Článek

Šokující výzkum: Brambora je nejzdravější potravina! 13 důvodů, proč ji jíst!

 
Řeklo by se obyčejná brambora. Mnohým oprovrhovaná příloha ke šťavnatému masíčku, ale je načase změnit na bramboru názor. Britští vědci ji označili jako nejbohatší na vitaminy!
30.03.2016 10:10 |

podobné články

Podobné články

Jak jíst a nepřibrat?

 
Snad každá z nás by toužila znát ty správné fígle, které by nám prozradily, jak jíst a nepřibrat. Z reklamních článků, časopisů nebo médií se na nás neustále usmívají krásné štíhlé ženy, které se netají tím, že jedí úplně všechno a nijak se neomezují. A vy se ptáte: jak to sakra dělají?! Možná i vy máte ve svém okolí ženu, známou či kamarádku, která se nikterak neomezuje a s chutí si dopřává sladkou čokoládu, smažené hranolky nebo sladkosti. I přes jejich jídelníček si ale stále drží svou váhu. Věřte nebo ne, ale není to taková věda. I vy můžete jíst všechno beze strachu, že budete vypadat jako chodící váleček. Chce to jen znát správná pravidla! Jak jíst a nepřibrat? Máte to s váhou jako na houpačce? Nejste spokojené se svou postavou a snažíte se shodit přebytečná kila? Zkoušeli jste již tolik diet, že byste je nedokázali spočítat, ale ani jednu z nich jste nedodrželi? A stále vám hlavou běhá a jedna a ta samá otázka: jak jíst a nepřibrat a k tomu všemu se nijak neomezovat? Pak jste tady správně, protože dnešní článek je určený přímo vám! Nesmíte se přejídat Jednou z nejčastějších chyb, co se stravování týče, je nekontrolovatelné přejídání se. Určitě jste někdy zažila situaci, kdy jste si po výtečném nedělním obědě musela pod stolem tajně rozepnout knoflík u kalhot a ještě půl hodiny potom jsme funěla jako parní lokomotiva. Přejídat se ale vůbec není zdravé. Snažte se jíst v klidu, nikam nespěchejte a uvědomujte si každé sousto. Nejezte u televize, notebooku nebo s mobilem v ruce, protože tak váš mozek nezaznamená všechno jídlo, které sníte a bude mít pocit, že se šidíte. Dejte si všechno, ale s mírou Máte- li chuť na čokoládu, dejte si jí. Nesmíte ale sníst na posezení celou tabulku, ale dát si třeba dvě... Čtěte více Příspěvek Jak jíst a nepřibrat? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
30.01.2017 21:10 |

podobné články

MZ: O titul Regionální potravina se ucházelo více než tisíc výrobků

 
Výrobci do třetího ročníku soutěže Regionální potravina letos přihlásili celkem 1082 potravinářských výrobků. Hodnotitelské komise vybraly v devíti kategoriích 101 z nich. Tyto výrobky mají pro následující čtyři roky právo užívat logo Regionální potravina.
08.07.2013 15:55 |

podobné články

Nejzdravější úprava jídla: Vařit, péct nebo grilovat?

 
Víte, který způsob úpravy jídla je nejzdravější? Jak máte stravu upravovat, abyste zachovali zásady zdravého stravování a „nezadělávali“ si na různé choroby zažívaní?
20.11.2011 06:05 |

podobné články

Odborník připravil nejzdravější jídlo světa. Co to je? To se budete divit!

 
Pokud jste milovníky italské kuchyně a myslíte si, že se při hubnutí do plavek budete muset obejít bez oblíbené pizzy, zbystřete. Světlo světa totiž spatřila údajně nejzdravější pizza na světě. Je prý dokonce zdravější než zeleninový salát!
21.05.2013 11:55 |

podobné články

Muži napříč kontinenty: Kde jsou NEJtlustší, NEJzdravější a kde NEJprůměrnější? Víme to!

 
Nejvyšší je Holanďan, nejtlustší Američan a nejzdravější Japonec. Totálně průměrným mužem je pak kupodivu Francouz. Kontroverzní umělec Nickolay Lamm nabídl zajímavý pohled na mužskou typologii v závislosti na národnosti. Výsledky vás zaručeně překvapí.
15.10.2013 13:15 |

podobné články

Nejzdravější srdce na světě mají amazonští Indiáni. Vděčí za to dlouhé chůzi

 
Nejzdravější srdce na světě mají příslušníci indiánského kmene, který žije hluboko v amazonském pralese. Stav jejich cév podle lékařů odpovídá o 28 let mladšímu věku, než je tomu u obyvatel západních zemí. Riziko vzniku kardiovaskulárních chorob má jen jeden z deseti příslušníků kmene. Zjistili to američtí kardiologové, kteří výsledky svého výzkumu zveřejnili v časopise Lancet.
18.03.2017 17:10 |

podobné články

Nejzdravější sporty jsou téměř zadarmo!

 
Pohyb je všelék! Takže pokud se ještě nehýbete, začněte! Žádné výmluvy, že nemáte čas nebo peníze. Stačí pár minut denně, které snad najdete. A že to něco stojí? Kromě vůle už skoro nic. Právě ty nejzdravější sporty vaši peněženku nezatíží téměř vůbec. Třeba na chůzi, která je obzvláště prospěšná, potřebujete jen boty. A ty snad doma máte.
01.06.2017 14:20 |

podobné články

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

7 důvodů, proč byste do svého podzimního jídelníčku měli zařadit nejzdravější houbu na světě, hlívu ústřičnou!

 
Jestli máte problém s cholesterolem, sníženou imunitu nebo prostě jen chcete jíst zdravé věci, vsaďte všechno, co máte, na tuhle houbu!
01.09.2015 15:47 |

podobné články

Státní zemědělský intervenční fond: Regionální potravina se udělí již poosmé

 
Kvalita, výjimečnost, původ surovin a patriotismus. To jsou hlavní důvody, proč dát přednost produktům oceněným značkou Regionální potravina. Soutěž o Regionální potravinu 2017 v jednotlivých krajích právě startuje. Letos již poosmé. Které výrobky obsadí nejvyšší příčku a budou daný kraj reprezentovat? To se dovíme už brzo.
26.05.2017 10:15 |

podobné články

Prošlé jídlo: Kdy můžete potraviny bezpečně jíst a kdy vás můžou i zabít?

 
Datum, do kdy je potravina poživatelná, je pro spotřebitele nejdůležitější údaj na obalu. Jenže jsou potraviny, které datum spotřeby ani mít nemusí. Zároveň je velký rozdíl mezi datem použitelnosti a datem trvanlivosti. Do kdy můžete potraviny bez obav jíst? A jaká zdravotní rizika vám hrozí, pokud si dáte prošlé jídlo?
13.11.2016 05:10 |

podobné články

Několik dobrých důvodů, proč jíst pohanku

 
Pohanka je luštěnina s téměř až zázračnými účinky pro naše zdraví. Neprávem opomíjená potravina, která například dokáže zatočit se zvýšeným cholesterolem, se na českém území pěstoval už ve 12. stoletím. Její původní domovina je však oblast střední Asie.
30.08.2013 13:40 |

podobné články

Sedm důvodů, proč nám nezvyšují platy. Ekonomice se přitom daří!

 
Ekonomika je na vzestupu, ale platy zůstávají stejné. A nezvýšila je ani klesající nezaměstnanost. Podle odborníků je důvodů, proč na výplatních páskách nevidíme vyšší částky, hned několik. Česká ekonomika roste nejrychleji za posledních osm let, nezaměstnanost padá, ale firmy se stále o pracovníky nemusí přetahovat a přeplácet je. Na průměrnou mzdu ve výši 25 306 korun tak nedosáhnou dvě třetiny zaměstnanců. Jan Bureš, hlavní analytik Ery, shrnuje několik hlavních důvodů, proč výplaty nerostou tak rychle, jak bychom chtěli. Dobrou zprávou ale je, že už příští rok vidí odborníci optimističtěji. „Do budoucna se můžeme těšit na rychlejší růst mezd,“ slibuje analytik. Prolistujte si 7 důvodů, proč naše platy nerostou!
06.06.2015 07:35 |

podobné články

Osobnosti: Jan Bureš (231 článků)

Jihomoravský kraj: Regionální potravina a Zlatá chuť znají své vítěze

 
Výsledky soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a Zlatá chuť Jižní Moravy 2011 21. 7. 2011 zveřejnil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek spolu s předsedou Regionální agrární komory Jihomoravského kraje Václavem Hlaváčkem.
25.07.2011 05:50 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2269 článků)

Ministr Fuksa: Soutěž Regionální potravina letos ocenila 99 nových výrobků

 
Soutěž Regionální potravina letos ocenila 99 nových výrobků z téměř osmi set, které o značku bojovaly.
20.08.2011 21:35 |

podobné články

Bendl: Regionální potravina - osvědčený způsob, jak pomoct podnikatelům

 
Komise v jednotlivých krajích České republiky začaly vybírat potraviny, kterým udělí certifikát kvality Regionální potravina.
04.05.2012 11:05 |

podobné články

Bilance inspektorů ŠOKUJE! Každá čtvrtá POTRAVINA nevyhověla normám

 
Výrobci potravin stále častěji podvádějí. Téměř každá čtvrtá potravina, kterou za loňský rok zkontrolovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce, nevyhověla normám.
26.02.2014 21:45 |

podobné články

NKÚ zkontroloval kampaně Klasa a Regionální potravina

 
Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) dnes zveřejnil informace o kontrole kampaní na podporu značek Klasa, Regionální potravina a Vína z Moravy, vína z Čech.
11.08.2014 12:40 |

podobné články

Ministr Jurečka chce zákonem definovat, co je česká potravina

 
Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) hodlá legislativně jasně upravit, co je potravina českého původu. Výrobci nebo obchodníci, kteří by pak následně takto označovali své produkty a přitom nesplňovali pravidla, by mohli být pokutováni. Ministr to ve čtvrtek prohlásil na tiskové konferenci po jednání se zástupci obchodních řetězců. 
18.09.2014 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Marian Jurečka (553 článků)