Článek

Úspěšný podnikatel a poslanec od Babiše: Halíka považuji za morální autoritu, ale jeho hodnocení Zemana je dost tvrdé. A Mitrofanov...

 
ROZHOVOR „Myslím si, že když se stane u nás prezidentem schopný a inteligentní člověk s velkým rozhledem, je pro něj spíše výhodou, že nemá žádné osobní politické vazby z minulosti,“ konstatuje Pavel Juříček, majitel prosperující firmy Brano Group a.s. s 2500 zaměstnanci, který je zároveň viceprezidentem Svazu podnikatelů v automobilovém průmyslu. „U nás v republice máme řadu velmi schopných lidí, kteří zatím nepůsobí v politice. Kdybychom měli dávat pořád přednost jen těm starým harcovníkům, kteří tu působí v politice 25 i více let, tak se budeme točit dokola a nikam dál se neposuneme,“ dodává ještě úspěšný podnikatel, který se stal v parlamentních volbách poslancem za hnutí ANO.
11.01.2018 20:50 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Juříček (4 články)
Podobné články

Zeman promlouval na Primě a Mitrofanov s Romancovem mezitím jedovatě plivali. A teď se jim to vrátilo

 
ANKETA Novinář deníku Právo Alexandr Mitrofanov a politický geograf Michael Romancov se shodli na tom, že moderátoři Primy, kteří tuto neděli v Lánech zpovídali v přímém přenosu hlavu státu, projevovali při tom přílišnou servilitu. Mitrofanov pak o Zemanovi napsal, že působil jako „kremelská hlásná trouba“. „On je naopak hlásná trouba Washingtonu a platí na něj rčení poturčenec horší Turka,“ vzkazuje ale Mitrofanovi senátor Jan Veleba (SPO).
30.11.2015 19:46 |

podobné články

Osobnosti: Jan Turko (14 článků) , Jan Zeman (319 článků) , Michael Michael (1196 článků)

Zeman promlouval na Primě a Mitrofanov s Romancovem mezitím cosi poznamenávali. A teď se jim to vrátilo

 
ANKETA Novinář deníku Právo Alexandr Mitrofanov a politický geograf Michael Romancov se shodli na tom, že moderátoři Primy, kteří tuto neděli v Lánech zpovídali v přímém přenosu hlavu státu, projevovali při tom přílišnou servilitu. Mitrofanov pak o Zemanovi napsal, že působil jako „kremelská hlásná trouba“. „On je naopak hlásná trouba Washingtonu a platí na něj rčení poturčenec horší Turka,“ vzkazuje ale Mitrofanovi senátor Jan Veleba (SPO).
30.11.2015 23:21 |

podobné články

Osobnosti: Jan Turko (14 článků) , Jan Zeman (319 článků) , Michael Michael (1196 článků)

Pražská kavárna je množina idiotů, ulevil si Ringo Čech. A pak brutálně sejmul pátera Halíka a jeho sponzora Sekyru

 
ROZHOVOR „Prezidentský post pro Halíka je mimo naši galaxii,“ říká pro ParlamentníListy.cz František Ringo Čech. Promluvil nejen právě o Tomáši Halíkovi a jeho velkém podporovateli Luďkovi Sekyrovi, ale vyjádřil se i k „pražské“ kavárně“. „Jsou to kecalové, kteří nemají nic na práci, vysedávají… je to množina idiotů,“ nebere si servítky František Ringo Čech. Svůj názor řekl i na prohlášení Halíka, podle kterého se dá věřit veřejnoprávním médiím. A například Primu a některá internetová média označil za ideologicky cinknutá. „Televize jsou cinknuté všechny. Halík si chce pravděpodobně udržet jednu z televizí, aby ho vysílala. Čili ji jako pochválil,“ míní František Ringo Čech.
05.05.2017 06:55 |

podobné články

Otevřený dopis Hájkovi: Za podpásovku na Halíka čekáme omluvu

 
Vicekancléř prezidenta Václava Klause Petr Hájek, který zpochybnil kněžské svěcení Tomáše Halíka, by se měl tomuto knězi a filosofovi za křivé obvinění veřejně omluvit, míní signatáři výzvy. Halíka se na webu zastal i někdejší pražský arcibiskup a kardinál Miloslav Vlk. Podle něj je s podivem, že Hájek stále ještě zastává ve veřejném životě vysokou funkci.
05.12.2011 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (9051 článků) , Tomáš Halík (426 článků) , Petr Václav (739 článků)

Cyril Svoboda se zastal Tomáše Halíka: Jeli jste se podívat do tváří uprchlíků?

 
Slov kněze Tomáše Halíka, která uvedl v pátečním vysílání České televize, si všímají dnešní Lidové noviny. Podle Halíka se v Česku rozlézá rakovina extremismu a prezident Miloš Zeman zhoubnému bujení velmi pomáhá. Podle kněze se Zeman mimo jiné také stává loutkou oligarchů.
25.04.2016 08:10 |

podobné články

Osobnosti: Cyril Svoboda (355 článků) , Tomáš Halík (426 článků) , Miloš Zeman (20692 článků)

A jejda. Tomáše Halíka prošetřuje policie. Jde o podvod, kterého se měl údajně dopustit. Zde se dozvíte, o co jde

 
EXKLUZIVNĚ Docent Otakar Jelínek, který působí v Ústavu biofyziky a informatiky při 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, se dlouhodobě věnuje pochybnostem kolem osoby religionisty Tomáše Halíka. Zpochybnil Halíkův titul Th.D. Nyní napsal otevřený dopis Tomáši Halíkovi, ve kterém ho informuje, že po konzultaci s úřadem ombudsmana podal podnět k policii, která by se měla oprávněností používání akademického titulu ze strany Halíka zabývat. Podezření padá i na bývalého rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla, který titul Halíkovi udělil (vydal mu nostrifikační osvědčení), kdy jde o podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby podle trestního zákoníka.
15.11.2017 17:15 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Halík (426 článků) , Vašek Jelínek (40 článků)

Alexander Mitrofanov se pustil do fanoušků Zemana. Bavit se s nimi v normálních demokratických pojmech prý nemá smysl

 
Alexandr Mitrofanov, jenž již desítky let žije v Česku, ale pochází z Ruska, poskytl obsáhlý rozhovor deníku E15.cz. Zaobíral se v něm chováním prezidenta Miloše Zemana. Dá se říci, že prezidenta ani trochu nešetřil, ale obratem dodal, že Zemanovy příznivce to od podpory prezidenta stejně neodradí. Spíš mu dají za pravdu. Prezidentovi přitom nejde o nic menšího než o uzurpaci stále většího množství moci, a to není pro demokracii zdravé.
01.05.2016 21:45 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (20692 článků) , Alexander Alexander (192 článků)

Mitrofanov opět přednášel. Kremelská propaganda je prý nyní dost aktivní. A jmenoval Zemana s Klausem

 
Komentátor a publicista Alexandr Mitrofanov přednášel v minulých dnech na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Tématem byla kremelská propaganda a její vliv na ČR. Záznam z přednášky přinesl server Tapolitika.cz.
19.03.2016 20:51 |

podobné články

Asi mi vytekl mozek uchem. Plky. Po včerejší show Zemana na Primě nabrousili brk Mitrofanov, Romancov a spol.

 
Nedělní vystoupení prezidenta Miloše Zemana v pořadu televize Prima Partie během přímého přenosu čile na Twitteru komentovali novinář deníku Právo Alexandr Mitrofanov a politický geograf Univerzity Karlovy Michael Romancov. Společně s dalšími glosátory se shodli zejména na tom, že moderátoři pořadu Terezie Kašparovská a Tomáš Hauptvogel projevovali prezidentovi přílišnou servilitu.
30.11.2015 07:51 |

podobné články

Osobnosti: Terezie Kašparovská (73 článků) , Tomáš Hauptvogel (68 článků) , Miloš Zeman (20692 článků) , Michael Michael (1196 článků)

Kdo volí Zemana, není občan, píše Mitrofanov

 
Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov sepsal text, v němž se zamyslel nad tím, kde se vlastně berou voliči současného prezidenta Miloše Zemana.
04.01.2018 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (20692 článků)

3 spolehlivé kroky jak mít úspěšný rok

 
Máme tu nový rok se šťastnou osmičkou na konci, která je pro mnohé z nás příslibem toho, že to bude úspěšný rok. Možná si i vy od tohoto roku hodně slibujete. Chcete uchopit příležitosti za pačesy a kočírovat svůj život tím správným směrem. V dnešním článku se dozvíte, co musíte udělat pro to, abyste měli po finanční stránce úspěšný rok. A proč zrovna po finanční stránce? Co si budeme nalhávat: bez peněz by to v životě nešlo. S příchodem nového roku máte ideální příležitost začít dělat věci jinak, třeba daleko lépe, nežli jak jste je dělali doposud. A upřímně: kdo z nás by nechtěl, aby se mu dařilo finančně, že? Mějte finančně úspěšný rok! Už jsme si ujasnili, že bez peněz to v životě prostě nefunguje. Potřebujeme je všichni, bez výjimky. Proto si teď řekneme, co můžete udělat pro to, aby se vám v roce 2018 po finanční stránce dařilo lépe, nežli v roce předchozím, kterému jsme před pár dny dali sbohem. Krok první: udělejte si přehled o svých financích To je základ všeho. Dokud nebudete vědět, jak na tom po finanční stránce jste, nemůžete podnikat další kroky, natož pak kroky k tomu, aby se vám začalo více dařit. Pečlivě si sepište veškeré vaše příjmy, do kterých zahrňte nejen výplatu, ale i případné přídavky, alimenty, pokud je pobíráte, vedlejší příjmy z brigád a podobně. To samé pak udělejte s výdaji, kde toho bude asi daleko více. Do výdajů patří poplatky za bydlení, nájem zálohy, co utratíte za benzín, za jídlo, za poplatky ve školce nebo za kroužky dětí a podobně. Pak příjmy odečtěte od výdajů a zjistíte, jak na tom s penězi skutečně jste. Krok druhý: vyberte jednu věc, kterou oželíte Znovu se podívejte na seznam vašich výdajů a pro začátek z nich vyberte jednu věc, kterou v tomto roce... Čtěte více Příspěvek 3 spolehlivé kroky jak mít úspěšný rok pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.01.2018 21:55 |

podobné články

Učitelé nemají autoritu a agresivita žáků se zvyšuje. Češi to vidí jako problém

 
Češi považují agresivitu žáků a malou autoritu učitelů za vážný problém. Téměř 70 procent lidí by podpořilo návrh Ministerstva školství udělit učitelům statut veřejného činitele. Vztahovala by se na ně stejná práva jako na policisty. Vyplývá to z průzkumu společnosti SANEP.
28.03.2014 15:15 |

podobné články

Bárta na nahrávce s Kočí: Mám autoritu, že co řeknu, se stane

 
Veřejnost má opět díky nahrávce Kristýny Kočí možnost vyslechnout si část soukromého rozhovoru o politice VV, který vedla Kočí s neformálním lídrem strany Vítem Bártou. Bárta v restauraci mimo jiné Kočí vysvětloval, že nemá potřebu rozbíjet poslanecký klub VV, protože má dost velkou autoritu na to, aby se stalo vše dle jeho vůle i za cenu krvavých obětí. Na jeho slovo slyší prý koaliční partneři, poslanci, ministři i zákulisní hráči.
01.09.2011 09:50 |

podobné články

Osobnosti: Vít Bárta (2829 článků) , Kristýna Kočí (698 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Marek Vašut: Halík žije v zajetí hříchu pýchy. Pavel Nový: Halík má pravdu, volit Zemana je provinění. A co Tomáš Sokol, Radim Uzel a jiní na slavného kněze-profesora?

 
Teolog a vysokoškolský pedagog Tomáš Halík dal najevo, že nehodlá v žádném případě volit za prezidenta Miloše Zemana. Podle jeho názoru by dokonce Zemanovi neměl dát hlas žádný občan, kterému leží na srdci zájmy České republiky. „Dát hlas pro Zemana bych považoval za těžké morální provinění proti zájmům naší země!“ pravil. A hned se mu dostalo „odměny“. „Pana profesora Halíka nazýváme podle návrhu jednoho kolegy doktorem Solfernem (viz Drdovy Hrátky s čertem). Jeho rady tedy považujeme za ďábelské!“ reagoval na to gynekolog Radim Uzel. „Pan Halík je už dlouhá léta v zajetí hříchu pýchy!“ míní herec Marek Vašut. Ovšem nejen ti dva ukázali Halíkovi, že i oni umějí mít pěkně nabroušený jazýček...
09.01.2018 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Marek Vašut (107 článků) , Pavel Nový (388 článků) , Radim Uzel (92 článků) , Pavel Nový (276 článků) , Tomáš Halík (426 článků) , Miloš Zeman (20692 článků)

Zeman podle Čechů? Nemá autoritu u občanů a nedbá na důstojnost svého úřadu!

 
Tři pětin Čechů si myslí, že hlava státu Miloš Zeman nemá autoritu u občanů. Rovná polovina mu pak vyčítá to, že špatně reprezentuje Česko v zahraniční. Zemana lidé hodnotí hůře než jeho předchůdce Václava Havla a Václava Klause.
12.02.2014 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4825 článků) , Václav Klaus (9051 článků) , Miloš Zeman (20692 článků)

Komentátor viděl průzkum ČT pro Karlovarský kraj a zmiňuje potenciál pravice

 
Alexandr Mitrofanov v deníku Právo upozorňuje zejména ty, kterým to není jedno, na volební křižovatku. Podle něj průzkum volebního potenciálu stran v Karlovarském kraji ukázal na možné levicové a pravicové spojení, která by mohla mít stejnou sílu. Jde o ČSSD s podporou KSČM a na straně druhé TOP 09, ODS a ANO Andreje Babiše. Ti, nebo oni, píše Mitrofanov.
26.09.2013 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (12707 článků)

Vepřové se zelím, to je dnešní ČSSD. Saša Mitrofanov pronikl se svou lamentací nad ČSSD do prestižního světového serveru

 
Server Politico.eu své čtenáře informoval o nadcházejících sněmovních volbách v Česku. Rozepsal se o „populistickém hnutí“ ANO Andreje Babiše a o dalších stranách. Prostor od serveru dostal tak komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov.
12.09.2017 20:50 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (12707 článků)

Přijmout uprchlíky je morální povinností Evropy, tvrdí teolog Tomáš Halík

 
Přijetí uprchlíků z Afriky a Blízkého východu s sebou sice podle teologa Tomáše Halíka nese rizika, ale je to morální povinnost Evropy. Uvedl to v Otázkách Václava Moravce. Ekonom Jan Švejnar navíc tvrdí, že by to mohlo vyřešit problémy se stárnoucím obyvatelstvem v Evropě.
14.12.2014 16:31 |

podobné články

Osobnosti: Jan Švejnar (296 článků) , Tomáš Halík (426 článků)