Článek

Subjektivní hodnocení finanční situace vlastní domácnosti se v české populaci zlepšuje

 
Svou rodinu za „chudou“ dnes považuje třetina občanů České republiky (32 %), v tom necelá desetina (7 %) je o chudobě své rodiny přesvědčena zcela určitě. Od roku 2015 pozorujeme mírné oslabování pocitu chudoby. Polovina populace (51 %) uvádí, že se jim daří spořit, což je v časové řadě STEM dosud nejvyšší zjištěná hodnota. Více než dvě pětiny občanů (44 %) uvádějí, že s příjmem v domácnosti snadno vycházejí. Opět jde o historické maximum.
02.03.2016 12:05 |

podobné články

Podobné články

ČSÚ: Životní podmínky českých domácností

 
Příjmy českých domácností v roce 2012 nominálně mírně vzrostly, reálně však dalším rokem klesaly. Poprvé od roku 2008 vzrostly příjmy domácnostem samostatně činných osob. Ačkoli výdaje na bydlení rostly rychleji než příjmy domácností, subjektivní hodnocení vlastní finanční situace domácností to neovlivnilo. Vyplývá to z výsledků šetření Životní podmínky 2013, které odráží stav v roce 2012 a na jaře 2013.
28.05.2014 13:01 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Blogovnik.cz: Test internetových deníků 2012

 
Otestoval jsem nejvýznamnější české internetové zpravodajské deníky. Občas se zdá, že novinařina na internetu jde od desíti k pěti. Přesto se v testu vyhýbám hodnocení obsahu článků, jejich pravdivosti nebo serióznosti. Bylo by to hodnocení značně subjektivní a test by se nedal považovat za vyvážený.
13.11.2012 10:15 |

podobné články

Bouřky hladiny zásadně nezvedly, situace se postupně zlepšuje

 
Situace v regionech, které byly v posledních dnech zasaženy povodněmi, se postupně zlepšuje. Třetí povodňový stupeň platil v úterý ráno již pouze na dvou místech na jihočeské Blanici. Na dalších pěti místech v regionu zaznamenali meteorologové druhý povodňový stupeň. Situaci nezhoršily ani bouřky s přívalovými dešti, které se na jihu Čech v pondělí večer přehnaly.
30.06.2009 10:25 |

podobné články

Situace v Troubkách se zlepšuje, pod vodou je již minimum ploch

 
V úklidu povodňových škod budou v pátek pokračovat obyvatelé obcí z Hranicka a Přerovska, které postihly začátkem týdne záplavy. Situace v regionu včetně Troubek, které zalila voda asi z 80 procent, se nadále zlepšuje.
21.05.2010 10:35 |

podobné články

Sněhová kalamita ustává, situace se zlepšuje

 
Situace v Jablonci nad Nisou, kde kvůli přívalům sněhu od čtvrtka platí první kalamitní stupeň, se postupně zlepšuje. Teploty se i dnes pohybují nad nulou a ve městě se postupně daří uvolňovat další chodníky nebo zastávky hromadné dopravy, řekla mluvčí radnice Jana Fričová. Přes noc se sníh odklízel i z parkovišť.
18.02.2012 12:55 |

podobné články

Platy malé, úspory žádné. Bída žene Čechy do dluhů

 
Podle výsledků nedávného průzkumu se celkově zhoršila finanční situace u každé druhé domácnosti a je zatížena dluhy. Čísla, která vypadají dramaticky, ale nechávají ekonomy v klidu, nedosahují totiž zdaleka na úroveň zadlužení domácností na západ od nás. Sociolog Jan Keller ale varuje, možná máme málo dluhů, ale také máme spoustu domácností žijící od výplaty k výplatě, tvrdí Keller.
24.10.2011 04:35 |

podobné články

Osobnosti: Jan Němec (47 článků)

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.
18.06.2014 16:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.
19.06.2014 09:40 |

podobné články

Podhůrský: Karlovy Vary mi přirostly k srdci

 
Rozhodli jste se, že letos úplně vynecháte zahraniční dovolenou nebo ji doplníte nějakým zajímavým zážitkem z domova? Protože je hodnocení krásy subjektivní, dali jsme především na názory čtenářů, které přišly do redakce. Své tipy připojují také naše celebrity. A nezvou vás zdaleka jen na proslulé turistické atrakce, ale i méně známá místa.
07.08.2010 05:45 |

podobné články

Seďa (ČSSD): O čem hovoří výsledky voleb do Evropského parlamentu

 
Mnozí komentátoři, politici a politologové se snaží přečíst volební výsledky jednotlivých stran do Evropského parlamentu. Jejich hodnocení má často subjektivní charakter, obvykle přikrášlený tím či oním pohledem na Evropskou unii jako celek. Je zajímavé, že si prozatím nikdo nedal práci analyzovat výsledky voleb do EP s výsledky předčasných voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Já jsem si tu práci dal a porovnal jsem nejen výsledky za celou Českou republiku, ale i za Zlínský kraj a v některých větších městech tohoto kraje.
27.05.2014 12:55 |

podobné články

Exkluzivní srovnání: Zaměstnanec vs. živnostník – odvody, sociální a ekonomická hlediska

 
Z členské základny HK ČR dostáváme opakovaně dotazy na rozdíly mezi zaměstnanci a živnostníky, tedy samostatnými podnikateli – OSVČ (osoba samostatně výdělečně činná). Hodnocení výhod a nevýhod obou skupin je stále předmětem živých debat a je vždy do značné míry subjektivní.
08.07.2015 14:01 |

podobné články

Posh svět Kateřiny Kristelové: Testuji masky na obličej! Od nejlevnějších po nejdražší!

 
Díky za vaše reakce na testování produktů, ve kterém se vám jednou za čas tady na eXtra.cz snažím přiblížit širší spektrum produktů jednoho druhu a sdělit, na co sázet určitě a co bych radši vynechala. Jasně, vždycky jde o subjektivní hodnocení a co nemusí sedět mně, může klidně vám. Každopádně se snažím o detailní popis výrobku a moje opravdové zkušenosti s ním. Jsem fanoušek kosmetiky, věnuji se jí hodně i na svém blogu Mystic Lipstick a jsem ráda, že výsledky mých průzkumů si můžete přečíst i vy. Pojďme na dnešní testování, kdy jsem si pro vás přichystala výsledky testu masek na obličej. Masky jsou v kosmetické výbavě holek někdy neprávem opomíjeny. Pleť umějí skvěle vzpružit, vyhladit i uzdravit.
05.08.2015 09:46 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Kristelová (557 článků)

Nejvyšší kontrolní úřad: Ministerstvo kultury rozdělovalo peníze na opravy památek netransparentně a bez koncepce

 
Nejvyšší kontrolní úřad prověřil poskytování, čerpání a použití peněz, které Ministerstvo kultury (MK) rozděluje na rekonstrukce, modernizace a údržbu kulturních památek a státních hradů a zámků. Ministerstvo poskytuje peníze na tyto investice ze dvou programů státního rozpočtu. Kontroloři prověřili celkem čtyři z jejich podprogramů, z nichž ministerstvo v letech 2008 až 2015 podpořilo 559 akcí za 5,2 miliardy korun. Podle kontrolorů ministerstvo nerozhodovalo o výběru akcí, které podpoří, na základě svých priorit a řídilo se především požadavky příspěvkových organizací. Výběr akcí byl netransparentní. Bodový systém pro hodnocení žádostí o dotace byl formální, a proto umožňoval subjektivní posuzování žádostí. MK programy navíc stále prodlužovalo, aniž by vyhodnotilo jejich přínos.
22.08.2016 15:15 |

podobné články

TŘETINA domácností má finanční problémy!

 
V současnosti má celých 37 procent domácností finanční problémy. V porovnání s rokem 2010 se situace rodin v tomto ohledu nezhoršila, ale ani nezlepšila. Vyplývá to z průzkumu Střediska empirických výzkumů (STEM) zveřejněného ve středu.
09.11.2011 15:00 |

podobné články

Průměrné příjmy domácností loni klesly. Poprvé od roku 2004

 
Čisté peněžní příjmy domácností loni klesly, a to poprvé od roku 2004. V průměru měla každá rodina k dispozici na jednoho člena 12.089 korun měsíčně, což je o 31 korun meziročně méně. Nejvíce poznamenal propad domácnosti nezaměstnaných. Vyplývá to ze statistiky rodinných účtů zveřejněných Českým statistickým úřadem. Výdaje domácností loni vzrostly.
13.03.2012 07:37 |

podobné články

Kolik stojí práce ženy v domácnosti?

 
Kolik stojí práce ženy v domácnosti? Tuto otázku si položil americký internetový server Salary, který zpovídal více než 6000 žen v domácnosti. Američanky uváděly, kolik času týdně loni věnovaly různým domácím pracím a činnostem. Z ankety pak vyplynulo, že matka v domácnosti stráví týdně prací pro domov a rodinu 94 hodin. Podle propočtů serveru Salary to v přepočtu odpovídá ročnímu příjmu 2,2 milionu Kč. To je tedy pěkné povolání!, napsal list Le Figaro.
06.02.2014 19:30 |

podobné články

Obrazy do každé domácnosti

 
Hezké a útulné bydlení, kde se cítíme pohodově, patří k základním prioritám většiny z nás. Důležité je i prostředí, kde se nemovitost nachází. Pokud je to jen trochu možné snažíme se zúhlednit již přístupovou cestu k domu, bytu. Stejně důležité je i celkové vybavení interiéru. Vše se odvíjí od podlahy, která hraje při zařizování nemalou roli, až po nábytek a další interiérové dekorace. Než začneme vybavovat domácnost, je důležité si promyslet, jaký styl zvolíme. Jelikož od toho se dále odvíjí i nákup dalších doplňků. Doplňky do domácnosti Jednou z oblíbených dekorací, jsou obrazy. Ty se dnes nabízí v nepřeberném množství různých stylů. Navíc jsou ve srovnání s policemi a vitrínami mnohem praktičtější. U obrazů bohatě stačí otřít rám, kdežto při utírání prachu na policích musíme sundat všechen obsah, který čistíme také. Nákup obrazů podle stylu Výběr obrazů se dnes dá doladit do jakéhokoliv stylu. Dnešní nabídka přeje jak historickým tak moderním stylům včetně možnosti originálního rámování. Obrazy lidská obydlí zdobí již od nepaměti a rozhodně se jedná o součást vybavení, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Na světlé stěně vynikne obraz s tmavým podkladem a opačně na tmavé zdi obraz světlý. Pozor si dejte na přímé denní světlo, které by obraz mohlo poškodit. Jeho krásu naopak můžete podpořit šikovně umístěnou zářivkou, která jej ozáří. Správné osvětlení Lustr mnoho lidí při začátku zařizování neřeší, což se může ukázat, jako fatální chyba. Tento nepostradatelný interiérový doplněk neslouží pouze k osvětlení, ale může být dominantou místností. Jestliže předem víme, že budeme interiér zařizovat v duchu retro nakoupíme v tomto stylu i lustry. Avšak mnohdy se i více stylů hezky doplňuje. Ke stylu retro může skvěle ladit i moderní či vintage lustr a další doplňky. Ideální je sepsat si předem seznam věcí, které chceme nakoupit a zkusit si je vedle sebe představit. V jiném případě by vybavení mohlo působit chaoticky.     Příspěvek Obrazy do každé domácnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.09.2015 09:35 |

podobné články

SPECIÁL: NEBEZPEČNÁ CUKROVKA! Jak se bránit? Udělejte si test!

 
SPECIÁL: O cukrovce se dnes hovoří jako o civilizační chorobě, její výskyt v populaci stoupá. Dle údajů Diabetické asociace trpí cukrovkou v české populaci přes 800 000 lidí, mnozí navíc mají cukrovku v počátečním stadiu, a tedy nejsou zatím diagnostikováni. Celkové číslo je proto ještě vyšší a tedy alarmující.
13.11.2013 19:46 |

podobné články