Článek

Třetina vegetariánů v opilosti pojídá maso

 
K vegetariánství vedou lidi různé důvody. Nechutná jim maso, chtějí žít zdravěji nebo soucítí s živočichy a nehodlají je konzumovat, aby tito nemuseli trpět při usmrcování. Třetina vegetariánů však o nechuť k masu přichází v opilosti. Jakmile jsou silně intoxikovaní etanolem, zahánějí opici a následnou kocovinu masitými pokrmy.
12.10.2015 09:15 |

podobné články

Podobné články

Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí

 
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.
14.10.2015 13:36 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

I vegetariáni mají své dny. V opilosti se prý tajně vrhají na maso

 
Zná to každý, kdo se někdy alespoň trochu opil. Někdy po vypití pár skleniček přichází vlčí hlad a cesta tak vede k nejbližšímu stánku rychlého občerstvení. Překvapivě po masu sahá i více než třetina vegetariánů.
16.10.2015 16:45 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Hanychová opět šokuje: pojídá červy a mučí tělo na thaiboxu

 
Agáta Hanychová se před měsícem vrátila z Ameriky, kde pobývala se svým přítelem, motokrosovým závodníkem Janem Brabcem a už je o ní zase slyšet. Nejen že se svléká na veřejnosti, aby ukázala své o sedm kilo lehčí tělo, ale pojídá třeba červy nebo se mučí na thaiboxu. A k tomu všemu je pořád hodně zamilovaná.
01.04.2010 00:05 |

podobné články

Osobnosti: Agáta Prachařová (2247 článků)

Hvězda podobná Slunci pojídá svou planetu

 
Astronomové nalezli planetu, kterou pojídá blízká hvězda připomínající naše Slunce. Rozžhavené planetě nezbývá více než deset milionů let života.
24.05.2010 00:20 |

podobné články

Děsivé video: Kanibal pojídá srdce padlého syrského vojáka!

 
Zvednuté žaludky, zděšení a mžitky před očima. Takové reakce vyvolává na internetu video, na kterém je viděn syrský opoziční rebel, který pojídá srdce padlého vojáka loajální prezidentovi Bašárovi Asadovi. Pokud patříte mezi slabší povahy, rozhodně si ho nepouštějte.
14.05.2013 12:40 |

podobné články

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Dospělým vegetariánství prospívá. Dětem ale může škodit

 
U dospělých vegetariánů je nižší výskyt obezity i nádorových onemocnění, z jídelníčku dětí by ale maso vymizet nemělo, upozorňují odborníci.
01.10.2014 14:05 |

podobné články

Vegetariáni jsou sice nejzdravější a nejvíc fit, ale...!

 
Ačkoli většina vegetariánů tvrdí, že jsou šťastnější a spokojenější než v době, kdy ještě jedli maso, jedna z nových studií nenasvědčuje tomu, že vegetariány se častěji stávají ti lidé, kteří mají psychické potíže a deprese. Ne, že by vegetariánství vedlo k neštěstí, ale je mezi nimi více těch s psychickými poruchami a depresemi. Tedy vyplývá to z analýzy celkového zdravotního a psychického stavu u padesáti tisíc osob.
28.11.2014 16:00 |

podobné články

Osm z deseti vegetariánů se vrátí k masu

 
Zůstat vegetariánem je pro člověka, který se většinu života stravuje jako všežravec, velmi nesnadné. Vyplývá to z výzkumu společnosti Humane Research Council, která se snaží propagovat vegetariánství a bojuje za práva zvířat. Osm z deseti osob, které se rozhodnou vyloučit ze svého jídelníčku maso, se k němu zase vrátí.
10.12.2014 14:00 |

podobné články

Řidič (22) z Brna: Za tragickou nehodu v opilosti osm let!

 
Za nehodu v opilosti by měl dostat osm let v kriminálu! Takový trest pro opilého řidiče, který zabíjel v centru Brna navrhuje obžaloba. Petr Z. letos počátkem července usedl za volant bez řidičského oprávnění a v silné opilosti způsobil tragickou nehodu. V centru Brna srazil dvě ženy - matku s dcerou. Starší zemřela. Mladík měl v krvi 2,5 promile alkoholu. Verdikt padne v pátek.
11.11.2010 16:30 |

podobné články

Kamarádi namluvili chlápkovi, co zase řídil v opilosti, že byl 10 let v kómatu. Podívejte se na jeho reakci!

 
Co dělat s kamarádem, který byl už pětkrát přichycen při "řízení v opilosti":http://www.extra.cz/hledat?q=%C5%99%C3%ADzen%C3%AD+v+opilosti? Ray to dělá pravidelně a pořád se nepoučil. A tak se rozhodli, že mu udělí pořádnou lekci. Při jedné takové jízdě skončil opilý ve spánku, a tak se rozhodli předělat jednu kancelář na "nemocniční":http://www.extra.cz/tema/nemocnice pokoj a po jeho probuzení sehrát scénku s najatými herci, že byl deset let v "kómatu":http://www.extra.cz/tema/koma.
10.12.2013 16:25 |

podobné články

Fůůůj! Salma Hayek snědla cvrčka

 
Herečka Salma Hayek žila s manželem v Paříži, loni se přestěhovali do Londýna, ale často pobývají i v Los Angeles, kde točí filmy. Osmačtyřicetiletá Latinoameričanka pochází z Mexika. A tak je zvyklá na to, že se na talíři občas objeví hmyz. Pro Evropany i obyvatele USA je to zatím potrava vyvolávající znechucení. Vědci ale tvrdí, že je to cenný zdroj bílkovin a v budoucnosti nahradí maso. Souhlasí s tím i Salma, která teď na sociálních sítích vyvěsila video, v němž pojídá kobylky.
23.04.2015 18:10 |

podobné články

Osobnosti: Salma Hayek (216 článků)

Třetina českých domácností s dětmi má problém s příjmy, tvrdí výzkum

 
Asi třetina českých domácností s dětmi nemůže vyjít se svými příjmy. Tento problém se týká 55 procent neúplných rodin a 45 procent rodin s třemi a více potomky. Na hranici chudoby se přitom pohybuje pětina rodin s třemi a více dětmi a třetina členů neúplných rodin. Alarmující data ve čtvrtek zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ) 
28.05.2015 14:36 |

podobné články