Článek

Šokující Prostřeno: Místo cukru do dezertu hostitelka dala vlastní krev!

 
Soutěž kuchtíků Prostřeno se tento týden bude odehrávat v Praze. Jako první se předvede Anna Kulíšková, velmi svérázná vdova, která půjde po výhře. Její večer se ale neobejde bez komplikací...
15.02.2016 16:30 |

podobné články

Podobné články

Tipy na zdravé alternativy bílého cukru

 
Čím si můžeme osladit kafe, čaj nebo třeba ovesnou kaši kromě bílého cukru? Existují jiné a zdravější alternativy, které by jej dokázaly plnohodnotně nahradit? Jestliže se zajímáte o zdravější životní styl, pak je dnešní článek určený právě vám! Většina lidí neví, že kromě bílého cukru, který je asi nejrozšířenějším sladidlem, si mohou nápoje i jídla osladit něčím jiným. My si dnes společně představíme přírodní sladidla, která jsou mnohem zdravější. Čím můžete sladit kromě bílého cukru? Jestliže chcete vědět, čím můžete sladit čaj, ovesnou kaši, jaké sladidlo použít do moučníků, pak jste tu správně. My totiž víme hned o několika možnostech, které jsou daleko lepší, nežli bílý cukr. Ten je známý tím, že není pro naše zdraví zrovna dvakrát prospěšný. Teď už si pojďme říci, čím kromě bílého cukru můžete sladit. Med Když se řekne zdravé přírodní sladidlo, každému se okamžitě vybaví med. Ten můžete používat pro oslazení kávy, čaje, použít se dá při vaření i pečení. Nejenže má všestranné využití, ale navíc je daleko zdravější, nežli cukr. Určitě musíme upozornit, že med je několikanásobně sladší nežli cukr, tak to s jeho množstvím nepřehánějte. Stevie Další velice známé přírodní sladidlo, které je dokonce 300x sladší nežli cukr. Její největší výhodou však není jen její vysoká sladivost, ale především skutečnost, že nemá skoro žádné kalorie! Pořídit jej můžete v podobě drobných krystalků, v současné době je k dostání prakticky na každém rohu. Kokosový cukr Místo bílého cukru můžete s klidným srdcem použít i cukr kokosový, který se vyrábí ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů. Je považován za nejlepší přírodní sladidlo s velice nízkým glykemickým indexem, známý je pro svou lehce karamelovou chuť, díky které není vhodný do všech pokrmů. Tak si na to dejte pozor. Javorový sirup Když se řekne javorový sirup, co si představíte? Spousta lidí si vybaví americké lívance polité právě... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé alternativy bílého cukru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Recept na cheesecake z tvarohu

 
Cheesecake – v doslovném překladu sýrový koláč – je hitem, který by neznal opravdu jen málokdo. Právem se řadí mezi nejoblíbenější sladké dezerty, jehož příprava není vůbec složitá, i když si to většina lidí myslí. Popularita cheesecake roste i díky neskutečnému množství způsobů, na které lze připravit – velice oblíbenou alternativou je citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný cheesecake. Náplň tohoto dezertu může být připravena buď z mascarpone, což je klasika, ale rovněž i z ricotty nebo tvarohu. Sýrový koláč je známý po celém světě a v tomto případě nutno zmínit známé rčení: jiný kraj, jiný mrav. Každá země má svou vlastní alternativu tohoto dezertu, zatímco Američané nedají dopustit na náplň připravenou z termizovaného sýra, Francouzi naopak sází na sýr Neufchâtel, Řekové si jej neumí představit bez oblíbeného sýra feta a my Češi si jej nejčastěji připravujeme z tvarohu. I my vám dnes představíme recept na cheesecake z tvarohu, na kterém si zaručeně pochutnáte. Recept na cheesecake z tvarohu Na přípravu dezertu budete potřebovat: 300 g máslových sušenek 150 g másla 500 g tvarohu 3 vejce 2 polévkové lžíce škrobu 120 g cukru krupice Postup přípravy: Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Tip: Tvarohový cheesecake lze na závěr... Čtěte více Příspěvek Recept na cheesecake z tvarohu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.03.2016 01:15 |

podobné články

Hostitelka Monika v Prostřeno: Zbytečná sebekritika a paktování v byznysu

 
Blíží se konec soutěžního týdne v Prostřeno a napětí roste. Čtvrteční hostitelka Monika se do vaření pustí s vervou, ale i když její menu dopadne dobře ona se stejně stane obětí vlastní přehnané sebekritiky. A dojde i na paktování v byznysu. O co půjde?
17.03.2016 17:05 |

podobné články

Kolik kávových lžiček cukru denně je ještě v pořádku...?

 
Potravinářský průmysl a především výrobci polotovarů, hotových jídel a rychlého občerstvení vědí, že lahodnost jejich výrobků a závislost na nich nezajistí nic lépe, než když se do nich přidá cukr. Ten je tak dnes skrytý téměř ve všem, co bylo zpracováno či vyrobeno průmyslově. Světová zdravotnická organizace pak skrytý cukr viní z epidemie obezity a zkažených zubů. Lidé totiž krom tohoto cukru ještě do sebe ládují cukrovinky a slazené nápoje. Denně tak do sebe dostanou i padesát lžiček cukru. Ideální míra pro zdraví je přitom šest kávových lžiček cukru.
06.03.2015 16:05 |

podobné články

5 rad, jak zavařovat zdravěji. Skvělé marmelády a kompoty bez chemie a hromady cukru

 
Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a dlouho vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru, bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? A přitom si ani konzervativní manžel nebude stěžovat, že ta marmeláda od babičky bývala lepší.
26.06.2015 06:15 |

podobné články

Erotické dusno v Prostřeno: Hostitelka Zuzana odzbrojila soupeře výstavkou penisů

 
Středeční Prostřeno bude plné překvapení. Hostitelka Zuzana si pro hosty připravila nevídanou podívanou přímo ve své ložnici. Hosty Michala a Lukáše šokovala výstavkou penisů.
24.02.2016 19:00 |

podobné články

Vychytralý podvod v Prostřeno: Z čeho udělala hostitelka Veronika dezert?

 
Hostitelka Veronika si v úterním Prostřeno nachystala pro své protihráče podvod. Dezert totiž udělala z krabice a ke svému prohřešku se nepřiznala. Co na její čin řeknou hosté, kteří nic nepromíjí?
26.04.2016 19:00 |

podobné články

Hostitelka Marie Sokolovská z Prostřeno!: Přihlášením do pořadu udělala velké gesto!

 
Úterní díl pořadu Prostřeno! je opět napínavý. Hostitelka Marie Sokolovská (35) překvapila především důvodem, proč se do soutěže přihlásila. Svou účastí udělala obrovské gesto!
14.03.2017 17:05 |

podobné články

Palačinky 3x jinak

 
Kdo by neznal palačinky! Dětmi i dospělými milovaný pokrm v podobě sladkého nekynutého dezertu, který hrdě zastane roli chutné svačinky i plnohodnotného oběda. Základem palačinek je těsto složené z obyčejných ingrediencí, jež máme zpravidla všichni doma: mouky, vajec a mléka. Do těsta lze případně přidat špetku soli nebo cukru. Příprava palačinek je velice jednoduchá a vhodná i pro kulinářské začátečníky. Dobrou zprávou je, že si je můžete dochutit podle toho, co máte nejvíce rádi. Nejčastěji se palačinky potírají marmeládou, někdo si na ně maže nutelu, dalšímu nejvíce chutnají s povidly, jiný do nich zase přidává ovoce a navrch posype cukrem nebo přelije horkou čokoládou. Možností je opravdu strašná spousta, ovšem i přesto se může stát, že vám jednoduše dojde inspirace. Od toho je tu náš dnešní článek, ve kterém jsme pro vás připravili celkem 3 chutné recepty na palačinky – necháte se inspirovat? 1. Americké palačinky Americké palačinky se podávají s javorovým sirupem. Zvláštností u tohoto receptu je tajná ingredience v podobě kypřícího prášku, která palačinkám dodá onu proslulou americkou nadýchanost. Potřebujete: 200 g hladké mouky 2 vejce 15 g másla 1/2 sáčku prášku do pečiva špetku soli javorový sirup Postup: Do misky dejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Uprostřed vytvořte malý důlek a do něho vyklepněte vajíčka. Přidejte mléko a vytvořte vláčné tekuté těsto. Poté přidejte rozehřáté máslo a důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily. Těsto nechte chvíli odpočinout a poté smažte jednotlivé placičky na pánvi s rozpáleným olejem. Na závěr přelijte javorovým sirupem a podávejte. 2. Zapečené palačinky s tvarohem Tradiční recept, který je tak trochu jiný a to díky zapečení, které mu dodá úplně nový rozměr a chuťovou podobu. Potřebujete: 500 g hladké mouky 1 l mléka 4 vejce 70  cukru 375 g tvarohu 4 lžíce mléka rozinky 1 vanilkový cukr Postup: Těsto připravte jako... Čtěte více Příspěvek Palačinky 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.04.2016 02:45 |

podobné články

Zdravá čokoláda dostane místo přídavků cukru houby

 
O škodlivosti cukru se můžeme v poslední době dočíst všude. Hledání vhodných náhražek je tak zásadním úkolem. Americká společnost Mycotechnology se tohoto úkolu zhostila s velkým nadšením a vyvíjí „zdravou” čokoládu, kde budou mít místo cukru hlavní slovo houby. Uvedl to francouzský list Le Figaro.
03.08.2014 21:25 |

podobné články

PROSTŘENO: Dort podle prince regenta podle Barbory Kysilkové

 
Hostitelka Barbora se sice na začátku potýkala s mnoha problémy, ale celkově bojovala statečně. U pečení dezertu si byla opravdu jistá v kramflecích a všechny oslnila. Opravdu důležité je, aby se korpus nechal přes noc uležet.
11.04.2013 05:20 |

podobné články

PROSTŘENO: Dort podle prince regenta podle Barbory Kysilkové

 
Hostitelka Barbora se sice na začátku potýkala s mnoha problémy, ale celkově bojovala statečně. U pečení dezertu si byla opravdu jistá v kramflecích a všechny oslnila. Opravdu důležité je, aby se korpus nechal přes noc uležet.
11.04.2013 13:06 |

podobné články

Páteční hostitelka Prostřeno: Prozradila, co provádí opilá se svým psem!

 
Páteční hostitelka Veronika je velmi společenská a moc ráda se baví. To dokáže i divákům při chystání slavnostního menu pro hosty. Také prozradí, co provádí se svým psem, když se trochu naloží do alkoholu…
18.03.2016 16:45 |

podobné články

Tohle v televizi neuvidíte: Hostitelka z Prostřena ukázala PRSA! Fotky UVNITŘ

 
Hostitelka Žaneta je opravdu kvítko. Odmala má problémy se zrakem, ale ani to jí nezabrání, aby to v kuchařské show Prostřeno pořádně rozjela.
26.09.2016 21:00 |

podobné články

VIP hosté na Davis Cupu vypijí 5 000 litrů vína. Sní 35 000 dezertů a 9 000 kusů suši

 
Během tří dnů finálového utkání Davis Cupu se ve VIP patrech O2 areny bude podávat na 13,5 tisíce porcí v různých menu a zpracováno bude 14 tun surovin. Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit například na 9 tisíc kousků sushi nigiri, 400 kilogramů prémiové španělské šunky a uzenin nebo 35 tisíc kousků mini dezertů. A k tomu na 5 tisíc lahví vína.
16.11.2012 09:10 |

podobné články

Do Prahy se sjeli nejlepší cukráři z Česka: Soutěží ve výrobě dezertů

 
Do pražských Letňan přijeli ti nejzručnější cukráři z celé republiky. Ve veletržním areálu se sedm z nich účastní finále soutěže „Cukrář roku“. Milovníci sladkostí mohli pozorovat výrobu dvou kavárenských dezertů. O vítězi rozhodne porota.
01.10.2016 17:30 |

podobné články

Příliš ostré Prostřeno: Poteče krev a vzduchem bude létat sklo!

 
Začíná další týden s televizní kuchařskou soutěží Prostřeno. A i tentokrát budou mít diváci o zábavu postaráno. Hned v pondělí se hostitelka Soňa pořeže, že z ní poteče čůrek krve, a také ohrozí jednu ze soupeřek.
21.03.2016 15:05 |

podobné články

Test ovocných pitíček: 5 kostek cukru v maličké krabičce!

 
Lákají na obrázky šťavnatého ovoce, ve skutečnosti, ale většina z nich ukrývá hlavně obrovské množství cukru! Jedna krabička dětského pitíčka s brčkem obsahuje pět i více velkých kostek cukru!
07.09.2012 12:10 |

podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články