Článek

Starší a mladší generace má rozdílné představy o ideálním prezidentovi, v hodnocení Zemana se rozcházejí

 
Mezigeneračně se liší nejen hodnocení současného prezidenta, ale i našich předchozích prezidentů či požadavky na výkon prezidentské funkce jako takové. Výzkum studentů Katedry mediálních a kulturálních studí a žurnalistiky FF UP ukázal, že postoje respondentů neurčovalo ani tak pohlaví, politická orientace či ekonomická situace, ale právě příslušnost k jiné věkové skupině. Největší disproporce v hodnocení mezi generacemi výzkum odhalil u osoby prvního přímo zvoleného prezidenta, Miloše Zemana.
05.10.2015 12:16 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15942 článků)
Podobné články

Každý má své představy o ideálním autě. Běžte na místo, kde bude spokojená celá rodina. Tady si auto určitě vyberete

 
Máte své představy o ideálním autě? Že by mělo vyhovovat všem členům rodiny? Kombík, sedan, SUV, MPV, automat, diesel? Ne, ne, nebudeme vám říkat, které auto je nejlepší. Každá rodina má přece jiné představy. My vám chceme doporučit místo, kde je výběr nejsnazší, protože tu najdete tolik aut pohromadě jako nikde jinde. Běžte do AAA AUTO a vybírejte ze 7000 aut. Třeba si vyberete jedno z těchto.
03.10.2013 15:05 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

První Superby pořád válí. Zájem je o nové i ojeté

 
Superb první generace začala Škoda v Česku prodávat na začátku prosince 2001. První generace, která byla pouze v provedení sedan, se vyrobilo 137.000 vozů, druhé generace 618.000 včetně verze combi a modernizovaného provedení, tzv. faceliftu. Současná třetí generace trhá prodejní rekordy. Za deset měsíců letošního roku Škoda prodala 115.000 superbů, což je stejně, jako byl nejsilnější výsledek za celý rok u předchozí generace.
15.11.2016 11:45 |

podobné články

Jak vypadat mladší? Máme pro vás 6 tipů!

 
Jak vypadat mladší? To je otázka – možná i zbožné přání – mnoha žen, které si jednoho dne uvědomí, že si na nich zub času začíná vybíjet svou daň a jejich vzhled už není takový, jako býval před několika lety. Ačkoli často slýcháváme tvrzení, že věk je jen číslo a člověk je tak starý, na kolik se cítí, zvláště ženy vnímají změnu vzhledu s velkou nelibostí. Věřte nebo ne, ale pokud toužíte po mladistvém vzhledu, nemusíte se hned svěřovat do rukou odborníků na krásu. I drobné triky vám mohou pomoci s otázkou, jak vypadat mladší a alespoň na pohled tak své okolí oklamat. Chcete znát tajemství? Pak si přečtěte náš dnešní článek! Jak vypadat mladší, aneb vsaďte na drobné triky! Chcete vypadat mladší, i když vaše občanka bude tvrdit úplně něco jiného? Pak jste tady správně! Našli jsme pro vás několik tipů a triků, s jejichž pomocí se vám to může podařit. Nečekejte nic složitého a nebojte se, že vás budeme tlačit do plastické operace. Teď už na nic nečekejme a pojďme na to! Tip první: líčení očí S postupem času se na vaší tváři začnou tvořit vrásky, po kterých netouží žádná žena. Jestliže je chcete zamaskovat, nemusíte na sebe plácat tunu make-upu. Daleko lepší bude, když pozornost vašeho okolí odpoutáte jinam – a to na vaše oči. Doporučujeme zamaskovat kruhy pod očima a sáhnout po klasické černé řasence, která vaše oči opticky zvětší a rozzáří barvu vaší duhovky. Tip druhý: péče o vlasy Možná se budete divit, ale k mladistvějšímu vzhledu vám mohou pomoci i vaše vlasy. Máte-li roztřepené konečky, pak navštivte kadeřníka. Dále radíme pořídit si regenerační přípravky, kterými budete o svou hřívu pečovat. Tip třetí: střídmé barvy Další tipem, jak vypadat mladší, je rada volit střídmější barvy vašich vlasů. Pokud již máte nějaká léta za sebou, nemůžete... Čtěte více Příspěvek Jak vypadat mladší? Máme pro vás 6 tipů! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.11.2016 17:50 |

podobné články

Klaus čerpá své představy o politické kultuře v Moskvě, píše komentátor

 
Komentátor Jan Macháček krátce navštívil Moskvu a dospěl k přesvědčení, že právě odtud čerpá český prezident Václav Klaus své představy o ideálním kapitalismu. Právě tam se totiž můžeme setkat s atomizací společnosti, agresivitou a zatýkáním za projevení nesouhlasu s vládnoucí garniturou. Macháčkův komentář přináší server Hospodářských novin (HN).
03.04.2012 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8381 článků)

Čemu se vyhnout, abyste nevypadali starší?

 
Snad žádná žena nechce vypadat starší, nežli ve skutečnosti je. I přes veškerou snahu působit na své okolí co možná nejmladistvějším dojmem se až žalostně mnoho žen dopouští chyb, které je na pohled dělají starší a zbytečně jim tam přidávají léta. Přitom se stačí širokým obloukem vyhnout věcem, které jsou příčinou toho, že vypadáte tak, jako by vám bylo mnohem více, než vám ve skutečnosti je! Jak tedy nevypadat starší? Na to jsme se zaměřili v dnešním článku, ve kterém vám poradíme, čemu se ve vlastním zájmu vyhnout. Nepřidávejte si zbytečně léta, která vám vůbec nepatří! Nechcete vypadat starší? Poradíme vám, čeho se vyvarovat! Nevhodné oblečení Čeho si na vás vaše okolí všimne jako úplně první? Správně, je to vaše oblečení! Hodně žen ukrývá ve svém šatníku věci, které jim nejenom nesluší, ale jim přidávají léta. Ony si to neuvědomují a zbytečně tak dávají svému okolí domněnku toho, že jejich občanka čítá daleko vyšší číslo, než které se tam nachází ve skutečnosti. Špatný make-up V současné době se líčí snad každá žena. Make-up nám umožňuje zakrýt nedokonalosti a zvýraznit tak náš obličej. Jenže i v tomto ohledu můžeme šlápnout vedle, což má za následek jedinou věc: vypadáme na více let, než kolik nám vlastně je. Proto volte líčení, které bude odpovídat příležitosti a nepřehánějte to. Neslušivý účes Další chybou je účes, který ženě jednoduše nesedí. Mnohdy se držíme jednoho střihu klidně i několik let a vůbec nám nedochází, že se mění nejen aktuální trendy, ale i naše rysy. Pokud nechcete působit, že vám již táhne na léta, kterými se žádná žena nechlubí, nechte si poradit, jaký účes vám bude sedět. Příspěvek Čemu se vyhnout, abyste nevypadali starší? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.11.2016 18:10 |

podobné články

Představy Čechů o podpoře či průměrné mzdě. Sociolog komentuje

 
Agentura STEM přinesla výzkum, ve kterém analyzovala představy veřejnosti o výši průměrné mzdy, minimální mzdy a podpory v nezaměstnanosti. Průzkum odhalil, že představy veřejnosti se liší podle výše příjmu, ale napříč sociálními skupinami zase tak zásadní rozdíly nejsou. V průzkumu se však objevilo několik zajímavostí, které pro ParlamentníListy.cz okomentoval sociolog Jan Herzmann.
25.10.2012 19:35 |

podobné články

Sexy zpěvačka a plodný rapper se rozcházejí kvůli nedostatku času na vztah

 
Vydrželo jim to jen něco přes rok a už jdou prý od sebe. Americká zpěvačka Christina Milian (33) a o rok mladší rapper Lil Wayne se podle informací serveru ET rozcházejí a důvodem má být již obligátní nedostatek času na společně trávené chvíle.
15.09.2015 17:45 |

podobné články

Osobnosti: Christina Milian (11 článků) , Lil Wayne (11 článků) , Christina Wayne (1 článek)

Zkušenosti nemusí nutně mluvit ve prospěch starší generace. Šéfka mládeže ČSSD o EU, uprchlících a o pohledu mladších a starších

 
ROZHOVOR Předsedkyně Mladých sociálních demokratů Lucie Válová nevidí v názorové polarizaci mladí–starší, jež se projevila při hlasování o Brexitu, nic překvapivého. Rozdělení společnosti je podle ní otázkou životních zkušeností, které ale nemusí nutně mluvit ve prospěch starší generace. Referendum by podle Válové mělo být vypisováno pouze pro otázky, které jsou lidem srozumitelné, v Británii se ale, jak říká, hlasovalo pod vlivem emocí a strachu.
06.07.2016 11:45 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.
18.06.2014 16:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.
19.06.2014 09:40 |

podobné články

To jsou vyhlídky... Generace Y je sobečtější a lakomější než generace X

 
Mladá generace je sobecká a lakomá. Mohlo by to znít jako skuhrání starších, které se opírá o předsudky a závist, že svět patří mladším. Jenže psychologové z Nového Zélandu tvrdí, že generace Y je skutečně mnohem sobečtější a lakomější než její předchůdci.
19.05.2015 22:05 |

podobné články

Legendární Scorpions se po 40 letech rozcházejí

 
Už čtyřicet let obohacují světovou hudební historii členové skupiny Scorpions . Jejich přínos jako jednotného týmu ovšem po vydání očekávaného alba skončí, oznámili totiž, že se po čtyřech desítkách let svého působení rozcházejí. Německá skupina jako taková tedy zaniká. Na svých stránkách uvádí, že odchází včas, na vrcholu své tvůrčí síly.
26.01.2010 08:10 |

podobné články

Johnny Depp a Vanessa Paradis oficiálně potvrdili rozchod

 
Zprávy o rozpadu čtrnáctiletého vztahu Johnnyho Deppa a Vanessy Paradis se objevily už na začátku roku. Oba to ale popírali. Až nyní Deppův mluvčí potvrdil, že se rozcházejí. Další články k tématu: Paradis popírá rozchod s Deppem, ve společnosti se ale objevila sama Johnny Depp a Vanessa Paradis se po čtrnácti letech rozcházejí RECENZE: Depp Rumový deník miluje, divák jím jen listuje Johnny Depp bude Módní ikonou roku a prvním mužem s tímto titulem Herce Johnnyho Deppa přijali Komančové do svého kmene Vanessa Paradis může dostat od Deppa po rozchodu 3,2 miliardy
20.06.2012 09:40 |

podobné články

Osobnosti: Johnny Depp (659 článků) , Vanessa Paradis (138 článků)

Slepovaná láska aneb Celebrity, které se rozcházejí a scházejí

 
Nejdříve veřejně oznámí rozchod, pak je paparazzi načapají, jak se líbají a následně vchází do dveří hotelu. Tak jak to tedy je? Tyhle slavné tváře se rozcházejí a schází jak na běžícím pásu!
17.07.2013 08:05 |

podobné články

Nevěsty začínají být starší a vzdělanější než ženiši

 
Tradiční obrázek českých snoubenců – o dva roky starší muž s vyšším vzděláním si bere o dva roky mladší manželku s nižším vzděláním – bere za své. Starší partner se už nyní vyskytuje jen u 63,1 procenta manželských párů. Zato podíl svateb, kde je starší nevěsta, představuje již 8,3 procenta ze všech sňatků.
11.08.2014 04:20 |

podobné články

Bratři: Jeho brácha má prima bráchu

 
Ten starší vždy udělal, co se od něj čekalo. Je v armádě jako vzorný mariňák. Mladší skončil ve vězení. Starší má perfektní ženu, dvě roztomilé dcerky a jeho život je bez nejmenšího problému. Mladší nemá práci, pije a jeho otec ho nenávidí. Najednou starší bratr a milovaný syn zemře. Co ted'?
23.06.2010 16:05 |

podobné články

Žebříček 10 českých celebrit, co mají mladší chlapy! Která má nejmladšího?

 
Mladší žena a starší, někdy i o dost starší, vyzrálejší muž, to je dnes celkem zaběhnutý model. Čím dál častěji se ale objevují i vztahy mezi starší ženou a mladíčky, tzv. zajíčky nebo koloušky... Před pár dny to prasklo na Petrů Janů! Ano, jen v českém showbyznysu jich najdeme celou řadu. Sestavili jsme žebříček těch největších věkových rozdílů. Která ze slavných žen je na čele? A jak dámy vnímají fakt, že by mohly být jejich matky?
11.11.2013 05:11 |

podobné články

Klausův projev hodnotili politici různě, podle politoložky patřil mezi nejslabší

 
Politici hodnotí páteční novoroční projev prezidenta Václava Klause rozdílně. Některým politikům v něm chyběla témata, jako je boj s korupcí, další označili proslov za příliš obecný. Předseda ČSSD Jiří Paroubek se v hodnocení opřel do bývalé vlády Mirka Topolánka (ODS). Bez výhrad přijali prezidentovu řeč představitelé ODS a TOP 09. Premiér Jan Fischer ocenil Klausovo prý realistické hodnocení uplynulého roku, v němž prezident úřednický kabinet pochválil.
01.01.2010 19:50 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8381 článků) , Jiří Paroubek (3079 článků) , Mirek Topolánek (1778 článků) , Jan Fischer (1729 článků)