Článek

STEM: Hodnocení světových osobností - červen 2016

 
Mezi vybranými světovými osobnostmi je nejlépe hodnocen papež František. Čeští občané rovněž velmi pozitivně a stabilně oceňují slovenského premiéra R. Fica. Naopak převážně nepříznivé je hodnocení ruského prezidenta V. Putina a především německé kancléřky A. Merkelové. Předseda Evropské komise J.-C. Juncker je u českých občanů stále málo známou osobností.
28.07.2016 14:50 |

podobné články

Podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Hledá se MISS FOTO 2016!

 
Jsi fotomodelka a baví tě práce v záři reflektorů? Přihlas se a staň se MISS FOTO 2016! Nepropásněte svou šanci! Přihlášky můžete zasílat do 30. května 2016! _ Soutěž MISS FOTO 2016 přináší jedinečnou příležitost fotomodelkám, které chtějí uplatnit své zkušenosti a upozornit na svůj talent. Castingy probíhají formou ateliérových focení, kde bude mít dívka příležitost předvést svou osobitost, vlastní invenci a schopnost spolupracovat s profesionálním fotografem.  „Dívky musí být schopné prokázat, že jsou variabilní, dokážou spolupracovat před objektivem a hlavně, že nemají pouze jeden strnulý výraz, ale naopak, že jsou něčím výjimečné a nebojí se to ukázat. “, uvedl prezident soutěže, šéf poroty a fotograf Ing. Jiří Šviga. Na základě toho, jak dívky obstojí ve fototestu prvního kola castingu, bude vybráno celkem 8 finalistek. Tři z nich budou mít fanoušci možnost zvolit prostřednictvím hlasování na Facebookových stránkách soutěže. Slavnostní vyhlášení soutěže proběhne 22. 10. 2016 v Národním domě na Vinohradech při příležitosti konání 4. ročníku veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2016. Pro ty, kdo stále váhají, zda se přihlásit je jedinečná šance udělat to právě nyní! Vyplněné přihlášky a fotografie soutěžících máte možnost zaslat na email missfoto@terinvest.com, a to nejpozději do 30. 5. 2016! PŘIHLÁŠKA K ÚČASTI KE STAŽENÍ ZDE Příspěvek Hledá se MISS FOTO 2016! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
25.04.2016 02:55 |

podobné články

STEM: Světové osobnosti v zrcadle našeho veřejného mínění

 
Svět se výrazně mění a s ním i obraz světových osobností a státníků. V našem sekulárním státě asi překvapí suverénně nejlepší hodnocení papeže Františka napříč všemi skupinami obyvatelstva. Pozorujeme rozčarování z představitelů západních velmocí i rostoucí sympatie k našim sousedům. Evropská unie stojí stranou zájmu naší veřejnosti.
26.01.2016 21:46 |

podobné články

V hodnocení přínosu pro stát končí Klaus až za Havlem, ukázal průzkum

 
Průzkum agentury STEM ukázal. že končící prezident Václav Klaus skončil až druhý za Václavem Havlem v hodnocení jeho přínosu pro rozvoj země. První místo však obsadil v odpovědích na otázku, kdo nese největší odpovědnost za současné problémy Země. STEM však připomíná, že se vrací k datům z roku 1999, kdy ve společnosti sílil odpor proti tzv. opoziční smlouvy mezi Milošem Zemanem a Václavem Klausem.
07.03.2013 20:55 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4589 článků) , Václav Klaus (8707 článků) , Miloš Zeman (17782 článků)

Průzkum STEM: Babiš zůstává, i když s mírným poklesem. Premiér se dělí s ministrem obrany. Výrazně stoupá Okamura

 
I přes mírné snížení podílu příznivých hodnocení zůstává i v prosinci ministr financí A. Babiš nejlépe hodnoceným politikem. Dříve stabilně druhý premiér B. Sobotka se nyní o druhé místo dělí s ministrem obrany M. Stropnickým, jehož hodnocení se oproti minulému výzkumu zlepšilo. Podobné zlepšení zjišťujeme také u ministra vnitra M. Chovance. Zvýšení podílu příznivých názorů oproti zářijovému průzkumu pozorujeme ještě u T. Okamury, který se výrazně posunul vzhůru žebříčkem popularity. Žebříček popularity STEM opouští čestný předseda TOP 09 K. Schwarzenberg s třetinovou podporou veřejnosti.
28.12.2015 12:55 |

podobné články

Průzkum STEM: Popularita u nejlépe hodnocených politiků je mírně oslabena

 
I přes další snížení podílu příznivých hodnocení zůstává ministr financí A. Babiš nejlépe hodnoceným politikem. Horší hodnocení zjišťujeme rovněž u dalších politiků na předních místech žebříčku popularity, M. Stropnického, B. Sobotky a M. Chovance, příznivý názor na ně má polovina veřejnosti. Ostatní členy vlády veřejnost hodnotí podobně jako na konci roku 2015, pouze u J. Dienstbiera a K. Šlechtové je podíl pozitivních hodnocení mírně vyšší. Noví první místopředsedové opoziční ODS a TOP 09 A. Udženija a M. Ženíšek nejsou zatím mezi občany příliš známí, stejně jako předseda hnutí Úsvit M. Lidinský.
04.04.2016 11:25 |

podobné články

Průzkum STEM: Hodnocení premiéra se zhoršilo, Babiš zůstává "na svém", mezi opozičními politiky zabodoval Okamura

 
Andrej Babiš je stále nejlépe hodnoceným českým politikem. Oproti lednovému výzkumu se mírně zhoršilo hodnocení M. Stropnického a B. Sobotky, čímž se potvrdil odstup mezi těmito (dříve podobně hodnocenými) politiky. Naopak mírně vyšší podíl příznivých názorů zjišťujeme především u K. Valachové, L. Zaorálka, D. Ťoka a M. Jurečky. Mezi opozičními politiky zaznamenali zlepšení hodnocení T. Okamura a P. Fiala.
28.04.2017 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (9966 článků)

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.
18.06.2014 16:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.
19.06.2014 09:40 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vysoké školy budou mít dost času se připravit na nový způsob hodnocení výzkumných organizací

 
Nové zásady hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, které přinesou velké změny stávajícího systému, schválila vláda na svém zasedání ve středu 8. února. Metodiku hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací předložil místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.
08.02.2017 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1408 článků)

Vaše Věc: Spokojenost se Sobotkovou vládou rapidně klesá

 
Centrum pro výzkum veřejného mínění se ve svém průzkumu zaměřilo na oblast hodnocení vlády B. Sobotky. Průzkum týkající se hodnocení vlády provádí CVVM pravidelně jednou za rok, a z toho letošního vyplývá, že si vláda B. Sobotky v hodnocení oproti loňskému roku pohoršila, a její hodnocení v očích občanů od zahájení činnosti této vlády stále klesá ve všech zkoumaných aspektech.
11.03.2017 19:15 |

podobné články

Youtuber Fatty Pillow vyzval fanoušky, aby špatně hodnotili restauraci, ve které se mu nelíbilo! Těm se podařilo změnit hodnocení za půl hodiny!

 
Notoricky známý a populární youtuber Fatty Pillow nedávno navštívil pražskou restauraci Podolka, která byla podle facebookového hodnocení 4,5 celkem populární. Jemu se v ní ovšem vůbec nelíbilo, a tak své fanoušky vyzval, aby záměrně dávali restauraci nízké hodnocení. Hodnocení se mu sice podařilo srazit, ale sám za tento počin nesklidil žádné ovace.
17.06.2017 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Fatty Pillow (8 článků)

ČVUT v Praze je nejlepší technickou univerzitou v ČR, tvrdí prestižní hodnocení světových univerzit

 
České vysoké učení technické v Praze se pro rok 2014 výrazně zlepšilo v hodnocení prestižního světového žebříčku univerzit QS World University Rankings. Umístilo se v celkovém hodnocení mezi 411. a 420. místem, což je významný posun oproti předchozím rokům. Skutečnost, že ČVUT předstihlo řadu předních univerzit ze západní Evropy i ze světa, dokládá úroveň naší nejstarší technické vysoké školy.
17.09.2014 12:55 |

podobné články

STEM: Volební preference - červen 2017

 
V červnu by se do Poslanecké sněmovny dostalo šest politických stran. STEM čekal, až opadnou rozjitřené emoce po vládní krizi. Dopad krize je i s měsíčním odstupem pro ČSSD a ANO dost dramatický.
19.06.2017 12:55 |

podobné články

Kislingerová (ANO): Ratingové agentury potvrdily hlavnímu městu Praze investiční ratingový stupeň

 
Ratingové agentury Standard & Poor´s a Moody´s ve druhém čtvrtletí roku 2016 potvrdily své předchozí hodnocení hlavního města Prahy. V případě agentury Standard & Poor´s se jedná o hodnocení AA-/Stabilní/A-1+ a v případě agentury Moody´s je hodnocení Prahy A1/Stabilní.
21.06.2016 15:10 |

podobné články

Vysvědčení společnosti za uplynulý rok: Práce prezidenta, premiéra a vlády je hodnocena hůře než před rokem

 
Obecné hodnocení vnitropolitické situace se sice od výzkumu na počátku roku 2016 významně nezměnilo, ovšem hodnocení jednotlivých aktérů politické scény se poněkud zhoršilo. Horší průměrnou „známku“ než před rokem si vysloužil prezident republiky (hodnocení jeho práce však stále patří mezi nejlépe hodnocené oblasti), dále premiér, vláda a parlament. Naopak lépe lidé hodnotí možnost uplatnit své schopnosti, péči o bezpečnost občanů, vyhlídky do budoucna, sociální jistoty, podmínky života mladých rodin a poctivost v podnikání. Dlouhodobě stabilně je celkově nejlépe hodnocena práce městských a obecních úřadů. Naopak tradičně špatně jsou hodnoceny především výsledky privatizace, dále také činnost politických stran, podmínky života starých občanů a poctivost v podnikání.
06.02.2017 11:55 |

podobné články

Průzkum STEM: Popularita politických osobností v květnu? Na druhé místo se vrátil premiér

 
Žebříček popularity v porovnání s výzkumem v březnu naznačuje mírně lepší či stabilní hodnocení sledovaných osobností. U žádného politika či političky zařazených do průzkumu není patrné výraznější snížení podílu pozitivních názorů. Nejlépe hodnoceným politikem je stále ministr financí A. Babiš. Na druhé místo se vrátil premiér B. Sobotka. Těsně za ním jsou ministři M. Chovanec a M. Stropnický.
26.05.2016 11:30 |

podobné články

STEM: Popularita politických osobností v říjnu 2016

 
Říjnový průzkum STEM se uskutečnil bezprostředně po krajských a senátních volbách. V porovnání s květnovým průzkumem nezjišťujeme u žádného politika či političky zařazených do zkoumání významnější zvýšení podílu pozitivních názorů.
07.11.2016 11:25 |

podobné články