Článek

Sladké borůvky jsou dobré a zdravé: Vyrazte do lesa na sběr

 
Sbírání borůvek neoddělitelně patří k létu a prázdninám. Za námahu při sběru vás pak odmění svou sladkou chutí v knedlících, se šlehačkou, nebo jen tak samotné. Je nejvyšší čas se na ně vypravit do lesa, protože už rostou.
04.08.2016 10:15 |

podobné články

Podobné články

Užitečné tipy pro zdravé spaní

 
Zdravé spaní je pro každého z nás velice důležité. Uvědomte si, že spánkem strávíte třetinu vašeho života a jen kvalitní spaní vám dokáže zajistit dostatek energie a psychické i fyzické pohody. Pokud se dobře nevyspíte, probudíte se do nového dne bez nálady, budete rozmrzelí a protivní, což se negativně projeví jak v osobním, tak i kariérním životě. Chcete-li si dopřát skutečně zdravé spaní, pak byste měli vědět, jak tohoto stavu docílit. Důležitost spánku rozhodně není radno podcenit. Mnoho lidí svůj spánek šidí, nespí tolik hodin, kolik jejich tělo potřebuje nebo naopak spí v prostředí, které na jejich spánek negativně působí nebo jej dokonce ruší. V dnešním článku vám přinášíme několik tipů pro zdravé spaní, které byste si určitě neměli nechat ujít! Užitečné tipy pro zdravé spaní, aneb jak se vyspat dorůžova? Možná patříte k lidem, kteří se rádi vyspí a rádi si dopřejí dostatek hodin klidného a ničím nerušeného spánku. Jenže i přes veškerou snahu se vám ne vždy podaří spát celou noc, často se budíte, ráno se probouzíte vyšťavení a bez elánu do jakýchkoli aktivit. A to je špatně! Proto jsme pro vás připravili několik tipů pro zdravé spaní, po kterém nehrozí, že byste se ráno probudili bez úsměvu od ucha k uchu! Tip první: opravdu kvalitní matrace Možná vám to bude znít jako klišé, ale kvalitní matrace je pro zdravý spánek naprostý základ. V současné době můžete vybírat ze skutečně pestrého množství výrobků, mezi nimiž si každý dokáže najít to pravé ořechové. Velice oblíbené jsou matrace z paměťové pěny, které jsou známé pro svou schopnost dokonale se přizpůsobit lidskému tělu. Další alternativou jsou matrace z líné pěny vyrobené ze směsi PUR a HR pěny, které disponují perfektní tepelnou roztažností, která působí proti vzniku proleženin. Jistotou, u které nemůžete sáhnout vedle, jsou zdravotní matrace, které jsou sice drahé, ale... Čtěte více Příspěvek Užitečné tipy pro zdravé spaní pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.08.2016 05:00 |

podobné články

Tipy na zdravé mlsání

 
Ačkoli se snažíte žít zdravě, stravujete se podle přísných návyků a pečlivě sledujete každý přibraný gram, určitě i vás tu a tam přepadne neovladatelná chuť na něco sladkého. Snažíte se touze zahřešit si na sladkém odolat, ale potřeba je natolik silná, že zpravidla tento váš vnitřní souboj prohráváte, dopřejte si nějakou kalorickou bombu a poté s výčitkami svědomí lezete na váhu plní obav, kolik následků to na vás zanechalo. Sladké ke svému životu potřebujeme všichni. Zatímco někdo více, jiný méně. Proč si tedy čas od času nezamlsat bez výčitek? Připravili jsme pro vás několik tipů na zdravé mlsání, díky kterému zaženete chutě na sladké dobroty a své podlehnutí si následně nebudete muset vyčítat! Zdravé mlsání, aneb dobroty bez výčitek! 1. Jablečný pudinkový dort Potřebujete: 750 g jablek 2 hrníčky vody 100-150 g cukru 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr piškoty šlehačku citronovou šťávu Postup: Jablka oloupejte a nastrouhejte. Poté je s cukrem a hrníčkem vody rozvařte na kaši. Ve druhém hrníčku vody rozmíchejte vanilkové pudinky, vlijte je do jablečné kaše a nechte projít varem. Podle chuti přidejte citronovou šťávu. Část jablečné kaše nalijte do dortové formy, naskládejte na ní piškoty, zalijte další částí jablečné kaše – tento proces opakujte 2x. Jablečný dezert poté uložte do lednice, kde jej nechte ztuhnout nejlépe do druhého dne. Následně jej vyklopte dnem vzhůru a ozdobte šlehačkou. 2. Minisušenky s mrkví Potřebujete: 40 g ovesných vloček 50 g mrkve 40 g hladké mouky 20 g tuku 1 lžičku nízkokalorického sladidla Postup: Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Ovesné vločky pomocí mixéru rozmixujte do jemna. Poté ze všech ingrediencí vypracujte těsto, které rozdělte na cca 20-25 kousků. Z těch poté udělejte kuličky a z nich následně placky. Plech vyložte pečicím papírem, naskládejte na něj připravené mrkvové placky a pečte při 200°C cca 8 minut. 3. Citronové želé... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé mlsání pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články

Borůvky léčí! Vyrazte na ně!

 
Borůvky neoddělitelně patří k létu a prázdninám. V knedlících, se šlehačkou nebo jen přímo z keříku chutnají báječně, mají ale také nezanedbatelné léčivé účinky. Vypravte se do lesa, už rostou.
03.08.2016 05:15 |

podobné články

Pozor na borůvky prodávané u silnice, mohou být z mrazáku

 
Česká obchodní inspekce varuje před nákupem ovoce u silnice. Inspektoři v jižních Čechách zjistili, že ne vždy prodejci nabízejí čerstvě natrhané borůvky. Někteří z nich nabízejí borůvky několik měsíců zamražené.
17.08.2010 19:50 |

podobné články

Dezerty, po kterých neztloustnete

 
Držíte dietu nebo se snažíte stravovat zdravě, abyste si zpevnili tělo a shodili nějaké to přebytečné kilo? Nutnost vzdát se kvůli redukci hmotnosti oblíbených laskomin, mezi které patří především sladké všeho druhu, bývá jedním z nejčastějších důvodů, proč většina lidí u zdravého stravování nezůstane, poruší diety a vzdá se tak veškerých snů o postavičce jako lusk. Jestliže i vy pro sebe chcete něco udělat, ale je pro vás těžké omezovat se v konzumaci sladkého, pak vyzkoušejte naše dezerty, po kterých neztloustnete! I když chcete zhubnout, nemusíte se sladkých pochoutek vzdávat úplně. Našli jsme pro vás dva chutné sladké dezerty, po kterých neztloustnete, ale báječně si pochutnáte! Vyzkoušejte výborné dezerty, po kterých neztloustnete. Mlsejte bez výčitek! Milujete sladké, rádi si na něm pochutnáte, ale již vás nebaví, že nemůžete dopnout džíny, vaše oblíbená sukně je vám najednou malá a v obchodě jsou ty nejlepší kousky vždycky o dvě čísla menší? Pak právě pro vás následující řádky ukrývají recept na dva dezerty, po kterých neztloustnete, ale zaženete chuť na tolik oblíbené sladké, bez kterého se upřímně nedá žít! 1. Nepečené ovesné tyčinky plné rozinek a vlašských ořechů Potřebujete: 80 g rozinek 40 g ovesných vloček 40 g vlašských ořechů špetku soli Postup: Vločky dejte do mixéru a nechte je rozdrtit na co nejjemnější kousíčky. Poté k nim přidejte rozinky s vlašskými ořechy a všechny suroviny dobře rozmixujte. Ze vzniklé hmoty, která by měla být dobře vláčná (pokud ne, přidejte trošku vody) vytvarujte obdélník o tloušťce cca 1 cm a pomocí válečku jej přes potravinářskou folii nebo pečicí papír stlačte. Měla by vám vzniknout pevná hmota, ze které následně nakrájejte libovolně velké tyčinky. 2. Sezamové tyčinky s medovým nádechem Potřebujete: 500 g sezamových semínek 250 g medu Postup: Nejlépe nepřilnavou pánev nechte na plotně rozpálit a orestujte na ní sezamová semínka pěkně do... Čtěte více Příspěvek Dezerty, po kterých neztloustnete pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Šla do lesa na borůvky, zemřela na Sokolovsku

 
U Rotavy na Sokolovsku se v pondělí vpodvečer ztratila třiašedesátiletá žena, která se údajně vypravila do lesa na borůvky.
24.08.2010 10:30 |

podobné články

Sezóna borůvek začíná! Jak to vypadá s úrodou a kde je nakoupit nejlevněji?

 
Houbařům letošní léto zatím nepřeje a milovníkům borůvek ztěžuje jejich sběr. Díky suchému počasí jsou totiž borůvky drobnější a jejich sběr tak trvá o něco déle…
08.07.2015 05:10 |

podobné články

Léto se hlásí, borůvky začínají zrát: Litr za 120 Kč!

 
Milujete borůvkové knedlíky? A co borůvky jen tak s cukrem a našlehanou smetanou? Těšte se, už začínají zrát! Jsteli líní či vám zdraví nedovolí vyrazit do lesa, připravte si dost peněz. Litr se u silnic prodává za 120 Kč.
18.06.2012 12:15 |

podobné články

Češi šetří: Pro borůvky a maliny jdou raději do lesa než do obchodu

 
Češi minulý rok hojně využívali dary lesů a odnesli si z nich 40 tun v celkové hodnotě 6 miliard korun. Nejraději Češi sbírají samozřejmě houby, ale v posledních letech se výrazně zvedá sběr borůvek, malin nebo i ostružin. Mohou za to ceny ovoce v obchodech, které za poslední léta prudce vzrostly.
23.08.2016 06:05 |

podobné články

Červené víno, borůvky a hořká čokoláda: Superpotraviny chránící před cukrovkou!

 
Flavonoidy obsažené v rostlinách fungují v lidském těle jako silné antioxidanty. Chrání buňky a tkáně před negativním vlivem volných radikálů. Bohatým zdrojem flavonoidů jsou třeba červené víno, kakao a hořká čokoláda, borůvky, jahody či černý rybíz, zelený čaj a také jablka. Podle britských vědců pravidelný hojný přísun flavonoidů ale také reguluje obsah glukózy v krvi a snižuje riziko rozvoje diabetu typu 2.
21.01.2014 05:35 |

podobné články

Zločinec, který přepadl pumpu: Sbíral jsem jen borůvky

 
Dva maskované muže, kteří prý v pondělí přepadli benzinovou pumpu v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku, zatkla policie po pár desítkách minut v nedalekém lese. Jeden z nich tvrdil, že tam sbírá borůvky, druhý se mezitím zahrabal pod jehličí, řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická.
17.07.2012 12:45 |

podobné články

Manželka velvyslance Borůvky je prý v ČSSD svými útoky vyhlášená. Promluvili znalci zákulisí Mitrofanov a Šídlo

 
Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) se na svém twitterovém profilu rozepsal ke kauze odvolaného velvyslance Karla Borůvky z postu ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku. Jeho žena Alena následně zahltila svůj osobní Twitter mnoha desítkami zpráv o ministrovi a také si stěžovala na to, že její muž je odvolán kvůli ní. Zaorálek nyní uvedl, že chování Borůvkové je naprosto nepřípustné.
02.04.2017 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Zaorálek (2027 článků) , Karel Šídlo (18 článků)

Další neuvěřitelný příběh velvyslance Borůvky a jeho tweetující manželky. Figuruje v něm obálka s bílým práškem, zaslaná na pražské ministerstvo

 
Na ministerstvo zahraničí dorazila v březnu natržená obálka z českého velvyslanectví ve Švýcarsku obsahující podezřelý bílý prášek. Podle serveru Seznam Zprávy byla právě tato zásilka jedním z důvodů pro odvolání velvyslance Karla Borůvky. Podle chemické analýzy nešlo o jed, drogu ani výbušninu, ale o prášek na absorpci vlhkosti. Jak se dostal do oficiální pošty z velvyslanectví, není jasné.
05.04.2017 17:00 |

podobné články

Znáte superpotraviny?

 
Stále častěji se můžete setkat s pojmem superpotraviny, v angličtině je pak termín známý jako superfoods. Mnoho lidí ale neví, oč se jedná a čím jsou dané potraviny natolik výjimečné, že si zasloužily přízvisko super. A právě tomu se dnes společně podíváme na zoubek! Superpotraviny jsou často označovány jako potraviny budoucnosti a jsou známé pro vysoký obsah vitamínů, minerálů a stopových prvků. Jsou vhodnou volbou nejen pro ty, kteří vyznávají zdravotní styl. Bohatý obsah zdraví prospěšných složek Ačkoli neexistuje přesná definice pro termín superpotraviny, jsou stále známější a vyhledávanější širokou veřejností. A je to dobře. Mají totiž natolik bohatý obsah, že jsou pro naše obrovským přínosem. Potraviny s přízviskem super obsahují: vitamíny minerály stopové prvky enzymy vlákninu aminokyseliny antidxidanty Co mají společného? Kromě toho, že jsou bohaté na výše zmíněné složky, mají společnou ještě jednu věc: většina z nich totiž pochází ze zemí mimo Evropu. Hodně bychom jich našli v exotických zemích a krajinách, které jsou pro nás vzdálené. Představme si superpotraviny Mezi nejznámější superpotraviny patří: aloe vera acai berry konopná semínka chia semínka spirulina kustovice čínská guarana kakaové boby nopal mladý ječmen ořechy fazole čočka sója avokádo granátové jablko mango kiwi brusinky borůvky Tepelná úprava jim škodí Nutno podotknout, že by se tyto potraviny neměly upravovat tepelně, protože tím ztrácí většinu obsahových látek. Doporučená teplota pro úpravu je do 42°C. Je vhodné zařadit je do svého jídelníčku, vaše zdraví vám určitě poděkuje.   Příspěvek Znáte superpotraviny? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.02.2017 02:50 |

podobné články

Vyvážená večeře, která nezruinuje peněženku: Základem je správný výběr potravin

 
Nápadů na zdravé večeře na internetu kolují stovky, ale co je vlastně to zdravé a správné? Jsou to těstoviny zapečené s brokolicí nebo rohlík s pomazánkou a zeleninou? Obě jídla se tváří zdravě a vyjdou i na málo korun, ale jak má vyvážená večeře skutečně vypadat? Máme pro vás pár tipů, jak zdravě zasytit organismus, aniž byste se museli vydat ze všech peněz.
08.10.2016 11:45 |

podobné články

4 tipy jak se zbavit závislosti na sladkém

 
Čokoládky, sušenky, dortíky a s nimi spojené časté návštěvy cukráren, kde se to cukrem a sladkostmi jen hemží jsou nejčastější slabostí nás všech. Jen málokdo dokáže odolat sladkému pokušení, kterého je kolem nás spousta – z výkladních skříní se na nás usmívají cupcaky, z reklam na nás útočí sušenky a my si proto stále častěji pohráváme s otázkou, jak se zbavit závislosti na sladkém… Chutě na sladké sužují úplně každého z nás. Zatímco někdo těmto impulsům dokáže odolat, pro jiného je to nesplnitelný úkol. Možná i vy patříte k těm, kteří cukrovinkám pokaždé podlehnou. V takovém případě je náš dnešní články s užitečnými tipy jak se zbavit závislosti na sladkém určený právě pro vás! 4 tipy jak se zbavit závislosti na sladkém Odstranit z našeho života veškeré sladké není jednoduché. Zvláště v případě, kdy jste si až do dnešního dne, co se sladkostí a cukrovinek týče, vůbec neodpírali a dopřávali si, co hrdlo ráčilo. Tomu je ale konec, s našimi tipy se dokážete zbavit závislosti na pojídání cukru, který je pro vaše tělo škodlivý a má za následek obezitu a pneumatiky okolo pupíku. Tak co myslíte, zvládnete to? Tip první: Takové to jednoduché žvýkání! Odbourání závislosti na sladkém se má velmi podobě jako snaha odbourat závislost na kouření. V tomto případě se doporučuje nahradit cigaretu žvýkačkou a neustále tak zaměstnávat ústa. I u sladkého to může fungovat, proto vám doporučujeme žvýkat, žvýkat, žvýkat! Jakmile pocítíte, že na vás opět přichází nekontrolovatelná chuť dát si něco sladkého, strčte si do pusy žvýkačku a žvýkejte. Jak jednoduché! Tip druhý: Nahraďte sladké ovocem! Máte chuť zhřešit na sladkém? Pak si dejte kousek ovoce! Zlé jazyky by teď mohly podotknout, že v ovoci je přece taky cukr, což nepopíráme. Je to pravda, i ovoce obsahuje cukr, ale ten není tak rizikový a zákeřný, jako... Čtěte více Příspěvek 4 tipy jak se zbavit závislosti na sladkém pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Recept na tvarohové muffiny

 
Lahodné muffiny zná snad úplně každý. Velice oblíbený sladký druh pečiva, který si mnoho lidí mylně plete s populárními cupcakes. Je pravdou, že na první pohled mají společný vzhled i pověstný košíček – ovšem to je vše. Zatímco cupcakes jsou barevné, hravé a veselé, muffiny působí obyčejně. Možná i vy máte osvědčený recept na sladké muffiny, po kterých se u vás doma vždycky jen zapráší. Existuje nespočet druhů, variací a možností, jak si muffiny připravit, díky čemuž máte pořád z čeho vybírat. My vám v dnešním článku představíme lahodné recepty na tvarohové muffiny, po kterých se zaručeně budete olizovat až za ušima. Hurá do pečení! 1. Klasické tvarohové muffiny Pokud máte rádi jednoduchost, určitě vám radost udělá náš první recept. Díky němu si velice snadno a rychle připravíte chutné dortíčky, které se na stole příliš dlouho neohřejí. Co si připravit: 2 vejce 1 vanilkový cukr 100 g cukru krupice 250 g měkkého tvarohu 100 ml oleje 200 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky vanilkového aroma Podle chuti: rozinky nebo čokoládové kousky Jak postupovat: Prosejte si mouku s kypřícím práškem. Přidejte rozinky/čokoládové kousky. V jiné misce si smíchejte vejce, cukr, olej a vyšlehejte do pěny. Přidejte tvaroh a vanilkové aroma – vyšlehejte dohladka. Následně pomalu vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem. Připravte si vymazaný plech na muffiny nebo košíčky. Pomocí lžíce naplňte. Pečte cca 20 minut na 190°C. 2. Tvarohové muffiny s borůvkami Pokud si chcete muffiny něčím ozvláštnit, jednou z vhodných surovin jsou borůvky. Samozřejmě do mufinnů můžete zapéct cokoli, ale borůvkové muffiny by vám určitě neměly chybět v repertoáru. Co si připravit: 400 ml mléka 300 g polohrubé mouky 120 g měkkého tvarohu 300 g borůvek 80 g cukru 1 vejce 1 lžíce kypřícího prášku 1/2 lžičky citronové kůry 1/4 lžičky soli Po upečení: 250 g měkkého... Čtěte více Příspěvek Recept na tvarohové muffiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.07.2015 08:56 |

podobné články

Opalování zdravě aneb jak to nepřehánět

 
Pravděpodobně každý dospělý člověk ví, jaký je fototyp, jak snáší sluníčko a jak se dobře či špatně opaluje. Kůže člověka je největší orgán těla a má nejen ochrannou funkci, ale mimo jiné zbavuje tělo odpadních látek. Názorů na opalování existuje nespočet. Zatímco někdo tvrdí, že opalovat se v dnešní době zásadně ne, druhý bez snědé pokožky ani rána. Dnešní článek nemá za úkol vyvracet názory, ale je dobré vědět, že se v pokožce tvoří vitamín D, který je pro naše tělo velmi důležitý. Aby se vytvořil tento vitamín, je zapotřebí slunečních paprsků.  Samozřejmě nutno dodat – všeho s mírou. Výhody a nevýhody opalování Jak bylo výše uvedeno je to především vitamín D. Mimo to, sluníčko dodává lidem náladu a pozitivní energii. Určitě je mnohem příjemnější probudit se do slunného dne, než do deštivého a zamračeného počasí. Mezi riziko spojené s nadměrným opalováním patří ztráta pružnosti pokožky, tvorba vrásek a zapomenout nesmíme na největšího strašáka rakovina kůže. Škodlivost záření dělíme na UVA – kdy nastává okamžitá pigmentace pokožky, uvolňují se škodlivé radikály, pokožka rychleji stárne a snižuje se imunita pokožky. Dále pak UVB, které způsobuje pozdější pigmentaci pokožky, hrozí spálení pokožky (zrudnutí, puchýřky, nevolnost, zvracení) a narušuje se DNA kožních buněk. Což vede ke zmiňované rakovině. Hledání zlaté střední cesty Jak vidíte, opalování je sice zdravé a sluneční paprsky, pro naše zdraví nezbytně důležité, ale stejně tak mohou i zabíjet. Ideálním řešením je hledat zlatou střední cestu. To znamená opalování s patřičnou kosmetickou ochranou, podle našeho fototypu. Důležitá je i následná poopalovací péče, kde jsou kosmetické přípravky zaměřené na regeneraci pokožky, obnovu vlhkosti, pružnosti a celkové zklidnění. Nezapomínáme ani na pitný režim, který má rovněž vliv na stav naší kůže. S pobytem na sluníčku rovněž nepřeháníme. Zatímco jinému stačí 15 minut, druhý vydrží i hodinu. Opět záleží individuálně na každém jedinci. Ještě než začne léto a vylezeme... Čtěte více Příspěvek Opalování zdravě aneb jak to nepřehánět pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.07.2015 08:46 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články