzeniny a červené maso zvyšují podle WHO riziko rakoviny. Odborníci: Kvalitní maso není nebezpečné

 
Maso je stejně nebezpečné jako cigarety, uvedla britská stínová ministryně zemědělství a rozpoutala tak vášnivou diskusi o zdravém stravování.
26.10.2015 09:41 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Cajthamlová (143 článků)
Podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Vztek, smutek a pláč zvyšují riziko dopravní nehody 10krát!

 
Jestli telefonování za volantem zvyšuje riziko dopravní nehody dvanáctkrát, pak negativní emocionální naladění nepatří za volant také. Vztek, smutek a pláč jsou totiž emoce, které zvyšují nehodovost desetkrát. Zatím ale stále vede vliv drog a alkoholu, které zvyšují riziko dopravní nehody pětatřicetkrát.
24.02.2016 13:05 |

podobné články

Už dva plátky slaniny denně zvyšují riziko rakoviny!

 
Rakovina žaludku je kvůli špatné stravě na Západě velmi běžným nádorovým onemocněním. Může za to především nadměrná konzumace uzenin a červeného masa či pití alkoholu. Podle onkologů už pouhé dva plátky slaniny denně – v mnohých zemích běžná součást snídaně – zvyšují riziko rakoviny žaludku o pětinu. Stejně tak tři silná piva.
22.04.2016 15:05 |

podobné články

Dva plátky křupavé slaniny denně vás můžou zabít! Uzeniny jsou nově na seznamu karcinogenů

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) zařadila uzeniny na seznam karcinogenů. Průmyslově zpracované maso prý zvyšuje riziko rakoviny!
26.10.2015 14:31 |

podobné články

Šunka a párky na seznamu smrti. Uzeniny se ocitly vedle tabáku s azbestem

 
Pokud si dáte denně dva plátky slaniny, máte větší pravděpodobnost, že dostanete rakovinu. Světová zdravotnická organizace v pondělí zařadila uzeniny jako šunku, slaninu nebo i hovězí maso na seznam prokázaných karcinogenů. Na stejném seznamu je například tabák nebo azbest. Například koncern Agrofert zatím zjišťuje, jak si má zprávu přebrat. Stejně jako uzeniny má totiž ohrožovat zdraví i práce holiče.
26.10.2015 14:20 |

podobné články

Konec obžérství: Uzeniny, burgery a slanina budou na seznamu karcinogenů

 
Farmáři produkující jatečná zvířata a výrobci uzenin či rychlá občerstvení jsou v šoku. Světová zdravotnická organizace hodlá oficiálně zařadit červené maso na seznam karcinogenů. A k tomu uvést, že konzervované maso – slanina, uzeniny, burgery a jiné pokrmy z červeného masa – jsou stejně škodlivé jako kouření.
26.10.2015 12:00 |

podobné články

Šunka a párky jsou na černé listině. Je nutné přestat jíst uzeniny?! 10 otázek a odpovědí!

 
Čechy tolik milované uzeniny a červené maso jsou od včerejška na seznamu látek prokazatelně způsobujících rakovinu! Zařadila je tam Světová zdravotnická organizace (WHO), která tak např. párky či šunku postavila na úroveň azbestu nebo arzenu! Máme se tedy bát a přestat jíst maso?
27.10.2015 05:05 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

Kvalitní hodinky Festina si rychle oblíbíte

 
Hodinky představují základní módní doplněk, který však splňuje rovněž i další, v dnešním uspěchaném světě veledůležitou funkci, a to je ukazatel času. Ne každé hodinky se vám však budou líbit. Je zřejmé, že jsou mezi nimi opravdu značné rozdílnosti. Co člověk, to jiný vkus. Některé požadavky jsou ale i na hodinky společné – tím nejdůležitějším předpokladem ke spokojenosti je rozhodně kvalita. Chcete-li mít i v tomto ohledu jistou, vsaďte na kvalitní hodinky Festina! Festina není ve světě hodinek žádná dvojka, jedná se o značku, která byla založena v roce 1992 ve švýcarském městě La Chaux-de-Fonds a měla, má a bude mít co nabídnout jak primárně mužům, tak i ženám. Pro koho jsou hodinky značky Festina určeny? Narazíte-li na kvalitní hodinky Festina, jistě vás bude zajímat, pro jakou cílovou skupinu jsou vlastně určeny, splní i vaše představy a očekávání? Hodinky Festina patří mezi zástupce sportovně laděných hodinek. Znamená to, že po nich sáhnout všichni tací, kterým není cizí sportovně-elegantní móda. Většina z vás si s hodinkami Festina spojí cyklistiku. Aby také ne, vždyť jistě znáte závod Tour de France, ve kterém je značka Festina již od roku 1998 oficiální časomírou. Při této příležitosti jsou pravidelně představovány nové pánské hodinky s dynamicky poutavým vzhledem. Ošizeno však v žádném případě nebude ani něžné pohlaví – dámy zajisté ocení konstrukci hodinek, při které je využita keramika, která je doplněna broušenými zirkony. Kvalitní hodinky pro každého    Kvalitní hodinky Festina si může dopřát prakticky kdokoliv. Díky široké nabídce si stoprocentně vyberete i vy. Potěší nejen kvalita, ale i přijatelná pořizovací cena. Hodinky Festina jsou k dispozici ve velkém cenovém intervalu, pokud si tedy potrpíte na dražší věci, i vy nad nimi můžete klidně popřemýšlet! Zdroj: Prohodinky.cz. Příspěvek Kvalitní hodinky Festina si rychle oblíbíte pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2015 09:21 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

Lékař varuje před přísnými dietami, zvyšují prý riziko obezity

 
Přísné diety zvyšují riziko obezity, varují lékaři. V Evropě má nadbytečné kilogramy 30 až 80 procent dospělých, v Česku přes polovinu. Na jejich problémy je zaměřen dnešní první Evropský den obezity. Podle Martina Matoulka z Všeobecné fakultní nemocnice stoupá riziko obezity s každou "nepovedenou" dietou.
01.06.2010 22:05 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

Rakovinou střeva každoročně onemocní 8000 Čechů, uzeniny vzniku přispívají

 
Ročně u více než 8000 Češek a Čechů zjistí lékaři rakoviny tlustého střeva a konečníku. V zemi žije přes 20 000 lidí s tímto typem rakoviny, ročně přes 3500 pacientů zemře. Česko se dlouhodobě drží na předních příčkách světového žebříčku této zhoubné nemoci. Lékaři varují před tím, že jednou z hlavních příčin tak vysokého výskytu je nadměrná spotřeba uzenin. Varování potvrdila Světová zdravotnická organizace (WHO), když zařadila uzeniny na seznam prokázaných karcinogenů.
26.10.2015 17:26 |

podobné články

Uzeniny jsou nejhorší, potvrzují čeští experti varování před rakovinou

 
Uzeniny a červené maso se od pondělí objevily na seznamu látek, které prokazatelně způsobují rakovinu. Máme se tedy bát? Podle Světové zdravotnické organizace rozhodně ano. Co si o tom však myslí přední čeští experti v oboru?
27.10.2015 15:25 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Plastický chirurg šokuje: Prsní implantáty zvyšují riziko rakoviny krve

 
Přední americký plastický chirurg profesor Mark Clemens se rozhodl nemlčet o něčem, co jeho kolegové kvůli komerčním zájmům rádi zatajují. Totiž že pokud si žena nechá zvětšit prsa implantátem, cizorodý objekt zvýší riziko určitého typu rakoviny krve desetkrát.
26.07.2016 15:05 |

podobné články

Vaginální sprchy zvyšují riziko rakoviny vaječníků

 
Vagína má dokonalou samočisticí schopnost a vymývat ji vodou či dokonce saponáty je pro zdraví nebezpečné. Jenže nenarušuje jen přirozenou mikroflóru, ale podle nových výzkumů vyvolává tato praktika také rakovinu vaječníků. Riziko u žen, které si sprchují vagínu zevnitř, je výrazně vyšší než u těch, které si omývají genitálie pouze zevně.
05.08.2016 11:05 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články