Článek

Toto hodnocení Füleho nepotěší. Sepsal ho europoslanec Keller

 
„Naprogramovaný stroj“ nebo „zdálky ovladatelný robot“, tato slova padla na adresu bývalého eurokomisaře Štefana Fülleho z úst europoslance Jana Kellera, který na dotaz čtenáře hodnotil jeho působení. A nebylo to zrovna lichotivé.
17.06.2015 17:27 |

podobné články

Osobnosti: Štefan Füle (103 článků)
Podobné články

Mrtvé krysy v párcích v USA, velké utajení. Profesor Keller debatoval o americko-evropské smlouvě TTIP a bylo rušno

 
Známý sociolog a europoslanec za ČSSD Jan Keller promluvil v neděli v pražské ROH družstevní kavárně o kontroverzní Transatlantické dohodě o obchodu a investicích mezi EU a USA (TTIP). Věnoval se zde jak argumentům stoupenců smlouvy, tak i argumentům odpůrců, mezi které se řadí i on sám. Profesor Keller se dočkal i nařčení jednoho z účastníků besedy. "Dopustil jste se manipulací, trpíte nihilismem k demokracii," uvedl. A Keller se pochopitelně bránil.
11.02.2015 16:26 |

podobné články

Profesor Keller burcuje: Na vládu je lepší nastoupit teď, než bude pozdě

 
Odbory nemají šanci iniciovat generální stávku, myslí si profesor sociolog Jan Keller. Podle něj mají odbory leda šanci se přidat už k zahájené akci. Keller je navíc přesvědčen, že pokud se nálada veřejnosti natolik radikalizuje, aby vyšla do ulic, bude to příliš pozdě na to, aby reformy byly zaváděny s přijatelnými kompromisy. O to budou dopady na lidi bolestnější, je přesvědčen Keller.
25.06.2011 05:55 |

podobné články

Profesor Keller burcuje: Na vládu je lepší nastoupit teď, než bude pozdě

 
Odbory nemají šanci iniciovat generální stávku, myslí si profesor sociolog Jan Keller. Podle něj mají odbory leda šanci se přidat už k zahájené akci. Keller je navíc přesvědčen, že pokud se nálada veřejnosti natolik radikalizuje, aby vyšla do ulic, bude to příliš pozdě na to, aby reformy byly zaváděny s přijatelnými kompromisy. O to budou dopady na lidi bolestnější, je přesvědčen Keller.
25.06.2011 09:35 |

podobné články

Profesor Keller kritizoval sankce proti Rusku a dodal: Je zajímavé, že kamkoliv Američané vstoupí...

 
Europoslanec za ČSSD a renomovaný sociolog Jan Keller odpovídal na další z dotazů od čtenářů ParlamentníchListů.cz. Převážná většina z nich se týkala situace na Ukrajině a sankcí vůči Rusku. Keller ale čelil také kritice za to, že prý po svém zvolení už lidem nevěnuje tolik pozornosti.
27.08.2014 13:02 |

podobné články

Odložte servítky. Profesor Keller promluvil u Moravce o imigrantech, kvůli kterým evropským chudým nezbude nic

 
V debatě dvou sociologů u Václava Moravce vystoupil s bývalou slovenskou premiérkou Ivetou Radičovou Jan Keller, český europoslanec a mimo to též známý komentátor. Debata se vedla především na sociologické bázi, například o nebezpečích likvidace sociálního státu. A profesor Keller skutečně odložil servítky.
04.01.2015 13:27 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Radičová (121 článků)

Profesor Keller otevřeně o uprchlících z Afriky a co nás čeká. Sociální pomoc půjde hlavně přistěhovalcům a našim chudým až co na ně zbude

 
ROZHOVOR Nestranický europoslanec za ČSSD, profesor sociologie Jan Keller, varuje před kvótami EU a na imigranty a vysvětluje, že ve skutečnosti hlasoval proti kvótám. Kvóty dle něho můžou vést k rozpadu Evropské unie. Kvóty na imigraci narušují sociální politiku národních států. Keller souhlasí s myšlenkou Miloše Zemana, že každý má žít ve své původní zemi.
29.05.2015 09:51 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (16985 článků)

Tohle už není udržitelné. Profesor Keller o tom, co nás čeká příští rok

 
ROK 2015 – A CO DÁL? Europoslanec Jan Keller zvolený za ČSSD považuje za úspěch, že se EU pod tíží imigrační vlny ještě nerozpadla. „Protože jsem levicově zaměřený, přál bych si, aby se Miloš Zeman s Bohuslavem Sobotkou co nejvíce smířili a Andrej Babiš s Miroslavem Kalouskem na sebe podávali co nejvíce žalob. Asi je jednodušší dosáhnout toho druhého,“ řekl Keller.
09.12.2015 11:01 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (9024 článků) , Bohuslav Sobotka (8695 článků) , Miroslav Kalousek (6013 článků) , Miloš Zeman (16985 článků)

Děti bohatých inkluzi nepoznají, školství míří k schizofrenii, tvrdí Keller

 
Jakkoli se o inkluzi mluví jako o celospolečenské záležitosti, děti bohatých rodičů ji na svých špičkových soukromých školách nepoznají. Upozornil na to europoslanec Jan Keller (za ČSSD), profesí sociolog. Keller to zmínil v době, kdy se peníze řeší i na ministerstvu školství. Resort hledá prostředky na odborné asistenty, kterých bude ve třídách zapotřebí nebývalé množství.
01.03.2016 13:05 |

podobné články

Jan Keller: Výbuch v Bruselu mě minul o 15 minut. Prodáme naše zbytky Číňanům, nastěhujeme si sem černochy a budeme vystaveni teroristům

 
ROZHOVOR Nejsem žádný posera, do Bruselu budu jezdit dál a po městě tam využiji i hromadnou dopravu jako ostatní lidé, říká europoslanec, sociolog, profesor Jan Keller, kterého výbuch minul jen o 15 minut. Keller v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz uvádí, že Spojené státy věnovaly miliony dolarů na destabilizaci syrského režimu, a přitom dohoda o společném postupu s Ruskem by je vyšla mnohem laciněji. Nediví se ani stále většímu rozevírání nůžek mezi bohatší a chudší částí společnosti. K tomu prohlašuje: „Při narůstající impotentnosti levice je pravděpodobné, že tento trend bude i nadále pokračovat.“
29.03.2016 10:01 |

podobné články

Profesor Keller: Buď se zabrání další vlně imigrace, nebo nastane chaos, kolaps a nelze vyloučit ani válku. „Populistou“ je každý, komu zbyla trocha zdravého rozumu

 
ROZHOVOR Europoslanec ČSSD Jan Keller říká, že nyní buď přijde fáze inteligentnější politiky, která zabrání kulminaci další vlny, anebo zkolabují pojistné systémy států, jež budou novou vlnou uprchlíků zavaleny, a v Evropě zavládne chaos. „Jsme členy NATO, takže musíme doufat, že to je spolek obranný, nikoliv spolek přátel žehu,“ říká Keller.
26.09.2016 04:55 |

podobné články

Tohle je jeden z naprosto klíčových problémů. Časovaná bomba. Profesor Keller vážně o tom, co přijde

 
ROZHOVOR Europoslanec profesor Jan Keller míní, že v ČR v roce 2016 k ničemu opravdu významnému nedošlo. Stále častěji se dle něj mluví o časované bombě v podobě italských bank. „Italové mají navíc státní dluh tak astronomický, že každý Ital je v průměru zadlužen ještě více než průměrný Řek. Nad největší německou bankou visí hrozba obrovských finančních ztrát a možného kolapsu,“ varuje Keller.
23.12.2016 22:05 |

podobné články

Bezcharakterní individua. Můžeme se modlit, abychom to i se svými dětmi přežili… Profesor Keller velmi otevřeně o Trumpovi, Sorosovi, ČT i Madonně

 
ROZHOVOR Europoslanec Jan Keller míní, že bychom měli napodobit Ameriku a přijmout u nás zákon, který ukáže, které nevládní organizace jsou z jaké míry financovány z ciziny. „Pokud vezmeme řeči obou uchazečů naprosto vážně, je s podivem, jak tato dvě pokřivená a bezcharakterní individua mohl vůbec někdo slušný volit,“ řekl Keller o Trumpovi a Clintonové.
26.01.2017 17:15 |

podobné články

Havel: Minulost Füleho v KSČ mi nevadí

 
Exprezidentovi a disidentovi Václavu Havlovi nevadí komunistická minulost českého kandidáta na post eurokomisaře Štefana Füleho.
11.11.2009 18:10 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4480 článků) , Štefan Füle (103 článků)

ODS: Víme, kdo vystřídá Füleho ve vládě, Mora to nebude

 
Předseda ODS Mirek Topolánek už prý zná jméno člověka, který ve vládě vystřídá nově zvoleného eurokomisaře a stávajícího ministra pro evropské záležitosti Štefana Füleho.
12.11.2009 15:05 |

podobné články

Osobnosti: Mirek Topolánek (1793 článků) , Štefan Füle (103 článků)

Europoslanci se budou Füleho zřejmě ptát i na jeho minulost

 
Ministra pro evropské záležitosti Štefana Füleho, kterého Česko navrhlo na post příštího eurokomisaře, zřejmě při slyšení v Evropském parlamentu čekají nepříjemné otázky k jeho komunistické minulosti.
24.11.2009 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Štefan Füle (103 článků)

Nový ministr pro Evropu bude Juraj Chmiel, nahradí eurokomisaře Füleho

 
Nástupcem Štefana Füleho ve funkci ministra pro evropské záležitosti bude Juraj Chmiel. Po schůzce s předsedou ODS Mirkem Topolánkem to ve čtvrtek oznámil premiér Jan Fischer. Füle bude Českou republiku zastupovat v Evropské komisi. Chmiel bude spolu s Janem Dusíkem a Pavlem Zářeckým jmenován v pondělí.
26.11.2009 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Mirek Topolánek (1793 článků) , Jan Fischer (1731 článků) , Štefan Füle (103 článků) , Pavel Nový (343 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

K podpisu smlouvy TTIP nedojde! To čerstvě prozradil europoslanec Jan Keller

 
Budoucnost našich potomků nevidím růžově, řekl mimo jiné v rozhovoru s Haló novinami europoslanec za ČSSD Jan Keller. Vyjádřil se také k nezaměstnanosti či ke smlouvě TTIP.
24.07.2016 17:55 |

podobné články

Europoslanec Keller: Chovanec považuje občany za hlupáky. Ministerstvo vnitra by potřebovalo zřízení odboru psychiatrie – pro vnitřní účely

 
Snaha ministra vnitra Milana Chovance, aby se do ústavního zákona o bezpečnosti republiky (110/1998 Sb.) doplnilo, že občané mají právo nabývat, držet a nosit zbraně a střelivo k tomu, aby se podíleli „na zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti a ochraně územní celistvosti a svrchovanosti a demokratických základů ČR“, narazila podle Práva na odpor ministrů obrany Stropnického a spravedlnosti Pelikána. Varují, že by prý občané mohli útočit na náboženské či národnostní menšiny či na „konvoje spřátelených armád nebo na představitele EU“ či vytvářet domobrany. K celé věci se vyjádřil i europoslanec ČSSD Jan Keller.
05.01.2017 15:50 |

podobné články