Článek
Podobné články

4 důvody, proč je snídaně důležitá

 
Ze všech stran na nás útočí reklamy prezentující sušenky pro dobrý start do nového dne, které si můžete dát k snídani a skvěle se tak připravit na celý den. I každé malé dítě ví, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a s radostí vám o této povinnosti poreferuje – vždyť i jeho maminka každé ráno poučuje, že se musí pořádně nasnídat, aby mělo dostatek síly poprat se s dobrodružstvím! Proč je snídaně důležitá a proč bychom právě tohle jídlo neměli podceňovat? To si povíme v dnešním článku! Proč vlastně musíme snídat? Nejen reklamy v televizi, ale i v obchody nám dávají jasně najevo, že snídaně je jedno z mála jídel, na kterém bychom si měli dát obzvlášť záležet. Není se proto čemu divit, že si můžete pořídit tolik chutných pokrmů, které nám dodají energii i chuť postavit se čelem každodenním problémům, starostem v práci a povinnostem, které na nás číhají na každém kroku. Teď už se ale pojďme podívat, proč je snídaně důležitá a proč byste měli snídat ve velkém stylu! Proč je snídaně důležitá? Máme hned 4 důvody! Prozradíme vám, proč se je snídaně nejdůležitějším jídlem dne. Věřte, že si tohle označení vysloužila právem! Důvod první: Kdo snídá, je chytřejší! Vědci se jasně shodují na tom, že ten, kdo si ráno dopřál kvalitní a obsahově vydatnou snídani, prokázal daleko vyšší procentuální úspěšnost u paměťových či poznávacích testů nežli ten, který se na snídani jednoduše vykašlal. Důvod druhý: Nasnídejte se a hubněte! Zní to možná protichůdně, ale i tohle je pravda! Pokud si každé ráno najdete čas na pořádnou snídani, pak budete daleko štíhlejší nežli ti, kteří své ráno nastartují například jen hrníčkem silné kávy. Je dokázáno, že kdo ráno snídá, ten se celkově stravuje mnohem zdravěji nežli ten, kdo snídani podceňuje. Důvod třetí: Dopřejte si snídani a přestaňte kouřit!... Čtěte více Příspěvek 4 důvody, proč je snídaně důležitá pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 18:10 |

podobné články

Snídaně, které zbytečně nezatíží váš žaludek ani peněženku

 
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom rozhodně neměli podceňovat nebo jej úmyslně šidit. Jen díky vydatné snídani se vaše tělo dokáže nastartovat a především bude mít z čeho čerpat až do oběda. Kvůli snídani nemusíte ráno z vyhřátého pelíšku vstávat o hodinu dříve, bohatě postačí i čtvrthodinka, během které zvládnete připravit takové jídlo, které nezatíží váš žaludek ani peněženku. Přesně tak. Možná už jste odhalili podstatu našeho dnešního článku, kterou jsou snídaně, jež nebudou zatěžkávací zkouškou ani pro váš žaludek, ani pro peněženku. Zkrátka chutné, rychlé, lehké a levné dobroty, které vám dodají potřebnou energii. Jdeme na to? Tipy na levné a lehké snídaně – pochutnáte si! Pod pojmem „levná snídaně“ si rozhodně nemusíte představovat půl krajíce chleba lehce natřený máslem a špetkou soli. Našli jsme pro vás daleko zajímavější recepty! Medová ovesná kaše Ovesné vločky pár minut povařte ve vodě (můžete i v mléce), poté je sceďte a smíchejte s polévkovou lžící medu. Kdo bude mít po ruce oříšky nebo rozinky, může je do kaše přidat. Míchané tofu Máte rádi tofu? Pak si jej připravte ke snídani a to společně s malou cibulkou, trochou sojové omáčky, kapičkou olivového oleje a stroužkem česneku na ovonění. Toust se sýrem a bazalkou Mezi levné a lehké snídaně patří i tousty na mnoho způsobů. Zkuste si toustový chleba potřít kapičkou olivového oleje, posypte jej sýrem a trochou bazalky a dejte zapéct- Je to mňamka! Klasická vajíčka Opomenout určitě nesmíme ani klasiku v podobě míchaných vajíček, které připravíte za pár minut a finančně vůbec nevyjdou draho. Přidat si do nich na oživení můžete cokoli dle vlastní chuti. Tousty na sladko Další recept s toustovým chlebem v hlavní roli, tentokrát ve sladkém podání. Tousty si můžete zapéct s kouskem čokolády, džemem nebo kouskem nějakého ovoce – skvělé jsou s banánem! Příspěvek Snídaně, které zbytečně nezatíží váš žaludek ani peněženku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Recept na lehkou brokolicovou polévku

 
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého jídelníčku nezařazujete tak často, jak by si tento výtečný pokrm zasloužil. A to je chyba. Brokolice je přitom pro naše zdraví více než prospěšná. Například je známá pro svůj vysoký obsah hořčíku, který nutně potřebujeme pro činnost svalů i srdce. Opomenout nesmíme ani vitamín C, který je výborným pomocníkem při nachlazení. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří se nevěnují kdovíjaké fyzické aktivitě, neboť díky obsahu draslíku ulehčuje srdci tak i krevnímu oběhu. O další důvod navíc, proč si připravit brokolicovou polévku dle našeho receptu. Recept na brokolicovou polévku Brokolicová polévka se dá připravit na vícero chutných způsobů. I my jsme pro vás připravili recept na její lehkou variantu, na které si můžete pochutnat i teď v létě. Potřebujete: 750 g brokolice 10 g másla 1,5 l vývaru 1 stroužek česneku 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, pepř Postup přípravy: Brokolici omyjte, pečlivě očistěte a rozdělte na růžičky a košťály. Růžičky můžete nechat vcelku, košťály oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na drobné kousky a nechte jej chvilku podusit na rozpáleném oleji společně s nakrájenými plátky košťálu. Následně přilijte vývar a nechte na mírném ohni povařit cca 5 minut. Poté přidejte růžičky brokolice a vařte dalších 10 minut. Až bude brokolice měkká, můžete ji rozmixovat společně s vývarem. Za stálého míchání přidejte smetanu a dochuťte podle vlastní chuti strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brokolicovou polévku můžete podávat s troškou zakysané smetany nebo opečenými chlebovými krutonky. Příspěvek Recept na lehkou brokolicovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články

Recept na tvarohové muffiny

 
Lahodné muffiny zná snad úplně každý. Velice oblíbený sladký druh pečiva, který si mnoho lidí mylně plete s populárními cupcakes. Je pravdou, že na první pohled mají společný vzhled i pověstný košíček – ovšem to je vše. Zatímco cupcakes jsou barevné, hravé a veselé, muffiny působí obyčejně. Možná i vy máte osvědčený recept na sladké muffiny, po kterých se u vás doma vždycky jen zapráší. Existuje nespočet druhů, variací a možností, jak si muffiny připravit, díky čemuž máte pořád z čeho vybírat. My vám v dnešním článku představíme lahodné recepty na tvarohové muffiny, po kterých se zaručeně budete olizovat až za ušima. Hurá do pečení! 1. Klasické tvarohové muffiny Pokud máte rádi jednoduchost, určitě vám radost udělá náš první recept. Díky němu si velice snadno a rychle připravíte chutné dortíčky, které se na stole příliš dlouho neohřejí. Co si připravit: 2 vejce 1 vanilkový cukr 100 g cukru krupice 250 g měkkého tvarohu 100 ml oleje 200 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky vanilkového aroma Podle chuti: rozinky nebo čokoládové kousky Jak postupovat: Prosejte si mouku s kypřícím práškem. Přidejte rozinky/čokoládové kousky. V jiné misce si smíchejte vejce, cukr, olej a vyšlehejte do pěny. Přidejte tvaroh a vanilkové aroma – vyšlehejte dohladka. Následně pomalu vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem. Připravte si vymazaný plech na muffiny nebo košíčky. Pomocí lžíce naplňte. Pečte cca 20 minut na 190°C. 2. Tvarohové muffiny s borůvkami Pokud si chcete muffiny něčím ozvláštnit, jednou z vhodných surovin jsou borůvky. Samozřejmě do mufinnů můžete zapéct cokoli, ale borůvkové muffiny by vám určitě neměly chybět v repertoáru. Co si připravit: 400 ml mléka 300 g polohrubé mouky 120 g měkkého tvarohu 300 g borůvek 80 g cukru 1 vejce 1 lžíce kypřícího prášku 1/2 lžičky citronové kůry 1/4 lžičky soli Po upečení: 250 g měkkého... Čtěte více Příspěvek Recept na tvarohové muffiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.07.2015 08:56 |

podobné články

Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!

 
Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že by látky obsažené v tomto produktu nebyly prospěšné pro každého z nás. Ať už se zajímáte o zdravou výživu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, nenechte si ujít následující řádky. Prozradíme vám, jak připravit tofu na sváteční velikonoční tabuli. Jak připravit tofu, aneb nádivka na velikonoční způsob Do Velikonoc zbývá ještě 14 dní, kdy tento čas můžete využít pro vyzkoušení našeho receptu, abyste se o svátečním dni mohli ukázat v plné parádě. Nádivka patří k oblíbeným pokrmům, na kterém si dokážou pochutnat jak malí, tak i velcí. Přidáním čerstvých bylinek vykouzlíte z nádivky pravé jarní pokušení. Co budete potřebovat: 200 g bílého tofu 7 vajec 7 rohlíků 200 ml mléka jarní cibulku rajče papriku sůl, pepř, muškátový oříšek čerství bylinky podle chuti Postup přípravy: Bílé tofu nakrájejte na malé kousíčky, které poté minimálně 1 hodinku marinujte – marinádu můžete zvolit vlastní, nebo se inspirujte naším tipem: Marináda: 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 3 špetky provensálského koření, 2 lžíce olivového oleje. Po marinování nechte na pánvi rozehřát olej, na kterém osmahněte marinované tofu do zlatova a poté nechte vychladnout. V této době si rohlíky nakrájejte na malé kousky a uložte je do větší misky. Vejce ušlehejte s mlékem, přidejte pepř a rozumné množství muškátového oříšku – cca půlku čajové lžičky. Rozmixovanou směs smíchejte s kousky rohlíků a přidejte vychladlé marinované tofu, čerstvé bylinky a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně promíchejte a dejte do předem vymazané mísy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova – asi 35 minut. Dozdobit můžete nakrájenou paprikou a rajčetem.... Čtěte více Příspěvek Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.03.2016 01:05 |

podobné články

Kosmetické produkty, které si můžete vyrobit doma

 
Balzám na rty, oční stíny nebo hydratační krém – to jsou kosmetické produkty, které si můžete za pár korun vyrobit i doma. Nač tedy utrácet za drahé výrobky v obchodech, kde jich je sice nepřeberné množství, ale často jsou plné chemie, ropných složek nebo parfemace, když si můžete mnohem lepší a především zdraví neškodný produkt vyrobit svépomocí? Určitě i vy každý den kosmetické produkty používáte. Je úplně jedno, jestli se bez nic neobejdete a jejich používání je pro vás nutností, nebo jestli je používáte pouze proto, že se díky nim cítíte sebevědomější. Tak či ona je dnešní článek určený právě vám a my vám hned prozradíme proč: v následujících řádcích najdete dva recepty na kosmetické produkty, které si vyrobíte doma. Zkusíte to? Vyrobte si kosmetické produkty doma Také se již kolikrát chytáte za hlavu, kolik peněz jste opět utratila za kosmetiku? Hodně žen bezhlavě utrácí za produkty, na které viděly reklamu v televizi, nebo které jim všemi deseti doporučovaly jejich známé. Často se pak ale stává, že tihle pomocníci pro krásu leží na dně šuplíků nebo se na ně práší na poličce v koupelně, protože je zkrátka nevyužijí. Peníze tak potom lítají oknem neuvěřitelnou rychlostí. Mnohem rozumnější tedy je vyrobit si kosmetické pomůcky doma. Nejenže na tom ušetříte pěkné peníze, ale navíc budete vědět o přesném složení daného kosmetického produktu. Nebudete tak vědomě ničit svoje zdraví a i přesto si neodepřete možnost cítit se dobře a líbit se sama sobě. Tak si pojďme říci, jak na to! 1. Balzám na rty Balzám na rty využijete hned v několika případech, hodně žen si jej na pusu maže neustále, protože nemají rády pocit vysušených rtů. Oceníte jej i v zimě, kdy vás po namazání rty nebudou pálit od štiplavého mrazu. I v létě nejsou balzámy na rty k zahození, tlumí dopady škodlivých... Čtěte více Příspěvek Kosmetické produkty, které si můžete vyrobit doma pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.03.2017 04:40 |

podobné články

Tipy na skvělá skupinová indoor cvičení

 
Pravidelná fyzická aktivita by měla být nedílnou součástí života každého z nás, neboť je velmi důležitá pro naše zdraví. Pohyb venku v ulicích nebo přírodě ale není pro každého. Naštěstí se u nás rozmáhá trend indoor cvičení, díky kterým se můžete pohybu věnovat v příjemném prostředí tělocvičen. A proč cvičit o samotě, když se můžete do pohybu zapojit společně s dalšími lidmi? Skupinová indoor cvičení jsou skvělá právě v tom, že můžete poznat nové lidi a navíc se můžete motivovat jejich pílí a úsilím. A která skupinová indoor cvičení vám můžeme doporučit? Skupinová indoor cvičení, která stojí za to! Indoor Walking Indoor walking představuje skupinové cvičení, které si můžeme volně přeložit jako chůzi uvnitř. Cvičení probíhá na speciálních trenažerech připomínajících běžící pásy. Od klasických pásů se ale liší v tom, že se dají různě polohovat, díky čemuž se na nich dá nejen chodit, ale rovněž i provádět různorodé cviky. Celé cvičení je tak založené na přirozené chůzi doplněné o cvičební prvky, kdy jedna lekce trvá 45-60 minut a je složena z vícero částí. Nejdříve se zahřejete v mírném tempu, poté přejdete do hlavní části s finální nejtěžší zátěží a celou lekci zakončíte opět volným tempem pro vydýchání. Indoor cycling Dalším skupinovým cvičením je indoor cycling, které se cvičí na stacoinárních kolech za doprovodu emotivní hudby. Během cvičení si vytvarujete oblast hýždí, můžete se zbavit celulitidy a i vaše kondice se výrazně zlepší. Kromě intenzivní jízdy se do lekcí zahrnují i posilovací cviky pro horní část těla. Jedna lekce indoor cyclingu trvá zpravidla jednu hodinu, během které vás povede zkušený instruktor, který vás bude motivovat a povzbuzovat. Indoor rowing Mezi intenzivní skupinová indoor cvičení patří i cvičení na veslařských trenažerech, neboli indoor rowing. Věnovat se mu můžete jak solo, tak i ve skupině, což je mnohem zábavnější. Cvičení je určené pro... Čtěte více Příspěvek Tipy na skvělá skupinová indoor cvičení pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Vyzrajte na hubnutí ve čtyřech fíglech!

 
Hubnutí je zvláště u něžného pohlaví ošemetným tématem. Jen málokterá z vás je skutečně spokojená se svou postavou – jednu trápí povolenější bříško po porodu, jinou naopak silnější stehna, další zase větší zadeček, který nelze tak snadno schovat. Určitě i vy na svém těle najdete alespoň jednu problematickou partii, která vám často nedá spát. Pokud se snažíte shodit pár přebytečných kil, poradíme vám, jak jít štěstí trochu naproti. Možná vás překvapí, že vám ke zdárnějšímu hubnutí mohou napomoci i zdánlivé maličkosti – jako jsou například ty, které vám přinášíme v dnešním článku. Usnadněte si hubnutí pomocí těchto fíglů – je to sranda! Fígl č. 1: Krájejte, krájejte, krájejte! Na první pohled je to trochu šílené, ovšem jak je známo, i bláznivé věci mohou přinést kýžené výsledky – tak proč to nezkusit? Od dnešního dne si všechno, co si naložíte na talíř, pečlivě rozkrájejte na menší kousíčky – ať už to bude chleba ke snídani, kuře k obědu, okurka ke svačině či brambory k večeři. Zajímá vás, jaký význam to má pro vaše hubnutí? Pokud si jídlo rozporcujete na menší kousky, ošálíte tak svůj mozek – ten si bude myslet, že toho máte k jídlu dostatek a mnohem rychleji tak vyšle signál o tom, že již máte dost. Fígl č. 2: Hubnutí a sladké? Ano, dezert na snídani! Mnoho žen snažících se zhubnout zastává názor, že hubnutí a sladké jednoduše nejde k sobě, ale není tomu tak. Pokud vás často honí mlsná po něčem sladkém, ale přesto nechcete své tělo podvádět a sabotovat tak vaše snahy na hubnutí, vyzrajte na to jinak a dejte si nějakou sladkost ráno ke snídani. Je známo, že po ránu vaše tělo spaluje jako o život, proto mu drobnou sladkostí nikterak neublížíte. Fígl č. 3: Teplá nebo studená? Také znáte onu všude kolující radu, že byste měli před jídlem vypít sklenici studené... Čtěte více Příspěvek Vyzrajte na hubnutí ve čtyřech fíglech! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.08.2015 08:15 |

podobné články

Soba ke snídani? Proč ne? Cestovatelka nafotila padesát nejpodivnějších tradičních snídaní z celého světa!

 
Vášnivá britská cestovatelka Victoria Philpott projela skoro celý svět a během svých cest se zaměřila na to, co lidé snídají. Jídla pečlivě fotografovala a nyní má unikátní sbírku padesáti snímků tradičních snídaní z celého světa.
14.05.2013 17:50 |

podobné články

Osobnosti: Victoria (261 článků)

Jak si opticky ubrat pár kilo?

 
Mít pár kilo navíc sice není nic špatného, ale nejedna žena by dala nevím co za to, kdyby se jich mohla alespoň pohledově zbavit. Bohužel neexistuje kouzelná hůlka, která by vás jedním mávnutím zbavila faldíku na břiše, která by vám ubrala na síle vašich stehen a díky které by se váš zadeček rázem zmenšil o dvě čísla. V dnešním článku vám poradíme, jak si pár kilo opticky ubrat. Nečekejte žádné fitness postupy ani hodiny strávené v bazénu či posilovně. Nepatříte-li mezi věrné příznivce sportování, budou se vám naše triky jistě hodit. Uvidíte, že je to mnohem snazší, než jste si mysleli. Pojďme společně zamaskovat pár kilo, které máte navíc! Maminka vždycky říkávala: „Stůj rovně!“ Také vám maminka říkala tuhle větu? Pak věřte, že rozhodně měla něco do sebe. Ačkoli to s vámi vaše maminka v dětských letech myslela především dobře – rovným postojem se nekřiví záda – dnes se vám tato rada může hodit i co se pár kilo navíc týče. Ramena dejte pěkně dozadu, zpevněte břicho a zaujměte přirozený postoj a chodidla mějte rovnoběžně. Budete mile překvapeni, že vám rázem na těle pár kilo ubylo. Co vyhodit ze šatníku… Pytle, o kterých si myslíte, že zamaskují vaše kila. Pravda je taková, že vám pár kilo ještě přihodí k dobru. Všechny podobné oblečky připomínající stan tedy okamžitě vyhoďte na dno popelnice. Oblečení s výraznými vzory – platí především pro vodorovné pruhy a divoké vzory plné květin – o kterých si výrobci XXL oděvů stále naivně myslí, že ženám s pár kilo navíc pomáhají. Ve skutečnosti je to přesně naopak, pryč s nimi! Bokové kalhoty, které vám díky nízkému sedu udělají tak akorát onu pověstnou pneumatiku okolo pupíku. Věřte, že na ženách, které disponují pár kilo navíc zkrátka vůbec nevypadají dobře… Co si do šatníku naopak pořídit… Spodní prádlo, které vám dokonale... Čtěte více Příspěvek Jak si opticky ubrat pár kilo? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.08.2015 08:25 |

podobné články

Soutěžte s Nedělním Bleskem o vstupenky na letecký simulátor iPILOT!

 
Chtěli jste se někdy proletět kolem vašeho města? Nebo možná hned kolem světě? Teď už můžete! Vyzkoušejte si první komerční letecký simulátor pro veřejnost v centru Prahy – iPILOT. Pod vedením instruktora si můžete splnit svůj sen a stát se na 60 minut pilotem. Můžete si vybrat jedno z 24 000 letišť po celém světě – je to perfektní vánoční dárek. Rozmazlete svoji rodinu a přátele a věnujte jim tuto jedinečnou životní příležitost – k dispozici od února 2012 v Praze. Více nawww.fl yipilot.cz Chtěli jste se někdy proletět kolem vašeho města? Nebo možná hned kolem světě? Teď už můžete! Vyzkoušejte si první komerčníletecký simulátor pro veřejnost v centru Prahy – iPILOT. Pod vedením instruktora si můžete splnitsvůj sen a stát se na 60 minut pilotem. Můžete si vybrat jedno z 24 000 letišť po celémsvětě – je to perfektní vánoční dárek. Rozmazlete svoji rodinu a přátele a věnujtejim tuto jedinečnou životní příležitost – k dispozici od února 2012 v Praze.Více na www.flyipilot.cz
04.12.2011 00:15 |

podobné články

Recept na cheesecake z tvarohu

 
Cheesecake – v doslovném překladu sýrový koláč – je hitem, který by neznal opravdu jen málokdo. Právem se řadí mezi nejoblíbenější sladké dezerty, jehož příprava není vůbec složitá, i když si to většina lidí myslí. Popularita cheesecake roste i díky neskutečnému množství způsobů, na které lze připravit – velice oblíbenou alternativou je citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný cheesecake. Náplň tohoto dezertu může být připravena buď z mascarpone, což je klasika, ale rovněž i z ricotty nebo tvarohu. Sýrový koláč je známý po celém světě a v tomto případě nutno zmínit známé rčení: jiný kraj, jiný mrav. Každá země má svou vlastní alternativu tohoto dezertu, zatímco Američané nedají dopustit na náplň připravenou z termizovaného sýra, Francouzi naopak sází na sýr Neufchâtel, Řekové si jej neumí představit bez oblíbeného sýra feta a my Češi si jej nejčastěji připravujeme z tvarohu. I my vám dnes představíme recept na cheesecake z tvarohu, na kterém si zaručeně pochutnáte. Recept na cheesecake z tvarohu Na přípravu dezertu budete potřebovat: 300 g máslových sušenek 150 g másla 500 g tvarohu 3 vejce 2 polévkové lžíce škrobu 120 g cukru krupice Postup přípravy: Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Tip: Tvarohový cheesecake lze na závěr... Čtěte více Příspěvek Recept na cheesecake z tvarohu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.03.2016 01:15 |

podobné články

Recept na bohatství: Medovník Gevorga Babajana

 
Kulinářská show Recept na bohatství má již řadu nadšených diváků, a aby ne, přináší spoustu super receptů, které si můžete vyzkoušet i vy ve své kuchyni. V dalším díle porotu zaujala Arménka – dort, který upekl soutěžící Gevorg Babajan. Ten však recept na svou sladkou dobrotu odmítl prozradit s tím, že jde o rodinné tajemství. Abyste ale nepřišli zkrátka, přinášíme vám recept na medovník, který může chuť Arménie alespoň navodit.
05.11.2012 17:30 |

podobné články

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Výtečné CEREÁLNÍ SUŠENKY k snídani i svačině!

 
Jistě, sušenky si můžete i koupit, ale když si je upečete, budete mít kontrolu nad jejich složením a v neposlední řadě taky výrazně ušetříte. Zkuste další z receptů Ládi Hrušky - cereální sušenky k snídani, svačině, dětem do školy nebo třeba na výlet pro celou rodinu...
04.06.2014 19:25 |

podobné články

Caesar salát s grilovaným kuřecím masem

 
Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát je na přípravu velice jednoduchý. Původem pochází z Mexika, dnes existuje tolik variant, že si každý dokáže najít tu svoji. Jestliže si i vy rádi na této dobrotě pochutnáte, ale nechcete při každé příležitosti vyhledávat restauraci, pak vám jistě přijde vhod náš recept na caesar salát s grilovaným kuřecím masem! Recept na caesar salát Přinášíme vám recept na caesar salát pro 4 osoby. Potřebujete: 8 g strouhaného parmezánu 4 kusy kuřecích prsních řízků 2 žloutky 2 ks ančoviček 15 ml dijonské hořčice 3 ks hlávky římského salátu 4 stroužky česneku 80 g parmezánu vcelku 1 bagetu šťávu z citronu 250 ml extra panenského olivového oleje sůl, pepř Postup: Listy římského salátu pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a natrhejte jej na kousky. Z parmezánu si připravte hoblinky (můžete je nastrouhat pomocí škrabky na zeleninu). Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě. Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte lehce pomačkané stroužky česneku a předpečené bagetky – opečte dozlatova. Kuřecí prsíčka nakrájejte na menší plátky, které osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. Maso grilujte z každé strany asi 1-2 minuty. Listy salátu poskládejte na talíř a promíchejte se zálivkou. Přisypejte krutonky, přidejte plátky grilovaných prsíček a na závěr posypejte hoblinkami parmezánu. Příspěvek Caesar salát s grilovaným kuřecím masem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.03.2016 12:55 |

podobné články

Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka

 
Zapečené brambory v troubě jsou rychlým a vděčným receptem, na který často vsadí nejedna hospodyňka. Jsou vhodné nejen jako chutná příloha k masu, ale s klidným srdcem je můžete povýšit i na hlavní chod například k večeři. Zapečené brambory v troubě se dají připravit na nespočet lákavých receptů – se šunkou, s česnekem, se sýrem, s masem a spousta dalších variací, mezi kterými si každý dokáže najít tu svoji. Oloupat brambory, nakrájené je poskládat na plech a dát zapéct – mnozí z vás by si možná řekli, že na tom není vůbec nic těžkého. Pravda, není. I tak se ale zapečené brambory v troubě ne vždy vydaří přesně podle našich představ. Na vině může být odrůda, tloušťka slupky nebo způsob pečení. I tak je ale tento recept vhodnou volbou, pokud potřebujete udělat rychlou přílohu nebo bleskovou večeři. Tak se pojďme podívat na dnešní recept, kterému zaručeně přijdete na chuť! Na zapečené brambory v troubě budete potřebovat Další předností tohoto receptu je skutečnost, že na jeho přípravu nepotřebujete zbytečně mnoho ingrediencí a zpravidla si bohatě vystačíte s tím, co máte doma. Na přípravu budete potřebovat: brambory olivový olej sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a červenou papriku Postup přípravy: Brambory, které je možné použít i se slupkou, pouze opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte buď na kolečka nebo na měsíčky. Pokud máte brambory, které je potřeba ještě oloupat, tak je oloupejte. Do připravené mísy dejte nakrájené brambory, zakapejte je olivovým olejem a pořádně je promíchejte, aby se olej dostal ke všem kouskům brambor. Následně ještě přidejte koření a opět pořádně promíchejte, aby se chuť do brambor dostatečně vsákla. Takto ochucené a připravené brambory vyskládejte na plech, který je dobrý vyložit pečicím papírem. Přikryjte brambory alobalem nebo poklopem a pečte je 25 minut při 200°C, poté poklop nebo alobal sundejte, trochu snižte teplotu... Čtěte více Příspěvek Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.04.2016 02:25 |

podobné články

Revoluce v hubnutí je zde - zhubněte se Zdravou snídaní! Snídaně je základ, jde to snadno a rychle

 
Hubnutí začíná ve vaší mysli. Musíte věřit, že to dokážete. My vám nabízíme unikátní řadu výrobků, s kterými to navíc jde snadno. Začněte den chutnou Zdravou snídaní od OBEZINu, která vám zajistí energii a vitalitu. Zdravou snídani ve 12 lahodných kombinacích nyní nabízíme za zaváděcí cenu. Pochutnáte si a navíc se budete se cítit skvěle. Vyzkoušejte i další ověřené tipy celebrit. Děláme to pro vás!
26.11.2015 17:05 |

podobné články