Článek

Úřad inspekce práce vydal zásady pro hodnocení srovnatelných pracovních a mzdových podmínek agenturního zaměstnance a zaměstnance uživatele

 
Státní úřad inspekce práce vydal Metodický pokyn generálního inspektora č. 2/2016jeden zaměstnanec byl zraněn vážně a další zranění bylo vyhodnoceno v kategorii ostatní.
13.03.2016 22:01 |

podobné články

Podobné články

Zásady úspěšných lidí

 
Také jste si někdy přáli znát zásady úspěšných lidí, které vídáte v médiích nebo dokonce kolem sebe? Nechceme hned tvrdit, že jste dotyčným jejich úspěch záviděli, i když závist patří mezi typické české vlastnosti. Jen jste možná chtěli vědět, jak to dělají, že se jim daří, odkud se vzalo jejich štěstí a odkud pramení úspěch, kvůli kterému jsou spokojení nebo si mohou dovolit žít na opravdu vysoké noze. Spousta lidí si myslí, že se zásady úspěšných lidí točí kolem kontaktů. Možná si i vy myslíte, že pokud chcete něčeho dosáhnout, musíte mít kolem sebe spoustu lidí, nejlépe pak vlivných lidí, kteří vám na vaší cestičce pomohou a budou vám z ní odhazovat klacky. Není to pravda a na váš úspěch to nemá vliv. Jaké jsou zásady úspěšných lidí? Zkuste se zeptat někoho úspěšného, jak se mu to podařilo. S největší pravděpodobností nepochodíte a na svou otázku odpověď nedostanete. Češi jsou bohužel známí i tím, že nejen druhým závidí, ale zároveň se nechtějí dělit a mnohdy jsou i hamižní. Proč by se tedy měli svěřovat se svým know-how, když by to potom znamenalo, že i lidé kolem nich dosáhnou úspěchu a oni už rázem nebudou tak výjimeční? Naštěstí pro vás právě teď čtete dnešní článek, určitě v tom tedy nepřestávejte, pokud se chcete dozvědět, jaké jsou zásady úspěšných lidí. Společně si je teď představíme! Mají motivaci Když si na něčím jdete, musíte mít před sebou motivaci, která bude vaší hnací silou a bude vás neustále popohánět, abyste se nevzdávali, nezastavili se před první překážkou a pořád postupovali dál, doku nedosáhnete svého cíle. A právě motivace je první zásadou lidí, kterým se podařilo dosáhnout úspěchu. Když se nad tím zamyslíte, něco na tom bude, viďte? Myslí pozitivně Pokud se obklopíte negativní náladou a budete na svůj život hledět v černých barvách, s... Čtěte více Příspěvek Zásady úspěšných lidí pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.07.2017 19:20 |

podobné články

Inspekce práce za letošní rok eviduje přes 33 tisíc pracovních úrazů

 
Státní úřad inspekce práce za leden až listopad eviduje 33 456 pracovních úrazů, z toho bylo bohužel 92 smrtelných. 1 196 úrazů evidují inspektoři jako závažné s hospitalizací nad 5 dnů a 32 168 spadá do kategorie ostatních pracovních úrazů.
25.12.2016 22:45 |

podobné články

Krajská zdravotní svým zaměstnancům přidá deset procent

 
Představenstvo Krajské zdravotní, a. s., rozhodlo o navýšení mzdových prostředků pro své zaměstnance pro nadcházející rok, a to v objemu odpovídajícímu nárůstu stávajících mzdových tarifů o 10 %.
23.12.2016 15:00 |

podobné články

Český statistický úřad hovoří o vrcholu na českém trhu práce

 
Výsledky statistik za 4. čtvrtletí a celý rok 2015 ukazují jistý vrchol na českém trhu práce. Údaje výběrového šetření pracovních sil (VŠPS) v domácnostech přináší rekordní hodnoty míry zaměstnanosti, zároveň míra nezaměstnanosti poklesla na úroveň blízkou nejnižším hodnotám předkrizového roku 2008. Počet volných pracovních míst hlášených na Úřad práce ČR překročil již ve 3. čtvrtletí 2015 stotisícovou hranici. Také výsledky podnikových statistik ČSÚ ukazují významný nárůst evidenčního počtu zaměstnanců, který je provázen zvyšujícím se růstem průměrné mzdy s tím, jak v některých oblastech dochází k nedostatku pracovních sil.
12.03.2016 19:20 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vysoké školy budou mít dost času se připravit na nový způsob hodnocení výzkumných organizací

 
Nové zásady hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, které přinesou velké změny stávajícího systému, schválila vláda na svém zasedání ve středu 8. února. Metodiku hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací předložil místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.
08.02.2017 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1366 článků)

Drábek slíbil další změny zákoníku práce. Kvůli snižování mzdových tarifů

 
Snižování mzdových tarifů státních zaměstnanců nemusí být definitivní. Vyplývá to z porady ekonomických ministrů české vlády.
26.08.2010 23:00 |

podobné články

Inspektoři práce provedli téměř 27 tisíc kontrol. Ubylo smrtelných pracovních úrazů

 
Státní úřad inspekce práce (SÚIP) provedl v loňském roce 26 620 kontrol a uložil 3 919 pokut v souhrnné výši 198 090 565 korun. Za loňský rok inspekce eviduje 101 smrtelných pracovních úrazů, což je méně než v roce 2015, kdy se jich stalo 122.
20.04.2017 16:05 |

podobné články

V Ústí budou mít o jednoho náměstka primátora navíc. Opozice to považuje za zbytečné

 
Na více než milion korun ročně vyjde město Ústí nad Labem jen na mzdových nákladech zřízení místa třetího náměstka primátora. Vyplývá to ze mzdových nákladů, které na dotaz ČTK poskytla ústecká radnice. Za bývalého vedení byli náměstci dva, v posledních měsících jen jeden. Nová koalice hnutí ANO a PRO!Ústí stanovila počet náměstků na tři. Dva náměstky, Martina Hausenblase a Janu Bohuňkovou, má hnutí PRO!Ústí, jednoho ANO. Tím je Martin Mata. Podle opozice jsou místa tří náměstků pro město zbytečná.
16.11.2014 10:41 |

podobné články

Vláda posvětila zvýšení mzdových tarifů pro lékaře

 
Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) ve středu schválila navýšení mzdových tarifů pro lékaře, a splnila tak podmínku memoranda, které minulý týden uzavřela s odbory. Lékařům by se měly zvýšit tabulkové platy o pět až osm tisíc korun.
23.02.2011 14:10 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9215 článků)

Ministr Kalousek podepsal zvýšení mezd pro Českou filharmonii

 
Česká filharmonie (ČF) dostane více peněz na mzdy pro své hudebníky. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) podepsal navýšení jejich mzdových limitů. ČTK o tom informovalo ministerstvo financí. Peníze na platy vyčlenilo ze svých prostředků ministerstvo kultury (MK), do rozpočtu jeho příspěvkové organizace by tak mělo podle původních plánů putovat zhruba 42 milionů korun. O zvýšení mzdových limitů žádalo také Národní divadlo v Praze, to na podpis ministra financí ale stále čeká.
03.06.2012 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Kalousek (6067 článků)

Finanční správa vydala sdělení pro plátce daně ze závislé činnosti a tvůrce mzdových programů

 
Sdělení pro plátce daně ze závislé činnosti a tvůrce mzdových programů:
09.04.2017 20:40 |

podobné články

Úřad práce: Nezaměstnaných bylo v dubnu nejméně od ledna 2009

 
K 30. 4. 2016 evidoval Úřad práce ČR celkem 414 960 uchazečů o zaměstnání. To je o 28 149 méně než v březnu a o 76 625 méně než v dubnu 2015. Z celkového počtu lidí bez práce bylo 396 410 dosažitelných uchazečů (jsou schopni okamžitě nastoupit do vhodného zaměstnání). Podíl nezaměstnaných osob klesl na 5,7 % (březen 2016 – 6,1 %, duben 2015 – 6,7 %). Meziročně se o více než 40,5 tis. zvýšil počet volných pracovních míst. Zaměstnavatelé jich nabízeli prostřednictvím ÚP ČR 124 280, což je nejvyšší dubnová hodnota od roku 2008. Tehdy jich úřad evidoval 152 267. V mezinárodním srovnání měla ČR, podle výsledků za březen, nejnižší nezaměstnanost v EU. Aktuální výsledky dnes zveřejnil Úřad práce ČR.
10.05.2016 09:20 |

podobné články

Jak na bezchybně hladké oholení?

 
Bezchybně hladké oholení je u žen v horkých měsících nepsanou nutností. Od něžného pohlaví se oholení určitých částí těla tak nějak vyžaduje, očekává a společnost nevěřícně kroutí hlavou, pokud jde nějaká žena proti proudu a v tomto směru se vyniká zažitým standardům. My se nechceme bavit o tom, co je či není společností od žen vyžadováno, ovšem jistě se shodneme na tom, že hladké oholení je mnohem pohodlnější, nežli ostré chloupky, které nejenže nevypadají dobře, ale navíc tak strašně škrábou… Proto jsme se pro vás rozhodli připravit dnešní článek, ve kterém se zaměříme na zásady pro bezchybně hladké oholení. Jestliže na sebe dbáte a záleží vám na tom, jak vypadáte, pak si následující řádky určitě nenechte ujít. Každé ženě, bez ohledu na věk, jistě přijde vhod, pokud bude znát fígle, díky kterým dosáhne hladkého oholení. A co víc – i s minimální námahou! Bezchybně hladké oholení? Žádný problém! Pokud jste zastánkyně přírodního vzhledu a hrdě se řadíte mezi tzv. „lesany“ (neboli ženy, které podle společnosti zastávají starý způsob života a odmítají novinky), pak raději překlikněte na jiný článek. Naopak pokud si chcete léto užít a neřešit, že vám raší chloupky na nohách, v podpaží máte mírný prales a intimní partie jsou v takovém stavu, že byste museli dát své drahé polovičku mapu a kompas, aby vůbec trefil, pak rozhodně nepřestávejte číst! Zásady pro bezchybně hladké oholení Nebojte se, nebudete muset studovat příručky, něco se složitě učit a ve finále skládat zkoušky. Osvojit si zásady dokonalého oholení vám nezabere o moc více času, nežli kolik věnujete přečtení dnešního článku. A teď už na nic nečekejme a pojďme si říci, jak dosáhnout bezchybně hladkého oholení. Nechte pokožku změknout Jak je známo, chloupky jdou mnohem lépe odstranit, pokud je kůže změklá a vláčná. K tomuto účelu postačí jediné – dejte si před holením... Čtěte více Příspěvek Jak na bezchybně hladké oholení? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.06.2017 18:45 |

podobné články

Stavbaři se stále dohadují o růstu minimálních mzdových tarifů

 
Zástupci stavebních firem se neshodli na růstu minimálních mzdových tarifů o 1,7 procenta, jednání exekutivy Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR budou pokračovat ve středu. Sdělil to generální ředitel svazu Miloslav Mašek. 
16.04.2013 20:50 |

podobné články

Ústavní soud: Při řetězení pracovních poměrů je nutné chránit zájmy zaměstnance

 
Ústavní soud vyhlásil nález, kterým navázal na svoji předchozí judikaturu týkající se opakovaných pracovních poměrů na dobu určitou. K otázce právní ochrany zaměstnanců při tzv. řetězení pracovních poměrů se Ústavní soud vyjádřil v nálezu sp. zn. II. ÚS 3323/14, a dnešní nález na jeho nosné důvody navázal. Není protov souladu se zásadami chránícími zaměstnance, pokud by zaměstnanec musel nejen písemně oznámit zaměstnavateli svoji vůli pokračovat v pracovním poměru, ale musel nadto iniciovat soudní řízení umožňující mu dosažení účinků této domněnky.
25.09.2016 12:40 |

podobné články

Raw food – užitečné zásady, co se budou hodit

 
Fenomén známý jako raw food vám jistě nemusíme zdlouhavě představovat. Živá strava pohltila celý svět a kouzlu přirozeného, zdravého, chutného a navíc i sytého jídla podlehlo nespočet lidí. U raw food jde především o přípravu pokrmů z čerstvých potravin bez jakýchkoli konzervantů, které neprošly tepelnou úpravou nad 42°C. Příznivci živé stravy tak konzumují převážně zeleninu a ovoce, v jídelníčku jim nechybí mořské řasy, chutné ořechy nebo klíčky. Jestliže se o raw food také zajímáte, pak si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám představíme užitečné zásady, jež se vám v tomto životním stylu jistě budou hodit. Zásada první: Konec stání u plotny! Každá svědomitá hospodyňka ví, že čas strávený u plotny, hrnců, pekáčů a pánviček mnohdy leze až do několika hodin. S raw food nic takového zažívat nebudete a čas, který jste dříve strávili vařením, tak budete moci využít mnohem zajímavějším způsobem. U živí stravy si práci usnadníte pomocí sušičky, klíčidla, odšťavňovače a kuchyňského robotu. Zásada druhá: Strava, která osvěží! U raw food pracujete s čerstvou zeleninou a ovocem, které mají vysoký podíl vody. Což je dobře, protože v takovém případě vás připravené pokrmy nejen příjemně osvěží, ale zároveň i hydratují, čím napomáhají k pitnému režimu. Zásada třetí: Obavy jsou zbytečné! Mnoho lidí raw food odsuzuje především z toho důvodu, že se zde pracuje se syrovými surovinami. Možná i vy máte obavy, že se díky ovoci, zelenině nebo klíčkům dostatečně nenajíte, ale věřte, že tento strach je úplně zbytečný. Zásada čtvrtá: Sladkosti povoleny! Milujete sladké? Pak pro vás máme dobrou zprávu! S raw food se nebudete muset v sladkostech omezovat a zkrátka budete moci mlsat bez omezení! Zajímá vás, jak je to možné? Raw vůbec nepracuje s rafinovaným cukrem, což znamená, že ať už si podle pravidel připravíte cokoli, nepřiberete. Příspěvek Raw food – užitečné zásady, co se budou hodit pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.01.2016 03:00 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Úřad práce ČR chyboval ve více než stomilionovém tendru

 
Úřad práce ČR chyboval ve více než stomilionovém tendru na zlepšení politiky zaměstnanosti v projektu Absolventi a praxe. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběr vítěze, Úřad práce musí nabídky firem posoudit znovu. Vyplývá to z informací na webu ÚOHS. Rozhodnutí je pravomocné, Úřad práce se proti němu neodvolal.
17.07.2013 10:35 |

podobné články

Úřad práce chyboval ve více než stomilionovém tendru

 
Úřad práce ČR chyboval ve více než stomilionovém tendru na zlepšení politiky zaměstnanosti v projektu Absolventi a praxe. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběr vítěze, Úřad práce musí nabídky firem posoudit znovu. ČTK to zjistila z webu ÚOHS. Rozhodnutí je pravomocné, Úřad práce se proti němu neodvolal. 
17.07.2013 10:45 |

podobné články