Článek

Uprchlík: Špinavé záchody, k jídlu jen máslo a džem. Ponižujete nás

 
Afghánští uprchlíci si stěžují, že je Evropa ponižuje. Prý mají horší podmínky než Syřané. Informuje o tom server Aktuálně.cz.
07.03.2016 14:40 |

podobné články

Podobné články

Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!

 
Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého. Spousta lidí si máslo ochucené oblíbenými bylinkami nepřipraví právě z toho důvodu, že se obávají náročného postupu. Bylinkové máslo nejenže už na pohled vypadá skvěle – dejte ho na talíř a očima se nebudete moci nabažit – ale navíc opravdu skvěle chutná! Bylinkové máslo, aneb barevná variace chutí Vařené brambory ve slupce s máslem a mlékem – to je klasika, která se tu a tam na večeři objeví snad u každého z nás. Co takhle zapomenout na tradiční máslo a vyzkoušet něco jiného? Uvidíte, že bylinkové máslo dodá tomuto na první pohled obyčejnému jídlu – nad kterým by kdekdo možná ohrnul nos – úplně nový rozměr. My jsme pro vás připravili několik receptů, se kterými si bylinkové máslo můžete připravit i vy. Připravíte jej z klasického kupovaného másla, které necháte změknout při pokojové teplotě, smícháte s vybranými bylinkami a poté necháte ztuhnout. Zabere vám to jen chviličku a výsledek rozhodně bude stát za to! Recepty na bylinkové máslo, které si zamilujete! 1. Česnekové máslo Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíci nasekaného rozmarýnu 1 lžíci nasekaného tymiánu 1 lžíci smetany ke šlehání sůl, pepř 2. Máslo s limetkou a koriandrem Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 4 lžíce nasekané koriandrové natě 1 lžíci limetkové šťávy sůl, pepř 3. Koprové máslo Potřebujete: 225 g másla 1 lžíci smetany ke šlehání 4 lžíce nasekaného kopru 1 lžíci nasekaného rozmarýnu sůl, pepř 4. Pažitkové máslo Potřebujete: 225 g másla 5 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř Příspěvek Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti

 
Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.07.2015 08:46 |

podobné články

V Anglii prodávají džem s vlasy princezny Diany

 
Bizarní snídaňovou pochoutku nabízejí v londýnské Barbican Art Gallery. Vystavovatelé tam prodávají za pouhých pět liber (asi 150 korun) džem s přídavkem vlasů princezny Diany. Pochoutka nese název Occult Jam (Okultní džem) a vyrobila ho pro galeristy společnost Bompas & Parr.
07.07.2010 15:20 |

podobné články

Kaufland podváděl zákazníky. Jeho "extra malinový" džem je z jablek!

 
Kaufland stahuje ze svých prodejen pančovaný džem. Ten se sice tváří jako malinový, ale ve skutečnosti je z jablek. Inspektoři na podvod přišli a zakázali džem prodávat.
13.08.2013 12:30 |

podobné články

Češi, začněme se bouřit! Pomazánkové máslo: ZAKÁZÁNO! Soud Evropské unie rozhodl: Má málo tuku, musí se přejmenovat!

 
Konec! Pomazánkové máslo v Česku přestává přesně po 35 letech existovat. A to oficiálně. Pojmenování jedinečného výrobku našich mlékařů nám včera definitivně vzal Soudní dvůr Evropské unie (EU). Nejde totiž podle platných předpisů o máslo, ale jen o roztíratelný tuk či mléčnou pomazánku. Výjimku nám nedali... Výrobci tak pro oblíbený produkt musí najít jiný název neobsahující termín »máslo«. Ponese natruc třeba jméno »Bruselská pomsta«?
19.10.2012 12:05 |

podobné články

Pospíšil (TOP 09): Soudní tribunál se Pomazánkového másla nezastal

 
Ani další pokus o záchranu označení „Pomazánkové máslo“ bohužel nevyšel. Poté, co Evropská komise zamítla žádost o výjimku z pravidel EU pro užívání označení "máslo" a následně dosáhla i odsouzení ČR u Soudního dvora EU za to, že užívání označení "Pomazánkové máslo" nadále umožňuje, zkusila ČR jinou cestu k zlegalizování označení "Pomazánkové máslo". A to konkrétně v podobě žádosti o jeho uznání za zaručenou tradiční specialitu.
12.05.2015 11:55 |

podobné články

Europoslanec: Brusel za pomazánkové máslo nemůže. "Práskli" nás Slováci

 
Evropští byrokraté od nás schytali další kritiku a výsměch za údajný zákaz názvu „pomazánkové máslo“ a „marmeláda“. Ve skutečnosti však o žádný zákaz nejde a šlamastyku si způsobili naši výrobci. Navíc vše odstartovali Slováci, kteří si na naše takzvané máslo stěžovali!
03.11.2012 21:00 |

podobné články

Domácí rybízový džem

 
Kdo si umí představit léto bez zavařování? Je to jeden ze způsobů, jak zužitkovat nadměrnou úrodu ovoce a zároveň také společenská událost. U zavařování se vždy probírá vše možné a popíjí něco lahodného. A výsledek snažení si pak vychutnáváme po celý následující rok. Zkuste náš recept na klasický rybízový džem!
18.07.2012 06:10 |

podobné články

Džemy a marmelády: Kolik ovoce musí obsahovat a jakými triky nás výrobci matou?

 
Marmeláda, nebo džem? Spousta lidí tyto dva výrobky zaměňuje nebo jim splývají. Pokud si kupujete džem, musí být na etiketě uvedeno množství ovoce a informace se musí nacházet ve stejném zorném poli jako název výrobku. Navíc se džemy dělí podle obsahu ovoce.
17.08.2016 05:40 |

podobné články

Máslo, margarín nebo jejich směs? Odborník radí, co prospěje zdraví

 
Skoro denně si každý z nás minimálně jednou namaže na chleba máslo, margarín nebo pomazánkové máslo. Co z toho ale vybrat, aby z toho tělo mělo největší užitek a zdraví naopak nejmenší škody?
22.05.2014 19:30 |

podobné články

Italové už přes rok vaří džem z piva: A jde na dračku!

 
Jsou to Češi, kdo každoročně vypijí nejvíce piva přepočteno na hlavu každého občana. Ale jako milovníci piva jsou velmi konzervativní a mají rádi jen své světlé svrchně kvašené ležáky. Takže s něčím takovým, jako je pivní džem, by u Čechů výrobci moc nepochodili. Zato Italové se po této snídaňové pomazánce mohou utlouct. Rok po uvedení na trh slaví obrovský prodejní úspěch.
19.10.2014 12:20 |

podobné články

V londýnské galerii prodávají džem s vlasy princezny Diany

 
Barbican Art Gallery v Londýně nabízí bizarní pochoutku. Prodávají džem s přídavkem vlasů princezny Diany. Pochoutka z mléka, cukru a džinu nese název Occult Jam a stojí v přepočtu asi 150 korun.
07.07.2010 13:09 |

podobné články

TOTÁLNÍ HUMUS: V Tescu prodávali meruňky s červy, ve Sparu nechutný džem

 
Prodejci už nám zase nabízejí potraviny, které mohou ohrozit naše zdraví. Podívejte se, jaké hnusy skončily na pultech českých obchodů tentokrát! Mezi hříšnými potravinami se objevily sušené meruňky, český salám, debrecínka, dušená šunka nebo jahodový džem.
29.03.2013 12:10 |

podobné články

Z pultů řetězce Kaufland musí zmizet džem falšovaný levnějším ovocem

 
Řetězec Kaufland musí neprodleně stáhnout ze svých prodejen malinový džem falšovaný levnějším ovocem. Nařídila mu to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) po laboratorní analýze výrobku. Inspekce nyní zahájí správní řízení o uložení sankce, sdělil dnes její mluvčí Pavel Kopřiva. 
13.08.2013 12:10 |

podobné články

RÁDCE DO KUCHYNĚ: Na cukroví patří marmeláda nebo džem?

 
I o tomto víkendu čeká hospodyňky pečení cukroví. Kromě přípravy těsta půjde i o spoustu ingrediencí, mezi které patří také marmeláda. Dáváte na cukroví marmeládu nebo džem? Jak se v tom vyznat?
06.12.2013 14:25 |

podobné články

Zavařte si: Jahodový džem s brusinkami a ovocným cukrem

 
Cena jahod klesá závratnou rychlostí a tak je nejvyšší čas zkusit z nich udělat něco dobrého. Třeba džem, který vám zůstane i na zimu.
20.06.2014 00:15 |

podobné články

Rajčatový džem od Ládi Hrušky: Tuhle lahůdku musíte vyzkoušet!

 
Reportér Láďa Hruška si pro vás připravil opravdovou lahůdku. Vyzkoušel, jak se dělá rajčatový džem!
25.07.2014 19:50 |

podobné články

Bramborová kaše s pórkem

 
V kastrůlku na másle opečeme a posléze podusíme nadrobno nakrájený pórek a petržel. Tuto směs vmícháme do bramborové kaše uvařené dle tradičního způsobu. Zajímavosti, rady, doporučení: Načaté MÁSLO vydrží v lednici v dóze na máslo asi deset dní. Máslo lze také velmi dobře mrazit, aniž by tím trpěla jeho kvalita
20.09.2012 08:05 |

podobné články

Rouček (ČSSD): Mnoho povyku pro pomazánkové máslo

 
Vzpamatujme se: EU nám nezakázala pomazánkové máslo, jak horlivě hlásaly titulky více či méně bulvárních novin, nýbrž používání názvu „máslo“ pro něco, co máslem není a ani být nemůže.
21.10.2012 10:00 |

podobné články