Článek

Tukožroutské polévky co hrdlo ráčí: Klasika v dietách!

 
Tukožroustká polévka se drží na předních příčkách diet. I když vám bude polévka třetí den lézt krkem, dá se na ní shodit až 5 kilo za týden.
14.01.2018 12:05 |

podobné články

Podobné články

Raci říční se vrací na Vysočinu

 
„Jsou, jsou na potoce ráčata, jsou, jsou na potoce raci…“ mohl si včera vesele zanotovat staré dětské říkadlo na Smrčenském potoce na Jihlavsku zoolog Aleš Toman. Raci se do čistých vod potoků a říček na Vysočinu totiž zase vracejí.
25.08.2009 21:30 |

podobné články

Léčivé polévky z celého světa: Španělské ochlazující Gaspacho pro snížení cholesterolu

 
Léčivé polévky doporučujeme hned z několika důvodů. Mají uklidňující účinek, snadno se tráví a dodávají organismu velké množství výživných látek potřebných k jeho regeneraci. Všude na světě jsou polévky ceněny pro svou schopnost prospívat našemu zdraví....
28.07.2010 07:20 |

podobné články

Velký test Aha!: Instantní kuřecí polévky? Jen spousta soli! Zeleninu hledejte lupou!

 
Léto pod stanem v kempu či rychlý oběd v práci se bez nich často neobjede. Polévky z pytlíku nechybí snad v žádné domácnosti. Deník Aha! se rozhodl otestovat kuřecí a slepičí instantní polévky, které stačí nasypat do misky a zalít. A tady jsou výsledky!
07.08.2012 12:15 |

podobné články

Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu

 
Depresivní konec zimy je tady. jak jej ve zdraví přežít? Zkuste se víc zaměřit na stravu. Vhodným receptem pro toto období je japonský zázrak – miso polévka. Miso polévka je tradiční součástí japonské kuchyně. Jedná se polévku, jejíž hlavní složku kromě zeleniny a mořských řas tvoří obilná pasta miso. Počátky používání miso pasty se v Japonsku se podle některých pramenů datují již do 6. století, v současnosti se miso používá jak v tradiční, tak i v moderní japonské kuchyni. Dobře připravená miso polévka je vydatným zdrojem vitamínů a minerálů a podobně jako například jogurt obsahuje i přátelské a potřebné bakterie. Častá konzumace miso polévky je někdy dávána do souvislosti s dlouhověkostí, která je častá zejména u obyvatel odlehlejších japonských ostrovů. Příprava miso polévky je navíc jednoduchá a není proto divu, že si tento „životabudič“ nachází cestu i do evropských domácností. Co je to miso? Miso je pasta složená z fermentovaných sojových bobů a mořské soli. Má specifickou „navinulou“ vůni a chuť. Miso patří k těm potravinám se specifickou chutí, které si jedni zamilují a druzí budou navěky nenávidět. Dobře připravená miso polévka je ale velmi chutná – chutí se přibližuje zeleninovému vývaru s příjemně nakyslou a mořskou příchutí. Na přípravu misa se používají sojové boby, často se ale k nim přidává rýže nebo ječmen. Zejména rýžové miso má světlejší barvu, méně výraznou vůni a jemnější chuť. Podle mých zkušeností se také světlejší miso pasta lépe rozpouští ve vodě. Jako fermentační činidlo je použita houba Aspergillus oryzae neboli kropidlák rýžový, japonsky označovaný jako Koji. Jedná se o ušlechtilou plíseň, která produkuje potřebné enzymy pro fermentaci. Naočkované vařené sojové boby, rýže či ječmen pak zrají v dubových sudech po dobu jednoho, v případě čistě sojového hatcho misa až tří, let. Jednoduchá miso polévka Příprava nejjednodušší miso polévky se podobá přípravě běžné instantní... Čtěte více Příspěvek Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.06.2015 09:11 |

podobné články

Aktivisté uvařili 2000 porcí polévky z "křivé" zeleniny

 
Rozdáváním polévky ze zeleniny, která se kvůli svému vzhledu nedostane do obchodů, aktivisté v Praze upozornili na plýtváním jídlem. Supermarkety nevzhlednou zeleninu a ovoce nechtějí přijímat. Proto takzvaná křivá zelenina skončila v hrnci a aktivisté mohli u Národního divadla rozdat 2000 porcí polévky.
05.09.2015 16:20 |

podobné články

Horké nápoje a polévky způsobují rakovinu, šokují zdravotníci!

 
Světová zdravotnická organizace vydala oficiální varování, aby lidé nekonzumovali vřelé nápoje a polévky. Tekutiny mající více než pětašedesát stupňů Celsia totiž zvyšují riziko rakoviny úst a hltanu dvojnásobně. Po uvaření čaje, kávy či polévky by měl člověk počkat několik minut, než se do konzumace pustí. Případně by některé nápoje měl zchladit mlékem či přídavkem studené vody.
20.06.2016 17:05 |

podobné články

Bramboračka, česnečka i kulajda. Pražané na festivalu polévek vypili hektolitry horké pochoutky

 
Podzimní den si mohli Pražané zpříjemnit u teplé polévky na smíchovské náplavce. V sobotu 21. října se tady sešlo na několik tisíc návštěvníků. K ochutnání byly nejen typické české polévky, jako je bramboračka, česnečka nebo kulajda, ale také polévky z Indie, Číny nebo také Francie.
21.10.2017 16:25 |

podobné články

Producenti snímku Hluboké hrdlo žalují film Lovelace

 
Produkční společnost, která vlastní práva na klasický pornografický snímek Hluboké hrdlo, v úterý podala žalobu, aby zablokovala uvedení filmu Lovelace do kin. Lovelace je biografií herečky Lindy Lovelace, kterou Hluboké hrdlo proslavilo.
07.08.2013 11:20 |

podobné články

Osobnosti: Linda Lovelace (14 článků)

Speciál o vývarech: Zaměřeno na léčivé polévky!

 
Klasika, už babičky přece říkávaly, že »polívka je grunt« a také »lék na všechno«. Svatá pravda! Ani na to nepotřebovaly školy jako současní vědci v Kalifornii, kteří přišli na to, že poctivý slepičí, kuřecí nebo hovězí vývar zabírá na kdeco! Polévky jsou lepší než medikamenty, jsou prevencí, udržují nás v kondici, přispívají k mladistvému vzhledu.
17.01.2016 05:10 |

podobné články

Osvědčené recepty na vánoční pohoštění

 
Nejkrásnější svátky v roce tu budou opravdu co nevidět! Hospodyňky již začínají s přípravami, které zahrnují nejen typický předvánoční úklid, ale i výzdobu domácností, nákup dárečků pro naše nejbližší nebo vymýšlení, jaké dobroty připraví jako vánoční pohoštění. Vánoční pohoštění zpravidla představuje jídla, která se neodmyslitelně pojí k tomuto období a která doma neděláme až tak často. Jelikož jsou Vánoce za dveřmi a do nejkrásnějšího dne v roce už zbývá jen necelý měsíc, připravili jsme pro vás dnešní článek, ve kterém se společně s námi můžete podívat na tradiční vánoční pohoštění, jež se na českých stolech objevuje již několik desítek let. Tipy na vánoční pohoštění Určitě se shodneme na tom, že každá rodina si své pohoštění na Vánoce nebo přímo jen na Štědrý den dělá po svém. My ale chceme připomenout klasiku, která nestárne a na kterou i v dnešní době sází spousta lidí. Možná dokonce i vy! Rybí polévka je klasika Jestli k Vánocům něco skutečně patří, pak je to rybí polévka. Její příprava není nikterak složitá, i když každý má možná trochu jiný recept, který si upravil dle svých chutí. Hlavními surovinami jsou rybí hlavy, mlíčí, mrkev, celer, cibule a kořenová petržel. Suroviny se nechají vařit cca hodinu až hodinu a půl, poté se voda přecedí a maso, které se oškrábe, se zpátky vloží do polévky. Houbový Kuba dříve nesměl chybět Dříve představoval tradiční vánoční pokrm i houbový Kuba, kterého ale v dnešní době na štědrovečerních tabulích už tak často vidět není. Na přípravu houbového Kuby nesmí chybět kroupy, vepřové sádlo, již podle názvu napovídající sušené houby, cibule a česnek. Houbový Kuba se dříve podával jako předkrm, dnes už jen při večeři na Štědrý den uvidíte skutečně jen málokde. Smažený kapr je nahrazován řízky Další klasika v podobě smaženého kapra. No uznejte sami, uměli byste si bez této lahůdky,... Čtěte více Příspěvek Osvědčené recepty na vánoční pohoštění pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.11.2017 08:55 |

podobné články

Horoskop podle negativních vlastností! Zapomeňte na klasické mýty: Raci jsou prolhaní, Lvy všichni milují

 
Ruku na srdce, kdo si ještě nikdy nepřečetl svůj horoskop? My pro vás máme rozřazená jednotlivá znamení podle jejich společných vlastností. Zjistíte tak tedy, kdo je zrádce, kdo je lhář a koho mají naopak všichni rádi. Mysleli jste si, že Raci jsou pohodáři, Panny jsou stydlivé a Štíři proradní podvodníci? Je to trochu jinak!
24.03.2016 09:26 |

podobné články

Horoskop podle špatných vlastností! Zapomeňte na klasické mýty: Raci jsou prolhaní, Panny všichni milují

 
Ruku na srdce, kdo si ještě nikdy nepřečetl svůj horoskop? My pro vás máme rozřazená jednotlivá znamení podle jejich společných vlastností. Zjistíte tak tedy, kdo je zrádce, kdo je lhář a koho mají naopak všichni rádi. Mysleli jste si, že Raci jsou pohodáři, Panny jsou stydlivé a Štíři proradní podvodníci? Je to trochu jinak!
21.11.2017 09:15 |

podobné články

Jana Adamcová je celý život na dietách: Která ze sto padesáti na ni nejvíc funguje?

 
Moderátorka Jana Adamcová  (41) nás docela potěšila. Když jsme se jí ptali, jak si udržuje štíhlou postavu, nevyprávěla o tom, jak má vše v genech, může sníst cokoliv a nepotřebuje ani cvičit. "Celý život jsem prakticky na různých dietách, vyzkoušela jsem jich asi sto padesát," přiznala Jana.
20.01.2014 11:00 |

podobné články

Hubnete? 5 mýtů o dietách, které musíte znát!

 
Držíte dietu a dbáte rad, které vám daly kamarádky? A myslíte, že děláte dobře? O hubnutí a dietách totiž koluje spousta polopravd a mýtů. Prozradíme ty nejčastější.
06.05.2016 09:45 |

podobné články

Pawlowská o svých dietách: Má oblíbená je ranní!

 
Kypré tvary jsou poznávacím znamením oblíbené spisovatelky a moderátorky Haliny Pawlowské. Její postava bývá často terčem výsměchu, jenže kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. To ví i Halina a tak promluvila o svých dietách.
09.09.2016 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Halina Pawlowská (485 článků)

Těhotná Csáková má čtyřicet kilo nadváhy a cpe se dál!

 
Zpěvačka Ilona Csáková (38) si v šestém měsíci těhotenství dopřává jídla co hrdlo ráčí.
13.07.2009 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Ilona Csáková (472 článků)

Německo: Za cenu jedné prostitutky jich dostanete, kolik chcete

 
Ekonomická krize nepřeje německým nevěstincům, ale zato sexuchtivým mužům ano. Noční kluby u našich západních sousedů teď totiž nabízejí to, co některé restaurace při tzv. brunchi, kdy hosté za paušální poplatek mohou sníst a vypít, co hrdlo ráčí.
28.07.2009 14:15 |

podobné články

Dieta o Vánocích: Svařák, kachnička... Vše dovoleno!

 
Na stáncích se na vás smějí opečené klobásky, svařáky, perníčky... Trápí vás, že si na vánočních trzích nemůžete pořádně smlsnout, protože máte strach, že přiberete? Tak nebojte – můžete jíst, co hrdlo ráčí.
22.12.2009 05:15 |

podobné články

DIETA 2010: Hubněte s vybranými světovými lahůdkami

 
Vzpomínáte na loňskou dovolenou u moře, kde jste díky all inclusive mohli jíst, co hrdlo ráčí? A co se stalo? Z dovolené jste si kromě zážitků přivezli i pár kilo navíc.
25.01.2010 05:05 |

podobné články