Článek

Steak, nebo cigarety? Riziko rakoviny je stejné! Světová zdravotnická organizace zveřejnila šokující zprávu

 
Máte rádi hamburgery, slaninu, párky nebo šunku? V tom případě vězte, že vám hrozí stejné riziko onemocnění rakovinou, jako kdybyste kouřili cigarety! Světová zdravotnická organizace dnes zařadila masné výrobky na seznam prokázaných karcinogenů spolu s tabákem nebo azbestem.
26.10.2015 13:10 |

podobné články

Podobné články

Elektronické cigarety – alternativa pro kuřačky

 
Elektronické cigarety jsou v současné době velice oblíbeným pojmem, který se dostává do podvědomí čím dál většího okruhu lidí. Vzhledem k tomu, že kouření patří mezi největší a zároveň i nejčastější závislosti, ale ne všude je možné dopřát si chuť klasické cigarety, jsou ty elektronické velice šikovným řešením, které funguje na stejném principu. Tak proč jim nedat šanci? Kouříte? Troufnete si tvrdit, že jste na této neřesti závislí? Ačkoli si uvědomujete, že kouřením škodíte svému zdraví i zdraví lidí ve vašem okolí, jednoduše se tohoto zlozvyku nemůžete zbavit. Co s tím? Vyzkoušejte elektronické cigarety a poznejte kouzlo e-kouření! Pro koho jsou elektronické cigarety vhodnou volbou? Rádi bychom řekli, že úplně pro každého, protože kdyby se všichni kuřáci vzdali klasických cigaret, bylo by na našem světě ihned mnohem veseleji a upřímně i zdravěji. Bohužel ne každý to dokáže, proto elektronickou cigaretu doporučíme především těm, kteří: chtějí kouřit zdravěji chtějí myslet i na své okolí a nezatěžovat je zápachem či škodlivými látkami chtějí kouřit i na místech, kde se kouřit nesmí chtějí s kouřením přestat a hledají tu nejsnazší cestu Proč dát přednost elektronickým cigaretám? Neškodí prostředí Elektronická cigareta na rozdíl od té klasické neškodí v takové míře životnímu prostředí ani lidem. Neobsahují dehet a většinu rakovinotvorných látek, díky čemuž vaše plíce nebudou dostávat tolik zabrat. Levnější alternativa Další dobrou zprávou je, že elektronické cigarety vyjdou mnohem levněji nežli ty klasické a ti řádově o několik stovek korun měsíčně. Jen si spočítejte, kolik v dnešní době stojí jedna krabička. Oproti tomu náplně do e-cigaret stojí podstatně méně i déle vydrží. Nezapáchají Hodně lidem vadí zápach, pro který jsou cigarety typické. Mnohdy to vadí i samotným kuřákům a pokud patříte mezi ně, pak si elektronické cigarety okamžitě zamilujete. Nejenže tak nebudete zapáchat, ale navíc vám přestanou žloutnout zuby, nehty i kůže na bříškách... Čtěte více Příspěvek Elektronické cigarety – alternativa pro kuřačky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.11.2016 05:45 |

podobné články

Keith Richards: Kouření se do smrti nevzdám!

 
Drogy? Prosím. Alkohol? Klidně. Toho všeho se kytarista Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Keith Richards klidně vzdal, ale na cigarety mu nesmí sáhnout ani hrozící zubatá. Hudebník ze skupiny Rolling Stones prohlásil, že se nevzdá kouření ani kvůli nemocem a bude kouřit do posledního dechu.
03.02.2010 15:00 |

podobné články

Osobnosti: Keith Richards (54 článků) , Keith Richards (54 článků)

Elektronické cigarety zvyšují riziko rakoviny i chorob srdce

 
Zvýšené riziko rakoviny plic a močového měchýře či onemocnění srdce nehrozí jen kuřákům obyčejných cigaret. Ve srovnání s nekuřáky jsou více ohroženi také lidé, kteří používají elektronické cigarety. Jejich výrobci se snažili v rámci reklamy tvrdit, že jsou bezpečnější než tradiční cigarety. Ale nejsou. Znatelně zvyšují riziko onemocnění smrtelnými chorobami.
02.02.2018 10:40 |

podobné články

Červené maso nebo cigarety? Riziko rakoviny je téměř stejné

 
Konzumace slaniny, hamburgerů, párků, salámů a šunky s sebou nese téměř stejně ­vysoké riziko onemocnění rakovinou jako kouření cigaret. V pondělí toto expertní zjištění oficiálně oznámí Světová zdravotnická organizace (WHO). Výzkumu, na jehož základě byly varovné závěry učiněny, se účastnilo 37 tisíc mužů.
24.10.2015 04:25 |

podobné články

Elektronické cigarety škodí stejně jako cigarety bez filtru

 
Ačkoli se výrobci elektronických cigaret snaží tvrdit, že jejich produkty jsou až o pětadevadesát procent bezpečnější než klasické cigarety, stále přibývá hlasů tvrdících opak. Vědci z Connecticutu teď navíc zjistili, že elektronické cigarety – zřejmě obsahem určitých látek – poškozují DNA buněk ve stejné míře jako cigarety bez filtru.
22.06.2017 11:30 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

EBOLA ohrožuje celý svět, varuje Světová zdravotnická organizace

 
Přituhuje! Epidemie eboly se tak vymkla kontrole, že se stala světovou hrozbou. Světová zdravotnická organizace (WHO) už dokonce vyhlásila kvůli šíření eboly v západní Africe stav ohrožení!
09.08.2014 17:10 |

podobné články

Skandál s ebolou: Světová zdravotnická organizace otálela dva měsíce s vyhlášením poplachu!

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) prý dva měsíce otálela s vyhlášením mezinárodního poplachu kvůli epidemii eboly v západní Africe, a to zjevně i z politických a ekonomických důvodů. Vyplývá to z interních e-mailů a dokumentů, které má k dispozici agentura AP.
20.03.2015 08:35 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

Hormonální antikoncepce zvyšuje riziko rakoviny

 
Vědci se domnívali, že hormonální antikoncepce založená pouze na progesteronu bude bezpečnější než ta, která hormony kombinuje. Tedy s ohledem na riziko rakoviny prsu. Jenže nové výzkumy to vyvrátily. Všechny hormonální antikoncepce bez rozdílu typu zvyšují riziko rakoviny prsu o pětinu a to ještě do pěti let po jejich vysazení. A škodí také hormonální nitroděložní tělíska.
12.12.2017 17:30 |

podobné články

Jak se odnaučit kouřit? Metody které fungují

 
Jste již několik let aktivním kuřákem, ale často přemýšlíte nad tím, jak přestat kouřit? Nebo jste se o to už několikrát pokoušeli, bohužel neúspěšně? Možná jste jen nenalezli nejvhodnější způsob odvykání kouření. Jisté je, že odvykání kouření je opravdu náročné a vyžaduje veliké úsilí. Základním předpokladem pro úspěšné ukončení tohoto zlozvyku je rozhodnutí přestat. Vaše rozhodnutí o ukončení kouření, má při odvykání zásadní význam. Také je velmi důležité opravdu chtít s kouřením přestat, mít odhodlání a pevnou vůli. Pomoci vám mohou také některé informace o změnách a “uzdravení” vašeho těla poté, co si dáte svou poslední cigaretu. Změny v organismu poté, co přestanete kouřit V momentě, kdy přestanete kouřit, prokážete svému tělu obrovskou službu. Již 20 minut od vaší poslední cigarety se vrací do normálu váš krevní tlak i tepová frekvence a dochází ke zlepšení krevní cirkulace v horních i dolních končetinách. Po deseti hodinách od poslední cigarety se vrací do normálu koncentrace kyslíku v krvi . Po 24 hodinách odvykání je z vašeho těla vyloučen oxid uhelnatý a vaše krev je okysličenější. Vaše plíce a dýchací cesty se také začínají čistit. Do 48 hodin odbourá vaše tělo veškerý nikotin. Vaše smysly, především chuť i čich se zlepšují. Do 72 hodin se rozšíří dýchací cesty a bude se vám snadněji dýchat. Do 12 týdnů dojde ke zlepšení krevního oběhu, chůze a běh pro vás budou snadnější a budete se méně zadýchávat. Mezi třetím a devátým měsícem se vám výrazně zlepší funkčnost plic. Také vymizí problémy, jako jsou kašel, dušnost či pískoty na hrudi. Do 5 let od poslední cigarety vám klesá riziko srdečního infarktu na polovinu rizika kuřáka a do 10 let vám klesne vznik plicní rakoviny na polovinu rizika kuřáka. Jak přestat kouřit? Způsobů, jak ukončit svou závislost na kouření, je v dnešní době spousta. Existuje několik pomůcek, které... Čtěte více Příspěvek Jak se odnaučit kouřit? Metody které fungují pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.02.2016 09:40 |

podobné články

Léčba rakoviny stojí VZP ročně 13 miliard. Pomoci má prevence a větší informovanost

 
Každý rok pečují lékaři o bezmála 300 tisíc klientů VZP, kteří si před tím od nich vyslechli některou z onkologických diagnóz. Péče o tyto pacienty vyjde ročně na skoro 13 miliard korun. Z dat, která zdravotnická zařízení pojišťovně vykázala, vyplývá, že největší výdaje souvisejí s léčbou rakoviny trávicího ústrojí, rakoviny prsou a rakoviny mužských pohlavních orgánů. Jen za léčbu pacientů spadajících do výše uvedených tří diagnostických skupin platí VZP ročně přes 6 miliard korun.
02.02.2016 18:11 |

podobné články

Zakažte elektronické cigarety, vyzývá WHO. Čím kuřáky ohrožují?

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučila zákaz kouření elektronických cigaret ve veřejných uzavřených prostorách vzhledem k riziku, jaké e-cigarety představují pro pasivní kuřáky. Podle WHO by také měl být zaveden zákaz prodeje tohoto typu cigaret nezletilým.
27.08.2014 12:31 |

podobné články

WHO žádá omezení e-cigaret. Zmizet mají ovocné příchuti i prodejní automaty

 
Zákaz elektronických cigaret ve veřejných uzavřených prostorách v úterý doporučila Světová zdravotnická organizace (WHO). Upozornila především na riziko, jaké e-cigarety představují pro pasivní kuřáky. Podle WHO by měl být také zaveden zákaz prodeje e-cigaret nezletilým.
26.08.2014 16:10 |

podobné články

Vyloučením červeného masa se výrazně sníží riziko rakoviny tračníku

 
Vědci z britského Leedsu a Harvardovy univerzity v USA prokázali ve velmi rozsáhlém a dlouhodobém výzkumu, že vyloučení červeného masa z jídelníčku výrazně sníží riziko rakoviny tlustého střeva. Přestat konzumovat červené maso nebo omezit jeho konzumaci na minimum (méně než jednou týdně) by měli především lidé, v jejichž rodině je onemocnění častější. V Česku je to přitom nejčastější typ rakoviny.
05.04.2018 10:30 |

podobné články

Lehké cigarety způsobují rakovinu plic častěji

 
Cigarety s nižším obsahem dehtu a nikotinu byly vyvinuty především proto, že měly snížit riziko onemocnění souvisejících s kouřením. Dehet je stejně jako tisíce dalších látek obsažených ve spalinách tabáku karcinogenní. Jenže právě odlehčené cigarety prý dnes způsobují více případů plicního adenokarcinomu než ty klasické.
07.06.2017 10:30 |

podobné články