Článek

Tržnice Dlouhá 14 se mění na Food Story Dlouhá 14, nabídne otevřenou kuchyni i rozsáhlou pivotéku

 
Zákazníci v prostoru o velikosti 500 m2 najdou kromě obchodu s delikatesami a potravinami z celého světa i kavárnu, bistro s otevřenou kuchyní nebo salátový, mozzarella a tapas bar. V dolní části prostoru se otevře pivotéka Pípa, která nabídne až 160 druhů piv i služby známého pivního sommeliéra Roberta Demetera. Food Story Dlouhá 14 se otevře v průběhu listopadu.
23.10.2015 12:06 |

podobné články

Osobnosti: Robert Story (1 článek)
Podobné články

Raw food – užitečné zásady, co se budou hodit

 
Fenomén známý jako raw food vám jistě nemusíme zdlouhavě představovat. Živá strava pohltila celý svět a kouzlu přirozeného, zdravého, chutného a navíc i sytého jídla podlehlo nespočet lidí. U raw food jde především o přípravu pokrmů z čerstvých potravin bez jakýchkoli konzervantů, které neprošly tepelnou úpravou nad 42°C. Příznivci živé stravy tak konzumují převážně zeleninu a ovoce, v jídelníčku jim nechybí mořské řasy, chutné ořechy nebo klíčky. Jestliže se o raw food také zajímáte, pak si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám představíme užitečné zásady, jež se vám v tomto životním stylu jistě budou hodit. Zásada první: Konec stání u plotny! Každá svědomitá hospodyňka ví, že čas strávený u plotny, hrnců, pekáčů a pánviček mnohdy leze až do několika hodin. S raw food nic takového zažívat nebudete a čas, který jste dříve strávili vařením, tak budete moci využít mnohem zajímavějším způsobem. U živí stravy si práci usnadníte pomocí sušičky, klíčidla, odšťavňovače a kuchyňského robotu. Zásada druhá: Strava, která osvěží! U raw food pracujete s čerstvou zeleninou a ovocem, které mají vysoký podíl vody. Což je dobře, protože v takovém případě vás připravené pokrmy nejen příjemně osvěží, ale zároveň i hydratují, čím napomáhají k pitnému režimu. Zásada třetí: Obavy jsou zbytečné! Mnoho lidí raw food odsuzuje především z toho důvodu, že se zde pracuje se syrovými surovinami. Možná i vy máte obavy, že se díky ovoci, zelenině nebo klíčkům dostatečně nenajíte, ale věřte, že tento strach je úplně zbytečný. Zásada čtvrtá: Sladkosti povoleny! Milujete sladké? Pak pro vás máme dobrou zprávu! S raw food se nebudete muset v sladkostech omezovat a zkrátka budete moci mlsat bez omezení! Zajímá vás, jak je to možné? Raw vůbec nepracuje s rafinovaným cukrem, což znamená, že ať už si podle pravidel připravíte cokoli, nepřiberete. Příspěvek Raw food – užitečné zásady, co se budou hodit pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.01.2016 03:00 |

podobné články

Simon Cowell vytvořil novou soutěž kuchařských talentů Food Glorious Food

 
Hudební a televizní producent Simon Cowell se rozhodl vytvořit novou soutěž talentů. Světu dal televizní formát X Factor, teď přichází ve spolupráci s britskou televizí ITV1 se soutěžní reality show Food Glorious Food, v níž budou o prvenství zápolit lidé mající talent pro vaření a kulinářské umění.
11.06.2012 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Simon Cowell (113 článků)

Někdejší konírna se mění k nepoznání. Slovácká tržnice získává obrysy…

 
Objekt bývalých uherskohradišťských kasáren – někdejší konírna – se mění k nepoznání a ještě v letošním roce znovu poslouží veřejnosti. Mění se totiž v unikátní projekt Slovácké tržnice, který nabídne to nejlepší z regionu. Právě dnes si přišli potencionální zájemci prostory prohlédnout.
23.06.2015 19:41 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Praha: Smlouva na pronájem holešovické Tržnice se změní

 
Radní hlavního města Prahy Aleksandra Udženija zahájila s nájemcem Pražské tržnice v Holešovicích jednání o revitalizaci celého komplexu, která bude odpovídat územnímu plánu města, požadavkům památkářů a ekonomickým možnostem využití tržnice.
08.03.2011 21:50 |

podobné články

Nájemce Holešovické tržnice dluží Praze 200 milionů

 
AKTUALIZOVÁNO. Praha žaluje firmu Delta Center, nájemce Holešovické tržnice, kvůli dlužnému nájemnému. Delta Center dluží městu 211 milionů korun, řekla dnes ČTK radní pro majetek Aleksandra Udženija (ODS). Delta Center, jejíž vyjádření se nepodařilo zjistit, už dříve existenci pohledávek odmítala. Nájemní smlouva, kterou Praha vypověděla na konci loňského roku, končí v prosinci. V části tržnice by podle radní v budoucnu měla sídlit radnice Prahy 7.
17.05.2012 12:20 |

podobné články

Farmářské trhy, kultura či „masná“ restaurace: Holešovická tržnice oblékne nový háv

 
Už žádné prázdné budovy ve špatném stavu! Do místy chátrající Holešovické tržnice budou Pražané nově chodit třeba na farmářské trhy nebo za kulturou. Úředníci začínají pracovat na projektech přeměny tržnice i jejího celkového rozvoje.
12.09.2017 20:50 |

podobné články

5 fotografií zbytků jídla a pochybně vypadajících polévek – to je šílenství jménem "sad food"

 
Před časem jsme vás "informovali":http://www.extra.cz/konec-fenomenu-zvaneho-food-porn-majitele-restauraci-uvazuji-o-zakazu-fotit-si-jidlo-pred-jeho-konzumaci o blížícím se konci fenoménu zvaného "food porn". Mnozí majitelé restaurací na tuto mánii zareagovali tak, že v prostorách svých podniků jednoduše zakázali fotografovat, a jiní zašli dokonce tak daleko, že si pořídili rušičky signálu mobilních telefonů.
09.03.2014 13:55 |

podobné články

10. ročník Prague Food Festivalu: Blesk.cz pro vás sestavil hitparádu jídel

 
Slavnost dobrého jídla Prague Food Festival se koná už podesáté, v neděli 29. května je poslední možnost ji navštívit. „Hnacím motorem jsou lidé, kteří si o něj neustále píšou a inspirují nás, jak udělat další ročník,“ uvedl zakladatel Pavel Maurer. Na letošní ročník pozval restaurace z celého Česka. Největší hity a zajímavá jídla Prague Food Festivalu za vás ochutnal reportér Blesk.cz. Jak dopadly na stupnici od jedné do deseti (nejlepší) v ochutnávce?
29.05.2016 07:10 |

podobné články

Nejlepší česká food bloggerka Katka: Nejsem šéfkuchař ani kuchař, vařit mě jenom neskutečně baví

 
Kateřina Lustigová je česká food bloggerka a autorka blogu My cooking diary. V roce 2015 vyhrála hned dvě ocenění, a to za food blog roku a objev roku v kategorii bloggerka. Na Instagramu má přes 81 tisíc sledujících, kteří si mladou bloggerku velmi oblíbili. Lidé zkrátka milují jídlo! Sama Katka však přiznává, že rozhodně není žádná kuchařka.
08.04.2017 13:00 |

podobné články

Prague Food Festival popáté: Exotika v Královské zahradě

 
VIDEO. Vybrané delikatesy domácí i zahraniční kuchyně, ochutnávky vín, piva, ale i speciality připravené z hmyzu nabídne návštěvníkům gastronomický Prague Food Festival. Již šestý ročník se letos uskuteční od 25. do 27. května v Královské zahradě Pražského hradu a jeho mottem je: "mysli globálně, papej lokálně". Organizátoři akce to řekli na dnešní tiskové konferenci.
21.05.2012 18:30 |

podobné články

Mysli globálně, papej lokálně! Začíná Prague Food Festival

 
V Královské zahradě Pražského hradu dnes začíná šestý ročník gastronomického Prague Food Festivalu, který potrvá do 27. května. Návštěvníkům nabídne vybrané delikatesy domácí i zahraniční kuchyně, ochutnávky vín, piva, ale i speciality připravené z hmyzu.
25.05.2012 13:35 |

podobné články

Návštěvníci premiérového Food Festivalu na autodromu se mohou těšit i na „kluka v akci“

 
Filip Sajler, který společně s Ondřejem Slaninou tvoří kuchařskou dvojici v populární televizní show České televizi o vaření a gastronomii Kluci v akci, zpestří svou účastí premiérový Food Festival na mosteckém autodromu. Uskuteční se o víkendu 29. a 30. července jako nedílná součást akce The Most Show, která nabídne kromě gastronomických i řadu sportovních a kulturních zážitků.
12.07.2017 12:55 |

podobné články

Osobnosti: Filip Sajler (22 článků) , Ondřej Slanina (14 článků)

Garden Food Festival nabídne stovku vystavovatelů, slavného televizního „šéfa“ a michelinského kuchaře

 
Více než šedesát restaurací, vinařů, minipivovarů i tradičních pivních značek nebo prodejců prémiových destilátů a k tomu přes třicet regionálních výrobců a farmářů se připravuje na druhý ročník zlínského Garden Food Festivalu.
11.08.2017 11:50 |

podobné články

Italský šéfkuchař hodnotí českou kuchyni: Proč nedoporučuje svíčkovou?

 
Luigi Valenzano je italský šéfkuchař, který v Česku i jinde ve světě propaguje tzv. slow food, gastronomický směr, který je opakem rychlých občerstvení a nekvalitních potravin. Pro TN.cz se rozhovořil i o české kuchyni...
12.04.2013 06:30 |

podobné články

V Lanškrouně shořela tržnice, škoda asi pět milionů korun

 
V Lanškrouně na Orlickoústecku v noci na dnešek shořela tržnice. Škoda činí přibližně pět milionů korun.
27.02.2010 14:30 |

podobné články

Příznivci DSSS se sešli u vietnamské tržnice

 
V blízkosti vietnamské tržnice Sapa v Praze Libuši se ve středu večer sešlo několik příznivců Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS), která je nástupkyní soudem zrušené Dělnické strany.
12.05.2010 20:20 |

podobné články

V Ústeckém kraji v noci hořely dvě tržnice

 
V Ústeckém kraji v noci na dnešek hořely dvě příhraniční tržnice, řekl mluvčí hasičů Milan Rudolf. Jednu tržnici museli hasiči hasit v Moldavě na Teplicku, druhý požár likvidovali v Hoře svaté Kateřiny na Mostecku.
16.07.2010 10:55 |

podobné články

VIDEO: Ve Zlíně hořela bývalá tržnice u autobusového nádraží

 
Hasiči museli v úterý odpoledne vyjet k požáru bývalé asijské tržnice v blízkosti autobusového nádraží ve Zlíně.
14.12.2010 17:35 |

podobné články