Článek

Sýrie: Drtivá zpráva pro Západ. Kdo si nepřeje úspěch Putina a Asada, nechť raději toto hodnocení stavu vynechá

 
Poslední vývoj v Sýrii ukazuje, že příměří dojednané Spojenými státy a Ruskem je minulostí. Moskva se stala OSN i Washingtonu terčem kritiky poté, co došlo k masivnímu bombardování Aleppa. Podle expertů nyní věří Rusko, Sýrie, Írán a jeho spojenci, že je možné dosáhnout vojenského vítězství.
26.09.2016 08:55 |

podobné články

Podobné články

Známý historik Šebek: Ano, přijde mnohem větší invaze migrantů. Putinův plán je propracovanější. Nevolejme po pádu Asada

 
ROZHOVOR. Historik Jaroslav Šebek nesouhlasí se západními státy, které chtějí v Sýrii ukončit vládu diktátora Bašára Asada, naopak chválí ruského prezidenta Vladimira Putina, že chce situaci v Sýrii stabilizovat. „Samozřejmě motivy Vladimira Putina jsou i snahou odvrátit pozornost od situace na Ukrajině, je to i snaha podpořit svého dlouholetého spojence – Bašára Asada, ale skutečně v danou chvíli není žádná reálnější alternativa než udržet Asadův režim nějakou dobu u moci, protože opozice je velice nejasná a může se velmi snadno zvrhnout jako celé tzv. arabské jaro do rozmachu nějakých velmi radikálních islamistických tendencí,“ upozorňuje vědecký pracovník Historického ústavu Akademie věd v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.
06.10.2015 15:26 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2805 článků)

Lidovec a pegagog Heller: Drtivá většina mladých lidí, se kterými se bavím, si Zemana jako svého prezidenta nepřeje

 
ROZHOVOR "Bavím se s řadou mladých lidí. Drtivá většina si ho jako svého prezidenta nepřeje," říká na adresu Miloše Zemana mladý lidovec, pedagog Šimon Heller. Dodal, že osobně je přesvědčen, že by prezidentský úřad zastával dobře například Petr Pithart. Šimon Heller se vyjádřil i k případu kolem jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly, stavbě domu na Lipně a údajně šifrované komunikaci.
19.03.2017 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Petr Pithart (159 článků) , Miloš Zeman (17444 článků)

Západ bude muset podpořit Asada, jinak Sýrii nevyřeší. A pokud jde o Ukrajinu... Cyril Svoboda a Jaroslav Bašta hovořili na ČT

 
Jak to bude dál v Sýrii a na Ukrajině? Český pohled na oba státy předložili někdejší velvyslanec Jaroslav Bašta a bývalý šéf české diplomacie Cyril Svoboda (KDU-ČSL). Druhý jmenovaný má jednoznačně za to, že Západ musí ustoupit v otázce Sýrie a podržet rodinu Bašára Asada. Předložil i plán pro Ukrajinu. Měly by jej platit Spojené státy, oligarchové i Rusko. Bašta přidal varování k Saúdské Arábii.
20.01.2016 23:00 |

podobné články

Osobnosti: Cyril Svoboda (336 článků) , Jaroslav Svoboda (64 článků)

Šéf ODS Fiala: Putin není démon, ale nemůže si dělat na Ukrajině, co chce. Slabý Západ je horší než chybující Západ

 
ROZHOVOR. Slabý Západ je podle předsedy ODS Petra Fialy horší než chybující Západ. I když na rozdíl od kritiků politiky Ruské federace nepovažuje ruského prezidenta Vladimira Putina za démona, je podle něj v zájmu západních demokracií, mezi něž patříme, vynutit si dodržení mezinárodního řádu. „Ukáže-li Západ slabost v této věci, povzbudí to nepřátele všude ve světě,“ varuje profesor Petr Fiala v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.
04.09.2014 08:45 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2805 článků) , Petr Fiala (1050 článků)

Ransdorf hájil Asada jako garanta sekulární Sýrie, IS je podle něj dítkem USA

 
Otázce migrantů se věnovali v nedělní diskusi v České televizi ministr obrany Martin Stropnický (ANO) a komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf, který hájil spiklenecké teorie a viděl za válkou v Sýrii ruku USA, jejímž dítkem je Islámský stát. Za jediného garanta stabilní a sekulární Sýrie považuje syrského prezidenta Bášara Asada.
20.09.2015 14:11 |

podobné články

Osobnosti: Martin Stropnický (1492 článků) , Miloslav Ransdorf (576 článků)

Velký rozhovor Asada v ČT: Pro Západ jsem byl zabiják, pak mírotvůrce, pak zase řezník. Mezi uprchlíky ze Sýrie jsou nepochybně teroristé. A přijatelná opozice se samopaly v rukou?

 
Syrský prezident Bašár Asad, podle mnohých diktátor, který má na rukou obrovské množství krve vlastních lidí, poskytl exkluzivní interview České televizi. Hodně se mluví o syrské opozici, ale podle Asada v ní nejsou žádní politici, jen žoldnéři a sluhové jiných států. Asad opakovaně zkritizoval Saúdskou Arábii, Spojené státy a další hráče za to, že podporují teroristy. Naproti tomu roli České republiky ocenil.
01.12.2015 21:36 |

podobné články

Raději se vrátím do Sýrie a zemřu, vzkazuje z Turecka nešťastný uprchlík

 
Fadi Mansour žije už rok na letišti v tureckém Istanbulu. Když utíkal ze Sýrie, zřejmě nečekal, že tam skončí. Mladý muž se snažil utéct před vojenskou povinností ve státě diktátora Bašára Asada. Teď je však ochoten vrátit se domů a raději tam zemřít, než by prožil další den na tureckém letišti. Dlí tu od 15. března 2015.
19.03.2016 17:35 |

podobné články

Tito lidé budou mezi prvními ukamenovanými, ale to Dienstbierům nedochází. EU je pro nás ohrožení a Západ se stal v mnohém zkaženější. Musíme přežít, říká Petr Mach

 
ROZHOVOR Předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach je pro spořádané vystoupení z EU co nejdřív, než se to začne hroutit samo. „Západ v mnoha ohledech měl lepší kulturu a zákony, my jsme byli zdevastováni komunismem, ale v jiných ohledech byl Západ naopak zkaženější. Západ byl napaden rakovinou kulturního marxismu,“ říká o našem „návratu na Západ“ Mach.
28.09.2016 11:10 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Prostě špatné. Kdo fandí politice USA a nesnáší Putina, nechť toto raději nečte

 
Oceňovaný spisovatel Dilip Hiro, který je autorem více než tří desítek knih z oblasti mezinárodních vztahů, tvrdí, že Spojené státy už dávno nejsou jedinou světovou velmocí. Vliv Washingtonu na světové dění se podle Hira neustále snižuje a naopak vliv Moskvy a Pekingu se dostal fakticky na stejnou úroveň.
13.10.2016 10:35 |

podobné články

Těhotná Kim Kardashian oznámila pohlaví svého druhého dítěte! Bude to holka nebo kluk?

 
Kanye West a Kim Kardashian zveřejnili na Twitteru pohlaví svého druhého dítěte. Malá holčička North West (Sever Západ) už sourozence netrpělivě očekává. Bude to South West (Jih Západ)? Nebo East West (Východ Západ)? Nebo snad West West (Západ Západ)?
22.06.2015 11:06 |

podobné články

Osobnosti: Kanye West (401 článků) , Kim Kardashian (1145 článků) , North West (18 článků)

Sýrie: V případě zahraničního útoku použijeme chemické zbraně

 
Syrská vláda nehodlá použít chemické zbraně proti Syřanům, ale sáhne k nim v případě zahraničního útoku. Na tiskové konferenci to dnes řekl mluvčí syrského ministerstva zahraničí Džihád Makdisí. Komentoval také výzvu Ligy arabských států (LAS) k odstoupení prezidenta Bašára Asada, kterou označil za vměšování do vnitřních záležitostí Sýrie. Irácká vláda nařídila otevření všech hraničních přechodů pro uprchlíky ze Sýrie. Ruský prezident Vladimir Putin zopakoval stanovisko Moskvy, že syrská krize musí být řešena cestou jednání, nikoliv vojenským zásahem.
23.07.2012 18:55 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2805 článků)

Sýrie diktátora Asada sestřelila turecké letadlo v mezinárodním prostoru

 
AKTUALIZOVÁNO. Letoun turecké armády Sýrie v pátek sestřelila v mezinárodním vzdušném prostoru. Podle agentury Reuters to dnes prohlásil turecký ministr zahraničí Ahmed Davutoglu. Ankara prý bude chtít reakci na incident konzultovat s členskými státy Severoatlantické aliance a obeznámit o něm Radu bezpečnosti OSN. Sýrie trvá na tom, že letoun narušil její vzdušný prostor. Podle šéfa turecké diplomacie se letoun do něj dostal jen na krátkou chvíli a sestřelen byl až poté, co jej opustil. NATO bude prý o turecké žádosti jednat v úterý.
24.06.2012 12:11 |

podobné články

Osobnosti: Ahmed Ahmed (50 článků)

Odměna za podporu Asada? Rusko a Sýrie podepsaly kontrakt za miliardy

 
Moskva podepsala s Damaškem dohodu o obnově Sýrie. Rusko se má podílet na obnově infrastruktury Sýrie, série kontraktů je podepsána na částku 955 milionů dolarů (zhruba 23 miliard Kč). Informaci zveřejnil syrský premiér Wael Nader Al-Halqi (52).
27.04.2016 22:00 |

podobné články

Britský poslanec navštívil syrského prezidenta Asada. Poté novinářům řekl...

 
Britský konzervativní poslanec David Davis v rozhovoru pro britský Independent prozradil, co se dozvěděl při návštěvě syrského Damašku od prezidenta Bašára Asada. Mimo jiné zaznělo, že ruský prezident Vladimir Putin nenechá Asada padnout.
17.04.2016 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2805 článků) , David Davis (8 článků) , David Davis (6 článků)

Firmy z ČR by se podle prezidenta Asada mohly podílet na obnově Sýrie

 
Firmy z České republiky by se mohly po skončení války podílet na budoucí rekonstrukci Sýrie. Prohlásil to syrský prezident Bašár Asad v exkluzivním rozhovoru s Literárními novinami, který vyjde právě dnes. Praha byla prý objektivnější než většina evropských států a to bez ohledu na skutečnost, že česká vláda a činitelé byli vystaveni tlaku, aby se Sýrií přerušili vztahy. Asad v rozhovoru rovněž hájí své kroky a kritizuje Západ.
15.01.2015 06:11 |

podobné články

Prestižní ruský expert, exporadce Putina, o světovém řádu: Toto se stane, i když to nechce Západ

 
Bývalý poradce ruských prezidentů Putina i Jelcina Sergej Karaganov poskytl rozhovor časopisu Banks and Business World. Světový řád prý nyní prodělává značné proměny. Západ prý ustupuje do pozadí a budoucnost patří Číně, Indii a v neposlední řadě Rusku, které podle jeho názoru může současné problémy naopak využít ve svůj prospěch.
20.04.2015 11:21 |

podobné články

Schildová vynechá úvodní závod SP v Söldenu

 
Sjezdařka má z trati respekt a tak ji raději letos vynechá.
14.10.2011 15:35 |

podobné články

Všichni doktoři na sál: na GoGu vyšla strategie Theme Hospital

 
„Doktor Šamšula, nechť se neprodleně dostaví na operační sál. Opakuji, doktor Šamšula nechť se okamžitě dostaví na operační sál. Přijali jsme pacienta se závažnou chorobou, operace nutná, nebo nám to tu celé pozvrací.“ Podobné varování (ne to samé) se samozřejmě nevyplatí ignorovat, takže jsem kurzorem ve tvaru stříkačky čapnul zevlujícího doktora a prsknul...
10.12.2010 04:10 |

podobné články

Osobnosti: Chuck Norris (86 článků)