Článek

Úřad inspekce práce vydal zásady pro hodnocení srovnatelných pracovních a mzdových podmínek agenturního zaměstnance a zaměstnance uživatele

 
Státní úřad inspekce práce vydal Metodický pokyn generálního inspektora č. 2/2016jeden zaměstnanec byl zraněn vážně a další zranění bylo vyhodnoceno v kategorii ostatní.
13.03.2016 22:01 |

podobné články

Podobné články

Inspekce práce za letošní rok eviduje přes 33 tisíc pracovních úrazů

 
Státní úřad inspekce práce za leden až listopad eviduje 33 456 pracovních úrazů, z toho bylo bohužel 92 smrtelných. 1 196 úrazů evidují inspektoři jako závažné s hospitalizací nad 5 dnů a 32 168 spadá do kategorie ostatních pracovních úrazů.
25.12.2016 22:45 |

podobné články

Krajská zdravotní svým zaměstnancům přidá deset procent

 
Představenstvo Krajské zdravotní, a. s., rozhodlo o navýšení mzdových prostředků pro své zaměstnance pro nadcházející rok, a to v objemu odpovídajícímu nárůstu stávajících mzdových tarifů o 10 %.
23.12.2016 15:00 |

podobné články

Český statistický úřad hovoří o vrcholu na českém trhu práce

 
Výsledky statistik za 4. čtvrtletí a celý rok 2015 ukazují jistý vrchol na českém trhu práce. Údaje výběrového šetření pracovních sil (VŠPS) v domácnostech přináší rekordní hodnoty míry zaměstnanosti, zároveň míra nezaměstnanosti poklesla na úroveň blízkou nejnižším hodnotám předkrizového roku 2008. Počet volných pracovních míst hlášených na Úřad práce ČR překročil již ve 3. čtvrtletí 2015 stotisícovou hranici. Také výsledky podnikových statistik ČSÚ ukazují významný nárůst evidenčního počtu zaměstnanců, který je provázen zvyšujícím se růstem průměrné mzdy s tím, jak v některých oblastech dochází k nedostatku pracovních sil.
12.03.2016 19:20 |

podobné články

Drábek slíbil další změny zákoníku práce. Kvůli snižování mzdových tarifů

 
Snižování mzdových tarifů státních zaměstnanců nemusí být definitivní. Vyplývá to z porady ekonomických ministrů české vlády.
26.08.2010 23:00 |

podobné články

V Ústí budou mít o jednoho náměstka primátora navíc. Opozice to považuje za zbytečné

 
Na více než milion korun ročně vyjde město Ústí nad Labem jen na mzdových nákladech zřízení místa třetího náměstka primátora. Vyplývá to ze mzdových nákladů, které na dotaz ČTK poskytla ústecká radnice. Za bývalého vedení byli náměstci dva, v posledních měsících jen jeden. Nová koalice hnutí ANO a PRO!Ústí stanovila počet náměstků na tři. Dva náměstky, Martina Hausenblase a Janu Bohuňkovou, má hnutí PRO!Ústí, jednoho ANO. Tím je Martin Mata. Podle opozice jsou místa tří náměstků pro město zbytečná.
16.11.2014 10:41 |

podobné články

Vláda posvětila zvýšení mzdových tarifů pro lékaře

 
Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) ve středu schválila navýšení mzdových tarifů pro lékaře, a splnila tak podmínku memoranda, které minulý týden uzavřela s odbory. Lékařům by se měly zvýšit tabulkové platy o pět až osm tisíc korun.
23.02.2011 14:10 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9178 článků)

Ministr Kalousek podepsal zvýšení mezd pro Českou filharmonii

 
Česká filharmonie (ČF) dostane více peněz na mzdy pro své hudebníky. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) podepsal navýšení jejich mzdových limitů. ČTK o tom informovalo ministerstvo financí. Peníze na platy vyčlenilo ze svých prostředků ministerstvo kultury (MK), do rozpočtu jeho příspěvkové organizace by tak mělo podle původních plánů putovat zhruba 42 milionů korun. O zvýšení mzdových limitů žádalo také Národní divadlo v Praze, to na podpis ministra financí ale stále čeká.
03.06.2012 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Kalousek (5867 článků)

Stavbaři se stále dohadují o růstu minimálních mzdových tarifů

 
Zástupci stavebních firem se neshodli na růstu minimálních mzdových tarifů o 1,7 procenta, jednání exekutivy Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR budou pokračovat ve středu. Sdělil to generální ředitel svazu Miloslav Mašek. 
16.04.2013 20:50 |

podobné články

Úřad práce: Nezaměstnaných bylo v dubnu nejméně od ledna 2009

 
K 30. 4. 2016 evidoval Úřad práce ČR celkem 414 960 uchazečů o zaměstnání. To je o 28 149 méně než v březnu a o 76 625 méně než v dubnu 2015. Z celkového počtu lidí bez práce bylo 396 410 dosažitelných uchazečů (jsou schopni okamžitě nastoupit do vhodného zaměstnání). Podíl nezaměstnaných osob klesl na 5,7 % (březen 2016 – 6,1 %, duben 2015 – 6,7 %). Meziročně se o více než 40,5 tis. zvýšil počet volných pracovních míst. Zaměstnavatelé jich nabízeli prostřednictvím ÚP ČR 124 280, což je nejvyšší dubnová hodnota od roku 2008. Tehdy jich úřad evidoval 152 267. V mezinárodním srovnání měla ČR, podle výsledků za březen, nejnižší nezaměstnanost v EU. Aktuální výsledky dnes zveřejnil Úřad práce ČR.
10.05.2016 09:20 |

podobné články

Ústavní soud: Při řetězení pracovních poměrů je nutné chránit zájmy zaměstnance

 
Ústavní soud vyhlásil nález, kterým navázal na svoji předchozí judikaturu týkající se opakovaných pracovních poměrů na dobu určitou. K otázce právní ochrany zaměstnanců při tzv. řetězení pracovních poměrů se Ústavní soud vyjádřil v nálezu sp. zn. II. ÚS 3323/14, a dnešní nález na jeho nosné důvody navázal. Není protov souladu se zásadami chránícími zaměstnance, pokud by zaměstnanec musel nejen písemně oznámit zaměstnavateli svoji vůli pokračovat v pracovním poměru, ale musel nadto iniciovat soudní řízení umožňující mu dosažení účinků této domněnky.
25.09.2016 12:40 |

podobné články

Raw food – užitečné zásady, co se budou hodit

 
Fenomén známý jako raw food vám jistě nemusíme zdlouhavě představovat. Živá strava pohltila celý svět a kouzlu přirozeného, zdravého, chutného a navíc i sytého jídla podlehlo nespočet lidí. U raw food jde především o přípravu pokrmů z čerstvých potravin bez jakýchkoli konzervantů, které neprošly tepelnou úpravou nad 42°C. Příznivci živé stravy tak konzumují převážně zeleninu a ovoce, v jídelníčku jim nechybí mořské řasy, chutné ořechy nebo klíčky. Jestliže se o raw food také zajímáte, pak si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám představíme užitečné zásady, jež se vám v tomto životním stylu jistě budou hodit. Zásada první: Konec stání u plotny! Každá svědomitá hospodyňka ví, že čas strávený u plotny, hrnců, pekáčů a pánviček mnohdy leze až do několika hodin. S raw food nic takového zažívat nebudete a čas, který jste dříve strávili vařením, tak budete moci využít mnohem zajímavějším způsobem. U živí stravy si práci usnadníte pomocí sušičky, klíčidla, odšťavňovače a kuchyňského robotu. Zásada druhá: Strava, která osvěží! U raw food pracujete s čerstvou zeleninou a ovocem, které mají vysoký podíl vody. Což je dobře, protože v takovém případě vás připravené pokrmy nejen příjemně osvěží, ale zároveň i hydratují, čím napomáhají k pitnému režimu. Zásada třetí: Obavy jsou zbytečné! Mnoho lidí raw food odsuzuje především z toho důvodu, že se zde pracuje se syrovými surovinami. Možná i vy máte obavy, že se díky ovoci, zelenině nebo klíčkům dostatečně nenajíte, ale věřte, že tento strach je úplně zbytečný. Zásada čtvrtá: Sladkosti povoleny! Milujete sladké? Pak pro vás máme dobrou zprávu! S raw food se nebudete muset v sladkostech omezovat a zkrátka budete moci mlsat bez omezení! Zajímá vás, jak je to možné? Raw vůbec nepracuje s rafinovaným cukrem, což znamená, že ať už si podle pravidel připravíte cokoli, nepřiberete. Příspěvek Raw food – užitečné zásady, co se budou hodit pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.01.2016 03:00 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

UFO drží Lufthansu na zemi. Aerolinka ruší i lety mezi Prahou a Frankfurtem

 
Stevardi a letušky největších německých aerolinek Lufthansa budou pokračovat ve stávce za zlepšení pracovních a mzdových podmínek. Společnost kvůli jejich protestní akci zrušila 933 čtvrtečních letů, jsou mezi nimi i spojení mezi Prahou a německými městy. Podle odhadů zrušení těchto letů postihne přes sto tisíc lidí.
12.11.2015 07:40 |

podobné články

Úřad práce ČR chyboval ve více než stomilionovém tendru

 
Úřad práce ČR chyboval ve více než stomilionovém tendru na zlepšení politiky zaměstnanosti v projektu Absolventi a praxe. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběr vítěze, Úřad práce musí nabídky firem posoudit znovu. Vyplývá to z informací na webu ÚOHS. Rozhodnutí je pravomocné, Úřad práce se proti němu neodvolal.
17.07.2013 10:35 |

podobné články

Úřad práce chyboval ve více než stomilionovém tendru

 
Úřad práce ČR chyboval ve více než stomilionovém tendru na zlepšení politiky zaměstnanosti v projektu Absolventi a praxe. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběr vítěze, Úřad práce musí nabídky firem posoudit znovu. ČTK to zjistila z webu ÚOHS. Rozhodnutí je pravomocné, Úřad práce se proti němu neodvolal. 
17.07.2013 10:45 |

podobné články

Úřad práce: Pokles nezaměstnanosti pokračoval i v listopadu

 
K 30. 11. 2016 evidoval Úřad práce ČR celkem 362 755 uchazečů o zaměstnání. To je o 3 489 méně než v říjnu, o 68 609 méně než v listopadu 2015 a nejméně od prosince 2008, kdy jich bylo v evidenci ÚP ČR celkem 352 250. Z celkového počtu lidí bez práce bylo 340 665 dosažitelných uchazečů. Podíl nezaměstnaných osob klesl na 4,9 % (říjen 2016 – 5 %, listopad 2015 – 5,9 %). Meziročně se o 30 251 zvýšil počet volných pracovních míst. Zaměstnavatelé jich v listopadu 2016 nabízeli prostřednictvím ÚP ČR 135 300, což je nejvyšší listopadová hodnota od roku 2007. Tehdy jich bylo 141 280. V mezinárodním srovnání byla podle EUROSTATU míra nezaměstnanosti v ČR nejnižší v celé EU. Aktuální výsledky dnes zveřejnil Úřad práce ČR.
08.12.2016 09:40 |

podobné články

Úřad práce: Nezaměstnaných je o téměř dvaasedmdesát tisíc méně než loni

 
K 31. 12. 2016 evidoval Úřad práce ČR celkem 381 373 uchazečů o zaměstnání. To je o 18 618 více než v listopadu a o 71 745 méně než v prosinci 2015. Zároveň jde o nejnižší prosincovou hodnotu od roku 2008, kdy ÚP ČR evidoval celkem 352 250 nezaměstnaných. Z celkového počtu lidí bez práce bylo 360 170 dosažitelných uchazečů. Podíl nezaměstnaných osob činil 5,2 % (listopad 2016 – 4,9 %, prosinec 2015 – 6,2 %). Meziročně se o 29 951 zvýšil počet volných pracovních míst. Zaměstnavatelé jich v prosinci 2016 nabízeli prostřednictvím ÚP ČR 132 496, což je nejvyšší prosincová hodnota od roku 2007. Tehdy jich bylo 141 066. V mezinárodním srovnání byla podle posledních dostupných dat (z října 2016) EUROSTATU míra nezaměstnanosti v ČR nejnižší v celé EU. Aktuální výsledky dnes zveřejnil Úřad práce ČR.
09.01.2017 09:15 |

podobné články

Sobotka: EET zabrání únikům a srovná podmínky pro podnikání

 
Elektronická evidence tržeb (EET) je podle premiéra Bohuslava Sobotky jedním z klíčových opatření, které prosadila koaliční vláda v rámci boje proti šedé ekonomice. Za klíčové cíle považuje zabránění daňovým únikům, zajištění srovnatelných podmínek pro podnikání, zdaňování. Pomůže poctivým podnikatelům, řekl dnes Sobotka novinářům. Provozovatelé restaurací a hotelů musejí od dnešní půlnoci elektronicky evidovat tržby. Týká se to zhruba 40.000 podnikatelů.
01.12.2016 10:45 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (7848 článků)

Agenturní zaměstnávání zřejmě projde proměnou, díky ministerstvu práce

 
Ministerstvo práce se chystá upravit pravidla agenturního zaměstnávání. Původně ve svém návrhu novely o zaměstnanosti počítalo s tím, že by agenturní zaměstnanci mohli ve firmách tvořit maximálně 15 procent pracovníků. Od záměru resort podle svého mluvčího Petra Habáně ale teď upustil. Ministerstvo v novele navrhovalo i zavedení registru ke kontrole náhradního plnění, tedy odebírání výrobků a služeb místo zaměstnávání postižených.
12.08.2015 19:31 |

podobné články