Článek

ÚOOÚ: Ochrana údajů je evropským tématem. Asi není náhoda, že mají Google a Facebook registraci v Irsku...

 
Ochrana osobních údajů rozhodně není českou specialitou, i když se s činností domácího úřadu zabývajícího se touto problematikou setkáváme stále častěji. Obdobné instituce fungují ve všech zemích Evropské unie a zřízení našeho Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) i přijetí příslušného zákona bylo v roce 2000 dokonce podmínkou přijetí naší země do Evropské unie.
14.04.2015 11:12 |

podobné články

Podobné články

Google nesmí pokračovat ve fotografování českých ulic

 
Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) nevyhověl žádosti internetové firmy Google o registraci mapové služby Street View v Česku pro další sběr a zpracování fotografií. Informovala o tom mluvčí Google v ČR Jana Zichová. Úřad se chce vyjádřit na tiskové konferenci ve středu 22. září.
13.09.2010 16:10 |

podobné články

Ochrana pokožky v létě

 
Ochrana pokožky v létě je prostě nutnost. V horkých prázdninových měsících, kdy se vystavujete slunečnímu záření, to snad ani nemůže být jinak. Ovšem pouze v případě, pokud si nechcete díky škodlivému UV záření zadělat na rakovinu kůže nebo jiné nepříjemné zdravotní problémy. A teď ruku na srdce, milé dámy: jak o svou pokožku v těchto horkých dnech pečujete? Věnujete svému tělu tolik pozornosti, kolik by si zasloužilo, nebo musíte samy sobě přiznat, že v tomto ohledu pokulháváte? Tématem dnešního článku je ochrana pokožky v létě, nenechte si proto následující řádky ujít – ať už se chcete ujistit, že vše děláte správně, nebo naopak chcete zjistit, jak správně na to! Ochrana pokožky v létě Svou pokožku v létě chránit musíte. Přes to nejede vlak a není zde místo pro diskuzi. Jenže jak na to? Pokud v tomto ohledu nemáte tak úplně jasno, přečtěte si následující řádky. Hodně vám toho napoví! Pravidelný peeling je nutnost i v létě O peelingu se často mluví v souvislosti se zimními měsíci, kdy pokožku vystavujeme časté změně teplot. Zapomínat byste na něho neměli ani v létě, kdy je odstraňování starých šupinek kůže stejně tak důležité, jako v zimě. A čeho tím dosáhnete? Nejenže bude vaše pleť vypadat zdravější, ale zároveň se vám nebudou tolik ucpávat póry. Používání opalovacích přípravků je samozřejmost Používat v létě přípravky na opalování je samozřejmost, pokud na to kašlete, pak se nemůžete divit, že vaše pokožka trpí. A teď nemáme na mysli pouze riziko, že se na sluníčku spálíte a budete si několik dní léčit citlivou kůži. Hrozí vám totiž i onemocnění rakoviny kůže nebo vznik pigmentových skvrn. A vsadíme se, že ani jedno z toho nechcete. Dodržování pitného režimu je základ Dodržujete pitný režim? Pokud ne, pak to koukejte honem rychle napravit. Určitě víte, že je naše tělo tvořeno z velké... Čtěte více Příspěvek Ochrana pokožky v létě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.07.2017 07:25 |

podobné články

ÚOOÚ: Ochrana soukromí je aktuálním tématem

 
Koncem minulého týdne se v belgickém Gentu uskutečnila za účasti ÚOOÚ dvoudenní mezinárodní konference Freedom under pressure na téma současného vývoje ochrany soukromí a osobních údajů ve vztahu k bezpečnosti a propojení rozsáhlých informačních systémů.
16.12.2017 12:05 |

podobné články

Čermák (ODS): Gynekologem v Irsku

 
Zásadní rozdíl mezi zdravotnictvím v Irsku a u nás je ten, že v Irsku jste povinni o své zdraví pečovat, na rozdíl od našeho státu, který dává právo na zdraví. Odpovídám na dotaz pana Jaroslava K. ohledně mé lékařské praxe v Irsku.
25.11.2017 10:55 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Čermák (25 článků)

Google+ mínus. Šance pro Microsoft?

 
Google začal agresivně „tlačit“ svou vlastní sociální síť Google+ a není pochyb o tom, že jde o frontální útok na hodnotu Facebooku před jeho vstupem na burzu. Kámen úrazu je v tom, že Google na tento boj ve prospěch Google+ “ohnul” svůj index, respektive přirozené výsledky svého vyhledávání.
16.01.2012 10:25 |

podobné články

Google bude opět šmírovat české ulice. Povolil mu to úřad

 
Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) umožnil společnosti Google, aby v České republice pokračovala ve sběru dat pro svoji službu Street View. Po poradě s úřadem Google přistoupil ke snížení výšky kamerových stožárů na svých vozech z 2,7 metru o 30 až 40 centimetrů.
25.05.2011 11:45 |

podobné články

Google spustil v Česku stahování hudby přes Google Play

 
Internetová firma Google dnes začala v Česku prostřednictvím své služby Hudba Google Play nabízet stahování hudby. Vedle dosavadní nabídky aplikací bude Google Play nově obsahovat miliony skladeb od téměř 50 největších vydavatelství ve formátu MP3 i pro iTunes. Firma to uvedla ve sdělení pro tisk.
01.10.2013 13:05 |

podobné články

Úřad pro ochranu osobních údajů v roce 2014 - tisíce stížností, statisícové pokuty

 
Zatímco v roce 2006 vyřídil Odbor pro styk s veřejností Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) celkem 1889 dotazů, stížností či podnětů, v loňském roce se tento počet již znásobil na 4350. Svědčí to nejen o zvýšeném povědomí veřejnosti o ochraně osobních údajů a soukromí, ale také o zvyšující se prestiži a důvěře v ÚOOÚ během jeho patnáctileté činnosti.
27.02.2015 14:01 |

podobné články

ÚOOÚ: Změna v hodnocení úrovně právní ochrany biometrických údajů

 
Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) upozorňuje na aktuální změnu v hodnocení úrovně právní ochrany biometrických údajů.
11.06.2017 07:35 |

podobné články

Praktický průvodce ochranou osobních údajů pro zaměstnance a nejen pro ně…

 
Ochrana osobních údajů na pracovišti je název publikace, kterou v těchto dnech vydává Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) v tištěné i elektronické formě, jež je k dispozici ke stažení při dodržení základních pravidel, jimiž je především uvedení původního zdroje.
13.10.2014 10:26 |

podobné články

Úřad zakázal Googlu snímat další české ulice

 
Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) opět nevyhověl žádosti internetové firmy Google o registraci mapové služby Street View v Česku pro další sběr a zpracování fotografií.
13.09.2010 18:20 |

podobné články

Google chystá svůj Facebook: Konec "přátel"!

 
Facebook vládne internetu a druhý největší hráč online světa Google s ním chce svést boj na poli sociálních sítí. Chystá svůj Google+1, bude zřejmě součástí prohlížeče Chrome a nebude operovat s „přáteli“, ale vazbami.
10.03.2011 07:15 |

podobné články

Google je největším vlastníkem médií, Facebook roste nejrychleji

 
Google posílil svou pozici v žebříčku největších vlastníků médií. Nejrychleji rostoucím vlastníkem je Facebook. Na druhém místě 30 největších vlastníků médií skončila firma Walt Disney. Google ji předhonila o 136 procent. Vyplývá to ze srovnání firmy ZenithOptimedia, které bylo zveřejněno ve čtvrtek. 
14.05.2015 17:51 |

podobné články

Osobnosti: Walt Disney (83 článků)

Úřad pro ochranu osobních údajů pořádal odborný seminář k obecnému nařízení o ochraně osobních údajů

 
Z iniciativy předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů JUDr. Ivany Janů se ve středu 15. února 2017 v sídle ÚOOÚ uskutečnil odborný seminář věnovaný problematice obecného nařízení o ochraně údajů, účinného od května 2018, v praxi ministerstev a ústředních správních úřadů.
17.02.2017 13:40 |

podobné články

Předsedkyně ÚOOÚ zahájila konferenci k GDPR

 
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) rozšiřuje zásady zpracování osobních údajů. Ať jde o zákonnost, korektnost a transparentnost, ale například i minimalizaci údajů, omezení doby uchovávání či odpovědnost. Těmito slovy zahájila předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů Ivana Janů konferenci GDPR 360°, která se uskutečnila 9. března v Praze.
10.03.2017 10:25 |

podobné články

ÚOOÚ: Udělit souhlas se zpracováním osobních údajů je možnost, nikoli povinnost

 
Úřad pro ochranu osobních údajů upozorňuje v souvislosti s přípravami na nový právní rámec ochrany osobních údajů (GDPR), že udělit souhlas se zpracováním osobních údajů je možnost, nikoli povinnost.
17.03.2018 15:55 |

podobné články

Souhlas se zpracováním údajů by měly děti smět dát od 15 let

 
Souhlas se zpracováním osobních údajů by měly mít možnost bez souhlasu rodičů udělit děti od 15 let. Počítá s tím návrh zákona o zpracování osobních údajů, který dnes schválila vláda. Původní předloha počítala s tím, že by hranice byla na 13 letech, kabinet však i z iniciativy Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) podpořil vyšší hranici, řekl novinářům ministr vnitra Lubomír Metnar (za ANO).
21.03.2018 14:45 |

podobné články

Google+ je už i pro teenagery. Připravil jim nové funkce

 
Společnost Google snížila věk uživatelů pro registraci na sociální síti Google+ a otevřela ji tak nezletilé mládeži. Založit si na ní profil nyní smí děti od 13 let
05.02.2012 10:30 |

podobné články

Google vytáhl do boje s ilegálním stahováním, bude prodávat filmy

 
Google plánuje nové služby, které mají na YouTube a Google Play zabránit nelegálnímu stahování filmů. To ročně připraví filmaře o desítky miliard dolarů a Google to chce změnit.
11.10.2012 20:55 |

podobné články