Článek

Tohle tu ještě nebylo: Nechte si uvařit od trpasličích kuchařů

 
Chodíte rádi do restaurací? Líbí se vám videomapping? Pak si nenechte ujít toto video.
28.06.2015 22:26 |

podobné články

Podobné články

Co uvařit k obědu, když vás honí čas

 
Co uvařit k obědu, když vás honí čas a vy si nemůžete dovolit stát několik hodin u sporáku s vařečkou v ruce? Tak nad touhle otázkou se čas od času zamyslí snad úplně každý. Vaření sice může být vaším největším koníčkem, ovšem i přesto tu a tam potřebujete recept na nějakou chutnou rychlovku, jejíž příprava vám nezabere hodiny, ale jen několik málo minut. Nezáleží na tom, zda před sebou máte důležitou pracovní schůzku, spěcháte na taneční vystoupení vaší dcery nebo se zkrátka jen chystáte ven s přáteli na skleničku něčeho dobrého – vědět, co uvařit k obědu, když vás honí čas, se vždycky hodí! Máte jen několik málo minut, než budete muset vyrazit z domu a stále ještě nemáte nápad na rychlý oběd, který by každému zachutnal a vás zbytečně nepřipravil o cenné minuty. Přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém získáte inspiraci co uvařit k obědu, když vás honí čas. Připravili jsme pro vás chutné recepty, které vás nalákají již svým názvem a svou chutí vám doslova učarují! Vepřová panenka zalitá pikantní pepřovou omáčkou Máte rádi maso a nejraději připravujete chutné pokrmy právě z této ingredience? Pak neváhejte a inspirujte se hned prvním receptem! Lehce pikantní pepřová omáčka zachutná každému, kdo má rád pálivé a panenka je klasika, na které si smlsne úplně každý. Potřebujete: 1,5 kg vepřové panenky 50 g másla 1 cibuli 2 lžíce olivového oleje 2 dcl smetany na vaření 50 g nakládaného pepře v nálevu vaničku „šťáva na světlá masa“ sůl, pepř Postup: Vepřovou panenku omyjte, osolte a opepřete z obou stran a zprudka opečte na pánvi. Poté vložte do trouby a pečte při 190°C cca 8 minut podle velikosti masa. Po uplynutí času nechte vepřové maso odpočinout. Mezitím si z výpeku připravte pepřovou omáčku. Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět a poté na ní orestujte nakládaný... Čtěte více Příspěvek Co uvařit k obědu, když vás honí čas pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 15:40 |

podobné články

Válka kuchařů: Babica vyhrává! My víme, proč!

 
Nova a Prima. Konkurenční televizní stanice. Jiří Babica a Zdeněk Pohlreich, Babicovy dobroty a Ano, šéfe! Konkurenční televizní pořady o vaření. A co z toho vzešlo? Válka kuchařů. „Vaříte podle Babici? Sejdeme se u lékaře,“ tvrdí Pohlreich. „Kuchař Pohlreich je mi ukradenej. Nedokáže jako jiní, méně úspěšní kolegové skousnout, že můj pořad sleduje přes milión lidí,“ oponuje Babica. A do duelu se vložil i Blesk (anebo ho tak trochu vyvolal?). Podle jeho komentátorky se jedná o víc než jen dva kuchaře: „Tohle zdaleka není jen duel kuchařů. Tohle je duel českého vkusu,“ píše.
05.03.2010 06:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Babica (151 článků) , Zdeněk Pohlreich (456 článků)

Válka kuchařů: Babica vyhrává! My víme, proč!

 
Nova a Prima. Konkurenční televizní stanice. Jiří Babica a Zdeněk Pohlreich, Babicovy dobroty a Ano, šéfe! Konkurenční televizní pořady o vaření. A co z toho vzešlo? Válka kuchařů. „Vaříte podle Babici? Sejdeme se u lékaře,“ tvrdí Pohlreich. „Kuchař Pohlreich je mi ukradenej. Nedokáže jako jiní, méně úspěšní kolegové skousnout, že můj pořad sleduje přes milión lidí,“ oponuje Babica. A do duelu se vložil i Blesk (anebo ho tak trochu vyvolal?). Podle jeho komentátorky se jedná o víc než jen dva kuchaře: „Tohle zdaleka není jen duel kuchařů. Tohle je duel českého vkusu,“ píše.
09.03.2010 08:40 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Babica (151 článků) , Zdeněk Pohlreich (456 článků)

Exkluzivně: Ochutnali jsme olympijské menu českých kuchařů

 
Bude z toho konečně zlato? Český národní tým kuchařů a cukrářů má na říjnové kulinářské olympiádě IKA v Erfurtu zaděláno na medaili. A reportér Blesk.cz exkluzivně ochutnal menu, které tam naši mistři vařečky uvaří.
19.09.2012 21:00 |

podobné články

Chybí tisíce řidičů i kuchařů. Tahle povolání Čechům „nevoní“

 
České firmy marně shánějí přes 8000 stavebních dělníků, 7000 řidičů i téměř 5000 kuchařů. Rekordně nízká nezaměstnanost má na svědomí, že o některá zaměstnání zkrátka vůbec není zájem. Celkem úřad práce eviduje 159 tisíc volných pracovních míst. Podle expertů je často problémem i skutečnost, že firmy nedokážou nabídnout odpovídající mzdu nebo jim dokonce stačí, když místa obsadí lidmi z Ukrajiny nebo Bulharska.
20.05.2017 05:25 |

podobné články

Láďa jede! Novácké trdlo Hruška bude učit vařit nevidomé, jak uvařit housky

 
Novácký kuchtík Ladislav Hruška má další zářez na pažbě. A rovnou Braillovým písmem! Jak Super.cz již informoval, stala se „jeho“ kuchařka (ve skutečnosti jde o divácké recepty) nejprodávanější knížkou Česka a bez mrknutí oka se prodalo sto tisíc kusů. Sem tam se potýká s nevraživostí ze strany profesionálních kuchařů , někteří jej naoko skrytě podporují , ale jinak je miláčkem velké části národa. A jak se ukazuje, asi nejen té vidící. Housky, knedlíky, sýry z mikrovlnky a další lahůdky teď budou lidé s vážnou poruchou zraku moci vařit s nováckým experimentátorem.
07.11.2014 09:10 |

podobné články

Děsivé zranění v MasterChef Česko. Utržený sval a převoz do nemocnice!

 
Dnes pokračuje další díl kuchařské show o hledání nejlepších domácích kuchařů MasterChef Česko. Dnes čeká na soutěžící týmová výzva, během které budou muset uvařit dvouchodové menu pro studenty gastronomické školy. Bohužel, dojde i k nehodě. Soutěžící Pavel Nýdrle (39) si v pořadu MasterChef Česko v zápalu vaření utrhne lýtkový sval.
14.09.2016 19:30 |

podobné články

Recept na cheesecake z tvarohu

 
Cheesecake – v doslovném překladu sýrový koláč – je hitem, který by neznal opravdu jen málokdo. Právem se řadí mezi nejoblíbenější sladké dezerty, jehož příprava není vůbec složitá, i když si to většina lidí myslí. Popularita cheesecake roste i díky neskutečnému množství způsobů, na které lze připravit – velice oblíbenou alternativou je citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný cheesecake. Náplň tohoto dezertu může být připravena buď z mascarpone, což je klasika, ale rovněž i z ricotty nebo tvarohu. Sýrový koláč je známý po celém světě a v tomto případě nutno zmínit známé rčení: jiný kraj, jiný mrav. Každá země má svou vlastní alternativu tohoto dezertu, zatímco Američané nedají dopustit na náplň připravenou z termizovaného sýra, Francouzi naopak sází na sýr Neufchâtel, Řekové si jej neumí představit bez oblíbeného sýra feta a my Češi si jej nejčastěji připravujeme z tvarohu. I my vám dnes představíme recept na cheesecake z tvarohu, na kterém si zaručeně pochutnáte. Recept na cheesecake z tvarohu Na přípravu dezertu budete potřebovat: 300 g máslových sušenek 150 g másla 500 g tvarohu 3 vejce 2 polévkové lžíce škrobu 120 g cukru krupice Postup přípravy: Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Tip: Tvarohový cheesecake lze na závěr... Čtěte více Příspěvek Recept na cheesecake z tvarohu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.03.2016 01:15 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

V Transylvánii žili vyjma Drákuly i trpasličí dinosauři

 
Když maďarský baron Franz Nopcsa tvrdil, že jeho sestra v roce 1895 našla na jejich panství kosti "minidinosaurů", všichni si mysleli, že je to jen další transylvánský mýtus. Mýlili se. Nová studie potvrdila existenci trpasličích dinosaurů a navíc vysvětlila, proč k této miniaturizaci došlo.
16.02.2010 07:20 |

podobné články

OBJEV: Kolem Slunce obíhá 50 trpasličích planetek

 
Planetek podobných Plutu je v naší soustavě daleko víc, než dřív vědci předpokládali. Některé z nich mohou být nebezpečné.
28.04.2010 00:35 |

podobné články

Americký film Gnomeo a Julie vede v kinech

 
V čele návštěvnosti kin se usídlil animovaný romanticko-komediální snímek o trpaslících Gnomeo a Julie, který si pohrává se shakespearovskými motivy.
24.02.2011 10:20 |

podobné články

Kung-fu kůzle skáče jako divé a trápí své druhy

 
Když se Američanka Kathryn Harnishová před devíti lety stěhovala z Chicaga na malou farmu v Houltonu ve státě Maine, nepochybně netušila, jaké úspěchy bude sklízet. Její chov nigerijských trpasličích koz nyní sledují tisíce lidí. Může za to poděkovat pětitýdennímu kůzleti jménem Buttermilk Sky (Podmáslové nebe), které svou hyperaktivitou učarovalo během týdne téměř dvěma miliónům lidí.
03.08.2012 07:50 |

podobné články

Trpasličí ženě nikdo nechtěl dát práci, tak se musí živit jako striptérka! Uhodnete, kolik si vydělá za noc?

 
Sam Wardle (38) kvůli její výšce 128 cm nikdo nechtěl přijmout do práce. Ale účty se platit musí, tak poté, co viděla obrovskou poptávku po trpasličích ženách, se rozhodla být nejmenší striptérkou v Anglii. A tato práce ji velice baví. "Beru to jen jako legraci na konci dne, jsem šťastná, že jsem našla konečně práci po dlouhých letech nezaměstnanosti," říká Sam.
06.03.2014 18:15 |

podobné články

Narodil se vám místo miminka trpaslík? Nezoufejte! Těchto 7 fotek vás přesvědčí, že nejste sami

 
Znáte pohádku o Sněhurce a sedmi trpaslících? Tehdy to dopadlo dobře. Ale život bohužel není pohádka.
08.04.2016 16:10 |

podobné články

Starý recept prozradil, jak uvařit domácí pivo za čtyři koruny

 
Recept z roku 1825 radí, jak uvařit domácí tmavé pivo, které vyjde zhruba na tři až pět korun za půllitr. Záleží na kvalitě použitých surovin. Jedinou nevýhodou je to, že se bude v dnešních bytových podmínkách připravovat jen komplikovaně. Ideálně totiž potřebujete obří nádobu a velký hořák, na kterém budete hořký mok připravovat. Když ale seženete obří hrnec a zapnete všechny hořáky, tak to snad půjde.
03.02.2012 12:30 |

podobné články

Připravte si hrníčky a lžičky: 7 rad Jak uvařit skvělého turka!

 
S blížícími svátky nastává taky období návštěv. V roli hostitele se sluší nabídnout kromě chlebíčků nebo bábovky i šálek kávy. Češi mají nejraději klasiku – pořádného turka. Umíte ho ale správně uvařit? Aha! poradí, jak na to.
09.12.2013 05:15 |

podobné články

7 rad, jak uvařit skvělého turka

 
S blížícími svátky nastává taky období návštěv. V roli hostitele se sluší nabídnout kromě chlebíčků nebo bábovky i šálek kávy. Češi mají nejraději klasiku – pořádného turka.  Umíte ho ale správně uvařit? Aha! poradí, jak na to.
09.12.2013 11:40 |

podobné články

Milionové recepty: poradíme vám, jak uvařit chutné jídlo a získat sadu nádobí

 
Oblíbeným tématem poslední doby, všech hospodyněk a gurmánů, je vaření. Kuře stokrát jinak, pořady o vaření a recepty na sladké a slané pokrmy na nás lákavě útočí ze všech stran. Sami vyhledáváme recepty tradiční i méně známé a chceme uvařit báječné jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.
09.04.2014 17:10 |

podobné články