Článek

Sezona grilování začíná: 5 rad, jak opéct maso chutně a zdravě!

 
Grilování – konečně nastal jeho čas! Pokud se i vy nemůžete dočkat a grilovaná krkovička, kuřátko, klobáska, losos a další pochutiny budou nyní hlavním chodem na vašem jídelníčku, musíte vědět, jak grilovat správně a hlavně zdravě!
05.06.2015 10:00 |

podobné články

Podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Ten pravý požitek z grilování s Campingaz®

 
Za okny to tak zatím nevypadá, ale grilovací sezóna klepe na dveře. Pojďte si tu letošní užít ve společnosti grilů Campingaz®. K létu neodmyslitelně patří přátelé, odpočinek, relax a v posledních letech i grilování. Právě grilování je už dlouhé roky trendem nejen ve světě, ale i u nás. Překvapte své přátele i rodinu a připravte si pro ně letos něco jedinečného. Na grilech Campingaz®  můžete připravit mnohem více, než dobrý steak, zeleninu nebo kuřecí křidélka. Letošní sezóna se ponese v duchu objevování nových možností, technologií a receptů. Objevte s námi pravý požitek z grilování.
28.03.2016 00:05 |

podobné články

Užitečné tipy pro zdravé spaní

 
Zdravé spaní je pro každého z nás velice důležité. Uvědomte si, že spánkem strávíte třetinu vašeho života a jen kvalitní spaní vám dokáže zajistit dostatek energie a psychické i fyzické pohody. Pokud se dobře nevyspíte, probudíte se do nového dne bez nálady, budete rozmrzelí a protivní, což se negativně projeví jak v osobním, tak i kariérním životě. Chcete-li si dopřát skutečně zdravé spaní, pak byste měli vědět, jak tohoto stavu docílit. Důležitost spánku rozhodně není radno podcenit. Mnoho lidí svůj spánek šidí, nespí tolik hodin, kolik jejich tělo potřebuje nebo naopak spí v prostředí, které na jejich spánek negativně působí nebo jej dokonce ruší. V dnešním článku vám přinášíme několik tipů pro zdravé spaní, které byste si určitě neměli nechat ujít! Užitečné tipy pro zdravé spaní, aneb jak se vyspat dorůžova? Možná patříte k lidem, kteří se rádi vyspí a rádi si dopřejí dostatek hodin klidného a ničím nerušeného spánku. Jenže i přes veškerou snahu se vám ne vždy podaří spát celou noc, často se budíte, ráno se probouzíte vyšťavení a bez elánu do jakýchkoli aktivit. A to je špatně! Proto jsme pro vás připravili několik tipů pro zdravé spaní, po kterém nehrozí, že byste se ráno probudili bez úsměvu od ucha k uchu! Tip první: opravdu kvalitní matrace Možná vám to bude znít jako klišé, ale kvalitní matrace je pro zdravý spánek naprostý základ. V současné době můžete vybírat ze skutečně pestrého množství výrobků, mezi nimiž si každý dokáže najít to pravé ořechové. Velice oblíbené jsou matrace z paměťové pěny, které jsou známé pro svou schopnost dokonale se přizpůsobit lidskému tělu. Další alternativou jsou matrace z líné pěny vyrobené ze směsi PUR a HR pěny, které disponují perfektní tepelnou roztažností, která působí proti vzniku proleženin. Jistotou, u které nemůžete sáhnout vedle, jsou zdravotní matrace, které jsou sice drahé, ale... Čtěte více Příspěvek Užitečné tipy pro zdravé spaní pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.08.2016 05:00 |

podobné články

Grilování je zábava: TOP recepty letošního léta

 
Vůně koření a grilujícího se masa, uvolněná atmosféra, spousta přátel, oblíbený zvuk, když se otevře plechovka s pivem, zábava a relax – to vše a mnohem víc je grilování. Mohlo by se zdát, že s létem sezóna grilu končí, ale v dnešní době, kdy grily překypují nejrůznějšími technologiemi, se své oblíbené činnosti nemusíte vzdát ani v zimních měsících. Výrobci grilů se předhánějí v novinách, které grilování i následnou údržbu grilu velice ulehčují. Grilování není žádná věda. Když se na něj člověk připraví předem, má pak spoustu času na přátele, jídlo i zábavu. Zajímá vás, co všechno se dá grilovat? Nechali jsme si poradit od odborníka a o ty nejlepší recepty se s vámi podělíme!
06.09.2016 10:15 |

podobné články

Prodloužený víkend láká k posezení s přáteli: Grilujte chutně a zdravě!

 
Jak jinak si užít příjemný jarní den s dobrým jídlem, zábavou, rodinou a přáteli než při pořádném grilování na zahradě. Ugrilované maso a zelenina patří dokonce ke zdravému stravování. Avšak nedodržením správných pravidel může rázem i taková hostina skončit velkými zdravotními problémy. Jak grilování přežít bez potíží a újmy na zdraví?
05.05.2012 12:05 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Grilování není žádná novinka: Barbecue »frčelo« už za neandrtálců!

 
Na Gibraltaru znali grilování a barbecue už před sedmašedesáti tisíci let. A přitom tam v té době nežili žádní lidé druhu Homo sapiens. Byli tam ale jejich bratři, neandertálci, kteří si uměli nachytat holuby a opéct je na rožni. Potvrzují to nové výzkumy, které neandertálce opět ukazují jako mnohem kultivovanější a inteligentnější tvory, než jak je představovali vědci v minulém století.
14.08.2014 13:00 |

podobné články

ABECEDA GRILOVÁNÍ: Proč a kdy způsobuje opékání masa rakovinu?

 
Grilování a horké večery patří k sobě. Jenže každé grilování zvyšuje nebezpečí rakoviny. Jak se bránit? A jaké chyby s grilem rozhodně nedělat? Čtěte ABECEDU grilování.
30.04.2013 11:25 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Co uvařit k obědu, když vás honí čas

 
Co uvařit k obědu, když vás honí čas a vy si nemůžete dovolit stát několik hodin u sporáku s vařečkou v ruce? Tak nad touhle otázkou se čas od času zamyslí snad úplně každý. Vaření sice může být vaším největším koníčkem, ovšem i přesto tu a tam potřebujete recept na nějakou chutnou rychlovku, jejíž příprava vám nezabere hodiny, ale jen několik málo minut. Nezáleží na tom, zda před sebou máte důležitou pracovní schůzku, spěcháte na taneční vystoupení vaší dcery nebo se zkrátka jen chystáte ven s přáteli na skleničku něčeho dobrého – vědět, co uvařit k obědu, když vás honí čas, se vždycky hodí! Máte jen několik málo minut, než budete muset vyrazit z domu a stále ještě nemáte nápad na rychlý oběd, který by každému zachutnal a vás zbytečně nepřipravil o cenné minuty. Přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém získáte inspiraci co uvařit k obědu, když vás honí čas. Připravili jsme pro vás chutné recepty, které vás nalákají již svým názvem a svou chutí vám doslova učarují! Vepřová panenka zalitá pikantní pepřovou omáčkou Máte rádi maso a nejraději připravujete chutné pokrmy právě z této ingredience? Pak neváhejte a inspirujte se hned prvním receptem! Lehce pikantní pepřová omáčka zachutná každému, kdo má rád pálivé a panenka je klasika, na které si smlsne úplně každý. Potřebujete: 1,5 kg vepřové panenky 50 g másla 1 cibuli 2 lžíce olivového oleje 2 dcl smetany na vaření 50 g nakládaného pepře v nálevu vaničku „šťáva na světlá masa“ sůl, pepř Postup: Vepřovou panenku omyjte, osolte a opepřete z obou stran a zprudka opečte na pánvi. Poté vložte do trouby a pečte při 190°C cca 8 minut podle velikosti masa. Po uplynutí času nechte vepřové maso odpočinout. Mezitím si z výpeku připravte pepřovou omáčku. Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět a poté na ní orestujte nakládaný... Čtěte více Příspěvek Co uvařit k obědu, když vás honí čas pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 15:40 |

podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Grilujeme maso – chutně a zdravě

 
Grilování na zahradách, chatách, v horším případě klidně i balkónech je oblíbenou letní kratochvílí a zároveň činností, které se musíme v těchto měsících opravdu nabažit, neboť v zimě je poměrně těžko proveditelná. I když to ...
21.08.2009 09:50 |

podobné články

Testovali jsme marinované kuřecí maso: Výsledek je mizerný!

 
K létu neodmyslitelně patří grilování masa. Češi si ho v poslední době zvykli kupovat v supermarketech rovnou marinované. Jenže je to vůbec chutné, či zdravé? To otestoval deník Aha! s renomovaným českým šéfkuchařem Tomášem Stehlíkem a výživovou poradkyní Zuzanou Šafářovou.
01.08.2013 05:15 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Grilovací sezona začala: Tipy a triky pro každého

 
V létě je grilování vášeň, která ovládne snad každého. A není se čemu divit, protože maso z ohně milujeme už od pravěku. I grilování se ale mění. Víme, co teď frčí.
21.06.2015 07:40 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Tipy na zdravé mlsání

 
Ačkoli se snažíte žít zdravě, stravujete se podle přísných návyků a pečlivě sledujete každý přibraný gram, určitě i vás tu a tam přepadne neovladatelná chuť na něco sladkého. Snažíte se touze zahřešit si na sladkém odolat, ale potřeba je natolik silná, že zpravidla tento váš vnitřní souboj prohráváte, dopřejte si nějakou kalorickou bombu a poté s výčitkami svědomí lezete na váhu plní obav, kolik následků to na vás zanechalo. Sladké ke svému životu potřebujeme všichni. Zatímco někdo více, jiný méně. Proč si tedy čas od času nezamlsat bez výčitek? Připravili jsme pro vás několik tipů na zdravé mlsání, díky kterému zaženete chutě na sladké dobroty a své podlehnutí si následně nebudete muset vyčítat! Zdravé mlsání, aneb dobroty bez výčitek! 1. Jablečný pudinkový dort Potřebujete: 750 g jablek 2 hrníčky vody 100-150 g cukru 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr piškoty šlehačku citronovou šťávu Postup: Jablka oloupejte a nastrouhejte. Poté je s cukrem a hrníčkem vody rozvařte na kaši. Ve druhém hrníčku vody rozmíchejte vanilkové pudinky, vlijte je do jablečné kaše a nechte projít varem. Podle chuti přidejte citronovou šťávu. Část jablečné kaše nalijte do dortové formy, naskládejte na ní piškoty, zalijte další částí jablečné kaše – tento proces opakujte 2x. Jablečný dezert poté uložte do lednice, kde jej nechte ztuhnout nejlépe do druhého dne. Následně jej vyklopte dnem vzhůru a ozdobte šlehačkou. 2. Minisušenky s mrkví Potřebujete: 40 g ovesných vloček 50 g mrkve 40 g hladké mouky 20 g tuku 1 lžičku nízkokalorického sladidla Postup: Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Ovesné vločky pomocí mixéru rozmixujte do jemna. Poté ze všech ingrediencí vypracujte těsto, které rozdělte na cca 20-25 kousků. Z těch poté udělejte kuličky a z nich následně placky. Plech vyložte pečicím papírem, naskládejte na něj připravené mrkvové placky a pečte při 200°C cca 8 minut. 3. Citronové želé... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé mlsání pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články