Článek

Seriál podzimní zelenina: Dnes zaměřeno na kapustu!

 
Kapusta patří mezi klasické strašáky školních a nemocničních jídelen, za její špatnou pověst ale může hlavně stereotypní příprava. Zkuste ji vrátit do hry v netradičních i ověřených receptech.
16.09.2016 05:10 |

podobné články

Podobné články

3 tipy jak překonat podzimní únavu

 
Ve chvílích, kdy za okny panuje pochmurné počasí, dny jsou najednou kratší a sluníčko už se ukáže jen občas pociťuje spousta z nás podzimní únavu. Najednou se nemohou přinutit do jakékoli aktivity, postrádají energii i elán a jejich život tak začne ovládat lenost. Na podzim je únava či deprese typická. Jestliže i vy máte pocit, že se vám do ničeho nechce, nic vás nebaví, zničeho se nemůžete radovat a do všeho se musíte doslova nutit, pak si přečtěte náš dnešní článek  ve kterém vám poradíme tři tipy jak překonat podzimní únavu. 3 tipy jak překonat podzimní únavu Spánek pohladí na těle i na duši Spánek je pro náš život nesmírně důležitý  a rozhodně bychom se neměli v tomto ohledu šidit. Odborníci o osmi hodinách spánku denně rozhodně nemluví jen tak. Zvláště na podzim bychom si spánku měli dopřát dostatek. Chcete-li překonat podzimní únavu, poslouchejte dobře vaše tělo, které vám posílá jasné signály, zda má spánku dostatek nebo zda by ještě potřeboval spánkový nášup. Kdo se chce dobře vyspat, měl by si k tomuto účelu zajistit vhodné prostředí, kdy záleží nejen na vhodné matraci, ale i na atmosféře panující v ložnici. Uvidíte, že dostatečně odpočatí nakopete únavě zadek! Nebojte se společnosti Na podzimní únavu skvěle platí, pokud na ni nejste sami. Pokud se necítíte dobře, nesnažte se být sami a místo toho buďte co možná nejvíce času s rodinou či s přáteli. Přátelé si můžete pozvat k sobě domů nebo můžete vyrazit do společnosti. S rodinou se nebojte trávit čas sledováním televize, povídáním si o zážitcích z uplynulého dne nebo hraním společenských her. Nenechte podzimní únavu, aby ovládala váš společenský život, neboť má velmi nemilou vlastnost nutit vás stranit se okolí a vyhýbat se sociálním kontaktům a komunikaci. Dopřejte si masáž S podzimní únavou vám může pomoci i profesionální masáž, při které... Čtěte více Příspěvek 3 tipy jak překonat podzimní únavu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.10.2016 06:30 |

podobné články

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Vychtávky pro fajnšmekry: Co takhle špenát?

 
SERIÁL: Zelenina na talíři, zelenina v čase. Zelenina pro chuť i pro zdraví... Zapomeňte jednou pro vždy na mražený špenátový protlak a vychutnejte si jej čerstvý. Šťavnaté listy v salátech nebo tepelné úpravě.
24.06.2010 17:53 |

podobné články

Bio zelenina nemá vitamíny, tvrdí vědci

 
Před nedávnem zažila organická zelenina hotový boom. Spousta lidí ji začala kupovat. Věřila, že je zdravější než ta, na jejíž pěstování byly užity pesticidy a jiná umělá hnojiva. Jenže podle nové britské studie je organická zelenina méně šťavnatá a obsahuje méně vitaminů.
21.03.2011 07:20 |

podobné články

Čuba (SPO): Čerstvé potraviny žádný dovoz nenahradí

 
Rád bych napravil obelhávání nás všech v oblasti, která je mi nejbližší. Je na čase vrátit se k čerstvým a kvalitním potravinám. Čerstvá pro mě nikdy nebudou rajčata, okurky, květák či jiná zelenina ze Španělska a podobných zemí. Čerstvá zelenina je ta, kterou dostaneme domů do 24 hodin od sklizně. To je ta jediná čerstvá zelenina.
16.10.2014 22:30 |

podobné články

Křivá zelenina v obchodech? Češi jdou hlavně po „ošklivých“ bramborách

 
Křivá, ošklivá nebo neobyčejná – tak pod tím vším se už měsíc v některých supermarketech prodává zelenina, která nesplňuje přísné estetické normy. Podle prodejců má u Čechů velký úspěch. Nejvíce pak kupují netradiční  brambory a papriky. Iniciativa Zachraň jídlo za tímto zájmem vidí i fakt, že taková zelenina vyjde až o polovinu levněji. Nicméně další distribuce je prý úkolem na další roky.
16.09.2016 21:55 |

podobné články

Dýně: Podzimní strašák, ale i zdravá zelenina s minimem kalorií

 
Dýně jsou jedním z hlavních symbolů Halloweenu, svátku, který je spjat s tradicemi a zvyky starých Keltů. Vysmátí i zamračení strašáci zdobí nejeden práh či zahrádku. Tahle brukvovitá zelenina se však stále častěji prosazuje i v kuchyni.
25.10.2012 08:35 |

podobné články

Vychtávky pro fajnšmekry: Kedlubny na talíři

 
SERIÁL: Zelenina v kuchyni, zelenina v čase. Vyzkoušejte kedlubny. Vynikající jsou čerstvé a čestné místo si zaslouží i v teplé kuchyni.
20.06.2010 13:50 |

podobné články

Vychtávky pro fajnšmekry: Výzvy naťové cibulky

 
SERIÁL: Zelenina v kuchyni, zelenina v čase. Na zahradách, tržištích i supermarketech se nabízí šťavnatá a chuťově jemná naťová cibule.
21.06.2010 18:05 |

podobné články

Vychtávky pro fajnšmekry: Óda na medvědí česnek

 
SERIÁL:Zelenina na talíři, zelenina v čase. Úroda ze záhonu, úlovek natrhaný v lese. Tam totiž rostou konvalinkám podobné listy medvědího česneku.
26.06.2010 18:55 |

podobné články

Česká televize dotočila prvorepublikový seriál Četníci z Luhačovic. Hrají v něm Zedníček i Langmajer

 
Nový seriál z prostředí prvorepublikového četnictva natočilo trio režisérů Biser A. Arichtev, Peter Bebjak a Dan Wlodarczyk a zavede diváky do roku 1919. „Je to výpravný dobový seriál plný akčních scén a napětí,“ říká Biser. Nový dobový seriál České televize vypráví příběhy četnictva z Luhačovic z roku 1919. „V každé epizodě jsou dva uzavřené kriminální případy, ale na větším prostoru se rozvíjejí i další linky," vysvětluje autor projektu Petr Bok s tím, že nejde o klasický epizodní seriál. Každý díl má 80 minut. Vedle Pavla Zedníčka se v seriálu objeví Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Robert Jašków, Pavla Tomicová, Alena Mihulová, Igor Bareš nebo Vica Kerekeš.
05.08.2016 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Langmajer (388 článků) , Igor Bareš (88 článků) , Alena Mihulová (82 článků) , Pavel Zedníček (138 článků) , Karel Dobrý (23 článků) , Pavla Tomicová (49 článků) , Robert Jašków (21 článků) , Peter Bebjak (7 článků) , Dan Wlodarczyk (7 článků) , Pavel Nový (326 článků) , Karel Nový (135 článků) , Petr Pavel (362 článků)

Seriál podzimní zelenina: Báječné recepty z dýně!

 
Dýně jsou poslední dobou velmi populární, u nás se z nich dříve dělaly kompoty à la nedostatkový ananas. To už nyní neplatí, vychutnejte si oranžové nadělení originálně. Dýně totiž k experimentování na stovky způsobů přímo vybízejí.
14.09.2016 05:10 |

podobné články

Seriál podzimní zelenina: Recepty na nejlepší čalamády!

 
Znáte to, zahrádka nabízí ještě plno zeleniny, kterou nestihneme spotřebovat. Snědli jsme rajčata, okurky, cukety, zavařili nakládačky, ale co dál? Ideální je proto zbylé plody naší píle uchovat na zimu a na jaro. Nabízí se mnoho variant, ale tradiční českou cestou je čalamáda (nevadí, že pochází z Maďarska; csalamádé). Nahradí nám čerstvou zeleninu, přílohu k masu, pikantní, kyselá, plná vitaminů, zkrátka delikatesa. Jak na to? A jaké jsou světové varianty podobných mixů?
18.09.2016 05:15 |

podobné články

Může být zelenina ještě zdravější?

 
Na trhu je nyní k dostání zdravější typ zeleniny! Konzumace zeleniny je podle všech doporučení zdravá. Díky používání nejrůznějších hnojiv a chemikálií, však zelenina málokdy obsahuje všechny požadované látky potřebné pro náš organizmus.
08.07.2009 12:25 |

podobné články

Zelenina: zdravější typ na trhu

 
Konzumace zeleniny je podle všech doporučení zdravá. Díky používání nejrůznějších hnojiv a chemikálií, však zelenina málokdy obsahuje všechny požadované látky potřebné pro náš organizmus.
10.07.2009 07:20 |

podobné články

Cuketa - zelenina, která vám pomůže zhubnout

 
Trápí vás pořád pár kilo navíc? Pak by se cuketa rozhodně měla objevit ve vašem jídelníčku. Nejen, že je to zelenina levná a zdravá, ale je i vhodná při hubnutí.
10.08.2009 11:20 |

podobné články

Diety: Ovoce a zelenina způsobují hlad!

 
Lidé, kteří drží dietu a zahánějí hlad zdravými věcmi, jako jsou ovoce a zelenina, s odstupem času zjišťují, že jim to v jejich snaze zhubnout nepomáhá!
05.11.2009 05:20 |

podobné články

Nejen při hubnutí je skvělá zelenina

 
Snížit podíl tuku v jídle se vám snadno podaří, jestliže se zaměříte na potraviny, které neobsahují žádný tuk. To je hlavně zelenina, salát, brambory a ovoce, ale také luštěniny, chleba, těstoviny a rýže. Ze všech ...
21.06.2010 07:05 |

podobné články

Různě barevná zelenina na talíři více láká, snáze se hubne

 
Talíř s různě barevnou zeleninou a ovocem více láká, a tak lidem, kteří chtějí zhubnout, radí odbornice na zdravé hubnutí Gabriela Knosová, aby si udělali jídlo hezké. Barevný talíř je přitažlivější a zároveň vylepší jejich zdraví, protože jednotlivé druhy ovoce a zeleniny obsahují rozličné vitaminy a ochranné látky. Jednobarevné diety, kdy se jí celý den ovoce či zelenina jedné barvy, odmítá. Naopak radí volit sezonní ovoce a zeleninu, skladba jídelníčku tak bude pestrá.
20.08.2010 06:55 |

podobné články