Článek

Subjektivní hodnocení finanční situace vlastní domácnosti se v české populaci zlepšuje

 
Svou rodinu za „chudou“ dnes považuje třetina občanů České republiky (32 %), v tom necelá desetina (7 %) je o chudobě své rodiny přesvědčena zcela určitě. Od roku 2015 pozorujeme mírné oslabování pocitu chudoby. Polovina populace (51 %) uvádí, že se jim daří spořit, což je v časové řadě STEM dosud nejvyšší zjištěná hodnota. Více než dvě pětiny občanů (44 %) uvádějí, že s příjmem v domácnosti snadno vycházejí. Opět jde o historické maximum.
02.03.2016 12:05 |

podobné články

Podobné články

ČSÚ: Životní podmínky českých domácností

 
Příjmy českých domácností v roce 2012 nominálně mírně vzrostly, reálně však dalším rokem klesaly. Poprvé od roku 2008 vzrostly příjmy domácnostem samostatně činných osob. Ačkoli výdaje na bydlení rostly rychleji než příjmy domácností, subjektivní hodnocení vlastní finanční situace domácností to neovlivnilo. Vyplývá to z výsledků šetření Životní podmínky 2013, které odráží stav v roce 2012 a na jaře 2013.
28.05.2014 13:01 |

podobné články

NP Šumava: K ochraně tří evropských populací rysa ostrovida se spojí dvanáct organizací ze šesti zemí

 
Projekt 3Lynx se zaměřuje na tři evropské populace rysů: česko-bavorsko-rakouskou populaci a dále na populaci obývající Alpy a Dinárský kras.
25.08.2017 17:10 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Blogovnik.cz: Test internetových deníků 2012

 
Otestoval jsem nejvýznamnější české internetové zpravodajské deníky. Občas se zdá, že novinařina na internetu jde od desíti k pěti. Přesto se v testu vyhýbám hodnocení obsahu článků, jejich pravdivosti nebo serióznosti. Bylo by to hodnocení značně subjektivní a test by se nedal považovat za vyvážený.
13.11.2012 10:15 |

podobné články

Miroslav Novák: České domácnosti nebojí utrácet

 
Silné prodeje tzv. zbytných statků ukazují, že se české domácnosti nebojí utrácet. Ostatně situace českých domácností je veskrze příznivá. Nezaměstnanost v ČR je nejnižší ze všech zemí Evropské unie a rostoucí příjmy domácností a rychlejší růst mezd u nízkopříjmových skupin obyvatel vytvářejí ideální předpoklady pro další růst tržeb obchodníků v letošním roce.
09.05.2017 11:55 |

podobné články

Miroslav Novák: České domácnosti nebojí utrácet, rostoucí příjmy vytvářejí předpoklady pro další růst tržeb

 
Silné prodeje tzv. zbytných statků ukazují, že se české domácnosti nebojí utrácet. Ostatně situace českých domácností je veskrze příznivá. Nezaměstnanost v ČR je nejnižší ze všech zemí Evropské unie a rostoucí příjmy domácností a rychlejší růst mezd u nízkopříjmových skupin obyvatel vytvářejí ideální předpoklady pro další růst tržeb obchodníků v letošním roce.
09.05.2017 12:35 |

podobné články

Bouřky hladiny zásadně nezvedly, situace se postupně zlepšuje

 
Situace v regionech, které byly v posledních dnech zasaženy povodněmi, se postupně zlepšuje. Třetí povodňový stupeň platil v úterý ráno již pouze na dvou místech na jihočeské Blanici. Na dalších pěti místech v regionu zaznamenali meteorologové druhý povodňový stupeň. Situaci nezhoršily ani bouřky s přívalovými dešti, které se na jihu Čech v pondělí večer přehnaly.
30.06.2009 10:25 |

podobné články

Situace v Troubkách se zlepšuje, pod vodou je již minimum ploch

 
V úklidu povodňových škod budou v pátek pokračovat obyvatelé obcí z Hranicka a Přerovska, které postihly začátkem týdne záplavy. Situace v regionu včetně Troubek, které zalila voda asi z 80 procent, se nadále zlepšuje.
21.05.2010 10:35 |

podobné články

Sněhová kalamita ustává, situace se zlepšuje

 
Situace v Jablonci nad Nisou, kde kvůli přívalům sněhu od čtvrtka platí první kalamitní stupeň, se postupně zlepšuje. Teploty se i dnes pohybují nad nulou a ve městě se postupně daří uvolňovat další chodníky nebo zastávky hromadné dopravy, řekla mluvčí radnice Jana Fričová. Přes noc se sníh odklízel i z parkovišť.
18.02.2012 12:55 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.
18.06.2014 16:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.
19.06.2014 09:40 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vysoké školy budou mít dost času se připravit na nový způsob hodnocení výzkumných organizací

 
Nové zásady hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, které přinesou velké změny stávajícího systému, schválila vláda na svém zasedání ve středu 8. února. Metodiku hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací předložil místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.
08.02.2017 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1430 článků)

Vaše Věc: Spokojenost se Sobotkovou vládou rapidně klesá

 
Centrum pro výzkum veřejného mínění se ve svém průzkumu zaměřilo na oblast hodnocení vlády B. Sobotky. Průzkum týkající se hodnocení vlády provádí CVVM pravidelně jednou za rok, a z toho letošního vyplývá, že si vláda B. Sobotky v hodnocení oproti loňskému roku pohoršila, a její hodnocení v očích občanů od zahájení činnosti této vlády stále klesá ve všech zkoumaných aspektech.
11.03.2017 19:15 |

podobné články

Youtuber Fatty Pillow vyzval fanoušky, aby špatně hodnotili restauraci, ve které se mu nelíbilo! Těm se podařilo změnit hodnocení za půl hodiny!

 
Notoricky známý a populární youtuber Fatty Pillow nedávno navštívil pražskou restauraci Podolka, která byla podle facebookového hodnocení 4,5 celkem populární. Jemu se v ní ovšem vůbec nelíbilo, a tak své fanoušky vyzval, aby záměrně dávali restauraci nízké hodnocení. Hodnocení se mu sice podařilo srazit, ale sám za tento počin nesklidil žádné ovace.
17.06.2017 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Fatty Pillow (8 článků)

Platy malé, úspory žádné. Bída žene Čechy do dluhů

 
Podle výsledků nedávného průzkumu se celkově zhoršila finanční situace u každé druhé domácnosti a je zatížena dluhy. Čísla, která vypadají dramaticky, ale nechávají ekonomy v klidu, nedosahují totiž zdaleka na úroveň zadlužení domácností na západ od nás. Sociolog Jan Keller ale varuje, možná máme málo dluhů, ale také máme spoustu domácností žijící od výplaty k výplatě, tvrdí Keller.
24.10.2011 04:35 |

podobné články

Osobnosti: Jan Němec (49 článků)

Ministerstvo zdravotnictví: Spotřeba alkoholu a tabáku v České republice je stále vysoká

 
V roce 2016 proběhl již potřetí Národní výzkum o spotřebě tabáku a alkoholu v dospělé populaci České republiky. Vyplývá z něj, že spotřeba alkoholu a tabáku v naší populaci je stále na poměrně vysoké úrovni, přibylo uživatelů elektronických cigaret, kouří více mužů než žen a celoživotně abstinuje pouze 3,8 % dospělých.
22.09.2017 09:15 |

podobné články

TŘETINA domácností má finanční problémy!

 
V současnosti má celých 37 procent domácností finanční problémy. V porovnání s rokem 2010 se situace rodin v tomto ohledu nezhoršila, ale ani nezlepšila. Vyplývá to z průzkumu Střediska empirických výzkumů (STEM) zveřejněného ve středu.
09.11.2011 15:00 |

podobné články

Průměrné příjmy domácností loni klesly. Poprvé od roku 2004

 
Čisté peněžní příjmy domácností loni klesly, a to poprvé od roku 2004. V průměru měla každá rodina k dispozici na jednoho člena 12.089 korun měsíčně, což je o 31 korun meziročně méně. Nejvíce poznamenal propad domácnosti nezaměstnaných. Vyplývá to ze statistiky rodinných účtů zveřejněných Českým statistickým úřadem. Výdaje domácností loni vzrostly.
13.03.2012 07:37 |

podobné články

Kolik stojí práce ženy v domácnosti?

 
Kolik stojí práce ženy v domácnosti? Tuto otázku si položil americký internetový server Salary, který zpovídal více než 6000 žen v domácnosti. Američanky uváděly, kolik času týdně loni věnovaly různým domácím pracím a činnostem. Z ankety pak vyplynulo, že matka v domácnosti stráví týdně prací pro domov a rodinu 94 hodin. Podle propočtů serveru Salary to v přepočtu odpovídá ročnímu příjmu 2,2 milionu Kč. To je tedy pěkné povolání!, napsal list Le Figaro.
06.02.2014 19:30 |

podobné články