Článek

Už dva plátky slaniny denně zvyšují riziko rakoviny!

 
Rakovina žaludku je kvůli špatné stravě na Západě velmi běžným nádorovým onemocněním. Může za to především nadměrná konzumace uzenin a červeného masa či pití alkoholu. Podle onkologů už pouhé dva plátky slaniny denně – v mnohých zemích běžná součást snídaně – zvyšují riziko rakoviny žaludku o pětinu. Stejně tak tři silná piva.
22.04.2016 15:05 |

podobné články

Podobné články

Deodorant s vůní slaniny: Je pro lidi, co se potí jako prase, hlásá reklama

 
Američani jsou příchutí slaniny doslova posedlí. Toho využila firma, která se specializuje na výrobky příchutí a vůní slaniny. Její poslední novinka je ovšem těžký kalibr. Je určena pro lidi, „kteří se potí jako prase“. S příchutí slaniny vyrobili deodorant!
08.11.2013 13:21 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

Dva plátky křupavé slaniny denně vás můžou zabít! Uzeniny jsou nově na seznamu karcinogenů

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) zařadila uzeniny na seznam karcinogenů. Průmyslově zpracované maso prý zvyšuje riziko rakoviny!
26.10.2015 14:31 |

podobné články

Vztek, smutek a pláč zvyšují riziko dopravní nehody 10krát!

 
Jestli telefonování za volantem zvyšuje riziko dopravní nehody dvanáctkrát, pak negativní emocionální naladění nepatří za volant také. Vztek, smutek a pláč jsou totiž emoce, které zvyšují nehodovost desetkrát. Zatím ale stále vede vliv drog a alkoholu, které zvyšují riziko dopravní nehody pětatřicetkrát.
24.02.2016 13:05 |

podobné články

WHO varuje před konzumací masa: 2 plátky slaniny denně = o 18 % vyšší riziko rakoviny!

 
Baštíte po ránu rohlík se šunkou a říkáte si, že jste na tom lépe než ti, co »snídají« kafe a cigárko? Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jste na tom STEJNĚ! Uzeniny, jako je šunka, slanina či párky, jsou od včerejška na seznamu prokázaných karcinogenů!
27.10.2015 05:05 |

podobné články

Japonec se pokusil sníst hamburger se smrtící porcí 1050 plátků slaniny

 
Hamburger s jednoduchou porcí slaniny je sám o sobě kalorickou bombou. Sedmatřicetiletý Japonec však využil nabídky jednoho řetězce rychlého občerstvení a k masu v housce si nechal přidat neuvěřitelných 1050 plátků slaniny. Doma se pak s touto ohromnou verzí hamburgeru snažil poprat. Aby své snahy zdokumentoval, nechal se u toho natočit na kameru.
21.04.2012 11:07 |

podobné články

Milovníci slaniny, pozor: Slaninový balzám na rty a další věci, které chcete mít doma!

 
Slanina je nejvíc. Kdo nemá rád slaninu, znásilňuje koťátka! Tohle jsou ty nejhustější věci, které můžete pořídit, a týkají se slaniny, chutnají po slanině, jsou ze slaniny.
23.05.2013 18:05 |

podobné články

Bakterie v ústech zvyšují riziko rakoviny

 
Řádná a pravidelná ústní hygiena není důležitá jen kvůli snížení kazivosti zubů a zánětlivosti dásní, ale také jako prevence rakoviny. Vědci z New Yorku prokázali, že určité druhy bakterií v ústech a především jejich koncentrace v ústní dutině, zvyšují riziko některých typů nádorového onemocnění – zvláště slinivky, jícnu a tlustého střeva.
11.04.2017 16:30 |

podobné články

Barvy na vlasy zvyšují riziko rakoviny prsu

 
Barvy na vlasy, trvalá a narovnávače vlnitých vlasů jsou směsi mnoha chemických látek, které pokožkou pronikají do lidského těla. Bohužel tam narušují hormonální systém a imunitu a zvyšují riziko rakoviny prsu. Tvrdí to vědci z New Jersey, podle nichž se ženy používající výše zmíněné přípravky zbytečně ohrožují na zdraví a životě.
28.06.2017 17:30 |

podobné články

Závitky se sardelovou pastou

 
Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany je pak pomažte sardelovou pastou. Tu buď koupíte v tubě v obchodě, nebo si ji můžete vyrobit rozemletím sardelek (v obchodě je najdete častěji pod názvem ančovičky) z plechovky. Pomazané plátky masa důkladně posypejte majoránkou, která masu dodá neodolatelnou vůni. Špek nakrájejte na tenké plátky a položte na připravené řízky. Ty pak jednoduše srolujte jako malé roládky. Takto připravené závitky omotejte bílou nití nebo kuchyňským provázkem, aby se během dušení nerozvinuly.Obě cibule nakrájejte a orestujte je na rozpáleném oleji. Když cibulka začne zlátnout, zprudka na ní opečte připravené závitky. Ty pak zalejte hovězím vývarem a pod pokličkou nechte dusit asi 1 hodinu, dokud maso nebude úplně měkké. Podle potřeby maso během dušení podlijte ještě trochou vody nebo vývaru. Když je maso hotové, vyjměte jej z omáčky a tu nechte pomalým vařením ještě zredukovat, aby zhoustla.
23.09.2012 09:30 |

podobné články

Vanilkové špagety s kiwi

 
Oloupejte kiwi, poté jej rozkrájejte na poloviční plátky. Pár si jich nechte stranou na ozdobení. Zbylé plátky kiwi rozmixujte s cukrovým sirupem tak, aby se vytvořila poleva. Do dvou hlubokých a širokých talířů naneste porci šlehačky. Poté použijte lis na brambory - vymáčkněte špagety přímo na šlehačku připravenou na talíři. Nalijte na dezerty polevu a ozdobte schovanými plátky kiwi. Posypejte dezerty sušeným kokosem a ihned podávejte.
23.10.2012 13:55 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Denní užívání ibuprofenu už po týdnu zvýší riziko infarktu o polovinu

 
Kanadští vědci varují před užíváním nesteroidních protizánětlivých léků, jimiž lidé tlumí bolest. Léky ibuprofen, celecoxib, diclofenac, naproxen a rofecoxib zvyšují riziko infarktu, pokud je lidé užívají v maximální dávce alespoň týden. A riziko je vyšší po týdnu až o osmapadesát procent. Zvlášť nebezpečné je užívat ibuprofen třikrát denně po dobu jednoho týdne. Riziko se zvýší o polovinu.
17.05.2017 11:30 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

Lékař varuje před přísnými dietami, zvyšují prý riziko obezity

 
Přísné diety zvyšují riziko obezity, varují lékaři. V Evropě má nadbytečné kilogramy 30 až 80 procent dospělých, v Česku přes polovinu. Na jejich problémy je zaměřen dnešní první Evropský den obezity. Podle Martina Matoulka z Všeobecné fakultní nemocnice stoupá riziko obezity s každou "nepovedenou" dietou.
01.06.2010 22:05 |

podobné články

Dietní limonády bez cukru zvyšují riziko mrtvice a demence

 
Zdravotníci dlouhodobě varují před pravidelným každodenním pitím limonád. Slazené perlivé nápoje nemají v jídelníčku člověka být zastoupeny vůbec. Ale pokud člověk přeci jen limonádu typu Coca Cola, Pepsi Cola či Fanta pít musí, pak by měl sáhnout vždy po té s cukrem. I když je nadměrný příjem cukru škodlivý, neškodí tolik jako umělá sladila. Nápoje typu Coca Cola Zero totiž třikrát zvyšují riziko mrtvice a demence, když člověk vypije jedinou sklenici denně. A za vše podle vědců z Bostonu může aspartam.
24.04.2017 18:30 |

podobné články

Osobnosti: Coca Cola (108 článků)

Pivo či víno denně. Co vám hrozí?

 
Konzumace piva či vína ve střídmé míře je vnímána jako zdraví prospěšná. Malé množství alkoholu denně totiž prospívá oběhové soustavě. To je fakt. Jenže zvyšuje zároveň riziko jiných onemocnění. Takže zatímco s ohledem na srdce a cévy si střídmí konzumenti piva či vína můžou vést lépe než abstinenti, s ohledem na rakovinu prostaty jsou na tom hůře. Vědci z Austrálie zjistili, že i jediný půllitr piva či dvě deci vína denně zvyšují riziko nádorového onemocnění předstojné žlázy o třiadvacet procent.
28.11.2016 11:00 |

podobné články