Článek

Steak, nebo cigarety? Riziko rakoviny je stejné! Světová zdravotnická organizace zveřejnila šokující zprávu

 
Máte rádi hamburgery, slaninu, párky nebo šunku? V tom případě vězte, že vám hrozí stejné riziko onemocnění rakovinou, jako kdybyste kouřili cigarety! Světová zdravotnická organizace dnes zařadila masné výrobky na seznam prokázaných karcinogenů spolu s tabákem nebo azbestem.
26.10.2015 13:10 |

podobné články

Podobné články

Elektronické cigarety – alternativa pro kuřačky

 
Elektronické cigarety jsou v současné době velice oblíbeným pojmem, který se dostává do podvědomí čím dál většího okruhu lidí. Vzhledem k tomu, že kouření patří mezi největší a zároveň i nejčastější závislosti, ale ne všude je možné dopřát si chuť klasické cigarety, jsou ty elektronické velice šikovným řešením, které funguje na stejném principu. Tak proč jim nedat šanci? Kouříte? Troufnete si tvrdit, že jste na této neřesti závislí? Ačkoli si uvědomujete, že kouřením škodíte svému zdraví i zdraví lidí ve vašem okolí, jednoduše se tohoto zlozvyku nemůžete zbavit. Co s tím? Vyzkoušejte elektronické cigarety a poznejte kouzlo e-kouření! Pro koho jsou elektronické cigarety vhodnou volbou? Rádi bychom řekli, že úplně pro každého, protože kdyby se všichni kuřáci vzdali klasických cigaret, bylo by na našem světě ihned mnohem veseleji a upřímně i zdravěji. Bohužel ne každý to dokáže, proto elektronickou cigaretu doporučíme především těm, kteří: chtějí kouřit zdravěji chtějí myslet i na své okolí a nezatěžovat je zápachem či škodlivými látkami chtějí kouřit i na místech, kde se kouřit nesmí chtějí s kouřením přestat a hledají tu nejsnazší cestu Proč dát přednost elektronickým cigaretám? Neškodí prostředí Elektronická cigareta na rozdíl od té klasické neškodí v takové míře životnímu prostředí ani lidem. Neobsahují dehet a většinu rakovinotvorných látek, díky čemuž vaše plíce nebudou dostávat tolik zabrat. Levnější alternativa Další dobrou zprávou je, že elektronické cigarety vyjdou mnohem levněji nežli ty klasické a ti řádově o několik stovek korun měsíčně. Jen si spočítejte, kolik v dnešní době stojí jedna krabička. Oproti tomu náplně do e-cigaret stojí podstatně méně i déle vydrží. Nezapáchají Hodně lidem vadí zápach, pro který jsou cigarety typické. Mnohdy to vadí i samotným kuřákům a pokud patříte mezi ně, pak si elektronické cigarety okamžitě zamilujete. Nejenže tak nebudete zapáchat, ale navíc vám přestanou žloutnout zuby, nehty i kůže na bříškách... Čtěte více Příspěvek Elektronické cigarety – alternativa pro kuřačky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.11.2016 05:45 |

podobné články

Keith Richards: Kouření se do smrti nevzdám!

 
Drogy? Prosím. Alkohol? Klidně. Toho všeho se kytarista Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Rolling Stones prohlásil, že se nevzdá kouření ani kvůli nemocem a bude kouřit do posledního dechu.
03.02.2010 15:00 |

podobné články

Osobnosti: Keith Richards (52 článků) , Keith Richards (52 článků)

Červené maso nebo cigarety? Riziko rakoviny je téměř stejné

 
Konzumace slaniny, hamburgerů, párků, salámů a šunky s sebou nese téměř stejně ­vysoké riziko onemocnění rakovinou jako kouření cigaret. V pondělí toto expertní zjištění oficiálně oznámí Světová zdravotnická organizace (WHO). Výzkumu, na jehož základě byly varovné závěry učiněny, se účastnilo 37 tisíc mužů.
24.10.2015 04:25 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

EBOLA ohrožuje celý svět, varuje Světová zdravotnická organizace

 
Přituhuje! Epidemie eboly se tak vymkla kontrole, že se stala světovou hrozbou. Světová zdravotnická organizace (WHO) už dokonce vyhlásila kvůli šíření eboly v západní Africe stav ohrožení!
09.08.2014 17:10 |

podobné články

Skandál s ebolou: Světová zdravotnická organizace otálela dva měsíce s vyhlášením poplachu!

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) prý dva měsíce otálela s vyhlášením mezinárodního poplachu kvůli epidemii eboly v západní Africe, a to zjevně i z politických a ekonomických důvodů. Vyplývá to z interních e-mailů a dokumentů, které má k dispozici agentura AP.
20.03.2015 08:35 |

podobné články

Jak se odnaučit kouřit? Metody které fungují

 
Jste již několik let aktivním kuřákem, ale často přemýšlíte nad tím, jak přestat kouřit? Nebo jste se o to už několikrát pokoušeli, bohužel neúspěšně? Možná jste jen nenalezli nejvhodnější způsob odvykání kouření. Jisté je, že odvykání kouření je opravdu náročné a vyžaduje veliké úsilí. Základním předpokladem pro úspěšné ukončení tohoto zlozvyku je rozhodnutí přestat. Vaše rozhodnutí o ukončení kouření, má při odvykání zásadní význam. Také je velmi důležité opravdu chtít s kouřením přestat, mít odhodlání a pevnou vůli. Pomoci vám mohou také některé informace o změnách a “uzdravení” vašeho těla poté, co si dáte svou poslední cigaretu. Změny v organismu poté, co přestanete kouřit V momentě, kdy přestanete kouřit, prokážete svému tělu obrovskou službu. Již 20 minut od vaší poslední cigarety se vrací do normálu váš krevní tlak i tepová frekvence a dochází ke zlepšení krevní cirkulace v horních i dolních končetinách. Po deseti hodinách od poslední cigarety se vrací do normálu koncentrace kyslíku v krvi . Po 24 hodinách odvykání je z vašeho těla vyloučen oxid uhelnatý a vaše krev je okysličenější. Vaše plíce a dýchací cesty se také začínají čistit. Do 48 hodin odbourá vaše tělo veškerý nikotin. Vaše smysly, především chuť i čich se zlepšují. Do 72 hodin se rozšíří dýchací cesty a bude se vám snadněji dýchat. Do 12 týdnů dojde ke zlepšení krevního oběhu, chůze a běh pro vás budou snadnější a budete se méně zadýchávat. Mezi třetím a devátým měsícem se vám výrazně zlepší funkčnost plic. Také vymizí problémy, jako jsou kašel, dušnost či pískoty na hrudi. Do 5 let od poslední cigarety vám klesá riziko srdečního infarktu na polovinu rizika kuřáka a do 10 let vám klesne vznik plicní rakoviny na polovinu rizika kuřáka. Jak přestat kouřit? Způsobů, jak ukončit svou závislost na kouření, je v dnešní době spousta. Existuje několik pomůcek, které... Čtěte více Příspěvek Jak se odnaučit kouřit? Metody které fungují pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.02.2016 09:40 |

podobné články

Léčba rakoviny stojí VZP ročně 13 miliard. Pomoci má prevence a větší informovanost

 
Každý rok pečují lékaři o bezmála 300 tisíc klientů VZP, kteří si před tím od nich vyslechli některou z onkologických diagnóz. Péče o tyto pacienty vyjde ročně na skoro 13 miliard korun. Z dat, která zdravotnická zařízení pojišťovně vykázala, vyplývá, že největší výdaje souvisejí s léčbou rakoviny trávicího ústrojí, rakoviny prsou a rakoviny mužských pohlavních orgánů. Jen za léčbu pacientů spadajících do výše uvedených tří diagnostických skupin platí VZP ročně přes 6 miliard korun.
02.02.2016 18:11 |

podobné články

Zakažte elektronické cigarety, vyzývá WHO. Čím kuřáky ohrožují?

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučila zákaz kouření elektronických cigaret ve veřejných uzavřených prostorách vzhledem k riziku, jaké e-cigarety představují pro pasivní kuřáky. Podle WHO by také měl být zaveden zákaz prodeje tohoto typu cigaret nezletilým.
27.08.2014 12:31 |

podobné články

WHO žádá omezení e-cigaret. Zmizet mají ovocné příchuti i prodejní automaty

 
Zákaz elektronických cigaret ve veřejných uzavřených prostorách v úterý doporučila Světová zdravotnická organizace (WHO). Upozornila především na riziko, jaké e-cigarety představují pro pasivní kuřáky. Podle WHO by měl být také zaveden zákaz prodeje e-cigaret nezletilým.
26.08.2014 16:10 |

podobné články

Hrozivé varování: Řítí se na nás OBROVSKÁ VLNA RAKOVINY!

 
Svět čelí hrozivé vlně, která s sebou přináší extrémní zvýšení případů rakoviny, čeká se nárůst o 70 procent. S varováním přichází Světová zdravotnická organizace, která upozorňuje i na škodlivé účinky alkoholu a cukru.
05.02.2014 05:25 |

podobné články

Rakovinou střeva každoročně onemocní 8000 Čechů, uzeniny vzniku přispívají

 
Ročně u více než 8000 Češek a Čechů zjistí lékaři rakoviny tlustého střeva a konečníku. V zemi žije přes 20 000 lidí s tímto typem rakoviny, ročně přes 3500 pacientů zemře. Česko se dlouhodobě drží na předních příčkách světového žebříčku této zhoubné nemoci. Lékaři varují před tím, že jednou z hlavních příčin tak vysokého výskytu je nadměrná spotřeba uzenin. Varování potvrdila Světová zdravotnická organizace (WHO), když zařadila uzeniny na seznam prokázaných karcinogenů.
26.10.2015 17:26 |

podobné články

Dva plátky křupavé slaniny denně vás můžou zabít! Uzeniny jsou nově na seznamu karcinogenů

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) zařadila uzeniny na seznam karcinogenů. Průmyslově zpracované maso prý zvyšuje riziko rakoviny!
26.10.2015 14:31 |

podobné články

Dvojí metr na rakovinu? Karcinogenní uzené úřadu nevadí, kouření ano

 
Riziko rakoviny zvyšuje jedna vykouřená cigareta denně, ale i plátek slaniny. Světová zdravotnická organizace nově zařadila uzeniny na seznam prokázaných karcinogenů. A zatímco proti kouření vede ovšem ministerstvo zdravotnictví dlouholetou kampaň a hříšníci si připlácí na spotřební dani, u uzenin nic takového v plánu není. „Mohlo by to mimo jiné ohrožovat svobodný trh či cenotvorbu,“ uvedlo pro Blesk.cz ministerstvo.
29.10.2015 15:35 |

podobné články

Horké nápoje a polévky způsobují rakovinu, šokují zdravotníci!

 
Světová zdravotnická organizace vydala oficiální varování, aby lidé nekonzumovali vřelé nápoje a polévky. Tekutiny mající více než pětašedesát stupňů Celsia totiž zvyšují riziko rakoviny úst a hltanu dvojnásobně. Po uvaření čaje, kávy či polévky by měl člověk počkat několik minut, než se do konzumace pustí. Případně by některé nápoje měl zchladit mlékem či přídavkem studené vody.
20.06.2016 17:05 |

podobné články