Článek

Starší a mladší generace má rozdílné představy o ideálním prezidentovi, v hodnocení Zemana se rozcházejí

 
Mezigeneračně se liší nejen hodnocení současného prezidenta, ale i našich předchozích prezidentů či požadavky na výkon prezidentské funkce jako takové. Výzkum studentů Katedry mediálních a kulturálních studí a žurnalistiky FF UP ukázal, že postoje respondentů neurčovalo ani tak pohlaví, politická orientace či ekonomická situace, ale právě příslušnost k jiné věkové skupině. Největší disproporce v hodnocení mezi generacemi výzkum odhalil u osoby prvního přímo zvoleného prezidenta, Miloše Zemana.
05.10.2015 12:16 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17777 článků)
Podobné články

Každý má své představy o ideálním autě. Běžte na místo, kde bude spokojená celá rodina. Tady si auto určitě vyberete

 
Máte své představy o ideálním autě? Že by mělo vyhovovat všem členům rodiny? Kombík, sedan, SUV, MPV, automat, diesel? Ne, ne, nebudeme vám říkat, které auto je nejlepší. Každá rodina má přece jiné představy. My vám chceme doporučit místo, kde je výběr nejsnazší, protože tu najdete tolik aut pohromadě jako nikde jinde. Běžte do AAA AUTO a vybírejte ze 7000 aut. Třeba si vyberete jedno z těchto.
03.10.2013 15:05 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Jak vypadat mladší? Máme pro vás 6 tipů!

 
Jak vypadat mladší? To je otázka – možná i zbožné přání – mnoha žen, které si jednoho dne uvědomí, že si na nich zub času začíná vybíjet svou daň a jejich vzhled už není takový, jako býval před několika lety. Ačkoli často slýcháváme tvrzení, že věk je jen číslo a člověk je tak starý, na kolik se cítí, zvláště ženy vnímají změnu vzhledu s velkou nelibostí. Věřte nebo ne, ale pokud toužíte po mladistvém vzhledu, nemusíte se hned svěřovat do rukou odborníků na krásu. I drobné triky vám mohou pomoci s otázkou, jak vypadat mladší a alespoň na pohled tak své okolí oklamat. Chcete znát tajemství? Pak si přečtěte náš dnešní článek! Jak vypadat mladší, aneb vsaďte na drobné triky! Chcete vypadat mladší, i když vaše občanka bude tvrdit úplně něco jiného? Pak jste tady správně! Našli jsme pro vás několik tipů a triků, s jejichž pomocí se vám to může podařit. Nečekejte nic složitého a nebojte se, že vás budeme tlačit do plastické operace. Teď už na nic nečekejme a pojďme na to! Tip první: líčení očí S postupem času se na vaší tváři začnou tvořit vrásky, po kterých netouží žádná žena. Jestliže je chcete zamaskovat, nemusíte na sebe plácat tunu make-upu. Daleko lepší bude, když pozornost vašeho okolí odpoutáte jinam – a to na vaše oči. Doporučujeme zamaskovat kruhy pod očima a sáhnout po klasické černé řasence, která vaše oči opticky zvětší a rozzáří barvu vaší duhovky. Tip druhý: péče o vlasy Možná se budete divit, ale k mladistvějšímu vzhledu vám mohou pomoci i vaše vlasy. Máte-li roztřepené konečky, pak navštivte kadeřníka. Dále radíme pořídit si regenerační přípravky, kterými budete o svou hřívu pečovat. Tip třetí: střídmé barvy Další tipem, jak vypadat mladší, je rada volit střídmější barvy vašich vlasů. Pokud již máte nějaká léta za sebou, nemůžete... Čtěte více Příspěvek Jak vypadat mladší? Máme pro vás 6 tipů! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.11.2016 17:50 |

podobné články

První Superby pořád válí. Zájem je o nové i ojeté

 
Superb první generace začala Škoda v Česku prodávat na začátku prosince 2001. První generace, která byla pouze v provedení sedan, se vyrobilo 137.000 vozů, druhé generace 618.000 včetně verze combi a modernizovaného provedení, tzv. faceliftu. Současná třetí generace trhá prodejní rekordy. Za deset měsíců letošního roku Škoda prodala 115.000 superbů, což je stejně, jako byl nejsilnější výsledek za celý rok u předchozí generace.
15.11.2016 11:45 |

podobné články

Klaus čerpá své představy o politické kultuře v Moskvě, píše komentátor

 
Komentátor Jan Macháček krátce navštívil Moskvu a dospěl k přesvědčení, že právě odtud čerpá český prezident Václav Klaus své představy o ideálním kapitalismu. Právě tam se totiž můžeme setkat s atomizací společnosti, agresivitou a zatýkáním za projevení nesouhlasu s vládnoucí garniturou. Macháčkův komentář přináší server Hospodářských novin (HN).
03.04.2012 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8707 článků)

Čemu se vyhnout, abyste nevypadali starší?

 
Snad žádná žena nechce vypadat starší, nežli ve skutečnosti je. I přes veškerou snahu působit na své okolí co možná nejmladistvějším dojmem se až žalostně mnoho žen dopouští chyb, které je na pohled dělají starší a zbytečně jim tam přidávají léta. Přitom se stačí širokým obloukem vyhnout věcem, které jsou příčinou toho, že vypadáte tak, jako by vám bylo mnohem více, než vám ve skutečnosti je! Jak tedy nevypadat starší? Na to jsme se zaměřili v dnešním článku, ve kterém vám poradíme, čemu se ve vlastním zájmu vyhnout. Nepřidávejte si zbytečně léta, která vám vůbec nepatří! Nechcete vypadat starší? Poradíme vám, čeho se vyvarovat! Nevhodné oblečení Čeho si na vás vaše okolí všimne jako úplně první? Správně, je to vaše oblečení! Hodně žen ukrývá ve svém šatníku věci, které jim nejenom nesluší, ale jim přidávají léta. Ony si to neuvědomují a zbytečně tak dávají svému okolí domněnku toho, že jejich občanka čítá daleko vyšší číslo, než které se tam nachází ve skutečnosti. Špatný make-up V současné době se líčí snad každá žena. Make-up nám umožňuje zakrýt nedokonalosti a zvýraznit tak náš obličej. Jenže i v tomto ohledu můžeme šlápnout vedle, což má za následek jedinou věc: vypadáme na více let, než kolik nám vlastně je. Proto volte líčení, které bude odpovídat příležitosti a nepřehánějte to. Neslušivý účes Další chybou je účes, který ženě jednoduše nesedí. Mnohdy se držíme jednoho střihu klidně i několik let a vůbec nám nedochází, že se mění nejen aktuální trendy, ale i naše rysy. Pokud nechcete působit, že vám již táhne na léta, kterými se žádná žena nechlubí, nechte si poradit, jaký účes vám bude sedět. Příspěvek Čemu se vyhnout, abyste nevypadali starší? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.11.2016 18:10 |

podobné články

Typy úprav vlasů, které vám přidají léta

 
Říká se, že vlasy jsou naší vizitkou. Většina žen si proto dává záležet na jejich vzhledu. Ne vždycky ale ve snaze vypadat dobře vybereme správně. Mnoho žen sází na typy úprav vlasů, které jim zbytečně přidávají roky. A to je taková škoda! Věnujete pozornost svým vlasům? Používáte drahou vlasovou kosmetiku, abyste jim dopřála tu nejlepší péči?A jaký máte účes? A co barva vašich loken? Ptáte se, na co narážíme? Máme pro vás seznam typů úprav vlasů, díky kterým vypadáte starší, nežli ve skutečnosti jste! Typy úprav vlasů, které vás dělají starší Žádná žena nechce vypadat starší, nežli ve skutečnosti je. Určitě nám dáte za pravdu, že je cílem každé z nás působit na své okolí minimálně o 5 let mladší. Často ale chybujeme i v tak banální věci, jako je právě účes. Šedá barva Šedý odstín vlasů je odjakživa spojován se stářím. I přesto ale před pár lety spatřil světlo světa trend, díky kterému si ženy své lokny začaly obarvovat na šedo vědomě. Bez ohledu na to, kolik jim bylo. V ulici jste tak mohli potkat šedovlasou dvacítku, stejně jako šedovlasou čtyřicítku. Barva jejich vlasů ale nebyla přírodní, i přesto ale splnila svůj účel: udělala je starší. Pokud nechcete působit tak, jako by vám bylo minimálně o 15 let více, nevsázejte na šedou. Sestupně ostříhané vlasy Pokud si nechcete vědomě přidat léta, nenechávejte si od kadeřnice vytvořit sestupně ostříhaný účes. Proč? Logicky už jen proto, že přidává roky. Této volby využívají ženy, které chtějí působit sofistikovanějším a vážnějším dojmem. Ofina na stranu Další úprava vlasů, která vám zbytečně dodá starší vizáž, je ofina na stranu. Jsou daleko zajímavější způsoby, jakými lze upravit ofinu, nežli právě takhle. Zvláště pak ofina na stranu střižená na patku, to už je jen další hřebíček do rakve. Příspěvek Typy úprav vlasů, které vám přidají léta pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.03.2017 03:10 |

podobné články

Sexy zpěvačka a plodný rapper se rozcházejí kvůli nedostatku času na vztah

 
Vydrželo jim to jen něco přes rok a už jdou prý od sebe. Americká zpěvačka Christina Milian (33) a o rok mladší rapper Lil Wayne se podle informací serveru ET rozcházejí a důvodem má být již obligátní nedostatek času na společně trávené chvíle.
15.09.2015 17:45 |

podobné články

Osobnosti: Christina Milian (11 článků) , Lil Wayne (11 článků) , Christina Wayne (1 článek)

Představy Čechů o podpoře či průměrné mzdě. Sociolog komentuje

 
Agentura STEM přinesla výzkum, ve kterém analyzovala představy veřejnosti o výši průměrné mzdy, minimální mzdy a podpory v nezaměstnanosti. Průzkum odhalil, že představy veřejnosti se liší podle výše příjmu, ale napříč sociálními skupinami zase tak zásadní rozdíly nejsou. V průzkumu se však objevilo několik zajímavostí, které pro ParlamentníListy.cz okomentoval sociolog Jan Herzmann.
25.10.2012 19:35 |

podobné články

7 rad, které vám pomohou vypadat mladší

 
Smíříte se s tím, že vaše tělo pomalu stárne a přijmete tak fakt, že už to lepší nebude, nebo se spolehnete na seznam našich rad, které vám pomohou vypadat mladší? Roky zapsané v občanském průkazu vám sice neubereme, ale můžeme vám poradit, jak si alespoň opticky nějaká léta odmazat. Zub času se nemilosrdně podepisuje na každém z nás. První vrásky tak většina žen snáší velmi těžce. V následujících řádcích vám prozradíme hned 7 rad, které vám pomohou vypadat mladší. Někdy totiž není na škodu jít proti přírodě. 7 rad, které vám pomohou vypadat mladší Korektor pro rozjasnění S přibývajícím věkem naše pokožka pomalu ale jistě stárne a šedne. Zářivá barva je dávno pryč a z tváře se nám tak vytrácí život. Proto se nebojte sáhnout po korektoru, který naneste na vnitřní a vnější koutky vašich očí. Jednoduchý trik, který má skvělé výsledky. Pryč se suchým make-upem Používání suchého typu make-upu vám léta spíše přidá, nežli ubere. Proto je na místě jej zahodit a dát přednost lehčímu krémovému make-upu, který se velice snadno roztírá a pleti lichotí. Správná kombinace očních stínů Jakmile stárneme, projevuje se to na našem vzhledu. Především pak oční víčka klesají, což vůbec nevypadá dobře. Se zvadlými horními víčky vám pomůže správná kombinace očních stínů, kdy je dobré podél řas nanést světlejší odstín a horní víčko naopak ozdobit tmavším odstínem. Vaše oči se jakoby otevřou. Svůdné rty Až se na vaší tváři začnou podepisovat známky stárnutí, můžete pozornost vašeho okolí nasměrovat na vaše rty. Ty si natřete svým oblíbeným odstínem rtěnky a do středu spodního rtu naneste drobné množství lesku. Vaše rty tak budou působit plnějším dojmem. Netypické oblečení Se zajímavým outfitem můžete vypadat mladší. Přibývající věk vám rozhodně nerozkazuje , abyste se zaměřili na neforemné a barevně nevýrazné kousky oblečení. Nebojte se tedy vsadit na extrém a obléknout... Čtěte více Příspěvek 7 rad, které vám pomohou vypadat mladší pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.05.2017 18:10 |

podobné články

Zkušenosti nemusí nutně mluvit ve prospěch starší generace. Šéfka mládeže ČSSD o EU, uprchlících a o pohledu mladších a starších

 
ROZHOVOR Předsedkyně Mladých sociálních demokratů Lucie Válová nevidí v názorové polarizaci mladí–starší, jež se projevila při hlasování o Brexitu, nic překvapivého. Rozdělení společnosti je podle ní otázkou životních zkušeností, které ale nemusí nutně mluvit ve prospěch starší generace. Referendum by podle Válové mělo být vypisováno pouze pro otázky, které jsou lidem srozumitelné, v Británii se ale, jak říká, hlasovalo pod vlivem emocí a strachu.
06.07.2016 11:45 |

podobné články

Německé volby rozhodnou senioři? Starší generace hraje stále větší roli

 
V německých volbách hrají stále větší roli starší voliči. Jejich počet se v průběhu let zvyšuje a navíc chodí volit častěji než mladší generace. Na dotaz ČTK to v Berlíně řekl šéf německé volební komise Dieter Sarreither, podle něhož bude podíl oprávněných voličů ve věku 60 let a starších u letošních voleb už více než třetinový.
23.08.2017 10:25 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.
18.06.2014 16:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.
19.06.2014 09:40 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vysoké školy budou mít dost času se připravit na nový způsob hodnocení výzkumných organizací

 
Nové zásady hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, které přinesou velké změny stávajícího systému, schválila vláda na svém zasedání ve středu 8. února. Metodiku hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací předložil místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.
08.02.2017 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1407 článků)

Vaše Věc: Spokojenost se Sobotkovou vládou rapidně klesá

 
Centrum pro výzkum veřejného mínění se ve svém průzkumu zaměřilo na oblast hodnocení vlády B. Sobotky. Průzkum týkající se hodnocení vlády provádí CVVM pravidelně jednou za rok, a z toho letošního vyplývá, že si vláda B. Sobotky v hodnocení oproti loňskému roku pohoršila, a její hodnocení v očích občanů od zahájení činnosti této vlády stále klesá ve všech zkoumaných aspektech.
11.03.2017 19:15 |

podobné články

Youtuber Fatty Pillow vyzval fanoušky, aby špatně hodnotili restauraci, ve které se mu nelíbilo! Těm se podařilo změnit hodnocení za půl hodiny!

 
Notoricky známý a populární youtuber Fatty Pillow nedávno navštívil pražskou restauraci Podolka, která byla podle facebookového hodnocení 4,5 celkem populární. Jemu se v ní ovšem vůbec nelíbilo, a tak své fanoušky vyzval, aby záměrně dávali restauraci nízké hodnocení. Hodnocení se mu sice podařilo srazit, ale sám za tento počin nesklidil žádné ovace.
17.06.2017 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Fatty Pillow (8 článků)

To jsou vyhlídky... Generace Y je sobečtější a lakomější než generace X

 
Mladá generace je sobecká a lakomá. Mohlo by to znít jako skuhrání starších, které se opírá o předsudky a závist, že svět patří mladším. Jenže psychologové z Nového Zélandu tvrdí, že generace Y je skutečně mnohem sobečtější a lakomější než její předchůdci.
19.05.2015 22:05 |

podobné články

Nevěsty začínají být starší a vzdělanější než ženiši

 
Tradiční obrázek českých snoubenců – o dva roky starší muž s vyšším vzděláním si bere o dva roky mladší manželku s nižším vzděláním – bere za své. Starší partner se už nyní vyskytuje jen u 63,1 procenta manželských párů. Zato podíl svateb, kde je starší nevěsta, představuje již 8,3 procenta ze všech sňatků.
11.08.2014 04:20 |

podobné články